Crestinismul si evolutia spirituala

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am avut privilegiul sa cant in cor la Liturghia tinuta de Papa Ioan Paul al 2-lea cand a fost in Romania, in parcul Izvor. Ce emotionant a fost, of, de cate ori trec pe acolo imi aduc aminte cu drag,,

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

din fericire pentru mine, nu vorbesc in numele lui Hristos, imi permit abaterile

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

din nefericire pentru mine, nu-mi spune Iisus cum gandeste, ca sa ma delectez si eu cu logica Sa perfecta. :-)) oricum ar fi, mi se pare important de stiut pe linia aia AB cat de aproape/departe sunt de punctul de destinatie absolut.

nimic

Dar l-ai intrebat???

pe Iisus nu-l intreb mare lucru, doar il contemplu in toata splendoarea. mi se pare pur si simplu frumos. oricum ai lua-o, ca simbol, ca poveste, ca legenda, ca istorie reala, e frumos ca o lacrima in lumina. mi se pune un nod in gat cand ma gandesc la El si nu mi-e niciodata frica.

nimic

M-am topit
Cele mai frumoase si curate cuvinte pe care le-ai scris pe DC, din pct. meu de vedere!
Si "tipa" din ele curatenia sufletului tau, f frumos

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya
.Ei,si daca noi de aici de pe forum putem spune ca oferim copiilor nostri doar iubire si iubire si iubire si nu le atragem atentia/avertizam/corectam/pedepsim niciodata,ei bine,atunci eu afirm cu toata convingerea ca nu-i iubim,n-aveti decit sa ma contraziceti.

ei, eu cred ca ai inteles gresit sau ai rastalmacit. cand ii dai un vaccin copilului, aia nu se cheama pedeapsa si nici nu se cheama ispita. l-a ispitit Dumnezeu pe copil cu boala, ca sa aiba de ce ii oferi vaccinul dupa?? ilogic.

eu nu cunosc ortodocsi-protestanti, nici nu cred ca exista. nu cunosc un singur ortodox care vrea sa pacatuiasca in continuare, asa cum zici tu. discutia era ca unii dintre noi am obosit sa suferim atata. nu-si doreste nimeni pacatul, nu-si doreste nimeni sa fie iubit neconditionat de Dumnezeu in timp ce el poate face rau in continuare, asta ai inteles tu din cuvintele mele?! de-aia mi-o arunci pe-aia cu ortodocsii-protestanti? imi pare rau ca exagerezi. as vrea sa inteleg de ce exagerezi si rastalmacesti ce se vorbeste - te face sa te simti si mai ortodoxa-ortodoxa, spre deosebire de altii? la biserica...trebuie sa imi adun toate puterile ca sa merg. se vor gasi multimi de ortodocsi-ortodocsi, ca de fiecare data, sa-mi masoare lungimea fustei, culoarea lumanarii, baticul ca nu-l am, oja de pe unghii, faptul ca unghiul dintre aratator si degetul mare cand ma inchin nu e perfect la 25 de grade - prin urmare, pacate capitale care ma califica la ortodocsii-protestanti. si sa mai vina si preotul roman dupa aia sa-mi raspunda ca el vrea cruce si lant de aur la intrebarea mea cum as putea sa voluntariez pentru biserica - nu, merci, mai bine dau cu aspiratoul duminica dimineata.

beren, n-am inteles nimic nici de la tine, sorry.

Mergi la inceput

Nikole, ce cuvinte ti-au placut din citat?

Ai gasit biserica ortodoxa?

Crinuta si Rayan

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

O fi optimismul bovin aici la topic, dar e pentru ca pesimistii au luat toata funia si sapunu'- si in plus si lamele de taiat venele pe lung N-au mai lasat nimic, nimic, nimic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Conchita, e vorba de o discutie cu mai multe concluzii posibile sau doar una? Citatul din Tutea l-am folosit pentru ca sunt sceptic vizavi de toleranta majoritatii credinciosilor practicanti (tot respectul sincer, declarat) la concluzii in afara normei. Cateva pagini in urma, free will impingea catre "erezii". Acum domneste deja consensul predictibil. Ori eu n-am reusit niciodata "dubluganditul". Also doch - care discutie?

Edit: Iasmin, citatul e din P. Tutea ... critica-l pe el daca vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Beren, stiam de unde e citatul. Critica unde e? Eu sunt din alea optimiste precum vezi, in pofida oricarei logici ma gasesc aici..printre cele pe care le-ai gratulat cu parerile cinstite. Unde sunt dom'le emoticonurile cu metanii si inchinaciuni cand ai nevoie de ele... bagam aici vreo 15. Ajung?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Katya
.Ei,si daca noi de aici de pe forum putem spune ca oferim copiilor nostri doar iubire si iubire si iubire si nu le atragem atentia/avertizam/corectam/pedepsim niciodata,ei bine,atunci eu afirm cu toata convingerea ca nu-i iubim,n-aveti decit sa ma contraziceti.

ei, eu cred ca ai inteles gresit sau ai rastalmacit. cand ii dai un vaccin copilului, aia nu se cheama pedeapsa si nici nu se cheama ispita. l-a ispitit Dumnezeu pe copil cu boala, ca sa aiba de ce ii oferi vaccinul dupa?? ilogic.

eu nu cunosc ortodocsi-protestanti, nici nu cred ca exista. nu cunosc un singur ortodox care vrea sa pacatuiasca in continuare, asa cum zici tu. discutia era ca unii dintre noi am obosit sa suferim atata. nu-si doreste nimeni pacatul, nu-si doreste nimeni sa fie iubit neconditionat de Dumnezeu in timp ce el poate face rau in continuare, asta ai inteles tu din cuvintele mele?! de-aia mi-o arunci pe-aia cu ortodocsii-protestanti? imi pare rau ca exagerezi. as vrea sa inteleg de ce exagerezi si rastalmacesti ce se vorbeste - te face sa te simti si mai ortodoxa-ortodoxa, spre deosebire de altii? la biserica...trebuie sa imi adun toate puterile ca sa merg. se vor gasi multimi de ortodocsi-ortodocsi, ca de fiecare data, sa-mi masoare lungimea fustei, culoarea lumanarii, baticul ca nu-l am, oja de pe unghii, faptul ca unghiul dintre aratator si degetul mare cand ma inchin nu e perfect la 25 de grade - prin urmare, pacate capitale care ma califica la ortodocsii-protestanti. si sa mai vina si preotul roman dupa aia sa-mi raspunda ca el vrea cruce si lant de aur la intrebarea mea cum as putea sa voluntariez pentru biserica - nu, merci, mai bine dau cu aspiratoul duminica dimineata.

beren, n-am inteles nimic nici de la tine, sorry.

nimic

Pai schimba biserica, ca doar n-o fi singura. Te privezi de Sacramente din cauza oamenilor? Nu merita!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Conchita, e vorba de o discutie cu mai multe concluzii posibile sau doar una? Citatul din Tutea l-am folosit pentru ca sunt sceptic vizavi de toleranta majoritatii credinciosilor practicanti (tot respectul sincer, declarat) la concluzii in afara normei. Cateva pagini in urma, free will impingea catre "erezii". Acum domneste deja consensul predictibil. Ori eu n-am reusit niciodata "dubluganditul". Also doch - care discutie?

Edit: Iasmin, citatul e din P. Tutea ... critica-l pe el daca vrei.

beren, vorbesti in pilde si nu te pot intelege nici acum. cum, care discutie? discutia pe care o admirai, ai pierdut-o intre timp? exista consens in unele puncte esentiale, pareri diferite in alte puncte, si tot asa. ce se intelege din ce spui tu e ca te asteptai la paruiala si esti dezamagit ca nu s-a intamplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Beren, stiam de unde e citatul. Critica unde e? Eu sunt din alea optimiste precum vezi, in pofida oricarei logici ma gasesc aici..printre cele pe care le-ai gratulat cu parerile cinstite. Unde sunt dom'le emoticonurile cu metanii si inchinaciuni cand ai nevoie de ele... bagam aici vreo 15. Ajung?

Cum spuneam: cu toata aprecierea, sincer. (dar eu raspundeam altceva, la intrebarea conchitei).

Mergi la inceput