Of, forumul asta....

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Hapy, Ramona ... multumesc ! ! !
Nu am pretentia sa sterg cu buretele intamplarea, dar marturisesc sincer ca imi face bine faptul ca sunt fete care ma inteleg.
Nu imi gasesc scuze, dar parca imi face greseala mai usor de suportat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Pentru ca o apreciez pe autoarea subiectului, ridic si eu doua degete sa va spun ce gindesc.

Am avut impresia clara ca fata asta (noideea sau Diana sau cum o mai cheama) scrie pentru ca nu are ceva mai bun de facut, insa nu scrie neaparat lucruri reale. Nu stiu tot ca nu am avut timp sa urmaresc subiectul, de citeva saptamini ii citeam topicul si vedeam tot soiul de trairi contradictorii.
Ieri am vazut un sfirsit de cearta si acuzatii de rautate aduse altui user, am pus mina si am citit din urma. Ce surpriza !

Fratele meu, eu n-am memorie scurta, dar, fete dragi, acum maxim 2 saptamini cind noideea batea cimpii despre o posibila relatie cu alt barbat era deja insarcinata cu ex-ul si o stia foarte bine. Ce empatie poti sa mai ai in cazul asta ? (pe vremea respectiva fetele inimoase ii dadeau sfaturi si o pupau virtual).

Din fericire/nefericire eu n-as fi putut spune aceleasi lucruri ca user-ul luat in furculita (o pup ca mi-a draga) si, in general, nu emit nici o parere contra decit daca sunt calcata pe coada, insa nu reuseam sa-mi revin din stupoare, amestecata cu enorm de multa sila si cu un regret amar de pierdere de timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

buflea

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Buflea, acum am citit mesajul tau lung de pe pagina anterioara.
Ai explicat foarte frumos. Exact ce descrii tu acolo am vazut eu cind am intrat si apoi am citit tot capitolul ala. Am vazut ca multa lume s-a implicat, a pus suflet, apoi toate sfaturile despre cum sa ajunga la ATM, cum sa rezolve toate problemele si nicicare nu erau solutii potrivite, apoi a iesit la suprafata adevarul si eu... am simtit empatie pentru voi, pentru cele care v-ati implicat atita.

Lume multa, oameni putini

Putetzi sa ma trecetzti si pe mine pe lista asta,exact asta am simtzit si eu la aflarea socantei vesti!

Vezi Formalhauti ca nu e rautate?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Buflea ai scris asa din inima si sincer ca e imposibil ca cineva sa nu te inteleaga.Noideea e ceva aparte, eu una nu-i pot citi mesajele in intregime, nu pot nicicum rezona cu ea, de asta nici nu scriu acolo si urmaresc doar cind si cind subiectul. Prin cap 2 am scris un mesaj cind au tabarit citeva forumiste prea rau pe ea si chiar mi-a fost mila sa vad un om cazut mistocarit asa.Ma simt depasita de povestea ei si daca stiu ca nu pot ajuta mai bine tac si daca simt ca ma oboseste stilul ei complicat mai bine ma tin departe.Plus ca imi aminteste de o prietena buna de pe vremea cind eram in Ro, pe care inca o iubesc cu toate ca nu ne mai vorbim. Exact la fel era si ea din cauza unui barbat. Uhhhh numai cind imi amintesc simt un sentiment de epuizare.Dar cu toate astea trag linie si-mi da cu plus. Si prietena mea si Noideea sunt oameni buni, au calitati f multe, pot reusi, sunt mame bune pt copiii lor asa cum pot.Daca stai cu capul bagat in rindurile ei probabil toate par infringeri.Insa asa de pe margine de te dai sa cuprinzi toata padurea si nu ratacesti printre copaci si crengi si frunze-n ochi, ca asa par toate in invalmaseala trairilor ei, totusi ea a reusit, nu-i chiar rau. Asa cum a putut. Sunt altele ce ajung alcoolice, lasa totul balta chiar si copil si o iau razna prin italia, uita de toti si toate, de eplina romania de copii pur si simplu uitati cu anii pe la matusi, unchi ce primesc cite o suta de euro pe luna sa aiba grija lor, si aia doar in situatii fericite. Fetite de care mamele nu mai stiu cu anii de ele, dau citiva euro la cei ce au grija de copii si zic ca e destul, unchi ce abuzeaza de acele copile(ca tot am mai prins niste stiri de la ora 5 de cind am satelit..) si ii iau in grija doar pt amaritii aia de euro. Asa ca noideea e mama chiar f buna!!Sa nu uitam ca lumea nu incepe si nu se sfirseste cu mamele de pe DC.E departe de sotul abuzator. Fetitei cu siguranta ii este mai bine acum.Si o sa-i fie in timp si mai bine.E insarcinata si va naste un baietel. Un copil nu e motiv de tristete, merita sa fie bine primit in lumea asta! Sunt altii mai saraci, nu bogatia mamei e totul. Si simt eu asa ca tocmai copilul asta o sa-i dea marea putere de a se schimba si vindeca. Oricum ea nu e atit de slaba, o lua ea decizii aiuristice cu papagal in loc de nu stiu ce, excursii in strainatate, insa curajoasa si hotarita a tinut sarcina! Is woow data pe spate! E mare mare lucru. Nu stiu cite dintre noi care fac lucrurile corect si bine si cum se cuvine si se cere ar fi facut asa ceva. Pt ca in final dupa citiva ani, nici nu vor mai conta papagalii si masinile si creditul si un flirt ori aventura scurta ori mai stiu eu ce chestii, insa o viata data, un copil linga cu siguranta!Fetita nu are o copilarie ca la carte, insa multe dintre membrele DC nu au avut-o si nu au ajuns chiar rau. Hai sa fim mai optimiste.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

vikinga
Ca mai toate postarile tale si asta merita o
E poate greu sa fi bun neconditionat, dar merita tot efortul. Energiile pozitive se aliniaza in jurul tau ca un scut si-ti fac viata frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

oofff... vik... gata, m-am lecuit de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:
De aici rabufnirea mea si asa cum in vara i-am dat tot felul de mesaje de sustinere, acum i-am dat un sfat conform temperamentului si trairilor mele in momentul acela ... si asa cum in vara am fost nepermis de empatica acum am devenit nepermis de furioasa. Noideea cu problemele ei, cu starile ei, a ajuns sa ma "imbolnaveasca" ... simt ca vine pe forum sa ventileze, nu stiu cat de receptiva este la suportul oferit dar cred ca ii face bine psihic cand scrie si incarca forumul cu trairile ei ...ei bine, mie imi face rau, efectiv ma abuzeaza psihic. Si am vazut ca au mai fost fete care au scris asta ... imi face rau ca am impresia ca ne lovim de un perete, daca ii spunem sa se duca la terapie o ranim ca o facem nebuna, daca ii spunem sa se gandeasca la copil zice ca ea are nevoie de un barbat, daca ii spunem sa lase fata in gradinita ea spune ca a cumparat creioane colorate sa coloreze acasa ... nu stiu, impactul cazului ei asupra mea este foarte negativ.
sincer, aici ai si tu o problema, preiei energia negativa incercind sa schimbi ceva si nu e bine, poate duce la pierderea controlului - dupa cum s-a vazut - ar trebui sa incerci sa te detasezi, in perceptie, nu neaparat in actiuni -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya2 spune:

e adevarat ca scriu foarte rar, dar atunci cind chiar am ceva de spus ma bag in discutie. cum ar fi povestea noideei(cazul de la ploiesti, ca sa parafrazez un titlu jurnalistic la moda prin anii '90).

atita "cerneala" forumistica a curs pe tema vietii userului citat mai sus, ca ar merita strinsa intr-o antologie care-ar putea fi numita:"arta manipularii!"

sa ma explic: manipularea celor din jurul tau, pentru a crea situatii din care sa tragi folos(material, moral, psihologic etc) nu a fost inventat aici, azi, de catre userul noideea.
e vechi si-ntotdeauna s-au gasit oameni de foarte buna credinta care sa cada-n "plasa" aruncata cu dibacie de manipulatorul cu pricina. as cita aici sufletistele fomalhauti, conchita&celelalte, nu vreau sa uit pe nimeni asa ca-i pomenesc generic pe toti sufletistii, "&Co".

sint oameni care s-au nascut manipulatori perfecti si oameni pe care viata i-a adus in stare sa epureze manipularea pina la stadiul de opera de arta. ca in exemplul mai sus citat.

persoana despre care se face vorbire a manipulat pe cei din jurul ei, se pare, de mult, astfel incit pina si cei care trebuiau, in conditii normale, firesti, s-o sprijine pina-n pinzele albe, indiferent de situatia in care se afla(ca singele apa nu se face!), adica, MAMA+ TATA+ FRATELE(fratii, sint mai multi?)= FAMILIA, ii refuza orice sprijin, au lasat-o balta, dupa cite povesteste chiar userul respectiv. cu copil si-n situatia delicata in care se afla in prezent.

sotul(stiu, tot ea ne-a spus, un nenorocit, abuzator,etc) a lasat-o balta, cu copil cu tot.

soacra, la fel, nu-i e de nici un sprijin, a lasat-o balta si ea.

prietenii, multi, putini citi erau, au lasat-o de izbeliste(balta!) cu toate pe cap.(dupa cum ne povesteste in foiletonul cu pricina)

boyfriend-zii, cum au venit asa s-au dus, au lasat-o si ei balta dupa foarte putin timp.

care-ar fi numitorul comun al tuturor acestor oameni din viata noideei? c-au lasat-o balta in momentele de cumpana, cind avea nevoie mai mult ca oricind de sprijin.
dar de ce oare au lasat-o toti balta la greu?
oare nu pentru ca s-or fi saturat de manipularile nesfirsite ale noideei?

o spun din experienta proprie, sint oameni care au fost si vor fi victime toata viata, e un fel de-a fi, care intoxica si "ard" cu problemele lor create la nesfirsit, pe toti cei din jur.
care cauta noi victime ale manipularilor lor si cind termina si vecinii de palier si pe cei de cartier, incep cu partenerii de forumuri.

e boala grea, ei nu sint oameni rai si multi dintre ei n-o fac intentionat, ei chiar cred ca sint vesnic urmariti de ghinion in viata.
dar ghinionul si nefericirea ti le mai si cauti si chiar ti le gasesti. ca in exemplul susmentionat.

sirul aventurilor userului respectiv n-o sa se termine acum si aici.
si o sa fie intotdeauna careva care sa dea o mina de ajutor si-un sfat,incercind sa indrepte lucrurile.

o sa ne mai vedem cu siguranta la gura sobei forumului, depanind povesti si ipoteze despre si impreuna cu userul noideea, despre abuzatorii ei, incercarile ei esuate de a demasca un abuz si sindromul stockolm(cind te indragostesti de abuzatorul tau), in ciripit vesel de papagali si risete zglobii de pui mici, nevinovati.
despre flirturi de-o zi si vise cu rochii de mireasa, la o simpla atingere de cot a unui barbat, la o masa conviviala.

si despre cite altele...

sa fie sa auzim numai de bine, cu sanatate, noroc si spor in toate, tuturor, manipulatori si manipulati(adica noi toti!)

sorry pt "romanul" asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

nu am citit tot si nici cazul la care se face referire, dar ideea topicului mi se pare buna. chiar daca ne pune pe ganduri si ne face sa reflectam putin in adancul sufletului.

tare as vrea sa vad mai multa toleranta in jur, si pe forum si in viata reala.
as vrea sa vad lume care nu acuza mamele atat de usor ca fiind mame denaturate. exista femei care ies din maternitate cu o psihoza postnatala si nimeni nu le ajuta. nu toate au acces la informatie, la suport sau oameni intelegatori in jurul lor, nu toata lumea are posibilitatea financiara sa apeleze imediat la un psiholog.

au fost situatii cand au murit copilasi ai mamelor de pe forum si toata comunitatea a fost atat de unita in durere si alaturi de suferinta parintilor.
De ce oare nu putem fi la fel de uniti tot timpul? in acceasi masura cand cineva are o bucurie sau un necaz, o problema de viata.

Mergi la inceput