***La multi ani, dragi braduti!*** ian-feb 05 (70)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Scuze, am tastatura strictata iar si nu-mi merge space-ul, sper sase inteleaga cevadin ce scriu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Tocmai asta caut eu, clasa de romana cu intensiv germana. Goethe nu prea as dori ca nu cred ca pot sa il ajut cum trebuie in germana ( eu nu stiu chiar atat de bine), iar daca e sa faca in germana poate sa ramana la HO unde e acum, ca au si scoala acreditata. Dar auzisem de la cineva care are baiatul la Vlahuta ca sunt clase de romana matern cu intensiv germana adica vreo 5 ore/saptamana. Ar fi super daca as gasi o invatatoare buna in acest sistem.
Scoala nu e neaparat departe, toti din Pipera care nu sunt la scolile particulare de aici sunt cam in zona aia. Mai e scoala 10 parca, Maria Rosetti daca nu ma insel unde iar sunt copii multi de pe la noi. Si mai am o vecina la Jean Monet dar din folclor stiu ca sunt prea multe fite acolo si nu prea imi doresc asa ceva.
Ma intereseaza cat mai multe informatii, bineinteles, scrie-mi PM daca mai stii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Am inteles, chiar vroiam sa te intreb de ce nu ramaneti in sistem privat fiindca stiu ca HO are si scoala.
La scoala 10 cred ca vom merge si noi...ma mai gandesc, dar acum spre asta inclin. Nici mie nu-mi place ideea de Jean Monet, prietena mea insa vrea sa-si dea acolo fetita, tot in generatie cu noi.
Iti scriu pe PM numele invatatoarei bune de la Vlahuta, clasa de romana matern cu germana intesiv si tinem legatura.

Mergi la inceput

Nu sunt hotarata inca, iau in calcul si HO dar am doua contraargumente: deocamdata au clasele 1-4 insa sistemul de predare si de lucru cu copii si parintii este foarte nou si bun la fel si atmosfera dar este departe de scolile de stat si mi-e frica ca ar putea fi prea mare impactul in clasa a 5-a sau a 9-a. Deasemenea este totusi o scoala noua si inca nu are rezultate consacrate. Insa am un mare respect pentru ceea ce incearca sa faca si inca ma mai gandesc...

Mersi oricum pentru informatii si sigur te mai bazai. Te-ai gandit si tu la Vlahuta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Noi daca e sa avem vacanta, vom merge in Ro, mai ales ca doar pt cazare preturile sunt similare cu Bg de ex. Pt extern ar fi trebuit sa fac pasapoarte copiilor si asta m-ar costa 600 ron ceea ce e mult.
Irina, tu mai ai contul pe yahoo?
Lali, felicitari pt debutul la gradinarit, arata f bine jardinierele. Eu ma incapatanez sa cresc plantele din samanta. Imi place de mama ta, e f moderna! Cand puneti apa in piscina?
Si piticii mei sunt incantati de gradina, ma urmeaza pas cu pas, pun intrebari, etc. Le-am umplut de curand groapa cu nisip si efectiv se balacesc in ea, isi pun tone nisip in cap, il mai cara si in casa, asa ca am ce curata dupa ei.
Simona, voi ce mai faceti?
Adita, cum mai e cel mic, l-ati operat?
Patricia, tu?
Monalac, ce mai fac flacaii?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Merci, Liviana. Felicitari si tie, ca ti-am admirat si eu gradina. E foarte ordonata si bogata. Eu am luat si plante mai maricele, ca nu e curtea mare si am vrut sa o vad cat de cat verde. Am chiar o para pe parul de vara si un mar ! Dar am si rasaduri chiar azi mi-am mai luat niste seminte pe care scria ca se pot pune si mai tarziu. Acum lucreaza la piscina speram sa-i dea drumul in maxim 2 saptamani.
Ti-am vazut si groapa de nisip, si Dragos e innebunit inca dupa nisip, pietris, apa sau noroi. Azi dimineata, inainte cu 5 minute de a pleca la gradi si-a spalat trotineta cu stropitoarea de apa drept in mijlocul terasei, rezultand o maaare balta...sper sa o rezolve soarele, ca eu n-am mai avut timp !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladia1 spune:

Fetele, cine a nascut la elias, eventual cu tutunaru?

pupici

Mamica +28 si CRY (2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bubu a nascut la Elias, cu Tutunaru, si Simonadinca de asemenea.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Avem si noi nevoie de un costum de greieras pt serbarea de 1 iunie.
Ma poate ajuta cineva imprumutandu-mi un astfel de costum sau sfatuindu-ma cum sa fac unul? Nu vreau sa inchiriez de la firmele de profil caci mi se par f scumpe.

Multumesc.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Buna dimineata ..si noi dupa ceva vreme, cu bebe mic si scump! Sunt mereu pe fuga, dar acum am zis sa va scriu doua, trei vorbe, ca altfel ne uitati!..De tot!

La noi totul e pe fuga, inclusiv nasterea! Am nascut pe 21 aprilie. al 6.18 dimineta, ajungand la spital cu dilatatie 9!Am stat acasa sperand sa mai treaca un pic de timp, gandindu-ma sa nu il trezesc pe doctor cu noaPtea in cap!

Ca si la Ilinca, Tutunaru a reusit sa ajunga!Inca o data, a treia oara pentru mine, a fost un om si un doctor de exceptie! Pentru noi a fost si ramane, asa cum l-am denumit si acum 6 ani, la Tudor,-Doamne,ce de timp!-DR .MINUNE!

Vladia,imi spui ce anume vrei sa stii!

In rest, Dimitrie-Daniel,este un un petic mic de iubire! Ce pot sa mai spun? Ca implinirea e un cuvant prea mic? Oricum, este minunat si nu cred ca pot scrie vreodata ce simt cu adevarat!

Incerc sa pun si poze, dar nu astazi, ca trebuie sa fug sa iau copiii "mari" de la gradi!

Tomasa, chiar vroiam sa iti scriu de Vlahuta , acum cateva zile!
Cred ca invatatorea de care vorbesti imi este cunoscuta !Ia clasa I atunci cand Tudor intra la scoala si tare oscilam intre a-l duce acolo sau la scoala de cartier, care este foarte mare si se pare destul de buna!

Si pentru la gradi la fel, m-am sfatuit cu ea si imi spunea ca e foarte important omul de la clasa si nu neaparat scoala!Asta stiam ,dar oricum ,e greu sa ai informatii de spre profesorii cu adevar buni,dedicati!

Un alt aspect pe care mi l-a sesizat ea este oboseala la care sunt supusi copiii cu drumurile, cu trezitul foarte dimineata..

La gradi unde este Tudor, este o doamna in varsta, educator emerit!Si gradele didactice intr-un anumit timp, chiar erau reale!Numarul de copii, este destul de mic,ceea ce eu am considerat,extrem,extrem de important!

Desi este o gradi destul de "simpluta" privita din perspectiva unui ochi mai exigent in ceea ce priveste mediul, am ramas uimita de modul in care reuseste sa ii "modeleze"!

Nu am fost foarte convinsa sa ii las de la inceput,gandindu-ma cu ce bagaj de "cartierisme" or sa vina de acolo, dar se implinesc doi ani si vad ca in afara de un "misto" si ala o data auzit, cu altceva nu s-au "captusit"!

Fac apreciereile in comparatie cu copiii de la alte gradinite, ce-i drept de alte "cartiere", pe care ii aud eu, si cu care incerc sa le limitez contactul!

Asa ca si in alegerea scolii sunt inca in faza de tatonare, singurul motiv pentru care as alege Vlahuta este invatatoarea pe care o stiu ca este foarte buna!

Sotul meu a invatat la scoala de cariter si asta nu l-a impiedicat sa mearga la olimpiade si sa aiba un traseu profesional de exceptie, nesprijinit si neasezat undeva cu o pila sau o relatie!

Sigur, eu nu neg influenta pozitiva a mediului, dar dupa cum am aflat exista si partea negativa a copiilor de bani gata, care pot avea o influenta negativa mai pronuntata, mai persuasiva decat cei de la scolile de cartier!

Oricum, e tare grea alegerea si oricum ai face ti se pare ca parca ar trebui sa fie mai bine!

Fug la gradi!

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput