Mamici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (99)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Asa, alta chestie pe care am inteles-o in sfarsit, cu greu, este ca dupa ce s-a produs "nenorocirea" nu are rost sa tipi la ei. Pai dupa ce a facut gaura in perete, se astupa daca tipi la el si ii zici, bai, prostovane, uite ce ai facut. Normal ca esti frustrata, dar mai bine iti iei un time out si te calmezi si apoi vii si vorbesti normal si ii dai instructiuni -- de ex "sper ca ai vazut ca batand un cui in materialul asta, se sparge, in cazul acestui perete se face asa" Oricine reactioneaza mai bine la vorba dulce decat la bata.

Si inca o chestie pe care tu probabil ca te astepti ca el sa o stie, dar probabil ca nu se gandeste la ea, este cum te afecteaza pe tine, ca gravida, anumite comportamente. Daca ii arati ca nu esti nici tu Craiasa Zapezii, pe care nu o atinge nimic, cred ca o sa fie mai sensibil. Io chiar acum vreo cateva zile l-am asezat pe al meu sot la "sedinta" si i-am spus ca stiu ca ii e greu, ca e stresat de venirea copilului, de schimbarile mele emotionale de la un minut la altul, de toata presiunea, etc DAR ca trebuie sa tina minte ca aceste lucruri sunt normale pt o femeie insarcinata, ca nu e singurul care se confrunta cu ele, ca imi pare rau ca sunt asa dar ca efectiv nu reusesc sa ma controlez si ca in cazul asta, acum, pe ultima suta de metri, trebuie sa faca el eforturi mai mari sa nu imi produca emotii puternice, care nu fac bine copilului si care mi-ar afecta productia de lapte dupa nastere. AM vorbit frumos cu el, fara reprosuri si a inteles, mi-a zis ca o sa faca tot ce ii sta in putinta sa aiba rabdare si sa nu se enerveze cand sunt unreasonable.

Hai ca am scris romane -- mutatul este mereu o chestie stresanta, daca mai esti si gravida pe deasupra, cred ca este cumplit... Stai linistita, mai e putin, casa e aproape gata si bebe vine acusica...

37+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Neata fetele!

Va las pe cand va treziti un gris cu lapte si gem de caise, , sucuri naturale dupa preferinte.

Eu am dormit tare tare prost, am stat treaza vreo 3 ore si am inceput sa citesc una alta, ca nici de tv nu mai am chef.
Azi am facut 39 de saptamani si mai avem 7 zile pana la termen. Sper eu sa nu il depasesc.
Si totusi stau sa ma gandesc cand a trecut timpul asta??!!! Sunt atat de aproape sa imi cunosc minunea mica.

Ma bucur mult ca vestile de la Roxana sunt bune si o asteptam acasa, ca ne lipseste.

Diana ca de obicei, jos palaria in fata postarilor tale atat de complexe. O intrebare, uleiul de ricin poate avea vreun efect negativ, in afara ca e un laxativ puternic? Ma gandesc tot mai serios la el si in functie de ce imi zice duminica sa iau si eu. Ca vad ca prostaglandinele nu prea ajuta.

Miruna felicitari pentru stabilirea datei in care o sa iti intalnesti minunea. Ce putin mai este.

Carmen m-am topit toata cand ti-am vazut brunetica. E atat de scumpa, iar Mihai e atat de ocrotitor. Felicitari mami pentru 2 pui asa reusiti.

Ella iti tin pumnii sa iasa nasterea asa cum iti doresti si tu si bbGeo cel bine crescut sa aveti cea mai frumoasa intalnire.
Chestia cu "una mica" mai incercam, mai testam, sa vedem care o avea succesuri.
Si auzi, bb Geo nu e cam "mofturos", cam multe camile solicita, ntz ntz, ne pune pe noi ceilalti in dificultate.

Am observat ca treaba cu botezul difera mult de la o biserica la alta si eu cand am botezat a fost diferit de cum a descris Alina. In Italia i-au dat cumnatului o lista cu ce trebuie sa aduca fiecare si a fost foarte bine asa.

Vladi imi pare rau ca esti asa stresata si ca sotul mai tare te enerveaza in loc sa te sustina. Sper sa te linistesti cat mai repede, ca Tudor are nevoie de o mamica optimista si calma, ca si Vladimir de altfel.

Delia imi place mult atitudinea ta de azi si sfaturile date lui Vladi. Se vede o liniste la tine, oare e linistea dinaintea furtunii?? Hai ca mai ai si tu asa putin.

Mno, am recuperat, imi cer scuze daca am sarit pe cineva, dar acum ma bag la o noua tura de somnic.Pupici

Oana 39+ Eric Nicholas
AMR cat va vrea bebe
7 zile pana la termen

Multumim Doamne ca am ajuns pana aici.
Ajuta-ne pe mai departe sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Buna dimineata,

Ca sa o iau cu sfarsitul, incep cu Delia si cu Vladi.
Vladi, din pacate sotul tau e doar barbat, care in momentul in care le este amenintata "barbatia" reactioneaza absolut stupid. Eu dau exemple de genu: aruncat cu telecomanda si facut praf, dat cu pumnu in usa de lemn masiv (inca mai radem cat l-a durut). Nu l-ai consultat cu ce ai pus prin casa si poate de aia nu apreciaza.. sau poate ca nu sunt banii lui. Lasa timpul sa rezolve lucrurile si poate o discutie face to face calma cum a zis Delia. Asta daca nu sunteti in faza intors fundul unul la altul si fiecare asteapta pe celalalt sa zica ceva fii pasnica si linisteste-te, o sa iasa bebe in kimono si o sa zica: AUZI, CARE E TAICAMEO?????? o cafea nu a omorat pe nimeni si nici 2 tigari. dar dupa ce trec nervii gata... fara mofturi?:) Asa, si cu nervi astia pe care ii ai sper ca nu semeni cu Glen Close in "diavolul poarta prada". Isi chinuia aia asistenta doamne doamne....

Delia da-mi si mie vreun link pe unde sa citesc de intelepciunile astea ancestrale despre vb calm cand iti vine sa te certi cu sotul...

Ella eu ma retrag draga din cursa pt petit. Pai se poate asa, se ne cauti la camile si la prosoape ca sa gasesti nora? Si parca Joy era prima!

Honey buna zisa aia cu statul cuminte, DAR TIE ITI SUNA PRIMA DATA! Te-ai catarat in sarcina asta dupa turturi, sa schimbi becuri, tepai aruncat in mijlocul strazii dupa Honey, ai mesterit diverse si acuma faci pe lupul moralist? (sa vedeti voi numa ce arunca asta mica cu ceva dupa mine)

Asteropipan multamim de vestile despre Roxana. M-am stresat toata de zici ca mai nasteam eu odata.

Kossir e bestiala aia mica! e o poza in care ai infofolit fata de ma nadus eu numai cand ma uit! Mihai pare un sensibil si un boem cu parul ala lung si tinand-o in brate pe asta mica! dar nu vad tatal in nici o poza?! sunt trecuti tatii pe listele negre?:)) sa iti traiasca copii, sa fiti sanatosi alaturi de ei si sa le puteti oferi tot ce doriti si e mai bine pt ei!

Dianami:) el chuck norris a sughitat ca pruncii nostrii azi noapte!:)

In privinta botezului eu ma duc si il intreb pe parinte ce trebe sa duc. ori sunt eu obosita de dimi ori era prea alambicata postarea Ellei.

Ioanact multumesc de raspuns. As vrea sa cumpar o icoana de la o manastire unde ne-amn rugat noi sa ne iasa bebe si sa o tina preotul in altar cand face slujba de botez. Crezi ca se va uita stramb la noi? ai mai auzit asa ceva?

Ziceti-mi voi mie, mamici experimentate ce ma fac eu cu asta mica. Papa si in jumatate de ora incepe sa dea afara. Ii curge din gurita destul de mult si in multe reprize. Intr-o ora ii e foame iara. O tin intr-o parte, pe spate si cu capul intr-o parte, la mine pe piept.. orice numai sa nu mai vad ca varsa. Si tot degeaba...

Au inceput si colicile si se strange sufletica mea din tot corpul si isi freaca piciorusele... mi se rupe inima! am picaturi si ii dau dar pana ii trece si o aud dand basinute... sa vedeti ce perpeleala pe mine!

Sapt viitoare ma duc la pediatra sa vb de vaccine. Am tot citit si vreau sa ii fac rotarix si meningococul. Mi-e frica doar de efecte secundare gen febra. Ce le poti da bebelusilor asa mici daca au febra? Am auzit ca unele mamici dezbraca pruncii si se baga in dus cu ei. Cu apa rece, calda.. oare cum se face?

Oana somn usor draga mea! sper sa nasti in curand sa iti treaca gandurile! dupa aia pove noi:)

ma duc la Joy, parca ma cheama!

Roxana te astept inapoi la povesti! [dua]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Regurgiteaza sau vomita?
Daca regurgiteaza cica e normal.
si eu am avut problema asta la al doilea copil, eram bulversata, caci la primul nu avusesem nimik de genul asta.
trebuie tinut copilul in sus dupa ce maninca si scos aerul.daca nu iese, scoate aerul din pozitia: in fundulet, aplecat putin spre fata si masat ferm pe spate de sus in jos pina auzi. apoi culcat pe saltea ridicata cu ceva dedesubt, o carte de exemplu.
sper ca am fost coerenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annya9 spune:

Neata fetelor,

Nici eu n-am dormit bine deloc, ba am mai avut si cosmar...m-am intors pe toate partile, am avut contractii, ba la un moment dat am visat ca dorm pe burta si m-am trezit leoarca de spaima ca-l strivesc pe bebe. Acum m-am trezit de vreo ora si am luat un no-spa ca am burta ca un pietroi si trebuie sa ma apuc si de gatit ca vin socrii in vizita... Nu stiu cum o sa stau in picioare la cratita, dar sper sa reusesc...

Din ciclul...ce fac barbatii de gravida...al meu imi reproseaza ca citesc pe net ca trebuie sa fiu nervoasa si sensibila!!!

30+ Radu Alexandru
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Neata!!

Ella _ nu stiu cum ai calcat volanasele alea dar am dormit tare prost.
am visat toate prostiile, dar nu-mi mai amintesc nimic. Am dormit numai cu picioarele stranse pt ca iar simt ca se rupe pielea pe burta daca le intind.

Vladi - se zice ca dureaza 1 an sa ridici o casa si 2 ani sa-ti refaci relatia de cuplu.
Cand ma gandesc ca de luni o iau de la capat cu alergat dupa materiale de una singura si incercand sa-i explic sotului pt tel ce am gasit si cum, imi vine s-o las balta, dar trebuie sa termin pana nasc. Trebuie!!!
Daca ceva nu iese bine se prange in capul meu ca dar eu sunt acasa cu muncitorii, el e la munca, si eu sunt de vina daca imi scapa ceva ...

Gaby - eu sunt la dr.: Faceti ce zic eu , nu ce fac eu
Voi ati sta in pat daca nu ati avea nici o durere si o gramada de chestii de rezolvat ??
Imi pare rau ca a inceput sa aiba colici Joy. Bine ca isi fac picaturile efectul. Ce picaturi ii dai ?

Mamicile care aveti deja pediatru sau care va pricepeti: Ce ar trebui sa avem in casa din categoria medicamente pt bb ??
Trebuie sa avem ceva pt febra in casa ?

Denisa, 33 + cu bebe roz Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

freedelia - misto faza cu ''divortam in fiecare saptamana'' ;si eu am stari de nervi care ma apuca asa instant;eu zic ca am motive serioase,altii probabil sunt de alta parere

vladi - dar la tine nervii par perfect justificati,as zice chiar ca stai foarte bine,la cat stres s-a acumulat;ar putea si el sa fie mai conciliant in perioada asta,ce naiba!si recunosc si eu ca m-a amuzat felul in care ai povestit,parca ma uitam la un film

mai ziceti-mi si mie o data la ce raion din Cora/Carrefour/Real sunt pungile alea ziplock,ca trebuie sa iau si eu cateva

ieri am pus la masina hainutele pt bebe,acum le tot mut din balcon pe calorifere

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Buna dimineata!

Azi am fost matinali, iar am fost la tns, dupa-amiaza merg la interpretare.

Nu am prea dormit asta noapte nici unul, si eu si sotul si Albert ne tot rasuceam de pe o parte pe alta pe la 4 dimineata, suntem cam agitati, ca de.... se apropie momentul .

DENISA vezi ca pe gmail am trimis eu mai demult despre farmacia copilului, chestii ce le-am alfalt la cursul de mamici.

VLADI, te cert sa stii, nu sunt absolut de acord cu tigarile in sarcina. Uite, ca sa ai zile mai linistite o de la mine.

Eu cu sotul nu prea ma cert, incerc sa aplic ce spune FREEDELIA, no, nu iese tot timpul, dar ne straduim, amandoi. Adevarul este ca am o mie si una de ganduri care nu-mi dau pace, legate de copil (ca doar pentru mine e o experienta noua) si pot fi irascibila cateodata.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

GABY regurgitreaza sau scoate in jet? Daca e cu jet fuguta la medic.
Ai masurat-o pe JOY, pana la urma? Cat cm are?

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Oana - din cate stiu uleiul de ricin da niste crampe nasoale de le confunzi cu contractiile dar ajuta la declansarea nasterii.

Denisa, 33 + cu bebe roz Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput