ASA ceva NU! Organizare de rezistenta
Raspunsuri - Pagina 2
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Mai, accept92, tu ai vrea o rebeliune sau, eventual, un mic razboi civil ?! In toata lumea asta, rezolvarea problemelor se face intai pe cale pasnica : petitii, dat in judecata statul. Mineriada mie mi-a lasat un gust amar. |
Asta e un raspuns la misto, sau ce? In toata lumea asta civilizata cetateanul calcat pe coada iese in strada. In mod pasnic, evident. Probabil acolo au motive mai srioase decat noi.
Cand mi-am amintit de golanii care stateau pe iarba in pta Universitatii cred ca tie ti-a venit in minte imaginea minerilor care intr-adevar au stat si ei pe iarba. Dar nu la ei ma gandeam, si mie mineriadele mi-au lasat un gust amar, dar am incercat sa imi amintesc momentul in care s-a schimbat ceva...si asta mi-a venit in minte...ca de la mineriade incoace nu s-a mai iesit...dar nu am incadrat venirea minerilor in categoria miting, manifestatie...aia a fost cu totul altceva.
accept92 spune:
citat din mesajul lui muffin accept, cred ca ti-ai raspuns singura la dilema. De ce nu mai sunt romanii ce au fost ... este pentru ca ii roade mereu capra vecinului si grija ca altul se imbogateste pe seama lui. Ce e de facut deci? Sa tacem ca sa nu facem trafic lui admin? Sa ne luam curentul ca sa nu ii facem audienta lui Vantu? Sa nu mai mergem la supermarket sa nu ii facem vanzare patronului de engross? |
Nu vreau sa deviem off-topic, dar cred ca nu ai inteles exact de unde rezervele mele, e adevarat ca nici nu am simtit nevoia sa ma explic. Cert este ca exact in momentul asta este posibil sa se intample in tarisoara asta alte 1000 de chestii la fel de grave sau mult mai grave. Si probabilitatea este foarte mare. Intamplator asta a ales media sa ne serveasca azi. In general refuz sa imi spicuiesc 'frustrarea zilei' dintr-un ziar sau de la TV dar daca se intampla ca un 'semnal de alarma' sa-mi atraga atentia, prefer sa ma informez in continuare si sa nu ma rezum la ce mi s-a servit, si abia apoi sa-mi fac din el o grija personala, in cunostinta de cauza. Si da media este un business dar asta nu ma deranjeaza catusi de putin. Doar ca o iau ca atare.
muffin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
of well asta te roade pana la urma, ca media e un business si ca aleg ei sa ne informeze. Pai, crezi ca ai putea tu sa ne informezi, asa din oficiu, adica fara sa faci business? esti total lipsita de logica desi sunt sigura ca ai sa te apuci acum sa scrii furioasa sa ne convingi ce multa logica ai. Ha ha. Nu vreau sa deviem off-topic, dar cred ca nu ai inteles exact de unde rezervele mele, e adevarat ca nici nu am simtit nevoia sa ma explic. Cert este ca exact in momentul asta este posibil sa se intample in tarisoara asta alte 1000 de chestii la fel de grave sau mult mai grave. Si probabilitatea este foarte mare. Intamplator asta a ales media sa ne serveasca azi. In general refuz sa imi spicuiesc 'frustrarea zilei' dintr-un ziar sau de la TV dar daca se intampla ca un 'semnal de alarma' sa-mi atraga atentia, prefer sa ma informez in continuare si sa nu ma rezum la ce mi s-a servit, si abia apoi sa-mi fac din el o grija personala, in cunostinta de cauza. Si da media este un business dar asta nu ma deranjeaza catusi de putin. Doar ca o iau ca atare. |
muffin spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui muffin
|
scuze, asta am vrut sa spun:
of well asta te roade pana la urma, ca media e un business si ca aleg ei sa ne informeze. Pai, crezi ca ai putea tu sa ne informezi, asa din oficiu, adica fara sa faci business? esti total lipsita de logica desi sunt sigura ca ai sa te apuci acum sa scrii furioasa sa ne convingi ce multa logica ai. Cine crezi ca ar putea sa ne spuna ce se intampla in tara asta decat presa? Ha ha.
accept92 spune:
citat din mesajul lui muffin of well asta te roade pana la urma, ca media e un business si ca aleg ei sa ne informeze. |
Nu, ma roade exact ce am intrebat. De ce nu mai ies romanii in strada, de ce a disparut aceasta forma de protest in timp ce petitia este pe val?
Llaura spune:
"vreau scandal, da... pentru ca m-ai uitat pe mine, le-ai uitat pe toate: ai uitat ca sunt fiica din popor si sunt violenta; ai uitat ca sunt republicana, ca-n vinele mele curge sangele martirilor de la 11 fevruarie; (formidabila) ai uitat ca sunt ploesteanca - da, ploesteanca! -Naica, si am sa-ti torn o revolutie, da' o revolutie... sa ma pomenesti!..."
In lumea civilizata cetateanul merge through the channels; altfel I se cam rade in nas; sau in cazuri extreme chiar mai rau (daca, de ex, in loc sa ia un pix sa semneze o petitie, el ia gunu' si vreo doi ostatici- trei).
Guestus spune:
auzi ce zice capcaunul...101 depozite.
unde or fi oare?..stie cineva ...ca doar nu au dus astia deseul pe insula serpilor sau in virf de munte cu pretul asta la benzina.
la cit se schimba conducerile cred ca au si uitat pe unde e depozitat.
accept92 spune:
citat din mesajul lui Llaura In lumea civilizata cetateanul merge through the channels; |
In Franta de exemplu se iese in strada. Ori astia nu sunt civilizati? Sau au probleme mai mari ca noi?
Uite un citat dintr-un articol vechi (2002) ..."manifestatiile de strada in Franta au o bogata traditie, incat, in aceasta privinta, schioapata comparatia cu Romania - o tara doar de curand libera si, in plus, cu sechele de obedienta excesiva ori de anarhie, ca toate democratiile fragile. "...si din 2002 si pana cum multe manifestatii s-au mai scurs la ei si nici una la noi (grevele diverselor categorii profesionale le exlud).
Llaura spune:
Mitingurile spontane sunt intotdeauna organizate de cineva. Exceptand bineinteles situatiile alba-neagra, cand cei multi stiu sigur ca e neagra si vreo cativa (de obicei bine inarmati) sustin sus si tare ca e alba (vezi protestele din Iran).
accept92 spune:
citat din mesajul lui Llaura Mitingurile spontane sunt intotdeauna organizate de cineva. |
Pai asta inteleg si eu, e si normal sa fie asa. Deci problema ar fi ca la noi nu are cine sa le organizeze?
Cred ca titlul subiectului imi permite sa merg pe firul asta fara a fi considerata off-topic...deci...aporpos de discutia cu media...ce nu apare in media nu exista (este o realitate foarte trista dar asa este). Nici o super-mega-petitie care ar ajunge la presedinte, la Vatican, pe Luna, nu va avea impactul unei manifestari de strada cu potentialul de a ajunge in media...chiar in media internationala.