De la ce varsta pot lasa copilul cu bona?

De la ce varsta pot lasa copilul cu bona? | Autor: Dhalila

Link direct la acest mesaj

Urmeaza sa nasc un baietel. Parintii si socrii mei locuiesc departe. Oare unde pot gasi o bona grijulie si iubitoare si de la ce varsta as putea sa-l las cu ea?
...Daca ar fi dupa mine as ramane acasa sa am grija de el, dar nu se va putea foarte mult...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu am lasat-o de la 3 luni.
Dar bona mi-e matusa deci nu s-a pus problema increderii.
Aceeasi bona o am si acum, copilul e in cls I.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dhalila spune:

Trei luni mi se pare devreme :(
Dar probabil daca as avea o ruda apropiata pe care sa o las cu copilul as avea mai multa incredere.
Ai alaptat bebele sau l-ai trecut pe lapte praf?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Eu mi-am trimis odrasla la gradi de la 4 luni jumate;pina atunci a stat cu bunici,iar eu m-am intors la servici cind el avea 8 saptamini.
Am folosit pompa si ii lasam laptele meu sa-l bea din biberon;am mai complectat si cu lapte praf dar daca vrei sa alaptezi foloseste biberon pentru el si pompa pentru tine.Noi asa am functionat 6 luni apoi l-am trecut pe lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am alaptat doar 3 luni.
Tu intrebai "de la ce varsta se poate" de-aia ti-am raspuns "de la 3 luni" . Daca poti sta mai mult acasa e bine sa stai macar 6 luni dar e in functie de "putinta" si de felul tau. Eu una abia asteptam sa ma intorc la serviciu, nu mi-a priit statul acasa.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Nici eu nu sunt genul care sa reziste mult acasa.
Dar nu se stie cand va veni copilul pe lume cum voi simti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Daca gasesti o bona care sa-ti convina e bine s-o tii aproape din timp, sa se obisnuiasca "de voie" cu toate regulile tale, cu randuiala prin casa, si sa capeti si tu incredere in ea. Si e bine ca si copilul "sa deschida ochii" pe ea, dupa aceea ii va fi mai usor.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu m-am intors la servici dupa cele 126 zile de concediu medical. De la 1 luna era alaptat mixt si am continuat alaptarea dimineata si seara si dupa ce m-am reintors la job. Alaptatul la san era mai mult "de drag" ca nu prea avea ca sa traga...Am avut noroc de bunici care sa aiba grija de copil, dar daca gasesti o bona ok, e cam acelasi lucru.
Ar fi bine ca cauti bona, sa o chemi dupa ce nasti sa stea cate 1-2 ore cu bb-le ca sa vezi cum interactioneaza, sa poti merge si tu la dr, dupa paine...sa faci o baie linistita. Functie de cat alaptezi, de starea de sanatate si de cerintele job-ului, vei hotara la momentul respectiv cand te reintorci.

Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

N-aveam incredere sa-l las nici cu mama, daramite cu cineva strain.
Am luat bona dupa ce am terminat cu diversificarea... avea 1 ani si 4 luni copilul...

Ingrid si Cristi 6 ani si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Eu am angajat bona de la 3 luni si am plecat la serviciu cand Anastasia a implinit 5 luni, deci 2 luni am stat impreuna si ne-am acomodat .Am fost extrem de norocoase pentru ca bona noastra este super , o avem si acum la 3 ani .Ea a fost si motivul pentru care am amanat gardinita ( sa mai petreaca un timp impreuna )
Am alaptat pana la 5 luni iar apoi am incercat cu mesele de dimineta si de seara, dar domnisoara mea m-a refuzat categoric asa ca a trecut pe lapte praf si diversificare .
Iti doresc multa bafta !

Andreea, mamica de Anastasia

http://community.webshots.com/user/Siutaa?vhost=community

Mergi la inceput

Multumesc, fetelor!
se pare ca fiecare a gasit o solutie... o sa incep sa caut bona deja.

http://lumealuidavid.wordpress.com

Mergi la inceput