Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 19
Vivela spune:
despre stat acasa cu copilul...la David am stat 1 an. desi il iubeam si il iubesc imens, anul acela mi s-a parut o vesnicie. nu mai stiam nimic deca pampersi, kk, somn, tzatze, plans, tantrumuri, carucioare si totul se invartea in jurul lor. ma prostisem la propriu!
as fi putut sa stau 2 ani acasa, dar cred ca o luam pe aratura de tot. vroiam sa am si eu viata mea, poate nu cea de dinainte, dar macar una care sa-mi ofere si putin self-esteam.
asa ca atunci cand a facut el fix un an l-am dat la cresa - la una privata (de fapt o gradinita cu grupa mini, care ii primea daca mergeau in picioare). a fost bine si rau, dar mai mult bine. lui ii placea acolo, s-a adaptat foarte repede, a invatat multe lucruri, se cunoaste si acum ca are "vechime" in colectivitate. "rau" a fost doar faptul ca s-a mai imbolnavit, de aceea eu am insistat sa-l alaptez si dupa intrarea in colectivitate - dimineata si seara - am facut asta timp de aproape inca 6 luni. viroze a mai luat, insa n-a lipsit niciodata o saptamana intreaga, doar cate 2-3 zile din cand in cand.
n-am regretat niciodata alegerea, n-as putea sa apelez la o bona, am incercat si varianta asta, am dat un anunt si m-am razgandit rapid. or exista si femei ok, iubitoare de copii, dar alea care m-au sunat pe mine m-au intrebat din primul minut ce bani le dau. la telefon
. adica nu le interesa mai mult ce urma sa faca ele, conta doar cati bani le dadeam eu.
prin parc, cat m-am plimbat cu carutul am inceput sa disting care e bona si care e mama/bunica. e o diferenta enorma in comportament.
cele care sunteti la primul bebe, ganditi-va si informati-va bine inainte de a va lasa comorile cele mai de pret pe mana unei persoane straine.
eu tot la cresa o sa-l dau si pe bb2, nici nu ma gandesc la alta varianta. ramane de vazut cand se va intampla asta, peste 1 an, peste 2, poate peste 8-10 luni, nu stiu...
bafta in alegeri
, mai e ceva timp pana sa fiti nevoite sa luati deciza
.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
xy 23+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
mamanati spune:
Madutza, iti multumesc si tie pentru raspuns.
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si
23+
Madamar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui beluistef Buna fetelor, Sunt trecuta si la voi in listuta, dar nu am prea scris aici Am o intrebare...cand simtiti bebeii vi se intampla sa miste foarte jos, adica atunci cand stai intinsa pe o parte sau in fund la 90 grade sa simti ca misca exact langa osul pubian...sau cum sa ma exprim acolo unde se indoaie piciorul ...langa osul ala...mie asa mi se intampla...si asta de cand misca mai tare. Il simt si mai sus insa in cea mai mare parte il simt jos acolo, oare sa se fi fixat prea jos ???? Offff....abia astept sa merg la eco si sa-i spun, dar pana atunci am zis sa mai intreb pe aici sa vedem ce si cum ...zici ca a trecut asa mult de la ultima sarcina, dar pur si simplu nu imi mai aduc aminte, doar stiu ca cea mica misca asa jos, insa aproape de nastere... si o zi cat mai frumoasa*************************************************** Elena, 19+ cu ![]() Si mamica de Luisa ( 23.07.2005) & Beatrice ( 02.06.2003) |
Draga mea, eu spun ca nu e cazul sa iti faci griji: si eu am simtit batai/miscari asa jos, lovind exact pe col, de te trec urgent toate, insa pentru scurt timp. Am patit la fel deci si am intrebat medicul care m=a asigurat ca nu e altceva decit bebe care "joaca sirba" pe colul meu:)!
Mary
25+ cu minune de 
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
Stiu ca s-a mai vorbit pe la noi de dureri in jurul buricului sau chiar interior, la buric... in buric, nici eu nu stau foarte bine astazi la capitolul inspiratie. Presupun ca e chiar bebe (sotul a monitorizat in seara asta zona si a spus ca exact in buric loveste si ca sa il mai potoleasca pe pui l-a pupat in buric
... pe ala mic). Voi ati facut ceva pt asta? Eu am avut chiar senzatia ca durerea este acutizata de constipatie...sau cel putin am simtit ca durea mai tare in timp ce ma chinuiam azi...pe tron. Legaturi, senzatii comune pe la voi? E cazul sa imi fac griji?!
Mary
25+ cu minune de 
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
| citat din mesajul lui discordia Fetelor voi va confruntati cu cearcane? Eu am si desi imi dau cu anticearcan si fond de ten nu reusesc sa scap de ele sub nici o forma, nici macar sa le estompez. Spuneti-mi si mie ce creme folositi sa mai incerc si eu, doar doar s-or mai estompa... mamica de fetita si 26s+ cu ![]() |
Iata: e ceva ce eu nu am in sarcina... sau nu le dau importanta?:) Prefer sa nu imi prea incarc tenul, e drept, dar nu am probleme decit cu cosuletzele eu...:(
Mary
25+ cu minune de 
evolutia lui bebe
Madamar spune:
| citat din mesajul lui Ioana5255 Discordia eu ma confrunt cu fata umflata dimineata, dar am observat ca daca imi fac injectia cu nospa si scobutil seara nu mai sunt umflata. Acum o fi in mintea mea sau chiar are vreun efect. De Laurita mai stie cineva ceva? Nu a intrat de atata vreme, si ea era tare activa. Sper sa nu fie ceva probleme cu bebe. Sabina 30+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica AlexandreiAMR - 10 saptamani sau poate chiar mai putin. Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase. |
Legat de umflatul fetei, nu stiu sa spun dak are no - spa vreo legatura, insa stiu ca se mai umfla fatzuca incolo, spre final...si cum tu te indrepti cu pasi repezi incolo...:) Cred ca nu ai mai actualizat semnatura, nu? Tot 10 saptamini au ramas? Sau mai putine?:)
Mary
25+ cu minune de 
evolutia lui bebe
Madamar spune:
| citat din mesajul lui n_a_n_a Cris, cred ca mi-a restrictionat sotul accesul la site-uri care vand incaltaminte Burtici dragi, eu ma ghidez dupa ce avem noi postat pe prima pagina cand imi calculez corespondentul in luni al saptamanilor de sarcina. Deci azi am 6 luni fix - 27 saptamani si 0 zile, de maine intru in luna a saptea si in al treilea trimestru (27 sapatamani si 1 zi, adica 6 luni si o zi). Mie mi-e clar, sotul insa e bulversat rau de tot: ieri seara imi spune ca el nu mai stie cand trebuie sa nasc! Se crease confuzie la el in creierasi ca am mentionat in treacat vorbind cu niste prieteni ca pot naste oricand, incepand cu sfarsitul lui aprilie si pana la inceputul lui iunie (am DPN in 19 mai) Am fost pana jos la stoma (ce fain de mine ca am medicul de familie si dentistul la doar doi pasi!), ca aveam programarea la control facuta de mult. Si nicio carie, niciun tartru, nimic! Pai deja incep sa ma gandesc sa cer o a doua opinie, ca ultima obturatie o am facuta din 2003 : masaj gingival cu buricul degetului si un strop de bicarbonat. In rest, the usual: periaj 4 minute seara, se poate mai scurtut dimineata, cu miscari verticale, circulare si de vibratie; apa de gura si matase dentara. Deja m-am saturat de refrenul asta, si cand o aud ca incepe, termin eu poezia, ca deja o stiu pe dinafara Nana 27+ cu iubirici dulce, Adelina Ioana |
Felicitari draga nana pentru asa noroc cu dentitia! Eu am avut probleme cit 10 oameni la un loc, imi permit sa estimez: am purtat aparat dentar din 2003 pina in 2007, am suferit o interventie chirurgicala cu anestezie generala, de 4 ore (de asta in cezariana nu vreau sa aud de anestezie generala): finally, cu rezultate frumoase, insa inainte de sarcina am tratat vreo 6 maselute ale caror plombe dadeau semne de slabiciune. AM fost si eu la stoma pt un consult de rutina si in ciuda igienei dentare meticuloase (imi periam dintii si 15-20 min la fiecare periaj), ca si obicei general in perioada de inceput a sarcinii nu ma puteam peria cum simteam eu pentru ca imediat ma apucau greturile - mi-a aparut si ceva tartru dar pentru ca gingiile sunt tare sensibile acum am hotarit sa mai asteptam citeva luni, nu ar mai fi multe...si sa curatam ulterior nasterii.
Pont, auzit si de mine: recomandata in sarcina si pt dinti dar mai ales pt gingii ar fi pasta aceea cu multe saruri, Parodontax.... dak ii suportati gustul saratzel!
Mary
25+ cu minune de 
evolutia lui bebe
Madamar spune:
| citat din mesajul lui biajitaru Buna fetele ![]() Eu inca tot pe program normal lucrez dar a cam inceput sa ma supere spatele. Ziceam ca mai rezist inca o saptamana pana in martie dar sa vedem.Insomnii nu am dar as dormi intr-una. Voua vi s-a intamplat asa? Ajung seara la 1 acasa si dorm pana la 10-11. ![]() Vad ca voi luati o gramada de pastilute eu deocamdata nu am luat decat Elevit si sper sa nu am probleme pana la sfarsit. Voi mergeti la expo din 26-28 Feb din Bucuresti? Vergeturi pe burtica nu am dar pe sani nu am scapat de ele. ![]() Daca mai cresc mult o sa fiu ca Pamela Anderson. da varianta cu vergeturiPup, Bia Bia 22+ ![]() |
Nu te plinge: eu am vergeturi in varianta inversa: pe burta, 2 in stiga si 2 in dreapta, dar mai mici... deci fiecare cu tesuturile si norocul ei! Trebuie sa avem rabdare si incredere ca va trece si va fi si bine;)!
Mary
25+ cu minune de 
evolutia lui bebe
Madamar spune:
| citat din mesajul lui n_a_n_a Mira, aiurea rau cu statul peste program in starea in care esti. Mai ai putin si scapi de ei. Si pe mine m-a sunat sefa sa ma duc la serviciu sa discutam evaluarea mea pe 2009 . I-am spus scurt ca asemenea discutii nu isi au rostul, eu fiind in concediu medical am contractul de munca suspendat, si nu am drept de semnatura pe niciun act ce tine de serviciu, nici macar ca am luat la cunostinta de evaluare. Dar totusi a reusit sa ma indispuna... Astia chiar nu inteleg ca eu trebuie sa stau in pat si nu sa ma plimb aiurea si sa me enervez cu porcariile lor ! Nu mai zic ca mi-a reprosat voalat ca mi-a facut un serviciu ca mi-a evaluat ea oamenii mei, ca eu n-am fost in stare! Acuma parca vad ca vor incepe sa ma sune si ei, sa se planga de nedreptati. Offf!Bia draga, vorbeste cu ginecologul sa-ti faca scrisoare medicala pentru sase ore. Nu-i pacat sa-ti irosesti acest drept? Alea doua ore mai bine te plimbi in parc, sau mai bine le dormi Olivia, ma bucur ca ai scapat de infectie. Cris, fix miscarea asta vreau sa o fac si eu Nana 27+ cu iubirici dulce, Adelina Ioana |
Waw Nana! Succes mult in proiectul pe care ti l-ai propus! Si eu am indraznit sa ma gindesc la proiect de bebe2 - insa nu stiu dak din CIC in CIC... daca vin unul dupa altul... cele 85 procente se vor calcula din actualele 85%? Desi... la cit ne instabile sunt acum lucrurile, cel putin in sistemul bugetar... ar trebui sa ma gindesc si la bebe4:))!!!!!!
Mary
25+ cu minune de 
evolutia lui bebe
arturicii spune:
Hello,
CHEFUL
azi nu am prea avut chef de nimic si am stat ca o molusca in pat si m-am uitat la filme.
BONE
Eu m-am intors la job cand aveau baietii 4 luni; am gasit prima bona prin agentie, o doamna care nu avea experienta, f retrasa si cu bun simt. Asa mi s-a parut si asa a fost; Extrem de muncitoare si dedicata; este acum ca o bunica ptr baieti ii iubeste mult si nu va mai zic ce dor ii e de ei.
Si, ptr ca era nevoie si de schimbul 2, adica cineva care sa iasa in parc impreuna cu prima tanti si la intoarcere prima sa plece si sa ramana ea, am cautat. Pe a doua nu am nimerit-o din prima (si mai ales ca nu se intelegea cu doamna de care va ziceam mai sus) insa si cand am nimerit-o, cateva luni mai tarziu.... Este o super doamna si ea, avea 40 de ani pe atunci, extrem de muncitoare si dedicata si ea. Inutil sa va zic ca ea ne este buna prietena acum si speram sa ajunga in urmatorii ani aici impreuna cu familia.
Chiar am avut sansa mare cu cele doua doamne si acum (stiu ca ma repet) ele ii iubesc mult pe baieti si ei pe ele.
CEARCANE
de-astea nu am, sau nu le vad eu?! insa am tenul f mega uscat si in plus si mai nou ma deranjeaza niste bubite, nu multe insa enervante pe burta. Mai rau e ca ma manaca de nu mai pot aceste chestii.
HAINUTE-CARUCIOARE-ETC
Stau cuminte in continuare, mai am chef sa imi fac bagajul de spital (asa numa ca sa ii iau macar niste hainute Sabinei) insa imi trece repede; nu e clar momentul;
In plus, probabil o sa mai primim si nu are sens acum sa fac stoc de ceva.
Raman la parerea ca e timp si dupa ce se naste sa le luam pe indelete.
BURICU' (pamantului)
Rar ma deranjeaza pe acolo Sabina insa poate si ptr ca e inca in diagonala asezata. Insa ma inteapa colul.
MANCATUL
Parca imi e foame uneori insa nu am chef sa mananc; nu imi face nimic cu ochiul din frigi, nu am pofte, nu am nimic;
Azi tot ce am mancat a fost niste bagheta cu unt si cascaval si un pic de dulceata; si un suc fresh din toate cele.
AMR
8 saptamani, atata mai am de "dospit" daca e sa ma iau dupa dr! Parca nu imi vine sa cred!
Sa aveti o super zi maine!
Ioana,
Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 29+

...zici ca a trecut asa mult de la ultima sarcina, dar pur si simplu nu imi mai aduc aminte, doar stiu ca cea mica misca asa jos, insa aproape de nastere...
& Beatrice ( 02.06.2003)
iubirici dulce, Adelina Ioana
Ziceam ca mai rezist inca o saptamana pana in martie dar sa vedem.
. I-am spus scurt ca asemenea discutii nu isi au rostul, eu fiind in concediu medical am contractul de munca suspendat, si nu am drept de semnatura pe niciun act ce tine de serviciu, nici macar ca am luat la cunostinta de evaluare. Dar totusi a reusit sa ma indispuna... Astia chiar nu inteleg ca eu trebuie sa stau in pat si nu sa ma plimb aiurea si sa me enervez cu porcariile lor
! Nu mai zic ca mi-a reprosat voalat ca mi-a facut un serviciu ca mi-a evaluat ea oamenii mei, ca eu n-am fost in stare! Acuma parca vad ca vor incepe sa ma sune si ei, sa se planga de nedreptati. Offf!