Mamici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (99)
Raspunsuri - Pagina 16
oanaiacovita spune:
Gaby, pai cine crezi ca se mai poate misca asa???!!! Poate doar in vis. La 39 de sapt, ma multumesc ca mai sunt in stare sa mai ajung la baie. Mai ales ca nu am miscat un deget in sarcina sa fac miscare.
Bag diseara un shopping ca in fiecare vineri si o sa urc scarile, nu le mai iau pe alea rulante.![]()
Oricum fimuletele sunt bune de vazut.![]()
Oana
39+
Eric Nicholas
AMR cat va vrea bebe
7 zile pana la termen
Multumim Doamne ca am ajuns pana aici.
Ajuta-ne pe mai departe sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
vladimirescu spune:
Vaccinuri - Gabyhila: zic sa nu te grabesti sa-i faci toate vaccinurile de la inceput... Eu le-am facut pe cele obligatorii - dar nu gratuite, am cumparat eu ce mi-a zis pediatra din farmacie, sint scumpe, asa e, dar n-a facut Vladimir deloc febra la nici un vaccin. Meningococicul si altele suplimentare le-am facut mai tirziu, dupa 3 luni, incet-incet. Personal sint de parere ca vaccinurile trebuie facute la ceva distanta unele de latele, sa nu suprasolicitam sistemul imunitar al copilului, si nu toate vaccinurile trebuie musai facute. Ala de meningita, de exemplu, da, ca meningita poate fi fatala, dar alte chestii de pneumonie sau mai stiu eu ce... haida deh, ne mai descurcam si fara vaccinuri, zau, n-a murit nimeni de o buba sau o tuse...
Deci eu te sfatuiesc ca mai degraba sa nu chemi lume in casa sa vada copilul - lasa sa se faca frumos afara si ii chemi in parc sa se uite de la distanta la ea, si fa tot ce poti sa o feresti de virusi si microbi, ca sa nu i avreo boala cit e mica, pina pe la 6 luni. Asa nu are de unde sa ia meningita Doamne fereste sau mai stiu eu ce, deci n-are nevoie de vaccin acum. Lasa faat sa faca vreo 5 kg si dupa aia mai vezi tu...
Temperatura dupa vaccin poate face, dar in cele mai multe cazuri normal e sa nu faca nimic, poate o mica roseata sau umflatura la intepatura, asta e tot. Temperatura intrarectala peste 38 pe mine m-ar alarma, la 38,5 as actiona cu supozitor Novocalmin.
Farmacia bebelusului: intrebati pediatrul ce trebuie sa aveti in casa si ce sa administrati in caz de urgenta, nu dati bebelusilor nimic de capul vostru, sint prea mici. Eu o sa intreb din nou pediatra, ca am uitat. Stiu sigur ca vreau sa am in casa Desitin, un diazepam pt copii lichid care se administreaza cu o seringa fara ac direct in fundulet / rect. Pt cazuri grave, febra peste 40 grade sa zicem care nu cedeaza la dusuri reci si altele, ca sa nu intre in convulsii copilul. Am avut mereu din asta in casa, nu am folosit niciodata, dar am fost linistita ca stiam ca am si era instruita toata lumea ce sa faca in caz de mare urgenta cu acest Desitin...
Febra la bebelus: pina la 38,5 eu nu as da nimic, febra e reactie naturala si e buna daca nu o ia razna. Dar as fi extrem de atenta, pt ca in 10 minute poate ajunge la 40 grade... Dupa 38,5 catre 39 as da un antitermic normal si as supraveghea in continuare. In tot cazul, daca bebe are febra, jos caciulita din cap si tinut mai dezbracat. daca febra ajunge la 39, eu il tin gol de tot, ca sa iasa caldura din el mai usor. Daca trece de 39, il sterg cu prosop umed cu apa ca de vara - va urla, dar asta e, il ajuta sa piarda caldura din corp. In caz de mare febra, eu l-am bagat in dus pe Vladimir cu apa calda, apoi doar caldua, apoi apa ca de vara. mai ale spe cap, ca pe acolo pierde caldura cel mai repede. Ii dadusem si antitermice, dar pina sa-si faca efectul, mai bine ca am actionat si asa, cu apa, ca sa-l racesc...A functionat, desi nu a fost usor, a urlat din toti bijocii saracul... E o metoda buna asta cu dusul sau prosoape reci. In cazuri nasoale rau de tot, peste 41 grade, se foloseste si gheata chiar, orice doar sa nu se infierbinte prea rau copilul: neuronii mor la temperaturi f mari, inima poate ceda... Vorbiti cu pediatrul deci ce e de facut in caz de mared urgenta, pina ajungeti la vreun spital... Sigur, astea nu se intimpla de fapt niciodata, dar eu una sint mai linistita daca sint pregatita sa fac ce trebuie in caz de calamitate... si din fericire calamitatea nu a venit niciodata, multumesc lui Dumnezeu :)
35+ cu
Tudor Florian
mami de vladimir (4 ani si 7 luni, bun si dragastos)
greenfrog spune:
vladi sunt foarte utile informatiile astea, eu am ajuns sa mi le notez pentru ca nu tin minte multe zilele astea.
39+
Petru Gabriel
jeni_h spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui GabyHila Jeni hai ca nu mai e mult si vezi si tu fetita! Iti tin pumnii sa nasti normal fara probleme! Sigur poti sa iei sprayul de astm cu tine! pe dincolo dau astia GAZ:)) si tu sa nu poti sa iei de astm? Hai pupici, Jeni si Kossir, banuiesc ca sotii vostrii sunt musulmani? Va botezati copiii ortodocsi? Sunt curioasa doar... |
Servus Gabita,
Sa-ti traiasca minunea si sa dea Dumnezeu sa creasca mare , sanatoasa si frumoasa nu mai spun, ca deja este
Sotul meu nu este musulman, este crestin ortodox ca si mine. In Liban sunt multi crestini. Fetita noastra o s-o botezam normal, ca la noi. De fapt botezul va fi la biserica Sfantul Gheorghe (in buricul Bucurestiului) sau la o biserica ce poarta hramul Sfintei Maria (biserica nou construita langa stadionul Lia Manoliu). Inca nu ne-am hotarat. Mergem duminica sa vedem biserica cea noua, arata foarte frumos de afara, seamana cu o manastire. De fapt pe noi ne intereseaza mai mult sa fie singurul botez si sa nu fie nebuneala in biserica. Deh, avem si noi pasarele pe creieri, de fapt sunt stoluri
Cat despre astmul meu, sper sa-l stapanesc eu pe el
. E, reactie normala, imi trece 
Te pup si pup si mica printesa

38+
Sarah Maria
greenfrog spune:
jeni noi inca nu am apucat sa ne gandim la botez. Voi de ce preferati sa fie singurul botez? am mai auzit fete spunand asta aici pe forum. Noi ne-am casatorit la biserica de lemn de la academia militara si a fost o ceremonie foarte frumoasa.
39+
Petru Gabriel
jeni_h spune:
Briza,
sigur ca te tin la curent cu vesti "la cald" dar....
nu am datele tale de contact
. Daca vrei poti sa-mi trimiti sms cu nr tau sa-l memorez
(scuze dar eu am pierdut pe unde am notat parolele si nu mai am acces la mailul comun si nici mesajele nu mai pot sa le accesez 
Ai dreptate, am emotii!!! Dar sunt normale si de astept sa vad bebelina elefantica
Am mai zis ca marti avea deja 3.500 +/- 500gr. Nu i se mai vede nasucul de ce falcoasa e
. I-am vazut si copanele
, numai cute, de abia astept sa o smotocesc. Dr m-a "imbarbatat" si mi-a spus ca mai ia in greutate cel putin 300gr pana la nastere. Cu alte cuvinte "vai de fundul meu"
mai ales ca m-am hotarat sa nasc normal
.
Te pup si ramane valabil ce ti-am scis si in alte dati

38+
Sarah Maria
oanaiacovita spune:
Fetele, intru sa trec ultimile programari:
Miruna pe 24 febr
Bianka pe 3 martie
Mai are cineva data programata? Sau ceva de adaugat la lista?
Oana
39+
Eric Nicholas
AMR cat va vrea bebe
7 zile pana la termen
Multumim Doamne ca am ajuns pana aici.
Ajuta-ne pe mai departe sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
cristinicuta spune:
Buna fetelor,
Sunt noua printre voi, viitoare mamica de Martie (sper din tot sufletul sa nus e grabeasca bebe)...Noi suntem programati la cezariana pe 16 Martie iar acum avem 35 sapt si 4 zile....la ultimu control facut marti doctorul descoperit ca mi s-a inmuiat colul desi este inchis inca, si mi-a recomandat sa stau la pat sa apucam macar martie...mai ales ca el e plecat din tara si vine abia pe 2 martie...ca sa vezi noroc ce am si eu...si ma rog mereu la Doamne Doamne si la bebe sa stea cumintel macar pana pe 2-3 martie....
Imi pare bine ca v-am gasit, ca asa trece timpul mai repede cand citesc ce scrieti si sper sa treaca si mai repede...
Maine ma duc la analize si la ekg pentru doctorul anestezist unde am programare abia pe 3 martie..deci nici sa nasc nu pot ca nu am consultultul de la el....
offf...speram sa fie bine..
ca pup pe toate si Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi si la termen
35+ viitoare mamica de Alex
jeni_h spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui greenfrog jeni noi inca nu am apucat sa ne gandim la botez. Voi de ce preferati sa fie singurul botez? am mai auzit fete spunand asta aici pe forum. Noi ne-am casatorit la biserica de lemn de la academia militara si a fost o ceremonie foarte frumoasa. 39+ Petru GabrielSilvia, in primul rand nu ne place sa fie aglomeratie mare in biserica. Vrem sa fie ceva intim, prietenii si familiile noastre si preotul care oficiaza. Sa nu ne calcam in picioare pe acolo. Si in plus va fi doar botezul fiicei noastre nu pe banda (din pacate asa am vazut la alte biserici si sincera sa fiu nu mi-a placut deloc abordarea). Apoi ar mai fi si aspectul legat de igiena. Majoritatea copiilor fac pipilica in apa la botez. Avand in vedere ca noi avem fetita, nu o sa fie prima la cazan pt ca primii sunt baieteii. Si sunt convinsa ca nu schimba apa dupa fiecare copil. Si, poate ca sunt paranoica, dar de unde stiu eu ca nu au probleme cu pielea sau mai stiu eu ce altceva? Plus ingramadeala care o sa fie pe acolo... Nu stiu, poate suntem nebuni dar aste e Te pup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
38+
Sarah Maria
cristinicuta spune:
Oana, adauga-ma si pe mine te rog :) la programari
Multuuuuuuumeeeeesc
35+ viitoare mamica de Alex