Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (42)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamanati

Acum citind din urma vad si eu, ca nu toti medicii sunt pro brau. Chiar nu stiam ca ar face cheaguri de sange. Nici eu nu l-as purta dupa nastere ca trebuie sa il suport pe mine. Dar pana la nastere e voie? Ca mie imi tinea bine burtica si nu-mi dadea sensatia ca "o scap sau cade de greutate".
Micalyna, bine ai venit! Sarcina usoara si bb sanatos!
Mira, felicitari pentru vestile bune. Ma bucur ca totul e ok.
Onana, tare dragalas e baietelul tau! SI mamica...
Rocsy, merci pentru raspuns. Parca ma intepa si in sarcina cu Cami. Dar azi in magazin simteam ca nu pot face un pas. Daca tineam mana pe burta si o apasam putin, imi era mai usor. Apoi au trecut. Era asa cum zici dar parca impunsaturi de ace.
Hai ca merg sa-i fac baie copilului.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 23+

Asa am auzit si eu: ca ar fi f utila inainte, aceasta centurica

Mary 25+ cu minune de

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui yoyoyo

buna burticile,

mama cate info importante am pierdut, is lost in space
am intrat sa va zic despre noi, suntem in crestere avem 27 saptamani si 860 grame :)
eu sunt in medical si folosesc la maximum perioada aceasta.
baiatul cel mare are 2,9 ani si deja de cant sunt pe el ,incepe sa-si dea drumul la vorbarie , nu stiu daca v-am zis dar eram la un moment dat disperati ca nu prea zicea mare lucru
,,,chiar voi ce aveti de gand sa faceti dupa ce nasteti. back to work?
cu cel mare m-am intors cind avea el 6 luni ,nu am sa mai repet greseala, la noi e clar ca nu a fost bine urmarit si de aceea acum avem intarzierea aceasta de comunicare , so sfatul meu stati cu puii vostri sau numai daca aveti inceredere mare si stiti sa-i urmariti si sa i cereti celei cu care il lasati actvitati care sa-l dezvolte...

stiu ca mai e putin pana acolo, insa am zis sa trebuie sa ma fac si eu cu ceva utila daca tot nu am avut timp sa intru cu voi prea des :)

Yoyoyo 27 sapt si mami de fecior Tavi (18.05.07)

Multumim de sfat: eu chiar ma gindeam, cum e mai bine de facut, dar cred ca optez pt CIC cit mai mult in favoarea lui bebe!:)

Mary 25+ cu minune de

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza09 spune:

Seara buna burticutze....

Azi ne-am luat tensiunea la doctor si e buna...tot cu masuratori mai mari catica cm in plus, am auzit si niste batai de inimi minunate deci totul bine asa pt un control de rutina...

Nati...din cate stiu eu processed meat este carnea prelucrata,amestecata,pasta de carne amestecata ,(ceva modificat) categorie in care intra si mezelurile si care e considerata de o calitate inferioara....si se recomada evitarea consumului mare in prevenirea cancerului

Artu...mersic pt link i-a placut si fetei mele mult si cu cata viteza lucra un adevata spectacol

24+ Luca Octavian+ Cristina 12.01.1999

www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Nana, da, ai mare dreptate sa ne aduci aminte, sanatatea dintilor este foarte importanta in sarcina. Si eu am programare la dentist pe 2 martie, pentru control, sper sa nu fi aparut nici o cariuta in ultimele 8 luni de cand n-am fost.

R_ocsy si la mine grija pentru greutate a aparut cand am luat 1 kg intr-o saptamana, e drept ca a fost la o saptamana - doua dupa ziua mea si am cam exagerat din toate punctele de vedere. Pe de o parte e bine, ca mi-am dat seama ca e un echilibru foarte foarte fragil, si daca ma de-controlez nitel o sa ma fac cat un purcelus. Asta e, am tendinta spre ingrasare, deci trebuie sa am grija.

Aaa, si altceva, la inceputul sarcinii (vreo 5-6 saptamani) m-am trezit intr-o dimineata "stiind" ca bebe din burtica e Ana Sofia, si m-a tinut asa, mai mult de o luna . Intre timp mi-a trecut, am inceput sa ma gandesc si la alte nume, mai ales pentru ca si eu sunt Ana si nu imi place, in teorie, ca mama si fiica sa aiba acelasi nume. Oricum, varianta asta nu este inca total exclusa.

Vad ca va puneti si problema de cresa si/sau bona, eu inca ma gandesc si nu stiu cum e mai bine sa procedez, o sa trebuiasca sa ma intorc la munca dupa 5 luni, ceea ce mi se pare o barbaritate pentru copil. Pe de alta parte am sentimentul ca la cresa personalul e mai controlat, si parca se fac mai putine abuzuri, oare asa o fi? Tare sunt invidioasa ca puteti sta 2 ani cu bebe.

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Am revenit fetele.
Mira, nana, si multumesc frumos! Unchiul meu e seful spitalului de urgenta(intrun sector al orasului), si face o gazeta de perete cu info pentru pacienti. M-a rugat sa-l ajut cu traducerea.
nana, printre traduceri la telefon, am facut acum si mancarica aia cu legume si branza. Mmmmm. e un deliciu! Doar ca le-am facut prea moi, data viitoare le las mai crocante.
Mira, imi pare mie sau ai schimat spellingul in numele bebelinei?!

Cristina, cum te mai simti? Ti-au mai trecut contractiile?!

Arturica, nu ma puteam opri din plans cand am vazut filmuletul! E foarte emotionant! Mai ales ca cantecele/melodiile le cunosc de mica.

Cu ingrasatul ce s mai zic! Azi abia am tras pe mine o pereche de blugi de gravi de la Cami, atunci i-am purtat pana la 42 sa, acum abia incap la 23+!!! Cum Dumnezeu, sa pun lacat la gura macar dupa 8 seara?! Gata, de saptamana viitoare reiau orele de fitness.

Iar nu reusesc sa citesc tot! Asta mica tot ma bate la cap: Hai sa calcam.., hai sa calcam,... nu mai scrie, bine?! (fiecare cu fierul ei). Bine nu mai scriu, va pup.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoyoyo spune:

uff kg astea , sa va zic ce facui eu cu kg in sarcina:
cu baiatul am fost fotomodeala am plecat de la 58 kg am pus cam 10 kg toata sarcina, am scapat de ele imediat dupa sarcina, da asa de nehalita am fost sa nu pierd laptele si sa fie dulce si bun , mancam toata ziua ingheatata cu miere si pireu cu pui la cuptor... ca le-am pastrat pe toate pana acum in a doua sarcina, asa ca acum am plecat de la 69 acu abia am pus vreo 5 , sper ca pana la termen sa ajung la cele necesare ca prima data :) pana in 10 , nu-mi fac griji ca vad ca nu se prind de mine,
important e sa scap de ele si de cele de dianinte dupa ce nasc :)
la mine dupa, e problemu

Yoyoyo 27 sapt si mami de fecior Tavi (18.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Ce liniste pe aici in seara asta?Va uitati toate la carcotasi?

poze
Cristina cu Seby 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Buna seara !
Ma relaxez si eu citindu-va pe voi ; de obicei cand raspund mai deschid o fereastra , acum va trebui sa imi exersez memoria , deci sa vad cu cat am ramas din ce am citit !
La capitolul somn , nu pot sa ma plang. In general dorm bine, ma trezesc o data, maxim de doua ori pe noapte pentru scurta vizita la toaleta ; am momente cand nu pot sa dorm dar ma tot invart de pe o parte pe alta, fara nervi si in final adorm. Dimineata , nu am probleme cu trezirea ... dar aici recunosc, ora mea de culcare se invarte in jur de 10:30 si trezirea la 9 ... deci am multe ore de somn la dispozitie
Mira , Nana : sefii astia de cele mai multe ori nu sunt buni de nimic, iar cand vine vorba de intelegere pentru gravide , daca e sef e cam misogin ( si habar nu are cat de usor e sa fi gravida ) iar daca e sefa , ori a uitat cum a fost cand a fost insarcinata sau nu stie cum e pentru ca inca nu a aqvut sansa !!!
M-am uitat si eu pe situl cu bone , inca nu ne-am decis ce vom face cu Sofia din octombrie incolo si nu ma stresez pe tema asta. Ba mai mult , asemenea Discordiei ... nu stiu de unde atata relaxare in priviinta majoritatii lucrurilor ( hainute, carucioare, camera copil ...etc ); parca nu as mai fi eu si privesc toate lucrurile cu o detasare iesita din comun ... sa nu ma mai recunosc !!!
Pis-pis : noi am ales numele cand mogaldeata avea 12 saptamani, la prima strigare de sex a copilului, intr-o intalnire cu niste prieteni , tot glumind si razand de diferite combinatii de nume ! Sotul a venit cu Sofia, eu cu Ana ca altfel nu se potrivea numelui de familie ; partea comica este ca acum domnul meu se lauda peste tot ca el a ales numele fetei

Si pe mine ma intreaba lumea cate luni am, le spun ca aproape 7 si in general ma lasa in pace . Fetelor care sunt in ceata cu sistemul de numarat al saptamanilor ... sa nu uitati ca ceea ce considera ei a fi primele 2 saptamani de sarcina, tehnic nu este posibil , deoarece in prima saptamana sunteti in perioada de menstruatie si in urmatoarea corpul se pregateste pentru posibila sarcina. Asadar varsta reala ar fi : din numarul saptamanilor calculate de ginecologul dumneavoastra scadeti 2 ! Sper sa nu va fi incurcat prea mult !
Sa va dau exemplu pe mine, UM pe 19 august , data conceptiei 2 septembrie ( stiu sigur , sigur ) , calculand dupa calendarul lor am 26 de saptamani , dupa data conceptiei 24 . DPN : 26 mai, calculand dupa calendarul lor as avea 40 de saptamani ( care fie vorba intre noi fiind mult mai mult de 9 luni ) ; numarand eu pe calendar din 2 septembrie pana pe 26 mai imi ies 38 de saptamani, adica 9 luni complete ( sunt luni cu 31 sau 30 de zile ). Ati inteles ceva din logica mea sau am fost varza la explicatii ?

Acum ar trebui sa recitesc paginile, sa vad ce am uitat sa soun si sa imi fac o examinare a memoriei !
Ca tot era sa uit : maine avem programare la eco , abia astept !

R_ocsy 26 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Madamar : trebuie sa recunosc ca nu am avut curiozitatea pana in prezent si poate nici in viitor sa compar etichetele de pe o apa plata si una minerala, nici macar dupa ce ginecoloaga m-a trecut pe apa plata ... cum spuneam in mesajul anterior ... relaxare totala fara incarcat memoria cu asa ceva , mai ales ca sufera in ultimul timp !!!
Apropo de scapatul lucrurilor pe jos : recunosc ca si inainte scapam lucrurile pe jos , doar ca acum s-au accentuat scaparile accidentale si asta sunt sigura ca mi se trage de la starea " cu capul prin nori " pe care o am de cand sunt graviduta . In plus, acum mi-e ciuda de fiecare data cand scap ceva pe jos din simplu motiv ca imi este din ce in ce mai greu sa il ridic ... si oricat as incerca sa fiu mai atenta, pur si simplu nu reusesc ... parca de ce imi e mai ciuda, de aceea scap sau dau jos obiecte de pe mobila ! Sunt cu capul prin nori !!!

R_ocsy 26 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

nu stiu cum am eu noroc, dar dupa ce ca scriu rar, mai pierd si mesajele .

scrisesem un fel de contraexemplu cu homeopatia, ca am vazut ca s-a atins tangential subiectul.
si scriam cum l-am facut bine pe fi-miu, cand avea vreo 9 luni de dermatita atopica cu acest "placebo" . asta dupa ce incercasem tot ce se poate incerca, dupa ce cheltuisem bani, timp si nervi cu tratamentele clasice date de dermatologi renumiti. cand n-am mai suportat, am dat 80 de lei pe consultatie la un homeopat si 12 lei la farmacie si in 3 (TREI)! zile copilul nu mai avea decat o vaga urma a scoamelor care ii acoperisera aproape tot corpul. cam prea mare coincidenta sa cred ca n-a fost din cauza homeopatelor. si orice e in materie de leziuni pe piele se vindeca spectaculos cu "placebo" asta (el are acum 2 ani jumate).
eu - si la mine o fi fost placebo - mi-am reglat ciclul (care de la 13 ani venea cand, cum si daca avea chef) cu 4 lei, pe care i-am dat pe un tub. dupa vreo 2 doze iti reglai ceasul pe ciclul meu, am crezut ca asa ceva nu e posibil. iar de dureri am si uitat ca le-am avut vreodata (si ce dureri aveam, prima zi era infernala!!!). nu stiu daca si asta a fost coincidenta, dar tare bine a venit. cu 4 lei, eu zic ca a meritat...

nu continui cu exemplele personale, au mai fost si altele, dar nici nu vreau sa fac apologia homeopatiei acum. cine vrea sa incerce, s-o faca, cine nu, nu cred ca-i baga nimeni pe gat cu forta granulele alea.

totul e sa constientizezi limitele homepatiei, adica atunci cand e ceva grav, homeopatia poate fi doar un adjuvant pe langa tratamentele clasice alopate. cel putin eu asa o folosesc.

in rest, eu/noi suntem ok, pe mine m-a cam prins un soi de depresie, n-am chef de niciunele, nu-mi convine si nu-mi iese nimic...eh, sper sa trec si de asta si primavara asta care ne ameninta deocamdata doar pe hartie sau prin prognoze sa ma scoata si pe mine din butoi.

sanatate multa la burtici si bebici .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + xy 23+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput