Crestinismul si evolutia spirituala

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mey, putem reveni la ale noastre?

Conchita, acolo unde esti tu, ai destule biserici, sa ai de unde alege? Nu e doar biserica, ar fi si un preot pe care sa te poti baza anytime. E esential, crede-ma.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Nikole, ce cuvinte ti-au placut din citat?

Ai gasit biserica ortodoxa?

Crinuta si Rayan

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Nu este in orasul in care locuiesc biserica ortodoxa, doar in SP, cand voi ajunge, adica la o ora cu masina.
Deocamdata merg la cea catolica, oricum, sincer , eu ma simt f bine si in biserica catolica, problema e ca as vrea sa ma spovedesc si nu am unde, iar on-line, mie una mi se pare rece si ...blasfemicstiu, stiu...e dur cuvantul, dar eu nu pot sa-mi tastez pacatele, am nevoie de dialog,de prezenta preotului, de implicare...nu pot vb cu pc-ul cand e vb despre ceva atat de serios.

Pana atunci, momentele de rugaciune, meditatie, sunt spovada sufletului meu.

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
beren, vorbesti in pilde si nu te pot intelege nici acum. cum, care discutie? discutia pe care o admirai, ai pierdut-o intre timp? exista consens in unele puncte esentiale, pareri diferite in alte puncte, si tot asa. ce se intelege din ce spui tu e ca te asteptai la paruiala si esti dezamagit ca nu s-a intamplat.

"Ce se intelege" depinde de cine interpreteaza, nu? Nu ma intereseaza (niciodata) "paruiala", pentru ca sunt curios sa aflu cum gandesc ceilalti, relaxat, fara incordari ideologice. Daca-ti mentii intrebarea despre compatibilitatea intre suferintele celor "drepti" (copiii, prin definitie fara pacat, in primul rand) si autoritatea atotprezenta, explica-mi si mie la ce concluzie non-dogmatica ai ajuns. Cum spuneam, sunt sincer interesat. Fara nici un scop ulterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren
"Ce se intelege" depinde de cine interpreteaza, nu? Nu ma intereseaza (niciodata) "paruiala", pentru ca sunt curios sa aflu cum gandesc ceilalti, relaxat, fara incordari ideologice. Daca-ti mentii intrebarea despre compatibilitatea intre suferintele celor "drepti" (copiii, prin definitie fara pacat, in primul rand) si autoritatea atotprezenta, explica-mi si mie la ce concluzie non-dogmatica ai ajuns. Cum spuneam, sunt sincer interesat. Fara nici un scop ulterior.

raspunsurile mele sunt atee. alea non-dogmatice ar inflama atmosfera si nu doresc asta, ca-s deja considerata protestanta pe zona. raspunsul real l-am amanat pana primesc binecuvantarea sa-l inteleg.

dar. imi permit sa reduc modelul experimental real la modelul de sah, unde pionii(cei drepti) nu mor, ci sunt doar mutati de pe tabla intr-un loc sigur, in afara jocului. unde regele de culoare neagra (satana) nu moare niciodata, dar reginele (ingerii) fac ture intre tabla de sah si lumea jucatorilor. in virtutea liberului arbitru, pionii au ales sa fie pioni si sa joace, asumandu-si riscul de a fi capturati inca dinainte de inceperea jocului. faptul ca cei drepti nu mor imi ofera linistea sufleteasca necesara sa nu consider asta o tragedie. ce consider tragedie si nu inteleg este suferinta celor ramasi in joc, "ispitele" de care vorbesc doamnele aici prezente, "pedepsele" pentru dragoste - astea nu se pupa cu nimic logic si common sense in capul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Conchita,eu nici nu rastalmacesc si mai ales nu arunc,ba chiar spun frumos.Uite de ce ti-am raspuns despre iubire,Dumnezeu,parinti,pedepse,ispite si sfinti/ca sfintii:

"nu e obligat. aia nu e iubire, care trimite incercari si cumpene. aia nu e iubire care se hraneste cu lacrimi si sacrificii! ala nu e Dumnezeul meu, in cazul asta. Dumnezeu e dragoste. dragostea impartaseste fericire, pace, armonie, fapte bune. nu ispite, nu incercari, nu bilete de voie satanei sa ne produca durere!"

"noi avem vanitati incredibile, vrem sa fim ca sfintii martiri si nu se poate, pentru ca suntem marunti, cu fapte marunte, cu iubiri marunte, pana si pacatele ne sunt marunte! si-atunci ne inventam destine extraordinare cu ispite nenumarate ca sa nu ne mai simtim uitati de Dumnezeu"

"m-am saturat de vinovatie. toata religia e bazata pe vinovatie. atata l-a imbalsamat religia pe Dumnezeu, incat nu-L mai putem vedea de-atatea dogme. Iisus nu a murit pe cruce sa scriem noi zilioane de tratate cu reguli si regulite de pe urma lui!."

Deci n-am rastalmacit,eu zic ca ti-am explicat clar punctul meu de vedere despre lacrimi,pedepse,iubiri,dreptati si restul.La fel si celelalte fete,nu?

Despre clasificarea ortodocsilor,e a mea,asa o vad eu,dar nu inseamna ca exista o clasificarea oficiala a lor!Tu oricum faci cum vrei,noi ti-am raspuns cum credem noi ca e cu incercarile care ne vin si de ce si de asemenea de ce e mai bine sa fii practicant dar,daca tie nu ti se potriveste,nu inseamna ca noi tb sa ne simtim prost ca o facem !Uite cum zici:

" asta nu e credinta. asta e impaunare. fie-va mila si nu va mai trimiteti una pe alta cand la catastife, cand la biserica (merci de invitatie, Katya, dar liberul meu arbitru functioneaza inca excelent). trimiteti-va la Iisus, si anume in dragoste. razand, cu voiosie, fara autoflagelari telectuale sau religioase."

Eu sincer m-am gindit ca poate te ajut,caci si eu de cind am inceput sa merg la biserica si pina m-am spovedit,am lasat sa treaca 4 ani!Deci iti inteleg piedicile si respingerile,dar ai grija cu flacara aia si cu scinteile,stii tu!

Si mai consider incheiat dialogul despre aceasta tema,am vorbit despre ea in nu stiu cite mesaje,s-au scris pagini,eu nu mai am nimic de spus despre subiect,fiecare cu parerea lui pina la urma.

Ce mai faceti,celelalte fete?Va pup!

Mergi la inceput

Adica back to square one. Eu am propus (oficial) infiintarea unui forum pentru discutii filozofice de genul asta, dar n-a prins ... asa ca raman subiecte ca acesta, care frustreaza ori pe unii ori pe altii. N-as vrea sa accentuez aspectul incomod, dar trebuie sa spun ca n-am inteles la ce concluzie ai ajuns (sau daca se poate ajunge la o concluzie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Adica back to square one. Eu am propus (oficial) infiintarea unui forum pentru discutii filozofice de genul asta, dar n-a prins ... asa ca raman subiecte ca acesta, care frustreaza ori pe unii ori pe altii. N-as vrea sa accentuez aspectul incomod, dar trebuie sa spun ca n-am inteles la ce concluzie ai ajuns (sau daca se poate ajunge la o concluzie).

putem sa le includem la Stiinte si Cercetare, sa-i zica Stiinte, Filosofie si Cercetare. ar fi mers si la Psihologie si Filosofie, dar forumul de Psiho e mai mult de Psihologie educationala.

o solutie ar fi sa splitezi discutia asta, am mai propus deja, daca esti moderator la SC. devierile incep la pagina 12 cu mesajul meu, drept pentru care imi si cer scuze pentru ele, devierile.

nu ma incomodeaza ca n-ai inteles, am vorbit criptic oricum. pe scurt, nu consider moartea o tragedie atata vreme cat nu e moarte, ci doar schimbarea mediului, o transformare. consider insa suferinta o tragedie, suferinta premeditata ca pedeapsa sau dovada de dragoste. imi crapa creierii cand ma gandesc la asta...

Katya, ce ti-au flacarile si scanteile? Dumnezeu ne vrea fierbinti. :-)) eu cred ca ai rastalmacit, ce am zis eu si cum ai interpretat tu e ca de-aici la cer, adica pe drum te mananca sfintii. multumesc pentru raspunsurile de pana acum.

Nikole, multumesc frumos si iti doresc numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dar deschide Beren un topic cu discutii filozofice, si cei interesati pot scrie acolo, no problem.

Conchita, nu te considera nimeni protestanta, si poti scrie ce vrei si ce te framanta.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Crinuta, eu am inteles ca subiectul prezent era continuarea subiectului deschis de Conchita putin mai devreme. Inteleg din postarea ta ca nu este asa; drept urmare reiterez preocuparea mea de a nu produce disensiuni si-mi voi exprima ideile la subiecte mai potrivite. .

(So, Conchita, a luat cateva mesaje, dar pana la urma point-ul a fost demonstrat, sper ca remarci. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

bine v-am gasi fetelor.
Sper ca ideile mele despre suferinte si incercari sa nu-mi aduca cateva rosii in cap (glumesc ca stiu cat sunteti de dragute). Departe de mine sa spun ca ele resprezinta adevarul absolut, e doar parerea mea facuta in urma studiului biblic (pe internet si de una singura).

Biblia spune ca ne nastem cu totii in pacat. Cu alte cuvinte chiar si un nou nascut are de dus pacatele parintilor si ale tarii in care
s-a nascut (unii se nasc in statele unite si altii in haiti, altii din parinti atei si altii din parinti credinciosi si aceste diferente nu sunt deloc neglijabile) Pe de alta parte citind biblia mi-am dat seama ca ceea ce Dumnezeu isi doreste pentru noi nu este suferinta. nici boala si nici saracia. Toate astea sunt consecinte ale pacatelor. vestea buna este ca Isus a purtat pe cruce pedeapsa pentru toate pacatele noastre, iar vestea proasta este ca noi nu stim cum sa facem ca sa punem in practica toate binecuvantarile care decurg de aici (si asta este dupa mine unul din lipsurile majore ale bisericii). In momentul in care ne-am nascut din nou, spiritul nostru e regenerat, dar sufletul si corpul nostru sunt inca sunt dominatia unor duhuri necurate pe care trebuie sa le alungam. Isus ne-a echipat cu arme invincibile dar noi nu stim sa le folosim. Eu cred cu tarie ca fiecare crestin are nevoie ca cei din jur sa inteleaga aceasta lupta spirituala si sa ne ajutam intre noi.(putem sa combatem duhurile necurate doar fiind uniti)

In ce priveste incercarile ele au o natura diferita. de ex. sunt sigura ca Iov daca ar fi inteles mai devreme care era greseala lui suferintele sale ar fi incetat. Dumnezeu permite incercarile tocmai pentru a-L cunoaste mai bine, in general in mijlocul incercarilor toate personajele din biblie au avut o revelatia a prezentei Domnului.

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu

mihaela

Mergi la inceput