ASA ceva NU! Organizare de rezistenta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

De ce e ma o realitate trista? Fara press nici n- am fi stiut ca exista deseuri radioactive sau proteste in Iran. Ca nu-s perfecti e altceva, lasa sa fie multi, ca ne prindem noi cum stau lucrurile.
Putin informare inainte de inflamare nu le-ar strica, energia nuclear e curata si ar fi pacat sa nu Mai vedem padurea din cauza uscaturilor .
Pede Alta parte este adevarat ca solutie perfecta pt aceste deseuri nu exista, insa din cate stiu eu exista metode destul de bune sa fie bine ascunse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
unde or fi oare?..stie cineva

Tu vrei sa se prabuseasca piata imobiliara pe www.andrad.ro/index.php?page=volumul-de-deseuri-radioactive&hl=ro_RO" target="_blank">ici pe colo?

Apropos, circulati www.gandul.info/flux/tren-incarcat-minereu-uraniu-deraiat-feldioara-1032308" target="_blank">pe calea ferata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

capcaun,
logica asta e cam schioapa.
adica daca tot se intimpla niste lucruri rele mai bine sa le legiferam? ca pe prostitutie, sau cum?
as zice ca ar fi buna o presiune de la societatea civila, cu ocazia asta se mai afla diverse lucruri, eu una despre andrad acum am auzit de la tine.
sint de acord ca presa exagereaza si manipuleaza, dar nu sint sigura ca e cazul acum.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Pai petrol nu (arde si face co2), energie nucleara nu (face deseuri nucleare), aia nu aia nu. Atunci ce. Confortul si civilizatia costa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Da, comfortul si civilizatia costa. Cu cit vom invata mai repede aceasta lectie, cu cit vom consuma intr-un mod responsabil si vom avea mai mare respect pentru adevarat valoare a lucrurilor, cu atita va fii mai bine pentru generatille urmatoare si pt sistemul ecologic. Dar asta e off topic din partea mea.

La subiect acum: e vre-un membru de pe aici membru Greenpeace? Stiu ca ei se implica foarte mult in astfel de cauze. Experienta lor si sfatul lor ar prinde bine...

100 de depozite deja existente de pe vremea comunista - in caz ca e adevarat - suna ingrijorator, mai ales ca asemenea depozite trebuie controlate permanent pt depistarea de fisuri, de infiltrari de apa, etc si ma intreb daca in contextul actual se preocupa cineva de ele asa cum trebuie.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

aschiuta, am lucrat la Greenpeace International in Amsterdam (in marketing). Si am fost si pe marea Nordului cu o nava, impotriva Shell (ma rog, pe atunci aveam si par verde). Poate de asta ma inflamez si acum cand aud de mizerii chimice si nucleare.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
unde or fi oare?..stie cineva

Tu vrei sa se prabuseasca piata imobiliara pe www.andrad.ro/index.php?page=volumul-de-deseuri-radioactive&hl=ro_RO" target="_blank">ici pe colo?

Apropos, circulati www.gandul.info/flux/tren-incarcat-minereu-uraniu-deraiat-feldioara-1032308" target="_blank">pe calea ferata?

Voi ati vazut ca site-ul celor de la Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive, dat mai sus, are o pagina Kid's Corner ? Pe care nu scrie nimika evident, poate acolo si-ar avea lucul testamentul cu deseurile mostenite de la noi.

Mergi la inceput

desprecopii, te rog nu o lua personal
Greenpeace sunt cunoscuti cam ca green terrorists asa, si din punctul meu de vedere atata timp cat nu dorm in pestera, nu se spala la rau, nu circula exclusiv pe jos si nu fac pipi la copacel, ipocrizia e cat china.
Romaniei de exemplu ii e mult mai bine cu centrala de la Cernavoda decat fara ea. Parte din asta e si tinutul sub control al deseurilor radioactive, o chestiune tehnic complicata, pentru moment fara solutie ideala, si in plus foarte scumpa. Poate ca baietii aia de la UE au ceva in cap cand spun ca o solutie centralizata ar fi mai eficienta si cu mult mai sigura? poate faciitatea respectiva nici nu se va construi in Romania? poate ca e mai bine ca lumea sa admita ca exista o problema si sa o adreseze in consecinta (in loc s-o cvasi-ignore cum se intampla acum, cand, e drept, cantitatea in Romania nu e asa mare dar o sa fie cat de curand; capcaunul are dreptate)?
In nici o uniune nu se intra numai for the perks, si corect e ca atata timp cat esti parte din problema sa fii si parte din solutie.
Mie una mi se pare ca la toata afacerea asta cu energia si cu incalzirea globala solutia in nici un caz nu e isteria globala combinata cu paranoia globala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Romania produce deseuri nucleare oricum si cine stie cum le stocheaza. Propunerea era sa se faca un depozit care sa stocheze deseurile pentru mai multe tari, insa el va avea niste standarde menite tocmai sa faca elimine pericolul acestor deseuri. In plus de ce ne agitam atat de tare, si alte tari au astfel de depozite si nu a fost sfarsitul lumii.
Cititi articolul din The Times, nu mai cititi doar interpretarile presei romanesti. Marea Britanie chiar gazduieste reziduurile nucleare ale altor tari.
Citat din The Times:
"So far, only a handful of countries worldwide have built a permanent resting place for their stockpiles of waste, the unwanted by-product of nuclear power generation. The rest keep the material in interim storage facilities, such as Britain’s Sellafield plant in West Cumbria, where about 5,000 half-tonne canisters of vitrified atomic waste are stored in concrete and steel chutes, some of which will remain highly radioactive for up to 100,000 years.

Holland has just 30 cubic meters of high level nuclear waste compared to nearly 1900 cubic meters in the UK and a similar amount in France, which are proposing to build their own multi-billion euro repositories. Along with Germany they are also opposed to the permanent export of nuclear waste on principle.

The cost of the Netherlands building its own safe secure long-term facility would be about €2 billion (£1.75 billion).
"

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Ceea ce eu nu inteleg este de ce trebuie ca Romania (sau oricare alta tara) sa gazduiasca deseurile altor tari. Acele "alte tari" ar trebui sa isi construiasca propriile depozite daca tot au propriile centrale nucleare. Nu asa ar fi logic? Sau poate ca un astfel de depozit, cu toate normele de securitate, costa prea mult pentru a fi construite mai multe, in fiecare tara ce foloseste energia nucleara.... Nu cunosc date concrete, insa, ceea ce mi s-ar parea interesant de stiut este de ce a fost aleasa Romanaia si nu alta tara. Pe baza caror criterii adica...

MElise

Mergi la inceput