Bunicii ingrasa copiii

Bunicii ingrasa copiii | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Un studiu britanic recent a concluzionat ca acei copii lasati in grija bunicilor, sunt cel mai adesea supraponderali datorita bunicilor.
La inceput am citit cu ne-incredere articolul si dupa aia mi-am dat seama ca exista mult adevar. De ce sunt totuso bunicele obsedate de ideea ca nepotul trebuie sa manance cat mai mult? De ce auzi mereu acelasi: vai, dar ce putin ai mancat? Hai mai ia o lingura, etc ???

voi ce parere aveti?

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Un studiu britanic recent a concluzionat ca acei copii lasati in grija bunicilor, sunt cel mai adesea supraponderali datorita bunicilor.
La inceput am citit cu ne-incredere articolul si dupa aia mi-am dat seama ca exista mult adevar. De ce sunt totuso bunicele obsedate de ideea ca nepotul trebuie sa manance cat mai mult? De ce auzi mereu acelasi: vai, dar ce putin ai mancat? Hai mai ia o lingura, etc ???voi ce parere aveti?**************
Pe mine ma exaspera altceva, cand lasam fata la socri. Iesea soacra-mea cu ea in parc si ii cumpara toate prostiile posibile, ca vede si la alti copii si cere si ea. Mancare nu stiu cata manca fii-mea, dar dulciuri primea la greu. S-a apucat soacra-mea sa rascoleasca o data prin geanta pe care o avea la ea si am vazut ca avea inauntru napolitane, eugenii, o acadea, pufarine, biscuiti, guma....Apoi am inteles ce facea ea. Ea tinea foarte mult ca fata sa ia masa de seara la ei (desi am insistat cat am putut, sa renunte la idee), numai ca masa asta "de seara" i-o servea pe la 5, ca sa poata iesi in parc dupa aia. Si, ca sa nu i se mai faca foame copilului pana il culc, o indopa cu diferite dulciuri.Poze:
http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu zic ca au dreptate, fi`mea e slabanoaga, nu avem bunici prin preajma, din pacate. Pana acum nu gasisem niciun avantaj, parca acum m-am mai inseninat, evident, o spun in gluma, sa fie foarte clar, as vrea sa avem bunicii aproape
Iar cand taica`mio alias bunicu` ei vine o data pe luna acasa, primul lucru cum intra pe usa o umple de mancaruri si dulciuri, pe bune Evident fi`mea mananca tot - ca ea e pofticioasa din fire oricum si asta i confirma pe undeva ca nu-i dam sa manance

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Hmmmm...interesant studiul dar totusi nu inteleg daca se refera la bunici din punctul de vedere al statutului lor sau al generatiei din care fac parte.

Observ si eu o mare diferenta intre modul meu si cel al parintilor mei de a aborda alimentatia copilului. Eu ii pun in fata si nu verbalizez prea mult, mananca atat cat vrea, nu insist sa termine. In schimb atunci cand suntem la ai mei buncilor nu le tace gura la masa chit ca fetita chiar mananca, ei tot simt nevoia macar sa o aprobe daca nu sa o indemne. O fi o forma de manifestare a afectiunii prin modul acesta de a acorda copilului un tip de atentie pe care eu o percep ca fiind sufocanta. Si mai au mare placere sa ii serveasca intre mese diversi biscuitei sau stiksuri, probabil pentru ca le mananca cu mult mai mare satisfactie decat daca i-ar oferi un mar sau o banana. Eu nu am o problema de principiu contra acestui tip de gustare decat aceea ca cel putin in cazul nostru, copilul nu se poate opri asa cum un adult nu se poate opri din a manca seminte. Daca ar putea manca cu masura ar fi ok, pana atunci eu le evit si incerc sa le impun si lor. Nu reusesc mereu...

Dar intreb din ce punct de vedere priveste studiul britanic fenomenul ca sa inteleg daca risc si eu ca atunci cand voi fi bunica sa ma incadrez in 'tipare' sau e doar o chestie de generatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Hmmmmm, eu mor de altceva.
Sa o vedeti pe soacra-mea :"Nu il indulcesti si tu cu ceva?"
De ce ? Trebuie?-Intreb?
Si se supara......

Ajung acasa, dupa job, si daca se intampla ca Luca sa fi avut in ziua aia o zi "mai fara pofte", adik sa fi mancat mai putin decat de obicei, o gasesc pe soacra-mea toata bocita, suparata, de zici ca tocmai a aflat o veste extrem de proasta.
"Nu a mancat decat un polonic mare de ciorba la pranz, nu doua cum mananca de obicei, dar inainte de ciorba i-am dat si un colt de paine ca era calda!"
Sau : "Doar atat ii dai sa manance :omleta cu rosii?Altceva?"

Si multe,as putea sa scriu un roman.
Acum e ok, spre bine, f bine pot spune uneori, dar inainte ,la inceput era jaleeeeeeeeeeeeeeee.
Stiu sigur ca nu il forteaza sa manance mai mult decat vrea, ca nu il indopa cu dulciuri.Luca vb f bine si spune tot.

Asa ca...s-a fript de cateva ori si nu mai risca

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.hainutzeminunate.blogspot.com

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Nu aveam nevoie de nici un studiu. Fimiu nu mananca dulciuri si e in limite normale pentru varsta lui. Intr-o luna si jumatate mama si soacra au reusit sa-l ingrase 2kg. Da nu m-am agitat -vorba sotului- las ca il aranjam noi la loc.
Nu cred ca este vorba numai de gustarele, copilul nu prea vrea sa stea la masa ca vrea sa se joace asa ca atunci cand el pleca de la masa -hop si ele cu farfuria dupa el (cu toate ca le-am interzis dar mi-a spus copilul ca nu mai vroia sa stea la masa si sa-i dau eu sa manance ca asa fac mamaitele ).
Nu le-am certat , le-am atras atentia ca l-au cam indopat si ca altadata daca mai procedeaza asa nu-l mai prind pe la ele.
Oricum dupa ele noi lasam copilul sa flamanzeasca. Fimiu nu mananca niciodata tot din farfurie asa ca ele zic ca daca nu a golit farfuria nu a mancat mai nimic (si la ele portiile sunt ca la "mama acasa").
Dupa o enterocolita copilul era la regim si nu manca mai nimic , cerea intr-una ou asa ca mama a considerat ca mai important e sa manance decat regimul in sine-bineinteles ca l-a dat din nou peste cap (pana la urma s-a convins si ea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Eu zic ca este ceva legat de statut

Mama mea este destul de tanara (la primul nepot avea 49 de ani)... pana atunci nu m-a indemnat niciodata la mancare dar de cand are nepoti si ne prinde pe la masa nu ne slabeste pe niciunul (hai mai ia un pic, dar aia nu vrei, dar n-ai vrea sa gusti putin, dar ai mancat putin totusi..hai sa iti mai pun ). Iar la 55 de ani pe care ii are nu este grasa deloc, adica vreau sa spun ca ea nu simte nevoia sa faca excese ci mananca moderat si f atent.

Si desi ea nu mananca cicolata si alte prostii de dulciuri (deoarece "nu sunt bune") cand vine in vizita la copii, le aduce cicolata, bomboane, diverse stiksuri (este adevarat ca la chips-uri nu a scpat niciodata )

Si bunica mea este total nemultumita de canitatea si calitatea mancarii mele. Ea ma indeamna mai mult spre fructe si legume ("sunt mai sanatoase") dar tot in cantitati mari .

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu zic ca ar trebui sa zicem un "multumesc" inainte de toate ca exista bunici care vor sa aiba grija de nepoti. In plus, dragostea de nepoti (atunci cind ea exista) este diferita fata de cea de parinti si se manifesta ca atare.
Parintii mei m-au ajutat ENORM la cresterea copiilor pe cind cei ai sotului nu stiu ca exista acesti 2 nepoti. Alternativa unui dulce in plus este cu muuuuuult mai dezirabila decit cea a unor bunici total absenti. Parerea mea: "nemultumitului sa i se ia daru'".

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

ocebine, nici nu incape indoiala ca le spunem multumesc.
Dar, vorbim concret de o situatie, exista un studiu medical pe care il comentam si cred ca interventiile zgrunturoase sunt putin paralele.

In conditiile in care copiii sunt usor supraponderali iar obiceiurile de alimentatie sanatoase se dezvolta inca din copilarie, e util zic eu sa discutam la rece si obiectiv.
Exista multe bunici care isi cresc nepotii - si sunt convinsa ca efortul lor este apreciat din suflet de tinerele mamici, insa, pentru ca ele au odorul in grija, este important sa stim cum le formeaza sau nu apetitul pentru dulciuri. Mai ales ca aceste mici si unoeri prea dese tratatii cu dulciuri de la bunicute, pot sta la baza viitorului diabet sau viitoarelor probleme cardiace ale copilului de azi. E o chestiune totusi serioasa.
sper ca nu te-a suparat raspunsul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

De parca toti copiii grasi din USA ar fi crescuti de bunici, hai sa fim seriosi...

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

www.dailymail.co.uk/health/article-1251258/Indulgent-grandparents-overfeed-kids-make-fat-scientists-warn.html" target="_blank">aici un articol despre studiu.

Mergi la inceput