Dovleceii sarbatoresc,6luni implinesc(sept-oct) 77

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Salutare! Pe noi ne mai stiti? Sincer, incep sa ma simt cam straina pe aici. Din pacate chiar nu pot tine pasul cu voi. Am citit in diagonala ultimele capitole. M-am distrat copios la petrecerea voastra (as fi vrut sa fiu si eu acolo), m-am intristat si revoltat ingrozitor la o anumita postare (pusa ca nuca in perete in toiul petrecerii), am admirat reactia de bun simt a Cristinei (eu as fi facut urat de tot), am vazut multe poze cu dovlecei super frumosi.

Cristina, nu e deloc o fita sa ai o femeie la curatenie. Din pacate eu nu-mi permit si imi fac singura curatenia cu Matei printre picioarele mele, cu Maria chitaind la un moment dat de plictiseala, dar chiar nu am alta solutie. Eu tot sper ca ne vom reveni financiar si voi putea angaja pe cineva sa ma ajute. Deocamdata strangem bani sa ne luam masina. Sper ca in 2 luni sa reusim sa ne cumparam.

Am vazut ca au aparut multe, multe mamici noi in gasca de cand nu am mai intrat eu. Am citit un mesaj mai vechi al lui Lali si vroiam sa-i spun ca nu e deloc saraca. Daca prietena mea cea mai buna te-ar cunoaste ti-ar spune ca esti super, super bogata pt ca ai o minunatie de pui langa tine. ea se lupta de ani de zile sa ramana gravi si i s-a spus ca nu are nici o sansa sa faca un bebe pe cale naturala.
Lali, hainele, obiectele materiale nu reprezinta bogatia. Eu am realizat acest lucru cand avea Matei 10 luni si am trecut cu el printr-o operatie de 3 ore. Atunci mi-am dat seama cat de importanta e sanatatea, viata. Din pacate pana in acel moment eu puneam mult pret pe lucrurile materiale. Ii cumparam zeci de jucarii si haine lui Matei (e adevarat ca aveam si alta situatie financiara). La Maria nu mi-am mai permis. Ea poarta hainute sh (primite de la o buna prietena de pe forum si de la o prietena din parc). este plina de sanatate, rade non-stop si asta e cel mai important.

Si acum sa va povestesc despre noi: Maria avea deja la 5 luni 8 kg. E o zambareata. S-a cam incheiat perioada aceea in care o tineam mai mult in brate.Acum sta f mult in patut si se roteste dupa jucarii, sta si in scaunul de masa, in balansoar insa nu prea ii place. E innebunita dupa Matei. ii rade toata fata cand il vede. Acum avem probleme cu somnul. este f f agitata noaptea, nu plange, se foieste mult, nu doarme profund. Eu pun pe seama dintisorilor. Imediat dupa botez au aparut problemele cu somnicul (pana atunci dormea si o noapte intreaga). Sper sa-si revina cu somnicul ca sunt cam obosita.
Astept cu nerabdare primavara ca sa-i scot in parc cu orele. Pe Matei il tineam f mult afara cand era mic. Luam mancarica cu noi (in borcanele). Mai am 2 saptamani si incep sa-i dau si eu Mariei sa pape altceva in afara de laptic. Sper sa nu fie mofturoasa.

Acum am reusit sa intru pe forum pt ca l-am lasat pe Matei sa vada un filmulet (e racit si am zis sa fac o exceptie). De obicei se uita la desene intre 2 si 3 dupa-amiaza. Maria doarme si ea de vreo 40 de minute (de fel doarme 20-30 de minute maxim).

Va pup cu drag pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns margo1 spune:

Imi cer scuze ca dau buzna asa, dupa ce nu mi-am aratat obrazul luni intregi, insa am vazut ca Fragutza si monica_dicut se confrunta cu DA, aceeasi problema cu care m-am confruntat si eu si care mi-a amarat multe multe zile.

Fetelor, va inteleg perfect prin ce treceti, de aceea daca pot fi de folos cu vreun sfat, o sa postez aici cam cum au decurs lucrurile la noi.

La 2 luni, Vladimir a avut o explozie pe fata (la inceput arata exact ca fetita Fragutzei), care apoi s-a extins pe corp. Avea mititelul afectata si pielea scalpului, si pielea de dupa urechi, pavilionul urechilor, sprancenele...ce sa mai, imi venea sa plang ori de cate ori ma uitam la el si orice as fi facut, nu imi puteam lua gandul de la aceasta problema.

Am fost si la pediatru, si la dermatolog, am ajuns chiar si in Bucuresti la un dr renumit (dr Giurcaneanu). Atunci am aflat ca avem DA....am incercat o gramada de creme (si cu cortizon, si fara). Cum ati observat si voi, cremele cu cortizon au efect de moment, insa la intreruperea tratamentului, cel putin in cazul lui Vladimir, eruptia a reaparut.

Si asa ca m-am pus pe bocit in pumni, dupa care m-am hotarat sa nu mai folosesc creme cu cortizon/ hidrocortizon si sa caut variante mai blande doar pt hidratare . Asa ca mi-am cumparat tot felul de produse, am cumparat chiar si Trixera care la noi nu a avut nici un efect, ba din contra, parca mai tare se inrosea pielea si si bubitele.

Nimic nu a mers, pana cand intr-o zi, tot cautand pe net, am gasit ceva legat de crema EXOMEGA de la A-derma, Ducray. AM zis sa o incerc si pe asta, ca nu pierd nimic...SI, minune, baietwelul meu si-a revenit de nici nu mai zici ca a avut vreodata ceva pe fatuca si corp.

Incercati si voi crema asta, cine stie, poate va va ajuta si voua bebelacii iubiti.

Inca o mentiune, eu ii fac doar o data la 2 zile baita cu infuzie de tarate de grau (e o metoda babeasca, dar merge in cazul nostru) plus de asta, ii hidratez pielicica de pe tot corpul cu EXOMEGA de 2 ori pe zi(dimineata si seara).

Am obs ca daca o zi nu il dau cu crema, pielea se deshidrateaza si iarasi dau sa apara pete rosii, asa ca singura solutie e sa il hidratez zilnic...macar aceasta crema nu are cortizon, iar eu sunt multumita ca bebe e bine si cu pielicica frumoasa.

Incercati si voi crema asta, cine stie, poate va merge si pt copilasii vostri!

Va pup pe toate cu mult drag si pup si mogaldetele mici din dotare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

mary, clau felicitari pentru dovleceilor!! sa iasa toti fara durere!

clau nici noua nu ne place s-o pacalim sau sa plecam pe furis .. aseara a ramas de buna voie la ai mei insa s-a razgandit spre seara si a inceput sa planga dupa noi. in cele din urma, a impacat-o mama. nu ne arati si noua blugii??

cristina noi am avut o tanti dar acum e bolnava. suntem in cautari si ne descurcam singure ptr moment. eu nu o consider deloc o fitzosenie. daca ne putem face viata mai usoara si ne putem permite, de ce nu?

anomis pai ce sa zic .. ambele variante au avantaje/dezavantaje .. pana la urma, parca e mai ok sa fie mica diferenta caci se vor juca impreuna, vor creste practic impreuna, vor avea interese comune .. dar uite ca nu ma pot focusa 100% pe educatia evei ..

fragutza mi se rupe sufletul cand povestesti de printesa. eu ma rog sa treaca si sa nu mai sufere iubita mica!

alex si eu urasc zapada asta! gata .. mi-a ajuns!

roxy chiar vroiam sa intreb de tine! ma bucur ca mariuca e o veselie de copilas! sanatate multa lui mateias!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Margo, sper din tot sufletul ca acea cremuta sa dea rezultate si la celelalte mamici de aici, ca mi s-a rupt mie sufletul cand am vazut ce suparate sunt (pe buna dreptate!)
Roxxy, ma bucur ca ai mai scris si ca sunteti bine! Sa stii ca si eu il imbrac pe Andrei cu fooarte multe hainute primite de la nasa noastra. Mi-a adus saci cu haine, purtate de baietelul lor, multe in foarte buna stare, asa ca il imbrac cu alea si ma bucur ca nu mai dau asa de multi bani pe haine. Pe Emma am imbracat-o la inceput cu hainute de la Andrei dar zicea lumea pe strada ca e baietel si m-am enervat, asa ca acum o imbrac ca pe o fetita frumoasa care este!
Mai, am vazut ca sunt pareri impartite legate de curatenie. Sunt femei care fac curatenie cu placere, asa cum fac eu de mancare si altele ca mine care urasc sa faca asta. Eu nu pot sa fac cate putin. Pur si simplu nu imi place, ma simt chinuita si cand trebuie sa dau cu aspiratorul. Mai bine fac doar o zi, si ma pregatesc psihic pentru ziua aceea cu doua zile inainte! Eu sper sa gasesc totusi o femeie care sa nu imi ia foarte multi bani.
Lullaby, eu o dau acum pe Emma alternativ cu Reviken si cu cremuta de la tine. Initial i-a trecut, acum vad ca iar are o portiune iritata, dar o dau in continuare. Cand vine vremea frumoasa, poate dam o fuga pana la sala aceea de fitnes sa vedem ce e pe acolo, ce preturi sunt, ce instructori , etc.
Ma duc si eu sa fac ceva de mancare, ca am puturosit destul azi!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monique02 spune:

Fragutza dermatolog nu stiu, stiu doar pediatru. Acum stau sa ma gandesc si cred ca ar fi mai OK un pediatru bun care vede multi copii decat un dermatolog care nu prea vede copii. Eu ti-l recomand pe pediatrul nostru care are foarte foarte multa experienta, se numeste Santimbreanu si lucreaza la policlinica cu plata Eforie. Suni, iti faci programare, de fapt iti da un nr de ordine si cand mergi acolo daca esti cu bebe mic te primeste in fata. Daca nu reuseste el sa ii dea de capat cu siguanta ar putea sa iti recomande un dermatolog bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Margo, multumesc mult ca ai intrat sa povestesti experienta ta. Mai, ma minunez ce incidenta are DA-ul asta.

Imi poti spune pls cum ii faceai baia cu infuzie? Si cum pegateai infuzia asta. Am mai citit ca asta ar fi bine de facut, baie cu infuzie.
Tu ai folosit musetel? Vad ca e destul de conroversat. Mie doc mi l-a recomandat ca fiind foarte eficient in DA.

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Ellenuta, vi i-as arata pe mine daca ar fi venit de la magazin cu mine acasa...dar asa, uite-i aici: http://www.promod.eu/jeans/boot-cut-jeans/dark-wash-boot-leg-jeans-denim-R8230070985.html

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Ce faini sunt!
Si cat costa la noi?

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Ziua buna dragelor!

Cecilia sa-ti traiasca mamarutza draga! sa fie sanatoasa si voioasa!

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Cristina, eu urasc si sa fac mancare si sa fac curat, dar recunosc ca decat sa gatesc prefer sa fac curat ore in sir. Am noroc ca sotul meu e pasionat de bucatarie si gateste aproape in fiecare seara. face niste retete geniale (si super calorice ). In casa la mine nu mai luceste totul ca altadata, dar e destul de curat, insa nu e tot timpul ordine (e imposibil de tinut ordine cu Matei). De exemplu, acum in sufragerie pe jos se afla: multe carti insirate, lego aruncat in toate partile, colectia lui de baterii imprastiate prin toate colturile, o gramada de pungi de Carrefour aduse dintr-un sertar din bucatarie, si multe, multe masinute. daca le strang dureaza maxim 5 minute si insira iar diverse pe jos, asa ca nu ma mai stresez.

Referitor la hainute, Maria a primit hainute de fetita (eu nu mai aveam nimic de la Matei pt ca le-am donat). Maria este atat de norocoasa ca primeste multe, multe cadouri iar hainutele sunt aproape toate numai din alea de firma de care eu nu mi-as fi permis in veci sa cumpar). Are deja un sifonier cu 3 usi plin pana la refuz cu hainute pana la 3 ani. Eu o data la 2-3 luni strang hainute ramase mici si le donez in diverse locuri. Ultima data am donat la Institutul de Oncologie Fundeni 2 saci de jucarii. Urmeaza sa le duc si hainute.

Vroiam sa va spun ca am ajuns acum vreo 3 saptamani la Kiabi Militari. Erau niste super reduceri si i-am cumparat lui Matei o gramada de hainute pt primavara (era a doua zi dupa botezul Mariei si eram in bani ). Sunt de calitate si f frumoase. Am vazut f f multe hainute superbe pt fetite pana intr-un an.

Uitam sa-i spun FELICITARI ISEI PT PRIMUL DINTOSOR!!!! LA CATI MAI MULTI DINTISORI INAINTE (ADICA 20) !!!!!!!!

Mergi la inceput