Poiana lui Iocan (varianta scandinava)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

hei, bonjur si de la mine

eu avusei o saptamana zbuciumata pe toate fronturile, asa ca n-am mai apucat sa semnez condica la poienita. Vremea si la noi si-a revenit la normal, dupa pastele mirobolant care il avuram, asa ca saptamana trecuta a fost ploaie, ceata ca la londra iar ieri a fulguit! Oricum, zic astia ca se repara din nou. A inflorit si magnolia mea saraca, confuzata de temperaturile inalte ca noi toti, numa' ca-i dadura aseara cu minus 1 C, sper sa nu moara de tot.

dorulets si fetele, romanu' (inclusiv) ziaristul e mai mioritic asa, daca e tragedie, apoi tragedie sa fie! de aia il omorara si pe geaman, zic eu. Asa ceva...

mihaela, daca iti place sa vizionezi case virtual, iti trimit ceva la cutiuta (broasca testoasa din pacate nu se vede clar

speed, asta da veste! Chiar ma intrebam pana cand o sa inchida lumea ochii si o sa-l lase pe papa asta sa-si puna fustele-n cap asa! In orice alt loc/asociatie, daca s-ar fi adus atatea dovezi cum ca cineva de la conducerea clubului a aparat pe un pedofil si i-a creeat conditii propice sa continue abuzul ani de zile, nestingherit, apoi ala de mult ar fi fost saltat! Anyway, n-o sa se intample nimic, pentru ca astia cu religia sunt mai presus de lege, dupa cum se vede.

Arborico, sa stii ca si eu sunt indragostita de Islanda fara sa o cunosc personal, un fel de internet dating haha Adu-mi aminte cand vii in urbea mea adoptiva in mai, ca sa make sure ca imi fac loc sa te vad, si sa scap si eu de zugraveli si altea alea

apropos de trasatura nationala. Mie la munca imi vin in delegatie niste chinezi saptamana urmatoare, persoane importante. Ca sa nu fac vreo gafa, ma uitai pe intranet sa vad cum e cultura lor si cum sa te porti/negociezi. Ajungand eu in sectia aia, imi zisei: ia sa ma uit si ce zice de romani! Ei, am crezut ca ma rastorn de pe scaun de ras! Fetelor, in toata sectia aia, care e de fapt orientata spre business, firul rosu al comunicarii, care e repetata insistent din loc in loc, e ca in romania femeile se imbraca cu haine stramte si fuste scurte si ii atentioneaza pe calatorii de business anglofoni sa fie pregatiti pentru soc! Din nou, se repeta ca femeile pun mare pret pe imbracaminte, sunt cochete si aranjate, si asa isi castiga respectul masculin. Si mai zice ca cele care nu au avantajul aspectului fizic, se impun prin agresivitate hahahaha! Pe cuvant, nu exagerez cu nimic. Mai zice ca suntem pesimisti si neincrezatori, asa ca e greu sa ne castige businesmanul strain increderea, si se da vina pe comunisti la chestia asta, desi eu nu cred ca au citit Miorita. Foarte amuzant, oricum. Femeia romana a speriat lumea de business, cum ar veni.

V-am pupat, sa aveti o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

istme, multzam fain! Mi-a facut o adevarata placere sa ma invart putin prin casa voastra . N-am gasit broasca desi am dat cu lupa printre poze , dar mi-am adus aminte de o vara si de terasa si de camera de zi unde am intrat pret de cateva clipe, nu mai tin minte de ce. Iar acum remarcai si admirai fittnes-urile.
Apropo, la voi ce se lasa in casa cand te muti? Aici se lasa bucataria toata asa cum e, in afara de masa cu scaune, apoi aparatele electrocasnice(in general). Noi asa am luat casa, cu toate masinariile in ea, desi masina de spalat vase nu mergea(functiona dar nu spala vasele) si am luat una noua. Restul insa sunt tzutz!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

Mihaela, merci!

si la noi e la fel cu vandutul casei. Se lasa toata mobila de bucatarie (mai putin masa), si aparatele electrocasnice din toata casa. Se mai lasa de obicei draperiile de la ferestre, jaluzelele (care de obicei sunt facute pe masurile ferestrei), candelabrele si toate lampile fixate de perete, precum si tot mobilierul din bai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Amelie
Rayu, sa va traiasca domnisoara si sa va aduca mii si mii de bucurii!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea Licuriciului iubit!

Claudia si Raul-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Oh istme, asa e...se lasa si mobilierul din bai si jaluzelele si draperiile(am uitat de astea). Lampi si candelabre nu am gasit in casa, dar e posibil ca sunt care lasa si din astea...noi ne-am mutat in mai si ziua era luuuuunga asa ca munceam pana la 21 seara fara lumina .

Rayu, sa-ti traiasca berbeaca si sa fiti sanatosi si fericiti!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

bubu, Laaa multi aaani . Acusica mergi la scoala (sau o fi si inceput-o deja?!!)

itsme, aoleooo cu intranetu' tau!! :)) Nici nu ma mai mir ca cele mai mari gafe culturale le fac aia din vinzari, care cre' ca-nvata pe de rost astfel de clasificari tembele!!! O patii si io o data, la un workshop cu un sales manager, care, dupa ce imi dete buna ziua, incepu sa vorbeasca cu mine in nemteste. Ii explicai ca m-as descurca mult mai bine in engleza sau daneza, iar dupa ce ii zisei ca sint romanca, il vazui ca-si da ochii peste cap si-mi spuse ca "nu arat ca o romanca" . Il intrebai cum ar trebuie sa arate o romanca si ... s-a-nrosit tot!! Si el si aia din jurul lui. Ahh, si tot dintr-un workshop multicultural: un nene din vinzari, mai batriior si glumet asa, danez fiind, il introduce pe colegul italian, la urmatoarea prezentare: "Hai, spaghetti, ca-i rindul tau acu'"...Gosh!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

boubou are 6 ani? deja? oau, acus acus vin pretendentii la usa dacului:) La Multi ani Amélie, sa fii fericita si iubita!

itsme, e superba, vreau io casaaaa :) daca imi gasesti si un job p'acolo, acus viu! Ca oricum noi ne cam invartim in cerc p'aci, ba ne place cate una, ba apoi facem planuri sa construim ca cica in curand taxele la locuintele care nu-s la normele de izolare si consum energetic o sa ajunga cat o rata de credit asa ca decat sa inchiriezi sau sa cumperi mai bine faci una noua.

haha, amuzant portretul intercultural desi unele chestii nu sunt chiar asa departe de adevar (de ex aia cu 'pesimsti si neincrezatori' )

iileana, cu mine ce avusesi maica la subiectu ala cu emigrantii ca io n-am scris in viata mea la d'astea:)) Cand zisei de drumul dintre sinaia si busteni ala nu era motiv de emigrare si nici de repatriere doar ca imi dete batai de cap asta vara ca s-o vad pe sabina. Si de cate ori ma urc aci intr-un tgv (daca nu sunt in greva ca acu:)) ma gandesc ce bine mi-ar prinde unu in ro.
Mai citesc si io p'acolo pe sarite asta pentru ca ma amuza teribil personajul guestus si ca vazui ca scrie si xeno da' zau ca io sunt foarte departe de (de)zbaterile de p'acolo, nu meritam sa te iei de mine:);

Oricum, io cand vad titlul ala cu "ati emigra" imi si imaginez un vapor intesat de oameni nacajiti care-si strang bocceluta la piept... Io nu emigrai fratilor nicaieri, doar ma mutai dintr-un loc in altul. Cea mai teribila 'emigrare' fu cand plecai din orasu meu mic in bucuresti, restu a fost floare la ureche pe langa asta. Nu ma simt nici 'integrata' acilea nici 'dez-integrata' in romania, io-s cetatean european si nu pricep de ce se cearta lumea si ce au de dovedit unii altora:)
Io nu plecai din ro nici din cauza drumurilor si nici a spagii ci pt ca mi s-a ivit ocazia. Si as pleca si d'aci ca sa ma instalez in romania sau oriunde in alta parte daca s-ar ivi alta ocazie. (Ei, poate nu chiar oriunde, cre' ca cu tarile cu regim islamist as avea o pb ca nu-mi place sa port bazma:)

Altfel io ma simt complet 'integrata' si d-a locului doar in oraselul meu mic, cand stau pe banca in parc, la 48, cu prietenii mei din copilarie. Prin toate celelalte locuri de pe planeta sunt la fel de "straina" sau la fel de "de-a casei" depinde din ce perspectiva privesc si in ce domeniu:)

da' un TGV in romania tot as vrea, chiar si nu atat de rapid ca asta, macar trin normal sa fie, ca sa ajung si io sa mai fac si turism cand viu p'acolo ca de bucuresti si de olteni ma satur repede.

hai ca scrisei un roman, mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Amelie frumos si destept, sa traiesti, sa cresti fericita si sa faci regula toata viata:)

Rayu, aveti o fata minunata si abia astept sa va revad!

haha, Doru, as vrea si io un tejeveu, ca se fac vreo 3 ore cu rapidu Busteni Bucuresti, cica repara liniile de vreo 2 ani, sa le modernizeze.
Asta vara a fost un cosmar cu drumu Busteni-Sinaia, acuma vad ca s-a lejerizat mult din fericire. Insa nu stiu cat tine...ca la munte f putin timp nu-i sezon:)))

Itsme, acu sunt si io curioasa, trimite si mie linku. Aici noi am avut o adevarata telenovela cu casa de la munte, apropos de lasat utilaje i in bucatarie etc.(aia ne=-au lasat-o, ca era vai de ea;D)

Insa dupa vreo cateva luni in care noi n-am schimbat yala ca sa poata sa-si ia tot ce vor de-acolo, prin iulie anu trecut , dupa ce dadusem si noi o zugraveala ca tot omu etc si ne instalasem, vine tatal fostul proprietar(care sta la 2 case distanta, tatal adica) sa ne spuna ca l-a certat fi-su...ca n-a luat...lampile!!! Si ca sa i le dam inapoi si sa ne punem noi d-alea moderne

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

iileana, cu mine ce avusesi maica la subiectu ala cu emigrantii ca io n-am scris in viata mea la d'astea:))

Ha?

Doruletz, pe cuvint de pionier ca ai fi printre ultimele persoane de pe planeta la care sa fac referiri caustice intr-un asemenea context!!!
De drumul ala s-a plins lumea si pe la topicul cu pricina, de pe-acolo il pescuisem.
(Ceea ce, intre noi fie vorba :), nici nu e de mirare (ca se plinsera), ca e intr-adevar un cosmar. Pe vremuri se mai putea rezolva evitind masina si alegind trenul, acuma l-or stricat si p-ala :((, cica-l repara. De Pasti, cind am fost acasa, ni s-au lungit urechile pina am ajuns...)
Imi pare tare-tare rau daca ai crezut, fie si pentru o secunda, ca te-as fi vizat! :((

Si, daca tot sint aici:
- salut cu drag onorata adunare ,
- ii urez Domnisoarei Bubu La multi ani!, , sa creasca mare (ca frumoasa este deja), si sa fie fericita (si, pe cit posibil, intelegatoare cu parintii :)),
- multumesc din suflet pentru clipuletzul ala in care putea fi oricine personajul principal, salvatorul planetei. A avut un succes fulminant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Rayuela, La multi ani! fetitei faceti party?

apropo de drumuri, mie cel mai groaznic drum mi se pare cel ce leaga cele 2 tari vecine (ardealul si bucovina ), ala ce trece prin bistrita, pasul tihuta, etc. daca pina in bistrita mai e cum mai e, dupa pasul tihuta mori de o moarte luuunga si chinuitoare. mie in viata mea nu mi s-a facut rau in masina dar acu 2 ani, dupa ce-am strabatut drumul cu pricina stomacul imi era varza si vedeam doar stelute verzi...de Craciun, cind a venit soacra-mea la noi m-a anuntat fericita ca s-a reparat drumul si putem veni linistiti la vara.dupa citeva saptamini dupa ce a ajuns acasa m-a sunat sa-mi zica ca de fapt e la fel de prost.am impresia ca la venire drumul era acoperit cu gheata asa ca autobuzul si-a dat drumul lin pe serpentine dar dupa ce s-a topit gheata au iesit din nou gropile la iveala...

Mergi la inceput