DESPRE PRAGA
Raspunsuri - Pagina 2
LYADA spune:
Multumim Andreia.
De unde se ia acel abonament? In 3 zile banuiesc ca sunt incluse cateva obiective? sau e un abonament pt transport?
helbi spune:
Abonamentul se ia de la autonat. Selectezi varianta in engleza si te descurci. Caut site-ul de la transportul in comun din Praga si vi-l pun la dispozitie. Cu parcarea e de groaza in Praga. Prietenii cu care am fost in Cehia, au preferat sa mearga o ora cu trenul si sa-si ia abonamene pe transp. in comun, decat sa vina uc masina in pRaga. Nu gasesti loc de parcare, iar parcarile amenajate costa enorm. Stiu ca in abonamentul de o zi (ca noi pe asta l-am avut) era inclusa si urcarea cu trenuletul sus la turn. E posibil ca in abonamentul de 3 zile (pe linga copii - parca 3 la nr) si trenuletz, sa mai fie si altceva inclus, dar nu stiu. POate va lamuritzi de pe site.
Daca luatzi bilet simplu, vedetzi ca e un pic mai ciudat, in sensul ca e 18 Kr. 20 min (parca), asa ca, daca stitzi ca vetzi calatori mai mult, trebuie sa luatzi un bilet de 45 min.
Ce e bine la aceste abonamente de 1, 3 si 5 zile e ca, daca i-l iei azi la ora 11.44 e valabil exact 24, 78 sau 120 ore. (aici la Frankfurt e valabil de la ora la care l-ai cumparat pina la 3 noap´tea dimineata urmatoare, deci, teoretic, mai putzin de 24 ore).
Eu am fost de 2 ori la Praga cite 2 zile si, ce am vazut prima data, nu am mai vizitat acum (din lipsa de timp).
Partea cea mai aiurea mi s-a parut cu limb engleza sau germana in mijloacele de transp. in comun. Nici o statie, nici macar gara centrala, nu e anuntzata intr-una din aceste limbi, asa ca a fost o adevarata aventura sa ne dam seama care e statia de la gara. In schimb, tinerii vorbesc engleza si asa ne-am descurcat. La obiectivele turistice nu ai pb de genul asta.
Dupa ce trecetzi podul Carol peste Viltava, chiar la piciorul podului e in Turistic Info Point si de acolo putetzi sa va luatzi mai multe harti si info. Am vazut ca au Praga Card si cred ca, pt cine sta mai mult, acest card ar fi cel mai avantajos.
Daca mai avetzi voi intrebari...incerc sa va raspund atit cit stiu si-mi amintesc.
dama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helbi Noi am stat la un hotel la 15 min. de gara cu tramvaiul si la cca 20 de centru. Daca intereseaza pe cineva, dau si numele. A fost curat, personal primitor, pe net cotat ca hotel de 3 stele, dar la ei, apare de 4 stele. |
Buna, Andreia. Esti draguta sa-mi spui numele si coordonatele (daca se poate) acelui hotel la care ati stat voi la Praga. Multam fain.
Si daca cineva imi mai poate recomanda ceva hoteluri in sau pe langa Praga la preturi abordabile, ii multumesc din suflet anticipat.
puskin spune:
Buna,
Niste prieteni au stat de curand la Hotel Vitkov http://www.booking.com/hotel/cz/vitkov.html?aid=301590;sid=163be912c3bceb1d8ef918a0af25d1c4 si la Hotel Andel http://www.booking.com/hotel/cz/andel.html?label=gog235jc;sid=9d6ff9a39e16a2c32805ad272e9cd6eb;origin=disamb
Camerele de la hotel Vitkov nu le-am vazut insa am inteles ca este ok, pe cele de la hotel Andel le-am vazut si mi s-au parut mai mult decat decente, curat, mobila bine intretinuta, baia ok.
Locatia e mai ok la Andel.
Am mai auzit si de hotel Inos ca ar fi ok insa nu am vazut camerele, locatia e buna si accesul in centru se face usor, cu tramvaiul.
helbi spune:
citat din mesajul lui puskin Buna, Niste prieteni au stat de curand la Hotel Vitkov http://www.booking.com/hotel/cz/vitkov.html?aid=301590;sid=163be912c3bceb1d8ef918a0af25d1c4 si la Hotel Andel http://www.booking.com/hotel/cz/andel.html?label=gog235jc;sid=9d6ff9a39e16a2c32805ad272e9cd6eb;origin=disamb Camerele de la hotel Vitkov nu le-am vazut insa am inteles ca este ok, pe cele de la hotel Andel le-am vazut si mi s-au parut mai mult decat decente, curat, mobila bine intretinuta, baia ok. Locatia e mai ok la Andel. Am mai auzit si de hotel Inos ca ar fi ok insa nu am vazut camerele, locatia e buna si accesul in centru se face usor, cu tramvaiul. |
Exact aici am stat si noi, la Vitkov. 15 min. cu tramvaiul 9 de la gara. F aproape si de o statie de metrou (nu am folosit-o insa). TRece si tramvaiul 2 cu care am mers direct pina la cetate.
Eu l-am rezervat de pe www.venere.com, pt ca, pe booking era mai scump. Am platit pt 2 nopti cu mic dejun (exact de Paste) 83 Euro pt 2 persoane. In hol la receptie e un calculator si Wireless pt cine isi ia laptopul cu el.
Pozele aratae sunt bune, asa arata si in realitate hotelul (mai putin luminarele, floricele). Personalul e amabil, vorbesc engleza.
valentinag spune:
Eu am stat la Inos,il gasesti pe booking si a fost ok.Camere mari,curate,mic dejun bun,este la vreo 4 statii de tramvai de Podul carol.Singurul minus,iti schimba prosoapele la 2 zile,dar daca ceri,iti aduc altele fara probleme.Pe o straduta langa hotel,e un restaurant,la care noi am mancat des.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ellinia spune:
Atentie la booking.com. Ori am fost noi mai ghinionisti dar, in anul in care am facut rezervari la ei nicunul dintre hotelurile prezentate nu era ca in imagini, in sensul negativ.
Cu parcarea si noi am avut probleme in Praga. Mi se pare super aglomerat din punctul asta de vedere. Noua ne-au ridicat masina. Am gasit o parcare in care erau cateva locuri goale, fara nici un indicator ca ar fi parcarea interzisa sau ceva sa ne atentioneze, doar o linie albastra care am aflat dupa aceea ce inseamna , cand nu am mai gasit masina... Noroc ca am gasit acolo lucratorii lor care bineinteles nu stiau o boaba engleza, atata doar ne aratau dunga albastra si ziceau "danger" si apoi ne-au aratat un indicator foarte departe de locul unde parcasem noi in care era specificat pe limba lor, normal, ca sunt parcari de resedinta si ai voie doar pana la 16 sa parchezi. Asa ca venise omu' acasa, gasise locul ocupat, i-a sunat pe responsabili si gata! Am mers tocmai la mama naibii, in afara orasului, sa ne recuperam masina. Si am platit si o gramada de bani pe ea. Dar, ne-a fost invatatura de minte. Asa ca orice linie albastra e "danger" !
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Pozele_mele
BazarGeneral
puskin spune:
Valentina, de la tine stiam de Inos, am citit pe un forum, nu mai stiu care .
Ellinia, zonele cu linie albastra sunt numai pentru rezidenti care au stickere speciale si nu se poate parca acolo decat intre 6-8am.
Linii albastre nu sunt totusi pentru toate zonele, ci numai in cele centrale.
Parcarile sunt scumpe in Praga, intr-adevar. Ideal este sa fie parcare la hotel ( si sa nu ia pielea de pe om) sau sa aveti hotelul intr-o zona unde nu este linie albastra.
Eu cu booking.com nu am avut surprize si am deja cateva rezervari facute la ei.
dama spune:
Fetelor, va multumesc mult pentru raspunsurile si completarile foarte utile.
In cautarile mele, tot pe booking.com, am dat si eu peste Hotel Vitkov si mi s-a parut interesant din descriere si poze.
Am mai gasit ulterior si altele mai departe de centru care aveau si parcare gratuita. Ramane sa ne decidem, dar eu tind deja spre Vitkov. Ma voi uita si de Inos si Andel peste care nu am dat inca.
As mai avea o mica intrebare privind tipul de camera.
Noi vom fi 4 persoane, adica noi 2 adulti si ai nostri 2 copii in varsta de 2,5 ani si 5,5 ani. Eu din start m-am uitat la camere triple, cu gandul ca eu voi dormi cu copiii in patul dublu (in descriere se spune 1 pat dublu si 1 simplu) si sotul in cel simplu. Stiu ca pretul e in general pe camera si am vazut ca la unele hoteluri se pecifica niste varste pana la care copiii pot sta gratuit folosind ce e in dotarea camerei pt parinti.
Aveti idee daca e ok asa sau ar trebui sa caut camera quadrupla? Daca ati fost cu copii mici, cum ati procedat?
Mumtumesc inca o data la toate .
helbi spune:
citat din mesajul lui dama Fetelor, va multumesc mult pentru raspunsurile si completarile foarte utile. In cautarile mele, tot pe booking.com, am dat si eu peste Hotel Vitkov si mi s-a parut interesant din descriere si poze. Am mai gasit ulterior si altele mai departe de centru care aveau si parcare gratuita. Ramane sa ne decidem, dar eu tind deja spre Vitkov. Ma voi uita si de Inos si Andel peste care nu am dat inca. As mai avea o mica intrebare privind tipul de camera. Noi vom fi 4 persoane, adica noi 2 adulti si ai nostri 2 copii in varsta de 2,5 ani si 5,5 ani. Eu din start m-am uitat la camere triple, cu gandul ca eu voi dormi cu copiii in patul dublu (in descriere se spune 1 pat dublu si 1 simplu) si sotul in cel simplu. Stiu ca pretul e in general pe camera si am vazut ca la unele hoteluri se pecifica niste varste pana la care copiii pot sta gratuit folosind ce e in dotarea camerei pt parinti. Aveti idee daca e ok asa sau ar trebui sa caut camera quadrupla? Daca ati fost cu copii mici, cum ati procedat? Mumtumesc inca o data la toate . Mami de David & Patrick |
La Vitkov patul a fost intr-adevar dublu. Insa, eu am fost cu fata de 10 ani, asa ca oricum trebuia sa iau camera dubla pt noi doua. Copii tai insa, sunt micutzi si cred ca-i potzi lua in camera dubla. Potzi sa le scrii un mail si sa-i intrebi pe ei direct. Sau sa suni, sunt f amabili. Eu am sunat de 2 ori si de fiecare data m-au lamurit.