Cit costa o capra?

Cit costa o capra? | Autor: monabella

Link direct la acest mesaj

Am citit acest articol (aboslut oribil) http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/leana-din-risipiti-o-elena-din-romania-535964.html si as vrea sa ii cumpar o capra acestei femei. Stie cineva cit costa, ca sa stiu cit trimit?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Vreau si eu sa ii cumpar o capra si/sau niste gaini si un caine de paza. Putem sa ne organizam cumva sa o ajute cineva din tara (sa ii duca banii vreau sa zic, ca alfel nu stiu cum sa ii trimitem)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Am editat pentru ca uitasem sa pun linkul.
Uitati aici niste anunturi: http://www.anunturi-agricultura.ro/agricole/capre.php. Mai multe nu stiu nici eu, caci nu sunt in domeniu. Google rulz.

Lasa-ti semnatura pe o fapta buna ! http://loredanadinu.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Eu am niste prieteni ciobani,mäine ii sun si-i intreb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Trist intradevar ...nu cred ca solutia e cumpararea unei capre sau a unor oratanii. Cred ca abia asteapta hotii sa mai apara ceva prin ograda Leanei. La ora asta am neuronii prea obositi sa dau un sfat,dar ma gandesc ca mai bun ar fi un cont pe numele ei in care sa fie depusi bani,atat cat sa-i asigure un trai decent.

edit: monabella , sigur in tara sunt multi in situatia acestei femei,mai trist e ca nu o sa putem sa-i ajutam pe toti ...

Iulia , mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

femeia aceasta e atit de modesta. Nu stiu ce ar putea-o ajuta in afara de alte oratanii, ciine si capre. Poate mai multi ciini si mai rai. De asemeni mai cred ca in sat se stie cine i le-a furat. De regula in sat se stie tot chiar daca oamenii vorbesc cu jumatate de gura. daca aveti alte idei cum sa o ajutam sint pentru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nu inteleg de ce cel care a scris articolul nu s-a dus la seful de post. Ori face treaba ori il ia mama naibii, plangere la superiori, la oras sau unde-or fi.

Imi venea sa plang cand am citit. Imi imaginam o babuta cam asa ca bunica mea, dar singura si mai ales in bataia de joc a unor jeguri de oameni.

Cred ca dansa ar aprecia mai mult dreptatea...o plangere,o solutionare, ceva. Daca i se dau iar animale, iar le vor fura..e o batranica fara niciun ajutor. Oare preotul din sat nu ii poate face plangerea?
Incredibil ce suflet urat pot avea unii.

Oricum, Monabella, tot respectul pentru ideea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

referitor de seful de post si faptul ca e foarte posibil sa fie vinovat in astfel de furtisaguri doar si prin simplul fapt ca nu se zbate pentru prinderea infractorilor, dar si mai grav daca ar fi cumva complice la situatia data, sunt de parere ca nimeni nu va face nimic, iar Leana din poveste (din povestea adevarata de fapt! ) va ramane si fara capre/gaini/caine si fara dreptate; atata avutie cata a avut, daca ar redobandi-o ar atrage din nou ura/invidia la tara, in satul ei... si e posibil s-o pateasca la loc! .. sa ma explic cu politistul; de ce cred eu ca nu va face nimic nici el, nici superiorii lui; pai un exemplu personal vi-l pot da chiar eu; parintii mei au avut o mini afacere (magazin si bar) in satul bunicii din 1999 pana prin 2003 cred, cam asa... in tot acest timp, au fost victimele la 2 atacuri in noapte, in lipsa lor deci, momente in care li s-au furat foarte multa marfa prima data (ciocolata, dulciurile mai de doamne-ajuta, cafeaua, tigarile si bauturile mai scumpe) si marfa si obiectele electrocasnice a doua oara (combina muzicala Sony cu spatiu pentru 3 cd-uri, boxe, expresor, frigider etc...); credeti ca a prins cineva hotul/hotii? NOPE! toata lumea stia cine e posibil sa fie autorii, toata lumea zumzaia ca vecinii nu au auzit nimic asa incat nimeni nu a putut interveni, insa la fel toata lumea consimtea pe la colturi cum ca seful de post este si cel cu ajutorul caruia s-a "actionat"... asa incat parintii mei au cam ramas pagubiti (dar nu de tot pentru ca au avut ideea geniala la deschiderea afacerii sa isi asigure toate bunurile astfel incat o despagubire au incasat, dar de la asigurari) si cu dreptatea in plop! In timpul celei de-a doua anchete, paguba fiind mult mai mare, ai mei chiar au sesizat Politia Municipiului, ba chiar s-a ajuns la caine specializat pe "mirosit" urma hotului, care dupa ce a luat mai multe "mostre" din interiorul locatiei, ghiciti unde s-a oprit dupa goana nebuna ca sa prinda hotul! LA SEFUL DE POST ACASA! si ancheta probabil s-a oprit aici! pentru ca nici pana in ziua de azi nu se stie cine au fost hotii, darmite sa fie si pedpsiti! cine (si mai ales de ce) avea sa dea afara pe seful de post nu stiu, dar sigur problema celor din politie e ca daca nu mai au "om" la comunca X sau Y ... e nasol; ca asa bun/rau cum e, corupt sau cinstit, il tin acolo pentru ca altul nu prea are de unde veni sa faca pe-a politistul prin partile locului; in multe sate/comune din tara asta se intampla asa; la fel si cu personalul medical! CINE SE DUCE LA TARA sa salveze si cetatenii de acolo, fie el politist sau medic/asistent!

daca este relevant sau irelevant ce v-am scris eu mai sus atat pentru situatia de atunci cat si pentru cea de fata cu batranica jefuita trageti voi concluziile! mie una imi pare rau ca lucrurile astea nu doar ca nu pot fi stopate, ci nu pot fi nici reparate prea usor!

e un inceput sa primeasca batranica o alta capra, e un inceput sa faci sesizare la politia de mai sus decat cea din sat, dar sincer am un "feeling" ca e degeaba, iar lehamitea asta este argumentata de experientele personale si de altele de care am mai tot auzit!

pacat, asta e Romania!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Bine, fie cine le-o fi furat, ma rog. Ne poate ajuta cineva cu o adresa unde sa ii trimitem bani (cat o fi costat capra aia...).Si daca nu o adresa de la JN, ca n-am gasit la ei pe site? Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

nu stiu detalii despre adresa femeii respective, dar daca e nevoie de cineva poate care sa ajunga la ea, eu cunosc o doamna foarte cumsecade din Craiova, care ar putea ('materialiceste' si sufleteste) sa mearga sa o caute pe batranica cu pricina (sa vada practic si cine e batranica din ziar) dar nu pot sa ma pronunt inca pentru ca nu am vorbit nimic cu ea... o sa ii propun si ei sa citeasca articolul. Doamna despre care va spun este si Coordonator Sef de Programe la ARDC (Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara) Filiala Craiova care printre multe alte actiuni desfasoara anual Festivalul de la Svinita (comuna cu cea mai mare comunitate de sarbi din Romania) denumit de altfel si festivalul satelor dunarene.... (mai multe detalii http://www.ardc.ro/parteneri.php?lang=RO)

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

O capra costa intre 100 si 300 ron,depinde de capra-daca e sau nu gestanta-si de cine negociaza.

Mergi la inceput