Au-pair DC
Raspunsuri - Pagina 4
Luna1 spune:
Eu dezvolt ideea Adinei. Adica m-ar interesa mai degraba un "schimb" de copii, adica sa zicem ca o luna pe timp de vara vine un copil la mine iar apoi vine si al meu acolo.
Sau si mai simplu, gandindu-ma la ceea ce am eu nevoie, e pastrarea limbii romane si parteneri de joaca si nebunii pentru copilul meu. Astfel incat mi-as dori sa ma viziteze o fata/un baiat care sa le vorbeasca copiilor exclusiv in romana, si sa se joace impreuna.
Ce sa zic, Rufus, Marius si Happy puneti-ma si pe mine pe lista, sunt de incredere ca am trecut prin asa ceva si stiu cum e, inclusiv dorul de acasa, de mama/tata. Asa ca daca fetele voastre vor sa viziteze Londra sunt binevenite.
Copiii mei vorbesc romana insa stricat, au nevoie de imbunatatiri, asta ar fi solutia ideala.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
A_Iulia spune:
Pai Luna, sa se vorbeasca limba tarii respective: cata vreme sunt in UK se va vorbi engleza, cand sunt in RO se vorbeste romaneste, asa au amandoi de castigat cate ceva
Eu ma gandisem ca schimbul sa se faca in acelasi timp, dar tu ai o idee mai buna, copiii sa fie impreuna - o luna intr-o parte, o luna in cealalta parte, asta in vacanta de vara ar fi ideal
Luna1 spune:
Adina pai la mine de ex ar exista avantajul limbii invatate si de copilul venit si romana de al meu. Sa ma explic. Cat timp am fi doar noi pe langa casa am vorbi romana cu toti, iar copilul venit l-as ruga sa li se adreseze in romana copiilor mei.
Insa Cum sotul meu e englez noi vorbim engleza cand vine el acasa, deci avantaj pentru copilul care viziteaza, ar conversa in engleza cu sotul meu in special care e nativ british si nu vorbeste slang, deci ar invata o engleza corecta.
In plus noi suntem calatori, cand da vremea frumoasa in weekenduri nu ne prinzi pe acasa, numai pe la castele, casute antice, muzee colindam. Sau pe coasta, desi e apa rece, pentru copii e super.
mirchea spune:
Exista si organizatii, firme care se ocupa cu asa ceva, de exemplu:
www.schueleraustausch-international.de/" target="_blank">http://www.schueleraustausch-international.de/
dar asta nu mai are nici o legatura cu termenul de au-pair.
Deianira spune:
Am citit subiectul si mi se pare extrem de interesant, mai demult incepusem chiar sa ma documentez despre treaba asta dar am citit pe tot felul de forumuri de experiente negative si am lasat-o balta.
Intre timp am terminat facultatea si m-ar interesa o astfel de experienta in special peste ocean (de o gramada de ani visez asta) si ma atrage faptul ca DC e un loc unde as putea merge la sigur .
In concluzie, sunt deschisa la discutii si extrem de interesata .
Polux, ai pm.
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Eu dezvolt ideea Adinei. Adica m-ar interesa mai degraba un "schimb" de copii, adica sa zicem ca o luna pe timp de vara vine un copil la mine iar apoi vine si al meu acolo. Sau si mai simplu, gandindu-ma la ceea ce am eu nevoie, e pastrarea limbii romane si parteneri de joaca si nebunii pentru copilul meu. Astfel incat mi-as dori sa ma viziteze o fata/un baiat care sa le vorbeasca copiilor exclusiv in romana, si sa se joace impreuna. Ce sa zic, Rufus, Marius si Happy puneti-ma si pe mine pe lista, sunt de incredere ca am trecut prin asa ceva si stiu cum e, inclusiv dorul de acasa, de mama/tata. Asa ca daca fetele voastre vor sa viziteze Londra sunt binevenite. Copiii mei vorbesc romana insa stricat, au nevoie de imbunatatiri, asta ar fi solutia ideala. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
Ioana intentioneaza sa mearga in Londra in aceasta vara cu scoala - se organizeaza excursie si isi strange bani. Anul trecut au fost (si)in Franta. Asa ca toti banutii care-i castiga la Zone Studio pe sincron la desene animate ii tine in cont la banca.. Nice!
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Rufus spune:
Luna, Adina..."schimbul de copiii" este o idee minunata. Au pair este, insa, altceva si nu este o exploatare a copilului.
Pentru mine e greu sa gasesc ceva la schimb, majoritatea copiilor sunt miculuti pe DC.
Diriginta Ioanei i-a spus ca, anul viitor, o va baga intr-un program de astfel de schimburi, tot in UK (Ioana este de 5 ani la bilingv-engleza). Este ok.
Dar eu vreau (si i-am spus-o) sa-si castige singura dreptul de a ajunge acolo, de a fi apreciata, de a-si castiga banii de buzunar. Anul asta face 17 ani, e mare, trebuie sa simta si o responsabilitate pe umerii ei, nu doar sprijinul meu. Faptul ca a fost re-chemata in Olanda, inseamna ca a fost apreciata. Asta inseamna ceva pentru ea, ii creste increderea si respectul de sine. Voi, fetele, intelegeti ce inseamna acest respect si cata nevoie aveti de el.
De aceea nu cred ca poate fi vorba de exploatare. Ci de responsabilizare. Sunt mai bine de doi ani de cand, ocazional, este solicitata de mamici DC. Nu stiu daca a refuzat vreodata, chiar daca nu intotdeauna i-a fost comod. Am mai discutat si la alte subiecte despre ideea responsabilizarii copiilor de la o anumita varsta, stiu ca sunt pareri pro si contra.
Dintre cunostiintele Ioanei, nu exista vreun copil (coleg) care sa faca asa ceva (sau orice altceva, inclusiv voluntariat). Ma intreb, oare, de ce? Ca e ceva de facut pentru puterile fiecaruia, pe bani sau pe gratis...Iata-l si pe Marius, fata lui chiar face ceva, e ca o joaca, dar serioasa. Nu e prima oara cand va pleca in vacanta pe banii ei.
Eu mai am o motivatie, si n-am ascuns-o. Chiar vreau sa studieze in alta tara. Cum nu-mi permit sa-i platesc scoala, intretinere intr-o tara straina, nu ramane decat sa invete sa-si castige singura dreptul de bursa si banii de buzunar. Daca o va duce capul si va dori, sunt sigur ca va gasi sprijin de la oameni care o apreciaza si care ar avea nevoie de prezenta ei. Mie schimbul asta mi se pare echitabil.
Dar astea-s doar planuri, care depind doar de ea, in care eu nu vreau sa ma amestec decat cu "logistica".
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Luna1 spune:
Marius si Rufus nu este prima oara cand o gandesc insa probabil este prima oara cand o postez, cred ca sunteti niste tati desavarsiti si va admir pentru asta.
Rufus daca ne vom gandi mai bine la sistemul au-pair am sa iti trimit PM, ar fi o solutie super pentru noi numai sa vrea Ioana. Ar fi super pentru ca in momentul de fata trebuie sa imi iau concediu sa acopar vacantele copiilor, deci cele cateva ore zilnic ar fi mana cereasca si un schimb bun. Oricum am inteles ca Ioana e acum ocupata pentru la vara. Inca o data te admir pentru responsabilizarea ei cu cap, fara sa plece in lume la necunoscuti insa totusi sa se simta stapana pe propriile decizii.
Glicina spune:
citat din mesajul lui mQQm Scuzati ignoranta... ce este de fapt acest au-pair? Ca inteleg din context ca nu sunt nici baby-sitters, nici menajere, pe de o parte. ...... Cand ar merge cineva au-pair? In vacante? Dupa sau inainte de univ sau in loc de?:I[] |
Iata:
http://www.au-pair-world.co.uk/index.php/?ggl=fr
mai exact:
http://www.au-pair-world.co.uk/index.php/faq/?
sau:
http://www.studya.com/fille_pair/paire.htm
Pe scurt, exista conditii de varsta, uneori de studii, exista drepturi si indatoriri, de ambele parti, exista salariu, cursuri de limba, etc
Fain subiect!
vikinga spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Eu m-as gandi la asa o propunere doar cu conditia ca si din familia cealalta sa fie trimis copilul la mine, adica un fel de schimb de copii, fiecare familie capatand responsabilitati fata de copilul celuilalt. Altfel, mi se pare o exploatare nepotrivita a unor fetite atat de mici, 11-12 ani wow...in mintea mea responsabilizarea prin astfel de chestii vine ceva mai tarziu. |