Mamici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (99)
Raspunsuri - Pagina 17
ami_84 spune:
Honeybaby - Trusa medicala pentru bebelusi si copii
"Ai nascut si ajungi cu bebelusul acasa. Nici prin cap nu iti trece dar este obligatoriu sa ai o trusa cu medicamente necesare zi de zi sau in situatii de urgenta (de ex. febra). Ca sa nu intri in panica, fa trusa medicala inainte de a naste. Pune-o intr-un loc sigur si cunoscut de toti cei care se ocupa de copil. Iata ce trebuie sa contine trusa de medicamente pentru nou nascuti:
- Fasa speciala pentru ombilic (se gaseste in farmacii)
- Spirt medicinal pentru ingrijirea ombilicului si dezinfectarea termometrelor, foarfecelor pentru unghii etc
- Betadina pentru dezinfectarea ombilicului imediat dupa nastere
- Baneocin, o pulbere antibacteriana folosita in prevenirea infectiilor ombilicului pana la cicatrizare
- 5-6 comprese sterile cu care se curata ombilicul pana la vindecarea completa
- termometru, de preferat digital cu citire rapida a temperaturii pentru ca bebelusii isi pierd repede rabdarea
- Aspirator nazal pentru nasucul infundat, de preferat “batista bebelusului”, un dispozitiv care se ataseaza la aspiratorul casnic; este mult mai eficient decat pompitele clasice cu varf de silicon.
- Un sirop pentru febra (Nurofen sau Panadol); la bebelusi mai mari poate fi folosit si pentru alinarea durerilor de diferite cauze, inclusiv cele determinate de eruptia dentara
- Algocalmin picaturi su supozitoare pentru febra care nu scade cu siropurile antitermice
- Ser fiziologic sau sprayuri cu apa de mare pentru nasucul infundat
- Smecta, Hidrasec, Biotics Baby pentru diaree
- crema cu zinc pentru iritatiile funduletului
- Debridat sirop pentru crampele intestinale, colici sau alte dureri de burtica ale bebelusului
- ceaiuri sau siropuri pentru colici
- Vigantol pentru profilaxia impotriva rahitismului
- Apa oxigenata, cateva role de tifon si leucoplast sau pansamente autoadezive, plasturi de diferse marimi pentru zgarieturi, rani etc
- Fasa elastica pentru luxatii sau entorse pentru a fixa articulatia pana cand ajungem la medic
- Unguent sau pulbere antibacteriana (Baneocin) pentru
zgarieturi si alte rani
- Unguent impotriva ciupiturilor de tantari si alte insecte(Fenistil)
- Sirop de tuse
- Metoclopramid picaturi pentru varsaturi
- Otocalm pentru durerile de urechi din otita
- Tobrex picaturi pentru ochisori
- Sirop antialergic Zyrtec
- Supozitoare cu glicerina pentru constipatie
- Crema cu factor de protectie UV 30-50 obligatorie pentru pielea fina si delicata si micutilor.
Multe mamici se intreaba daca este bine ca trusa medicala sa contina si un antibiotic. Desi nu este recomandata administrarea de antibiotic fara avizul unui medic pediatru, este bine sa ai si asa ceva la indemana. Uneori nu este posibil consultul medical, de exemplu in concediu. Dar avand in casa un antibiotic de spectru larg(cum ar fi Augmentin), puteti contacta telefonic medicul si administrati antibioticul, daca e cazul, dupa indicatiile lui. Cel mai important pentru sanatatea micutilor nostri este consultul medical periodic sau la nevoie. Chiar daca a facut febra si l-am tratat cu unul dintre medicamentele de mai sus, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mergem cu el si la medic."
P.S. Informatiile astea le-am gasit intr-o carte pe cand ma interesa si pe mine subiectul, insa sfatul meu e sa le triezi / schimbi dupa o discutie in prealabil cu medicul pediatru.
Irina AMR 2
greenfrog spune:
jeni ce bine ca esti asa de optimista, dupa ce am vorbit ieri cu tine mi-au trecut si mie parte din emotii. acum simt doar lipsa de somn. vad ca si mesajele le scriu asa.. trunchiat.
mai devreme vroiam sa zic ca nu stiu multe biserici in Bucuresti insa una care imi place e cea de la academia militara, cea de lemn. si pe cea mare de la moghioros cu hramul sfintei Paraschiva dar acolo e mare aglomeratie.
39+
Petru Gabriel
jeni_h spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui greenfrog jeni ce bine ca esti asa de optimista, dupa ce am vorbit ieri cu tine mi-au trecut si mie parte din emotii. acum simt doar lipsa de somn. vad ca si mesajele le scriu asa.. trunchiat. mai devreme vroiam sa zic ca nu stiu multe biserici in Bucuresti insa una care imi place e cea de la academia militara, cea de lemn. si pe cea mare de la moghioros cu hramul sfintei Paraschiva dar acolo e mare aglomeratie. 39+ Petru Gabriel |
Si eu fac parte din acelasi club
. Duc lipsa acuta de somn. M-am hotarat sa ma obosesc sa vedem daca reusesc sa dorm mai bine noaptea. Asa ca, acum m-am imbracat "de scandal" si incep sa fac curatenie prin casa
. Sper sa-mi si iasa pupici

38+
Sarah Maria
jeni_h spune:
Cristinicuta bine ai venit printre noi 
Sa dea Doamne Doamne sa vina bebe la termen si sanatos!!! Scrie repede zece mesaje ca sa scapi de moderare. Astfel vor aparea repede mesajele de la tine.
pupici 

38+
Sarah Maria
ami_84 spune:
| citat din mesajul lui cristinicuta Buna fetelor, Sunt noua printre voi, viitoare mamica de Martie (sper din tot sufletul sa nus e grabeasca bebe)...Noi suntem programati la cezariana pe 16 Martie iar acum avem 35 sapt si 4 zile....la ultimu control facut marti doctorul descoperit ca mi s-a inmuiat colul desi este inchis inca, si mi-a recomandat sa stau la pat sa apucam macar martie...mai ales ca el e plecat din tara si vine abia pe 2 martie...ca sa vezi noroc ce am si eu...si ma rog mereu la Doamne Doamne si la bebe sa stea cumintel macar pana pe 2-3 martie.... Imi pare bine ca v-am gasit, ca asa trece timpul mai repede cand citesc ce scrieti si sper sa treaca si mai repede... Maine ma duc la analize si la ekg pentru doctorul anestezist unde am programare abia pe 3 martie..deci nici sa nasc nu pot ca nu am consultultul de la el.... offf...speram sa fie bine.. ![]() ca pup pe toate si Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi si la termen 35+ viitoare mamica de Alex |
Bine ai venit printre noi!
Irina AMR 2
ami_84 spune:
| citat din mesajul lui cristinicuta Oana, adauga-ma si pe mine te rog :) la programari Multuuuuuuumeeeeesc 35+ viitoare mamica de Alex |
Sa lasi si celelalte date sa te treaca fetele in listuta de pe prima pagina.. DPN, UM, data nasterii tale, eventual unde si cu cine nasti (pt a schimba pareri cu fete care merg tot acolo)...
Irina AMR 2
ami_84 spune:
Babyangel te astept cu interes de dimineata sa ne povestesti ce ai mai visat aseara.

Irina AMR 2
Jasmine spune:
nafi - sa ne spui daca bebe poarta sau nu sombrero ![]()
cristinicuta - bine ai venit,stai in pat daca asa trebuie,hai ca nici n-ai mult de stat!uite eu sunt in pat de la inceputul lunii noiembrie,e adevarat ca imi vine sa ma urc pe toti peretii dar TREBUIE sa mai rezist 3-4 saptamani
jeni - cum faci sa fii sigura ca va fi singurul botez in ziua respectiva?eu stiu ca m-am dus cu 2 luni inainte la biserica sa vorbesc pt botez,am achitat nu stiu ce taxa si in momentul ala copilul meu era singurul ''programat'',dar in ziua cu pricina am constatat ca de fapt erau 4 copii,3 baieti si o fata si....asta a fost!
cum se poate face asta?cel mai probabil vor veni si alti parinti sa programeze copiii pt botez!vorbesti cu preotul sa-i refuze,sa le spuna ca biserica e rezervata????asta e aiurea ,nu mi se pare deloc OK.
deci cum se poate aranja chestia asta?
gaby - nu mai stiu exact care vaccin de la care firma era,oricum firme gen Glaxo,Pfizer...presupun ca cele gratuite sunt facute la noi la Cantacuzino;pediatrul iti va spune cum se numeste fiecare vaccin care trebuie facut (primul parca se face la 2 luni,pe urma la 4 luni,etc...) si tu decizi daca-l faci pe cel gratuit sau pe cel cumparat.
33+ 
oanaiacovita spune:
| citat din mesajul lui cristinicuta Oana, adauga-ma si pe mine te rog :) la programari Multuuuuuuumeeeeesc 35+ viitoare mamica de Alex |
Bine ai venit printre noi!

Astept si celelalte date si apoi ma loghez iar sa te trec.

Oana
39+
Eric Nicholas
AMR cat va vrea bebe

7 zile pana la termen
Multumim Doamne ca am ajuns pana aici.
Ajuta-ne pe mai departe sa fim sanatosi!
Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!