vecin care-si arunca gunoiul pe strada...
da....exista un idiot de la scara vecina care-si arunca punga cu gunoi menajer, langa un copac , pe trotuar, in ideea ca : vine rebu si-l ia!. numai ca pana il ia REBU, il imprastie cainii, asa ca in fiecare dimineata trebuie sa-i numar oole, cojile de catofi, sticlele, etc. domitzliez in sectorul 4 si as vrea sa stiu unde/cum pot sa-l reclam pe idiot?
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
Raspunsuri
Lorikay spune:
Noi am avut o vecina care arunca gunoiul direct de la balcon pe garajele din spatele blocului. din nefericire pentru ea stiam cine este si, impreuna cu alti vecini, am luat pungile si i le-am rasturnat la usa. Daca o reclamam nu cred ca obtineam un rezultat atat de rapid: a descoperit brusc tomberoanele amplasate la o mica distanta de bloc.
Marina spune:
ti-am taiat putin din titlu, banuiesc ca sunt suficiente catalogarile din interiorul mesajului...
o poza mare cu inainte si dupa + msj Dl Ionescu cam asta se intampla zilnic, lipita pe usa blocului o sa-l faca sa isi aduca aminte de 7 ani de acasa . 2 zile o sa rupa afisul dupa aia o sa invete ce inseamna pubela si respect intre vecini
UnPacatos spune:
Banuiesc ca nu a discutat nimeni din bloc cu "idiotul", sa-i explicati frumos ca va deranjeaza. Da-i linkul asta, sa citeasca reclamatiile
Sau poate asta e protestul lui pentru vecina cu caine care face caca in fata blocului si de la el miroase a pipi pe scara
mychydutza spune:
tocmai asta e ideea, ca administratora l-a atentionat si cica i-a zis cu tupeu ca :oricum trece rebu sa-l ia! eu i-as lua pungile sa i le pun la usa, DAR am masina parcata in fata blocului si cine stie ce grafity imi face pe ea.....e un marlan nu un "protestatar"....cred ca si daca i-ar face "cainele vecinei" un kkt pe pres nu l-ar deranja.......
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
CorinaDani spune:
e simplu:
daca locul unde isi lasa vecinul nu este special amenajat pentru depozitarea gunoiului menajer (tomberon, pubela, cos de gunoi), atunci inseamna ca el arunca intentionat gunoi pe domeniul public, asadar il poti reclama ori la operatorul de salubritate, ori la primarie, la cei care se ocupa de administrarea domeniului public si privat.
cred ca si politia comunitara, daca il surprinde exact in momentul in care arunca/pune gunoiul acolo, il poate amenda sau macar avertiza. n-ar fi rau sa te interesezi si la cei de la politia comunitara.
am asistat la doua situatii in care politia comunitara a intervenit : un vecin care isi spala masina in parcare (deci domeniu public), lucru total interzis prin hotararea consiliului local si, alta data, cand cei care scormonesc in gunoaie au scos tot gunoiul din tomberoane si l-au lasat imprastiat pe jos, in spatiul ingradit, de nu se mai putea intra sa arunci gunoiul.
daca il poti fotografia pe vecin "in actiune", sa se vada clar pe imagine figura acestuia, data si ora, e cu atat mai bine, nu e nevoie sa-l prinda in flagrant inspectorul de la primarie sau patrula de comunitari.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
UnPacatos spune:
Daaa, vor disloca cate un echipaj de la salubritate sub o tufa, in 3 schimburi, sa-l prinda pe nemernic.
CorinaDani spune:
razi, dar noi era s-o patim acum cativa ani
renovam apartamentul, angajasem o echipa de muncitori.
resturile de faianta, moloz, etc le puneau baietii in saci si ii duceau la ghena de gunoi, asezandu-i langa ghena, pe platforma, deoarece resturile de acest fel nu sunt luate de masinile de gunoi, vine un tractor cu remorca si gunoierii le incarca acolo.
intr-una dintre zile, un inspector de la primarie/adpp l-a urmarit pe baiatul care dusese sacii la ghena, a vazut unde intra, si s-au trezit muncitorii cu inspectorul la usa, fluturand niste hartii, amenintand cu amenzi si sanctiuni, cum ca ar fi fost ilegal sa depoziteze aceste resturi daca nu era platita o taxa la operatorul de salubritate. s-a dus sotul meu, a platit acea taxa (modica), a adus hartiuta si la urmatoarea vizita a inspectorului zelos, seful echipei de muncitori i-a prezentat "dovada", asa ca respectivul nu a mai avut ce sa comenteze !
asadar, cel putin in ploiesti, in zona in care locuiesc, acum cativa ani bantuia acel inspector de la primarie. acum, cu restructurarile bugetarilor, probabil ca nu se mai ocupa nimeni de munca de teren...actioneaza doar daca sunt sesizati.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)