Poiana lui Iocan (varianta scandinava)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Luna, eu nu vreau cu nici un pret sa minimalizez riscul de abuz in crese/scoli dar citeodata am impresia ca managementul se foloseste de asta ca sa mascheze lipsa de personal...pai la copiii sub 4 ani se poate masca mult mai usor abuzul, copiii peste 4 ani vorbesc, cu colegii lor, cu parintii, cu toata lumea.(apropo de ce zicea doruletz, mie mi-a spus educatoarea de la after school ca fetita mea le spune totul,priviri sugestive wink wink, pina in ziua de azi n-am avut curajul sa intreb ce anume,ha ha)
chestia cu crema de protectie solara am auzit-o si aici, intr-un fel ii inteleg pe ingrijitori, pina pui crema la x copii incepe sa ploua...(cel putin aici) si atunci e mai comod sa lasi copiii sa se dea singuri cu crema, daca s-au dat bine bine, daca nu...arsuri.astea fiind spuse, trendul e in floare si n-am cum sa-l schimb eu...dupa parerea mea, daca alegi o cresa/gradinita/scoala cu grija n-ar trebui sa te temi de o imbratisare/cremuire /pupatura din partea educatoarei/invatatoarei, din contra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Luna, speed (poate si tu stii), nu-i in Marea Britanie (Anglia, cel putin) lege care obliga parintele sa insoteasca copilul la scoala si de la scoala, pina pe la 11 ani?? Eu, sa spun drept, m-am mirat si de cite mame non-working sint pe-acolo, iar legea asta chiar incurajeaza fenomenul "statului acasa".

Acu', ca spun sincer, mie pe-acilea mi se pare ca uneori sint prea lacsi in ceea ce priveste usurinta cu care privesc relatiile copil-adult (nu vorbesc de adultii din institutiile scolare). Bunaoara, noi acum patru ani am fost cu Charlotte in Croatia, cu masina. Avea pe-atunci cupilu' 10 ani si cu, doua saptamini inainte de-a pleca, ne facu rost de-un alt pasager, prietena ei, Sine:)) Curios e ca parintii Sinei erau mai mult decit bucurosi sa ne dea fata pentru doua saptamini, insa nici nu-si pusesera problema cum putem trecem noi granitele cu Sine, asa, doar cu pasaportul

doru, plecati miine?? Ce mistoo...Drum bun si distractie frumoasa. Nu mai fi stresata cu motanii, ca e mai bine asa cum s-a potrivit!! Ah, si sa aveti parte de zapada. Pe-aci incepu sa ploua, si ne lovi brusc valu' de caldura. 5 grade. Va dati seama ca e o aqua alta afara, cu ploaie + aia 60 de cm de zapada care se topeste.

itsme, voi unde plecati cind fac aia baieram la voi, acasa?? Inchiriarati camera la hotel?? :))

Pupaturi!

Mergi la inceput

lilanda,nu stiu sa existe aici asa lege...dar stiu ca nu e voie sa lasi un copil de virsta aceea singur in casa...cit despre non-working mums si aici sunt o gramada, mie mi se pare ca altele ar fi cauzele, printre care in primul rind ajutor social substantial si lipsa de represalii majore in cazul in care fraudezi sistemul de ajutor social...
edit: si ps: lipsa unui childcare gratuit sau cit de cit accesibil, aici si in uk toate cresele/gradinitele sunt private si costa un arm si un leg...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

speed ce sa zic, ai si tu dreptate, pe de alta parte nu stiu daca mi-ar conveni sa aflu ca pe fii-mea sa zicem la 5 ani la scoala o tot imbratiseaza vreun prof mascul. Insa nu stiu ce sa zic ca se intampla daca initiaza ei afectivitatea, poate Ella stie mai bine, vreau insa sa cred ca daca fiul meu cade si se loveste rau cineva va fi in stare sa-l imbratiseze.

Despre cea mica fiind inca la gradi (privat care ma usuca de bani) nu pot sa zic decat ca sunt fericita ca primeste cuddles and kisses. Chiar daca au un mascul la pre-school, insa mi se pare super tipul, cred ca totusi e o idee buna ca au si un nene pe post de nurse. Ea inca nu e la el in grupa, se muta acolo cand face 2 ani si 9 luni.

Despre legea de care zici lilanda nu stiu sa existe, fii-miu deja vine singur acasa (are 8 aproape 9 ani si scoala e aproape) si mai are colegi care vin singuri, cam juma de clasa deja vin si pleaca singuri. Mamele stau acasa insa pentru ca au benefits la greu, cu cat toarna mai multi copii cu cat le da statul mai mult. Mai ales daca sunt si single mum. Asa ca de obicei daca vezi vreuna cu 5 copii nu te gandi ca i-a facut din iubire vesnica pentru maternitate (or fi si cazuri) ci pentru ca benefits curg rauri din taxele noastre.

Va pup

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

luna, ai si tu dreptate :), ca sa-ti intorc cuvintele :)...dupa mine abuzuri de genul asta s-ar rezolva mult mai usor daca n-ar exista atita protectie impotriva pedofililor si abuzatorilor sexual...stii bine ca un pedofil/violator ce si-a ispasit pedeapsa (de obicei inainte de termen pentru buna purtare ?!? ) are dreptul la anonimat si protectie din partea politiei...si poate obtine chiar un job de child carer...vezi ian huntley etc...asta ma ingrozeste pe mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

www.champagny.com/index.jsp?c=41443" target="_blank">acilea mergem, cica nu numai ca e zapada si ninge in continuare zilele astea da' mai sunt si drumurile blocate de puhoi de lume din cauza vacantelor. Si e ceva de mers pana acolo...

Io nu schiez maica, ce-oi avea? imi luai o tona de carti si o sa stau si io la vreun vin fiert pe vreo terasa incalzita, nci nu vreau sa aud de sporturi de iarna. da' am de gand sa o duc pe aca la vreo scoala de ski pt ca ea m-a tot batut la cap ca toti copiii se duc in vacanta la zapada:)

mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

Luna, bine ai venit! Sa stii ca m-am uitat la pozele tale si m-am indragostit de junioara! Nici juniorul nu e de lepadat, dar de el nu zic nimic ca dupa aia ma acuzati de pedofilie

nu stiu cum e cu copiii de varste mici, ca copila mea a venit aici cand avea 5 ani si jumate, si nu cunosc oameni cu copii asa mici. Se poate sa fie mai putin 'strict'!

lulutz, poti sa ma citezi linistita, ca vezi ce grandomana m-am facut, ma citez singura haha...poti sa-l trimiti pe socru linistit la open house, the more, the merrier! daca vrei si il aranjeaza, ii trimit linkul cu casa pe internet, poate se multumeste sa vada asa :-)

dorulets, distractie placuta si drum bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

bre,ce viteza am dat la discutii in poiana din cauza unui pupat de copil,hahaha!
No,pai sa va explic.Luati loc:)
Desi suedezii nu sint o natie de pupaciosi(vezi frantzuzii:)),in atitia ani de profesat cu copii mici(atentie:mici!Adica 1-4 ani)nu am auzit nici o data vreun parinte care sa fie revoltat ca ii tinem copilul pe genunchi sau il pupam.Dimpotriva!Marea majoritate se lumineaza la fata cind vad ca respectivul copilas personal are onoarea de a fi dezmierdat de educatoare!Ginditi-va ca multi copii stau la gradi in medie 10 ore pe zi.Mai mult decit stam noi la munca(calculati si voi,8 ore de munca ale parintelui,plus ca trebuie sa-l lasa inainte cu vreo ora,in functie deunde are serviciul,plus o ora dupa)Deci sint copii care stau cu noi de la 7:00 la 17:00,ba unii chiar 12 ore.Apoi se duc acasa,banuiesc ca maninca cina de seara si culcarea!Un calcul simplu arata ca acesti copilasi(niste piticoti de 90 de cm) petrec marea majoritate a timpului cu noi.Cum sa nu le arati dragoste?Multi vin singuri si spun:mi-e dor de mami/tati/mamaie/tataie si au lacrimi in ochi cind spun asta,si le mai curg si mucii pina in gura.Voi ati rezista sa nu-i luati in brate?Sa-i consolati?Sau imaginati-va altfel,ca aveti un copil mic,aproape bebelus,si-l lasati 10 ore cu niste straini(sintem niste angajati,nu avem nici un fel de obligatie sa ne ocupam de latura afectiva,ci de cea pedagogica+babysitting ,adica sa fii cu ochii pe ei sa nu cada,sa nu se loveasca/accidenteze).Ar fi bine sa primeasca numai niste priviri gingase,ar fi suficient?Eu va spun ca nu.Toti copii au nevoie de afectiune si toti copii vin si solicita aceasta afectiune.Dealtfel,dupa cum spuneam mai demult,asta nu este o meserie pe care o poate face oricine.Daca nu iubesti copii autentic,toti copii planetei,nu ai ce cauta in bransa asta.
Aleluia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

P.S.-am vazut la Generale un subiect despre meserii pe care NU ati vrea sa le aveti.Cred ca cea de educatoare este in top:)
Aleluia again:)
Bine ca exista oameni ca mine care pot,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu v-am parasit!
da a murit hardu de la laptop, acu sunt in deplasare la sormea.
va pupi!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput