Au-pair DC
Raspunsuri - Pagina 5
vikinga spune:
Mindy, mOOm, nu stiu cum e exact peste ocean, au pair insa in germania e ingradit legal in conditiile expuse de mirchea pe pag 2.E ceva practicat in general dupa bac si intrarea la un colegiu, ori tineri ce merg la ceva ori ce ar fi dupa liceu, si care in vacanta de vara vor sa mai incerce o luna doua sa vada cum e in tara x y.Ori tineri care au studiat o anumita limba, ori au invatat-o cit de cit in familie si care vor sa o aprofundeze.De ex Aldo al meu cind o fi mare poate va dori ceva de gen in Spania.Nu e job, ocupatie, e doar ceva intre ca nu vad asa o graba in a arde toate etapele rapid.Mentalitatea vestica pune accent si pe experiente din astea nu neaparat din liceu facultate si doar atit si cum banii is putini la virsta respectiva asta e o alternativa pt ceva aventura si orizonturi noi.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
vikinga spune:
Rufus tu faci f bine ceea ce faci e bine pt ea ca gindesti asa. Ea ce doreste sa studieze dupa liceu?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
marius spune:
As dori sa intelegeti ca pt. Ioana (mea) nu se pune in discutie ideea de job. Desi ea deja are un job in toata regula, dar are 14 ani (aproape). Sunt interesat sa plece sa stea sa-si indeplineasca obligatiile curente cele de bun simt poate sa faca servicii diverse care sa nu-i produca disconfort dar nu pentru ca ar reprezenta obligatii contra X bani. Pur si simplu la liber. De aceea nu refuz nici ideea de a-si plati mancarea, cazarea traiul de zi cu zi deci sa nu reprezinte o cheltuiala pentru cineva, ci mai degraba o serviciu reciproc, o relationare pozitiva, o cunoastere pozitiva din care ambele parti pleaca cu satisfactia de a se fi cunoscut, de a fi interactionat, poate (precis) cu avantaje lingvistice (engleza, germana, olandeza, romana) reciproce, sau de ce nu stand cu alti copii se imprietenesc, se joaca impreuna simultan mama/tata isi pot vedea de job,lectii,scoala etc. linistiti.
E altfel decat la Rufus(Ioana) ea este deja mai mare are alte orizonturi, dorinte, posibilitati. Dar in esenta este acelasi lucru, dorinta de deschidere. Ceea ce mie mi se pare foarte important pentru orice persoana.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Luna1 spune:
Marius Ioana ta e mai mititica, la 14 ani normal ca nu are job. Insa a fi au-pair nu inseamna a avea job daca o iei logic, ad literam, ci practic a beneficia de experienta traiului intr-un mediu diferit, iar pentru 5 ore pe zi ajuti in casa si primesti bani de buzunar. Normal ca, de obicei aceste cerinte legale nu sunt urmate, multe familii considerand ca isi iau fata in casa si asteptand munca multa de la ele.
Normal un au-pair trebuie trimis la scoala sa invete limba, ia masa cu familia, cam tot ce s-a insiruit pe la pagina 2.
Oricum Ioana lui Marius nu s-ar califica, ar trebui sa aiba peste 18 ani.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
aiska spune:
Vikinga, da, interesant subiect.
Pe un site chiar am vazut ca un baiat si o fata din Romania au castigat titlul de "au pairul anului".
Noi am avut au-pair vara trecuta, aproape 3 luni, o studenta la psihologie din Estonia, tara vecina Finlandei si cu limba cea mai apropiata. Ea vorbea deja finlandeza binisor si dorea sa si-o perfectioneze in timpul vacantei. Am gasit-o prin intermediul unei agentii finlandeze si anul acesta vom avea din iunie pana in august o fata care este la postliceal sanitar, tot din Estonia. Stiu ca in unele tari o experienta de au-pair poate imbunatati punctajul la admiterea in anumite domenii.
Pe siteul departamentului fortelor de munca finlandeze este posibil sa se puna un anunt gratuit si finlandezi expati il pot folosi cand doresc au pair care sa vorbeasca copiilor finlandeza.
De asemenea, prin oficiul fortelor de munca locale tinerii liceeni sau proaspat absolventi de liceu pot consulta liste cu oferte de locuri de munca de vara pentru tineri.
Exista si programe prin care, pentru o suma de cateva mii de euro anual, liceenii pot face un an de liceu intr-o alta tara, stand la o familie care la randul ei are acasa un copil de aceeasi varsta. In ziarele locale am citit multe articole despre acest subiect.
Vecinii nostri au avut un baiat au-pair din Australia si dupa ce s-a incheiat contractul, el a decis sa continue studiile in Finlanda. De curand am auzit ca s-a si casatorit aici.
Verisoara sotului are o fetita, care dupa terminarea liceului si-a luat asa numitul "gap year" si a plecat voluntar in Mexic, printr-un program organizat de o asociatie finlandeza.
Cand eram studenta in Romania am intalnit la Sighisoara niste tineri si tinere backpackers din Canada si pe atunci ma gandeam admirativ ca erau foarte curajosi sa plece asa in necunoscut, la varsta lor, desi pareau bine documentati si echipati.
Sotul chiar are un amic finlandez care si-a facut o meserie dintr-un asemenea hobby "ciudat".
In Finlanda exista organizatii care intermediaza contracte de au-pair, dar nu am gasit decat doua-trei. Finlandeza nefiind o limba de circulatie internationala, aici probabil doresc sa vina in special cei care sunt cu adevarat interesati de cultura acestei tari si doresc un "challenge" cu o limba destul de grea, o iarna friguroasa si sporturi de sezon inghetat.
Happy_in_TO spune:
Eu am zis de Sarah mea ca are aproape 11 ani acum si ca ma gindesc la o oportunitate ca cea de au pair, dar mai tirziu, peste citiva ani, cind va avea 16-17-18 ani. Si am zis ca nu oricarui copil ii este potrivita experienta asta. Eu am doua fete si amindoua sint diferite. Sarah ar beneficia dar Maya nu...
Am insirat calitatile lui Sarah si faptul ca este independenta de mica tocmai ca sa arat ca ei i s-ar potrivi de minune o iesire din asta afara, in Franta, Germania, Romania sau oriunde in lume.
Rufus, esti un tata minunat!
Marius, eu sugerez sa te clonezi, sa existe mai multi barbati ca tine pe lumea asta!
Vik, la tine as veni chiar eu sa plimb ciinii si sa ma joc cu Aldo, Nadja si sa am grija de Letizia cit timp te duci tu la sala Pe gratis, numa' sa stau cu tine dimineata la o cafea
Letitia1 spune:
Uitati la drepturile si indatoririle au-pair-ilor in UK. Ca nu se intimpla totdeauna asa, e partea a doua.
http://www.bestbear.co.uk/parents/info_aupair.htm
Rufus spune:
Ca sa sintetizez ceea ce am vrut sa spun aici, mi se pare ideea excelenta a unei astfel de "burse". Poate Adminii sunt de acord cu asa ceva si gasesc o solutie ca cei ce ofera si cei care au nevoie sa se regaseasca.
Garantia morala de care vorbeam este data, fara indoiala, de comunitatea DC, dar mie nu mi-a dat prin cap o astfel de solutie. Recunosc ca, inainte sa plece Ioana in Olanda, m-am sfatuit indelung cu Marius, asa ca de la tata la tata; a fost foarte deschis si m-a incurajat.
Luna, Ioana nu are aranjat la vara ceva sigur, pentru ca n-am discutat decat in principiu. Vacanta e lunga, UK si USA sunt visul oricarui elev la bilingv, asa ca...vorbim, daca este cazul.
Multumesc tuturor prntru aprecieri si pentru increderea pe care, eventual, o veti acorda Ioanei.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
desprecopii spune:
Eu as lua un copil in vacanta la noi o saptamana sau doua, si m-as ocupa de copil ca de al meu ca apoi sa il tirmit pe Andrei al meu in tabara la parintii copilului respectiv. Sa vada si cum traiesc altii, ce mananca, ce program de viata au, si sa aiba o experienta de viata care l-ar ajuta foarte mult.
**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
ruxij spune:
Eu am considerat destul de mult varianta de a-mi lua au pair, dar pana la urma am decis ca nu convine. Desigur ca pt. tanar ar fi o experienta de deschidere catre lume, aceasta fiind si scopul declarat al acestor programe. Totusi, ca raspuns la ce s-a mai spus aici, nu e vorba doar de o experienta pt. tanar, chiar este un job cu obligatii pt el, pt. ca pe familia respectiva o costa mai mult de 1000$/luna un au pair aici in USA. Aceasta mie si ceva lunar nu o incaseaza au-pairul din pacate, ci agentia. Fara agentie nu poate veni nimeni au pair pt ca nu iti dau viza de acest tip. Decat dc. ia cineva viza turistica si este au pair neoficial. Eu locuiesc singura cu copilul meu de 8 ani si am nevoie de putin ajutor ocazional, asa ca am considerat diverse variante, au pair fiind una atractiva, dar din pacate am scos-o din calcul pt. ca este o varianta scumpa si au-pairul nu are voie sa stea singur in oras peste noapte cu copilul, ori eu am nevoie tocmai pt. cazul de calatorii de afaceri. Asa ca eu tot am "au pair", dar nu chiar asa au pair, ci "cohabitation", adica ofer unei studente casa si de multe ori si masa contra ajutor ocazional cu un copil suficient de mare. Studenta tb sa aiba deja viza si sa fie aici inscrisa la scoala. Avantajul ei e trai aproape pe gratis si in comfort substantial, fara responsabilitati permanente, iar pt. mine ajutor la nevoie. Plus socializare.