Dovleceii sarbatoresc,6luni implinesc(sept-oct) 77

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Am sa pun o intrebar etampita, e mai mult retorica, dar simt nevoia sa o impartasesc cu voi:

Oare nu ii iau temperatura prea des? Adica nu cumva am facut o obsesie ptr asta, mai ales ca temp poate varia foarte mult in functe de multi facturi, chiar si agitatie in execes? Oare nu se poate sa existe astfel de episoade si fara sa ne dam seama si trec de la sine....mi-e ca ii dau prea multe medicamente de pomana....poate daca nu ii luam temp si o lasam in pace scadea si nu mai era nici o problema...ea nu s-a parut a fi mult mai calda decat deobicei.

Ma intelegeti oare?

Voi cand le luati temp puiutilor, sau de cate ori pe zi, sau cum faceti?

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

alex - eu ii i-am luat temperatura maiei numai in ziua vaccinului si a doua zi. si nici atunci nu i-am dat vreun medicament preventiv, asa cum imi spusese doc. de fapt maia nu a luat niciu medicament pana acum...decat de vreo 3 ori o pipeta de infacol.
aaa, daca mi s-ar parea ca e mai calda decat de obicei, ca e apatica, ca nu mananca....poate ca i-as lua-o.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

am mintit, ii dau in fiecare luna calciu gluconic.

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Alex, am inteles ca trebuie luata cumva regulat, de genul dimineata, in jurul aceleasi ore, nu toata ziua.
Eu o controlez f rar, daca mi se pare ca e prea caldutza sau dc e mai linistita decat de obicei..ceea ce se intampla extrem de rar, ca sa zic asa almost never

Hepilica, Liliacule, incerc sa ma linistesc un pic ca am impresia ca e disproportionata tare ingrijorarea mea. In primul rand, merg la dermato azi, apoi merg si vineri sa vad ce parere au. Mi-am propus sa tin un regim alimentar, sa elimin lactatele, mancarea procesata, cioco, cafea, in fine, toate porcariile de le mancam. Si-asa mi-ar prinde bine sa mai dau jos un kg, doua

Mi s-a parut f interesant ce zicea Iulika de colega ei cu alergia la lapte. Tot de vreo 2 saptamani am inceput sa beau sana, dupa ce vreme buna renuntasem la iaurturi si lapte pt ca ii faceau rau Nataliei la burtica.

Vom vedea, am ramas eu gravida in conditiile in care aveam aceleasi sanse ca un barbat, o sa-i dam de cap si la asta!

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Buna!
Te ajuta daca iti spun ca nu i-am luat niciodata temperatura Mariei? Iar lui Matei i-am luat-o la un an si 7 luni pt prima data, cand avea evident febra (adica ardea). Nu se ia temperatura daca nu simti copilul ca arde (adica pe frunte si burtica). Acum nu ma intelege gresit, ca nu trebuie sa arda rau, dar sa simti tu o diferenta evidenta de temperatura fata de cum e de obicei.

Citat:

Am sa pun o intrebar etampita, e mai mult retorica, dar simt nevoia sa o impartasesc cu voi:

Oare nu ii iau temperatura prea des? Adica nu cumva am facut o obsesie ptr asta, mai ales ca temp poate varia foarte mult in functe de multi facturi, chiar si agitatie in execes? Oare nu se poate sa existe astfel de episoade si fara sa ne dam seama si trec de la sine....mi-e ca ii dau prea multe medicamente de pomana....poate daca nu ii luam temp si o lasam in pace scadea si nu mai era nici o problema...ea nu s-a parut a fi mult mai calda decat deobicei.

Ma intelegeti oare?

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

alex, imi pare rau de printesa zeina. sper sa treaca repede. nu stiu daca sunt eu mama denaturata si dubioasa, eu puilor mei nu le iau temperatura in fundulet decat daca mi se pare mie ca-s prea calzi (si in general nu mi se pare), asta fiind destul de rar. eu mai am si un termometru d-ala de se apropie de frunte si il mai foloseam orientativ asa (ca are o eroare destul de mare) ca sa vad daca e in crestere sau in scadere.
nu te speria, stiu ca iei decizii repede si asta e bine, dar sa nu iti omori nervii acum ca o sa ai multa vreme nevoie de ei. pup

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

alex, sincer, nu e bine ca-i iei mereu temp. Se ia o data pe zi, la aceasi ora, nu la pranz. LA pranz e cea mai mare, pe mine asa m-au invatat mai multi doctori. E posibil sa fie si de la agitatie mai mare. La Zgatix de ex ii arde mereu capsorul, dar e normal, ca pe acolo se pierde caldura, fruntea e mereu rece. EU iau temp la pupat pe frunte si in palme. TErmometru doar daca mi se pare ceva suspect. LA fel, trebuia sa fi vazut si ce temp are ia in mod obisnuit. PEntru ca de ex la bebei 37,6 nu e temperatura, Zgatix a avut de cand s-a nascut 37,4-37,8 fara sa fie vreo problema. Bine, acum 38, 2 e febra. NU prea stiu ce sa-ti spun, cel mai bine asculta pediatra, dar nu te ambala. Mai ia-o doar daca ti se pare ca arde fata, ca nu e in apele ei etc. Daca ea e ok si vesela nu iti face griji prea mari.
UIte o si de la mine si nu mai fi suparica

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Cristina ma bucur ca este mai bine Emma si sper sa treaca de tot iritatia.

Mamicile ingrijorate pentru puiutii cu DA, sper sa fie bine. Un gand bun pentru toti puiutii.

Alex, uite, de exemplu aseara Alex al meu parea sa aiba temperatura crescuta (cand l-am pupat pe frunte) am luat termometrul si intr-adevar avea 37.4, el are 36.7 - 36.8 de obicei. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa-l dezbrac, i-am dat pantalonasul de trening jos si a rams doar in body si bluza de trening cu gluga. Cand i-am verificat din nou temperatura revenise la normal. Ii verific des temparatura doar in ziua in care mergem la vaccin, altfel trec zile fara sa folosesc termometrul.

Mergi la inceput

techila - multumesc de info cu medicul homeopat. eu ma interesasem de un astfel de medic pt maia ca sa fie acolo...in caz ca am vreodata nevoie sa stiu incotro apuc. prefer remediile homeopate, atunci cand se poate. acum ca mi-ai spus si tu de medicul puiutilor tai, este o optiune...e bine de stiut. multam.

am auzit niste chiuituri fericite care veneau din zona unde locuiesti tu. ce faceai? iar te bucurai ca ninge?

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Fragutza tin pumnii sa vii cu vesti bune de la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Citat:

Ma intelegeti oare?

Ba eu cred ca DAAA!!!
Mami Alex ..eu te inteleg..si tare as vrea sa te ajut cumva sa nu mai fi atat de panicoasa (am eu un feeling ca mamica ta este tot genul acesta..ca a incercat sa te protejeze f mult..poate ma insel..);
Mie stii de ce imi este cel mai teama? copilasii acestia, carora parintii le zic "hii! curge un muc!" "a crescut un pic temperatura"..mergem la doctor! dam pastile!..copilasii acestia se transforma in nite adulti bolnaviciosi, convinsi mereu ca sufera de "ceva"..nu stiu daca ma intelegi..

eu nu i-am luat decat o singura data temperatura Anei..dupa vaccinul e la 2 luni, la cateva ore dupa;
sa ma iertati, dar eu nu inteleg de ce trebuie sa devina o rutina zilnica masurarea temperaturii??!! daca copilul este vioi, papa, nu tipa/nu este molesit, nu are fruntea mai calda decat de obicei..de ce sa ne stresam inutil?!

va pup!

tare as vrea ca nici un pui sa nu mai fie bolnav, iar mamicile vesele si increzatoare!

Fragutza

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

moni_dicut - vroiam sa-ti spun ca m-am amuzat de cheful pe care l-ai avut la petrecere. imi place ca stii sa chiui . am avut senzatia la un moment dat ca dadusei cam mult pe gat . fetele asteau au lasat sticlele pe masa si tu te-ai servit si a doua zi din ele si tot cantai... ai tinut-o doua zile si 2 nopti tot intr-o petrecere. ai fost tare in forma.

ce mai papa dragoselul tau mic, scump si simpatic?

eu azi am fiert la abur un morcov, un cartof si o albitura pe care le-am mixat bine, apoi le-am amestecat cu 60 ml laptic. a iesit un piureut de consistenta unui iaurt, iar la gust un deliciu de imi venea mie sa pap. maia a luat cam un sfert din chestia asta, cateva lingurite...asa sa nu zic eu ca am prestat de pomana. nu a fost incantata. mai incercam si maine aceeasi varianta.

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput