Am gasit copilul pe trotuar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Si eu zic ca trebuie sa luam atitudine si sa facem ce tine de noi pentru a indrepta lucrurile, pentru ca , data viitoare , s-ar putea sa fie altele consecintele pentru micutii nesupravehgeati... Cand e vorba de copii nu este de gluma. Si cei ce au grija de ei trebuie sa stie asta. Altfel, inseamna ca nu au ce cauta in aceasta meserie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

simsimona, nu este vorba despre dovezi... trebuie sa ai aplomb. daca esti sigura pe tine si faci taraboi (eventual si cu alti parinti de fata) sa vezi cum se inmoaie fetele...

nici eu nu aveam dovezi si fii sigura ca ingrijitoarea care era cu micuta de mina nu mi ar fi tinut partea... insa am facut un taraboi.. am pus si problema cam asa: ce s ar fi intimplat daca fetitza, pe considerentul ca au alungat o din clasa (ca vezi doamne nu coopera la un joc) ar fi plecat pe strada?

la gradinita unde este acum au paznic la poarta, plus ca poarta este incuiata... in plus chiar educatoarea de aici mi a atras atentia intr o dimineata (eu o lasam pe micuta la usa gradinitei si de acolo urma sa urce pe scara pina in clasa) sa nu mai procedez asa, ca daca pateste copilul ceva ele sint raspunzatoare si mai mult, daca directoarea vede copilul singur pe scara, le da afara. CORECT nu puteam spune nimic, aveau dreptate...

deci, daca aplicam politica bunului simtz in mod sigur ele ni se vor urca in cap... ti am spus, din experienta politica gurei mari tzine de fiecare data, plus ca esti privita apoi ca "nebuna" aia si ocolesc sa ti mai faca probleme, pazindu ti puiul cu mai multa grija

pune problema in prima sedinta cu parintii... acestia sint sensibili la asemenea chestiuni si chiar de nu vor lua atitudine, le va obliga pe educatoare sa fie mai atente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Bey, sunt ingrozita de ceea ce am citit aici! Cum adica sa dispara doi copii?!?!?! Dumnezule, sper sa nu am parte de asa ceva, ca-n mod sigur nu mai raspund de reactiile mele!!

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolipop Lady spune:

Buna ziua, mamici!

Tocmai citeam pe forum despre copilul gasit de mama sa in strada. Stiu ca s-a mai scris 'daca se intampla aici.....'; lucrez intr-o gradinita din Marea Britanie (toate gradinitele aici sunt particulare) si aici protectia copilului este sfanta, mai ales daca ai grija de copiii altora. Aici intr-o situatie ca asta ai fi sfarsit la tribunal cu o multime de parinti nemultumiti; plus autoritatea in domeniu iti inchide gradinita fara comentarii si nu mai ai alte sanse. Sau, in cel mai fericit caz, proprietarul ramane cu gradinita dar fara clienti pt ca nimeni nu mai are incredere in ei daca s-a putut intampla asa ceva.

In ceea ce priveste fetita care fusese data afara din clasa pe motiv ca nu coopera la joc: cine si unde se crede educatoarea? sunt sigura ca motivul pt care fetita nu coopera este ca: 1) nu era motivata destul sau 2) jocul nu era destul de interesant sau potrivit pt varsta ei (sau poate pt amandoua motivele). Aici e rolul educatoarei sa intervina si meseria ei consta in a-i antrena pe toti copii in activitati, chiar daca unii participa mai mult si altii mai putini.

Ceea ce am invatat lucrand aici este faptul ca toti copiii (indiferent de varsta si capacitati intelectuale) trebuie tratati cu stima si respect (chiar daca unii sunt mai neastamparati). nu ai voie sa tipi la ei chiar daca uneori trebuie sa ridici tonul sa te faci auzita si inteleasa si in nici un caz nu avem voie sa ii bruscam in vreun fel. E adevarat, ai nevoie de toata rabdarea din lume, dar pana la urma reusesti.

Asa ca, mamicilor, daca se intampla ceva la gradinita si asta implica copilul vostru inmod direct sau indirect, nu inchideti ochii. Educatoarele si directoarea trebuie sa stie ca sunteti mereu 'pe faza' si priviti cu un ochi critic tot ce se intampla. Nu va lasati! In strainatate standardele ridicate din multe domenii se datoreaza faptului ca clientii sunt foarte exigenti si la cea mai mica greseala sau nelamurire atrag atentia institutiei in cauza sa nu se mai intample. Deci mult curaj!

Numai bine, sa aveti copilasi frumosi si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Este incredibil..nu am cuvinte.
Ce gradinita este asta? Macar sa stim si noi .

Mergi la inceput