DESPRE PRAGA
Plecam de Paste la Praga si Viena cu masina intr-un scurt circuit sa zic asa...
as dori sa stiu de la persoanele care cunosc daca in Slovacia si Cehia se platesc taxe de drum, si cam care ar fi costul lor
as mai fi interesata daca a fost cineva de Pasti in Cehia si poate sa ne impartaseasca ceva impresii, cum sarbatoresc cehii sau daca sarbatoresc Pastele
nicol
Raspunsuri
dulcetica spune:
Se platesc.Cum treci de fiecare vama o sa vezi ghiseu.Nu-mi amitesc pretul.Oricum au pe niste perioade si alegi.Nu cred ca sint exagerate,altfel as fi retinut.Noi am fost in octombrie,la Praga.
valentinag spune:
Si noi tot in octombrie am fost la Praga si a fost superb,primavara e si mai frumos cu siguranta.
Despre vignete,in ungaria e scumpa bine 8 E pentru 4 zile,in Cehia vreo 10 E parca o saptamana,si in Slovacia vreo 8 E parca.Oricum in Slovacia ai foarte putin de mers,dar nu e cazul sa te risti si sa nu cumperi vigneta.Daca folosesti doar drumurile nationale,nu-ti trebuie vigneta!Vezi ca autostrada Brno_Praga e denivelata rau,pe prima banda iti zdruncina creierasii bine de tot si se lucra la ea cand am fost noi,acum poate au terminat-o!oricum,drumul e foarte frumos,mergi mult prin padure,printre dealuri pline de vi!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
valentinag spune:
Ce include oferta asta de 199E danita?
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
danita spune:
citez : "Tariful include: zbor direct de la Bucuresti la Praga dus-intors, cazare in camera dubla cu conditia de dubla ocupare, mic dejun la hotel." mmm?
danita spune:
3 nopti , taxe incluse ......nust dc mi se pare ceva ce nu am incredere ...
cautati si voi pe google si sigur o dibuiti ca nu e o sg agentie .
poate ne spune cineva impresii .....care a fost !
valentinag spune:
La 3 zile cu avion si taxe incluze e bine,chiar foarte bine!Acum doar sper sa nu stai la olympic hotel,care are niste referinte foarte proaste!Pentru Praga e nasol transportul,ca nu exista low cost-uri,si aici de cam usuca,hoteluri gasesti pentru toate bugetele,mai bune mai rele,in centru,la periferie.Dar eu zic ca se merita la banii astia,acum,voi hotarati!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
LYADA spune:
Noi plecam prin oferta asta la mijlocul lui iunie. am gasit impresii pe celalalt forum mare s..pedia din care rezulta ca a fost ok. Mai putin hotel olimpik, pe care noi l-am evitat dupa ce am citit reviewrile. avand si copil am ales Ibis, si am luat separat biletul de avion pt el. Valentinag are dreptate cu transportul, bilet luat din martie pt iunie 165 euro, doar transportul( la cazare copilul e gratuit).
In martie abia am mai gasit 2-3 weekenduri in mai-iunie disponibile ceea ce arata ca e o oferta atractiva pt multi, nici eu nu am incredere in ofertele speciale, sper asadar sa fi facut o alegere buna.
helbi spune:
Tocmai ce am revenit de la Praga, dar am fost cu trenul din Germania. Va recomand sa va luatzi abonament pt 24 ore, care costa 100 Kr. si va acopera si urcatul cu trenuletul sus la turn si muzeul oglinzilor. Pt copii e jumate de pret. Daca statzi insa 3 zile, acest abonamet e 330 Kr si copilul gratis.
Sa mergetzi la castel si dom, e absolut superb. Pt 2 ore jumate, platitzi 300 Kr. cu intrare la Dom (se deschide la 12 pina la 15.30), biserica St. Georg, palatul vechi si inca o stradutza interesanta in curtea castelului. Daca ajungetzi inainte de 12, mergetzi si vedetzi celelalte oboective, caci, asa cum am zis la Dom nu se deschide decat la 12 si va ia pe putzin o ora jumate inauntru. Ar fi ok daca va permitetzi sa luatzi si audio-ghid (e si in engleza, franceza, italiana) si asa flatzi o multzime de lucruri interesante.
Sus la turn, ca si la muzeul oglinzilor exista bilete pt "familie", asta daca avetzi cel putzin 2 copii cu voi (iesitzi mai ieftin).
Noi am stat la un hotel la 15 min. de gara cu tramvaiul si la cca 20 de centru. Daca intereseaza pe cineva, dau si numele. A fost curat, personal primitor, pe net cotat ca hotel de 3 stele, dar la ei, apare de 4 stele.
De mincat, daca vretzi ceva deosebit, va recomand un restaurant intr-o pestera, linga ceas. Ceva deosebit, si unde putetzi, in pret fix de 650 Kr. sa mincatzi pina.....crapatzi Incepetzi cu zeci de feluri de salate, dupa care, fiecare chelner trece pe la masa voastra si va serveste cca 18 feluri de caruri (de la pui la porc, vaca, miel, peste, rata, etc) brinzeturi, ananas, banane, facute in diverse moduri. Trec de multe ori. La inceput ai senzatia ca e "putzin". Dar noi, dupa o ora am plecat caci simteam ca plesnim Erau insa oemeni pe care i-am gasit acolo si i-am lasat acolo
In magazine n-am ajuns.
O plimbare cu vaporasul pe Viltava e dragutza, mai ales seara.
Vacantza frumoasa!