Mamici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (99)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Gaby - cum intreba si Cenia, Joy regurgiteaza mai mult sau vomita intr-adevar?

Poate sa aiba un reflux mai puternic (Irina asa a avut, Nati in schimb nu), dar asa sa fie acum la inceput. A vomitat in jet sau ceva? Daca e doar refluxul, eu zic ca nu e o problema, se va regla, mai ales daca ea ia bine in greutate.
Vezi pozitia de alaptat, daca e cea corecta.
Neaparat sa o bati pe spate dupa ce mananca. De la mijlocel in sus, si nu mangaiere, ci bine, ca sa-i iasa aerul.

Da, e bine sa ai in casa medicamente pentru scaderea febrei, Novocalmin, Panadol etc - e bine sa intrebi la farmacie, vor sti exact ce sa-ti dea. Eu nu mai tin minte exact ce aveam - sigur Novocalmin.
E posibil sa-ti faca temperatura dupa vaccin, dar nu te ingrijora decat daca trece de 38,5.

Impachetarile se fac in cazuri de urgenta, cu prosoape la temeperatura corpului, pe care le racesti treptat. Eu n-am apelat niciodata la metoda asta, mi se pare obositoare, si recunosc ca nici n-am avut nevoie. Cand a avt Irina aproape 39,5 i-am dat Calpol si Novolcamin in acelasi timp, iar cand am chemat Salvarea la 9 luni ca avea tot 39 cu mult si crestea, i-au dat Desitin, sa previna convulsiile din cauza temperaturii.

Poti sa ai in casa si Desitin (e Diazepam pt copii), dar eu una nu m-as baga la asta decat sub supraveghere medicala.

Fiind insa nou nascut, va trebui sa intrebi pediatra ce doze de Novocalmin, Panadol, Nurofen etc poti sa ii dai, pentru ca se calculeaza in functie de kilgramele copilului.

Pt colici, bea si tu ceai de fenicul, chimen si anason (Dayanara zicea ca cel de anason nu e recomandat, eu am baut de fiecare data si ale mele n-au avut colici - eventual intreaba-ti medicul), si-n plus, poti sa tii copilul cu burtica goala pe burtica ta goala. Va gasiti o pozitie comoda si scoate gazele mai usor, fiindu-i cald la burtica, si-i alina si durerile, plus ca e apropierea dintre voi. Asta poate sa faca si tati.

Gata, asta am vrut sa-ti spun, ma duc sa ma tund

32+

Mergi la inceput

Inca ceva: chiar daca vomita in jet, nu e neaparat motiv sa fie ceva in neregula.
Fugi la medic daca a vomat de 3 ori la rand.

Mie Nati mi-a vomat in jet, de 2 ori, insa nu unul dupa altul, ci pt ca pur si simplu fusese prea haplea si mancase repede. M-am speriat si eu si am stat cu ochii pe ea, dar nu a avut nimic in rest.

Deci evaluezi si tu starea copilului, dar nu te panica din prima. Tu vei vedea cel mai bine daca e cazul sa te duci imediat la dr sau nu. Dar daca un copil a vomat o singura data, in rest se comporta si arata normal, nu e neaparat o problema.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianka1 spune:

Neata fetelor,

Ma bucur sa vad ca Roxana se simte bine si au incetat contractiile....se pare ca bebita Silvana a decis sa mai stea la mami in burtica.

Am vazut si eu pozele cu iepurasii odiseei noastre. Bebe Briana e tare dulcica cu freaza ei.....poate lanseaza o noua moda.Carmen felicitari pentru printesa Sofia.....e super dulcica, la fel si Mihai....suntei o familie super.

Ella, Atb si Michelle felicitari pentru vestile bune de la eco

Nibi_niki felicitari pt intrarea in luna a 9-a!

Andra, Dianami multumim pentru sfaturile voastre legate de alimentatia din perioada alaptarii.

Delia 13 bine ai revenit, felicitari si tie pentru rezultatele bune de la analize

Rebiana esti o eroina.o si un ca sa rezisti in continuare.

Vladi felicitari pentru noua casutza. Imi pare rau ca esti asa stresata si ca sotul iti creaza neplaceri in loc sa te sustina.

Stefimic, Oana sper sa aflati cat mai repede cand o sa va tineti minunile in brate. Nu ii inteleg pe doctorii vostri.

Noi ieri am fost la doctor si l-am vazut pentru ultima data pe bebe la eco, data viitoare va fi face-to-face. Am stabilit ca e mai bine sa facem cezariana, avand in vedere ca bebe e destul de mare( are 3300 g) si mai are si cordonul in jurul gatului ca un fular. Asa ca pe 3 martie o sa imi tin minunea in brate.

Va pe toate

Bianca 37+ asteptandu-l pe Eric Andrei

AMR 12 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

child- merci . Le stiu pe cele de la curs dar nu stiu cat de mult sunt aplicabile.
De ex: la alimentatie eu nu as da copilului morcov si mai ales amestecat cu mar niciodata cu atat mai putin la 3 luni.

Denisa, 33 + cu bebe roz Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Gaby - inca ceva: am senzatia ca esti nistel stresata ca va face temperatura dupa vaccin si ce vei face atunci.
Nu e obligatoriu, poate sa faca sau poate sa nu faca temperatura.
La fel, daca face, poate sa fie in limite normale, pana in 38,5, sau poate intr-adevar sa depaseasca putin, si sa fie nevoie sa-i dai ceva.

E suficient sa ai ceva de temperatura in casa, si stai linistita, o monitorizezi.
Nu te gandi de pe acum la impachetari si alte alea, chiar nu e cazul, incearca sa te relaxezi.

32+

Mergi la inceput

Jasmine- eu le-am luat din galeriile Auchan de la Daiso. probabil ca sunt si in supermarket -urile mantionate de tine dar nu stiu eu unde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

DENISA nici eu nu o sa respect ce ne-a zis la curs legat de alimentatie, decat daca o sa il hranesc artificial, ceea ce nu cred ca o sa fie cazul. EU sunt pro alaptat, pana la cel putin 5-6 luni.

Dar legat de farmacia bebeului, ce e scris acolo sigur e ok, ca am lucrat in pediatrie cativa ani buni, cred eu ca ma mai pricep, chiar daca nu mai practic acum.

GABY, Andira are dreptate, daca de 3 ori a vomat in jet, intreaba medicul. Legat de vaccin, nu cred ca ar trebui sa te sperii de febra, depinde de copil. Totusi, preventiv, cand ajungi acasa dupa vaccin, pune-i un supozitor de paracetamol de copii si eventual, inca unul seara la culcare, daca ti se pare ca e agitata.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

honey - am notat

eu nu i-am dat niciodata nimic preventiv cand am facut vaccinurile,am asteptat sa vad daca face febra si n-a facut niciodata

din ce am vazut in jurul meu la alti copii,au facut febra si s-a inrosit/intarit locul intepaturii cei care au facut vaccinurile gratuite date de stat (sigur ca nu toti copiii au facut,dar statistic vorbind cam asa a fost)

cei care au facut vaccinuri cumparate din farmacii (Infanrix,Havrix,Engerix B si altele) n-au avut nici o reactie adversa;eu le-am cumparat pe toate si niciodata n-am avut probleme

sunt destul de scumpe dar eu am preferat asa si cu siguranta asa o sa fac si la al doilea bebe

33+

Mergi la inceput

child - chiar daca nu o sa pot sa alaptez tot nu o sa incep diversificarea la 3 luni . Pana la 5 luni tot astept.
Iar cand o sa incep, nu incep cu suc, pt ca sucul e doar calorii in plus, cele mai multe vitamine si mai ales fibre - care ajuta la digestie raman in pulpa. Asa ca eu voi incepe cu piure de legume.
Iar morcov cu mar nu amestec pt ca in principiu fructele nu se amesteca cu legumele avand timp de digestie diferit.
Eu voi merge pe fructe - fructe si legume - legume.

Si eu sunt PRO alaptat si voi incerca sa alaptez cat mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Fata Gaby ce a fost alambicat in postarea mea?Ntz ntz ntz!Cat despre camile si prosoape....tatonez si eu terenul ca o socrosenie ca parca vad ca atunci cand va fi mare imi va aduce nora pe cuptior si n-o sa mai pot comenta nimic.Cat despre Joy...ea va fi mereu number one.La ce pantofi misto am ochit....
Vladi lasa sotul in "banii lui" ca ei habar nu au de multe dar au senzatia ca detin adevarul absolut.Si eu aplic metodele Freedeliei in sensul ca daca o face lata cu vreo chestie eu chiar fac misto si el incepe si rade si zice la misto "stii ca-s dobitoc " sau "fara poezie viata e pustiu" -asta e preferata mea..Eu sunt genul care nu se enerveaza sau ma rog, ma enervez dar ma manifest atat de pashnic:tac din gura si asta enerveaza consortul la maxim.
Misto faza aia cu cititul de pe net ca tre sa avem nervi si figuri ca si gravide.Super tare!
Ioanact noi am botezat la Sf.Mina si pe bebeGeo tot acolo il vom boteza.Stii ce voiam sa te intreb?Daca vine preotul la 8 zile sa ne citeasca mie si lui bebe pot face si sfestanie in aceeasi zi?Mersi mult .

+37 cuGeorge-Theodor

AMR +2 saptamani .... musai !!!
Doamne ajuta!

Eu si bebe il iubim pe tati !Muuult!Pt ca este cel mai bun tatic din lume!

www.flickr.com/photos/9821718@N07" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput