LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (90)
Raspunsuri - Pagina 3
Aalina spune:
Crisspy v-am luat! Fabi a vazut-o pe nasa numa la botez Da o fost baiat de gasca si a dormit. Oricum saraca era traumatizata ca tine un bb asa mic in brate, asta mai lipsea sa si urle
Curatenie mai am inca si se va intinde si pe maine
Am vazut si eu poze de copii superbi. Eu v-am zis ca am mai mult timp cand fac curat decat in restul zilelor
Naty spune:
anca am incercat sa o conving pe Ioana sa stea pana dupa masa, dar refuza categoric. Bona nu o poate lua ca sta cu Nadia, iar gradinita e cam la 20 -25 de minute de mers. Ar mai fi varianta soacra-mii, care se ofera tot timpul, dar eu nu am nici un pic de incredere in ea, cum ramane cu un copil 5 minute, cum face o boacana.
ledi sunteti asa de frumosi amandoi ...
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
pyc spune:
Multumesc pentru urarile de ziua lui Paul! Nu prea a bagat inseama dimineata masa mea festiva, fiind concentrat pe biberon (el cand mananca nu mai reactioneaza la alti stimuli:).....si apoi l-am imbracat repede sa-l duc la bona.....nici nu a avut timp sa se trezeasca ca lumea.....pe drum i-am cantat eu un la multi ani cu vocea mea "cristalina" de l-am trezit de tot.
Ledi si David sunteti foarte frumosi amandoi, vazut pozele cele noi.
Apropo de forum si certuri....eu nu as putea renunta cu usurinta la intratul pe DC...intr-adevar creeaza dependenta! Abia astept pauza de pranz sa intru pe net sa mai vad ce fac fetele si copilasii....e o relaxare pentru mine, o legatura cu alte mamici cu copii (in viata reala nu am multi prieteni cu copii, pentru frantuzoaice sunt o mamica f tanara la cei 32 de ani ai mei......colegele mele au programati bebeii dupa 35-37 de ani!!).......si imi sunteti dragi toate si deja parca va "cunosc" din povestile de pe net. Nici pe net, nici in viata reala certurile nu isi au locul......decat daca sunt constructive:) Azi sunt pacifista:)
Pupici!
Anuc spune:
Aalina, daca e s-o iau asa, cred ca Ioana e pregatita inca de acum pentru scoala :). De mica au pasionat-o literele. Le stia pe toate pana la 2 ani jumate. Nu o laud gratuit sau nu zic ca era/este geniu, Doamne fereste, doar ca i-au placut f mult si le-a invatat usor. Avea un puzzle in forma de broasca testoasa cu toate literele si le stia si pe cele mai grele daca i le aratam: Q, W, Y, X...crede-ma ca nu putea sa le pronunte bine, dar le stia. Daca lipsea una din ele, imi zicea: Mami, nu e I...unde e I? si le cauta sa le puna la loc. De la 3 la 4 ani a invatat sa le scrie pe toate, plus cifrele si le face chiar frumos. Cateodata mai face S-ul invers :). Stie sa scrie cuvinte intregi, numele noastre, numele printeselor, fara sa-i spun eu literele, le-a memorat cred. Acum vrea sa citeasca si reuseste cuvinte scurte sau cu vocale mai multe. Ii place, pur si simplu. La fel si cu 'matematica'. Stie sa socoteasca adunand 1 la orice cifra sau sa scada 1. mai stie adunari de cifre care dau rezultatul pana in 12. Tot in joaca am facut cu ea dintr-astea, ea ma intreaba, nu fortez copilul. zicea cineva ca daca ii inveti prea multe, se vor plictisi in clasa 1...dar daca copilul e interesat, nu pot sa nu-i arat. Noi avem tot felul de caiete si carti de activitati ptr clasa 1 pe care le face de la 3 ani, astea i le-am luat tot ptr ca am vazut-o interesata. Daca o dau la anul, nu va mai apuca grupa pregatitoare la gradi.
Invatatoare am gasit una excelenta cu E mare. este sotia unui fost director de la firma unde lucrez. Nici nu stiam asta, dar lumea e f mica :). Mi-a recomandat-o o verisoara care are fata in clasa ei. Este genul de educator total dedicat, ii invata o gramada de lucruri in afara scolii, face teambuilding cu copiii si parintii, ii trateaza ca pe o mica familie, etc. Ea va lua clasa 1 fix la anul si nu am vrea s-o pierdem :)
Mi-e teama ca daca va nimeri intr-o clasa cu copii mai mari ca ea, va fi totusi o diferenta, nu stiu. Acum avem si problema asta, ca daca i se face observatie, pune la suflet neneeeee.....nu suporta sa i se spuna ca a gresit...ma gandesc ca poate mai spre 8 ani se va mai 'maturiza' :)
Mami de Ioana&Filip
crisspy spune:
Ne-am innundat la birou ...o placere sa dai la apa...sunt fleasca, dar gratie geniului meu am reusit sa directionam jetul de apa (fierbinte by the way) catre o scurgere cu furtunul de la aspirator
bebelusi spune:
Am intrat repede repede sa ii spun lui Paul La multi ani, sa sfii cuminte si sa o asculti pe mami.
Fetelor, din nou DEZAMAGIRE, mi-au venit iar bucuriile, deci nu am BEBE
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
andre_ea spune:
Anuc, ce de stie fata ta! E clar ca pe fi-miu il dau la 7 ani la scoala. Lui nu-i place nici sa coloreze. Vorbesti cumva de Nicoleta, sau incurc eu borcanele?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
Anuc spune:
HAHAHA! Naty, chiar ieri am vazut un apartament de 4 camere pe 13 Septembrie. Apartamentul era ok, dar nu ne convenea exact ca e prea departe de parinti, noi suntem in cealalta parte a Bucurestiului (Iancului). Era in intersectie, deci zgomot, praf...partea buna era ca blocul era construit in 2000....deci nu foarte vechi.
Stii care e baiul? ca noi suntem f pretentiosi si nu cred ca exista apartamentul perfect ptr noi: mare, nou, super zona, si mai ales ieftin...deci ieri aproape plangeam ptr ca-mi dadeam seama ca nu ne vom lua usor casa...decat daca-l amenint pe sot ca-l pararesc si ii las si copiii
Mami de Ioana&Filip
Naty spune:
anuc wow cate stie Ioana! Neaparat sa o dai la scoala anul viitor; eu zic ca e mai bine sa fie mai mica, pe Ioana ma batea gandul sa o dau chiar anul asta, dar nu are 6 ani impliniti in septembrie si nu o primeste la stat.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana