Of, forumul asta....
Raspunsuri - Pagina 5
Fomalhauti spune:
Si ma bucur de raspunsurile la intrebarea mea. La intrebarea reala pe care am pus-o. De fapt si eu sunt destul de sincera. Am mai dat si eu "cu paru'". Da' totusi m-am oprit...Asa cred. Voi fi mai atenta.
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta In primul rand, persoana care te-a inspirat sa deschizi subiectul asta, nu a spus ca a gresit. De ce ai deschis acest topic ? Crezi ca o sa-i convingi pe cei care si-au exprimat deja dezacordul pt modul in care intelege Noideea sa-si traiasca viata, ca ei gresesc, ca ei sunt aia rai si ca biata Noideea este o victima a sortii ? Nu vreau sa fiu rea, dar subiectul asta nu ajuta nimanui. Este, de fapt, o reeditare a subiectului inchis. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
exact, cum ti-ai permis sa deschizi asa subiect? stai, pana la urma nu e asa de rau, ca uite, ii dai ocazia persoanei citate de mine sa mai imparta o mana de diagnostice psihiatrice pe acilea, si pariu ca o sa iti articuleze si tie unul, mama iresponsabila ce esti...
Fomalhauti, un brat de flori de la mine! intelepciunea ta ma inspira
maru spune:
asta e ca si cum ai spune: a cautat violul ca avea fusta peste genunchi!
citat din mesajul lui ruxandra_sb ..poate si pentru ca unii oameni "o cauta".. adica indiferent cat ii ajuti cu sfaturi/suport material/intelegere/iubire/timp, tot vor lua decizii dezastruoase pentru ei.. indiferent cat ii sustii tot nu vor iesi vreodata din rolul de victima. ba undeva cred ca gasesc un soi de placere in chinul pe care si-l provoaca singuri.. si te mai chinuiesc&consuma si pe tine.. pt ca cer si asteapta incurajari si atentie.. iar tie nu-ti ramane decat sa consumi energie pretioasa pentru o cauza pierduta. Tu tre sa sti cand sa spui stop.. pentru binele si echilibrul tau. din pacate, cei care reusesc -dintre acestia- sa schimbe "soarta potrivnica".. de fapt sa se schimbe pe ei si modul de a aborda viata.. sunt cei putini. parerea mea. |
sunt pe forum aici persoane pe care eu le admir, si care atunci cand nu au ceva bun de spus, tac. Chiar asa arata postarile lor: ma depaseste, ori nu pot intelege cum s-a ajuns aici, nu am nimic bun de zis, mai bine tac...
maru spune:
si ca sa raspund on topic:
eu nu cred ca e vorba de rautate, eu cred ca e vorba de lipsa de filtru in gandire, de lipsa de cenzurare in ceea ce se scrie. Pur si simplu nu se tine seama ca raspunsurile ajung la persoane reale, care vor pune la suflet, care poate nu vor dormi de rusine, de durere cand vor citi epitete, diagnostice, disecari...
Ce tie nu -ti place altuia nu-i face!
intotdeauna ma gandesc cum sa formulez raspunsul fara sa lovesc, ca sicum ar fi pentru mine, sa ma trezeasca dar sa nu ma biciuiasca.
Nu-mi iese mereu, si mai calc si eu in strachini...
buli spune:
Fomalhauti,
nici intr-un caz nu era vorba de tine cu 5 ... 50 etc
chiar nu consider ca ai nevoie de opinii
de altfel de aia am si dat "reply with quote" ca sa fie clar destinatarul.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
accept92 spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Accept, am si eu o intrebare. Sa zicem ca real sau virtual intalnesti o persoana. Observi niste lucruri la ea si esti sigura ca sufera de o boala, fizica sau psihica. Iti mai dai seama ca nu stie. Si consideri ca e important sa-i spui: "Ai nevoie de tratament, du-te la doctor." Sa presupunem ca persoana iti raspunde: "Nu, nu am nevoie, sunt sanatoasa. Si nu vreau sa-mi mai spui ca sunt bolnava. De fapt, vreau sa ma lasi in pace." Ei, bine, ce faci? |
O las in pace, in nici un caz nu ma apuc sa o tratez. Despre asta e vorba aici. Exista probleme ale oamenilor care pur si simplu ne depasesc si nu e cazul sa ne bagam pentru ca putem face rau pe cel mai cald ton cu putinta. Iti reamintesc ca eu nu am postat nimic la acel subiect iar tu esti departe departe de a 'lasa in pace' deschizand acest nou subiect al carui parcurs nu era greu de anticipat. Esti 100% convinsa ca 'psihoterapia' aplicata cu harnicie de toate femeile cu intentii aparent bune care au intretinut paginile scurse la acel subiect (sunt o mana de useri, un cerc inchis) nu a avut absolut nici o influenta in deciziile ulterioare ale obiectului terapiei? Cand femeile alea au devenit modele pentru noideea, cand s-au transformat intr-un stalp de sustinere al unui echilibru extrem de fragil...si ne uitam la ele...si vedem ca se incadreaza toate intr-un tipar din punctul de vedere al raportarii la rolul de mama, ca au ridicat statutul de mama singura la nivel de eroism si sacrificiul ca singura cale de urmat in viata, si in toate postarile lor bat apa in piua pe tema asta...te miri vre-un pic de asa zisa 'intorsatura de situatie'?!!! Era parcursul firesc al lucrurilor ca noideea sa mai faca un copil in aceste conditii, v-ati jucat cu o minte fragila si responsabilitatea va apartine...si in loc sa va treziti nu va mai puteti opri, aveti nevoie acum de grupul asta de suport sa treceti mai usor peste faptul ca subiectul s-a inchis si acum nu mai aveti pe cine salva.
Cat despre intentiile bune sau rele...orice intentie ascunde un interes personal. Mai degraba banuiesc de sinceritate si lipsa unui castig personal un user care exprima o parere stiind ca nu va arunca lumea cu flori in el decat pe altii.
andacos spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Dar cand ii spui cuiva lucruri urate, "grele", cand il faci sa se simta mai rau decat se simtea inainte - poate asta sa-i faca bine? Sau e distractiv? Sau iti dovedesti intr-un fel superioritatea? Cui o dovedesti? Dar de ce exista intotdeauna persoane care jignesc? De ce exista persoane care se ostenesc sa scrie doar ca sa "dovedeasca" faptul ca esti profund vinovat de ceea ce ti s-a intamplat, ca esti singurul vinovat si nici macar nu esti destul de inteligent(a) sa gasesti solutia? Ce scop au aceste mesaje? Dovedesc faptul ca autorul lor este cu mult mai inteligent? Cui dovedesc asta? Eu personal cred ca atunci cand cineva este deosebit de inteligent (sau de frumos sau de generos sau...deosebit in orice sens) nu e nevoie sa faca eforturi sa o dovedeasca. Daca e nevoie de eforturi pentru a dovedi ceva...atunci de multe ori e tocmai invers. ... Le rog pe cele care scriu frecvent asemenea mesaje sa-mi explice si mie de ce o fac. Chiar ma intereseaza, chiar nu inteleg. |
Formalhauti eu nu-mi permit sa "te acuz"asta este ceea ce tu ai scris in mesajul initzial,de aci ai impartzit forumul in buni si rai,tu fiind la cei buni!
Dana
buflea spune:
Ma simt total vizata de acest subiect si desi m-am abtinut dupa iesirea mea neinspirata si desi nu imi place ca trebuie sa o fac, simt acum nevoia sa ma justific ... Nu astept sa-mi dati dreptate, nu astept vorbe bune si nici acuze, nu am nevoie de nici un sfat - o sa-mi spun doar punctul de vedere, va rog sa-mi acordati circumstante, sunt la serviciu si scriu printre picaturi, o sa incerc sa ating ambele subiecte, cat mai scurt posibil - rautatea in scris (daca ea exista) si cazul Noideea la car am avut acea contributie nefericita.
Scuzati revin ...
andacos spune:
citat din mesajul lui buflea Ma simt total vizata de acest subiect si desi m-am abtinut dupa iesirea mea neinspirata si desi nu imi place ca trebuie sa o fac, simt acum nevoia sa ma justific ... Nu astept sa-mi dati dreptate, nu astept vorbe bune si nici acuze, nu am nevoie de nici un sfat - o sa-mi spun doar punctul de vedere, va rog sa-mi acordati circumstante, sunt la serviciu si scriu printre picaturi, o sa incerc sa ating ambele subiecte, cat mai scurt posibil - rautatea in scris (daca ea exista) si cazul Noideea la car am avut acea contributie nefericita. Scuzati revin ... |
Vezi ca mai esti si aici vizata!
http://forum2.desprecopii.com/topic.asp?TOPIC_ID=148629
Dana
conchita spune:
citat din mesajul lui accept92 O las in pace, in nici un caz nu ma apuc sa o tratez. Despre asta e vorba aici. Exista probleme ale oamenilor care pur si simplu ne depasesc si nu e cazul sa ne bagam pentru ca putem face rau pe cel mai cald ton cu putinta. Iti reamintesc ca eu nu am postat nimic la acel subiect iar tu esti departe departe de a 'lasa in pace' deschizand acest nou subiect al carui parcurs nu era greu de anticipat. Esti 100% convinsa ca 'psihoterapia' aplicata cu harnicie de toate femeile cu intentii aparent bune care au intretinut paginile scurse la acel subiect (sunt o mana de useri, un cerc inchis) nu a avut absolut nici o influenta in deciziile ulterioare ale obiectului terapiei? Cand femeile alea au devenit modele pentru noideea, cand s-au transformat intr-un stalp de sustinere al unui echilibru extrem de fragil...si ne uitam la ele...si vedem ca se incadreaza toate intr-un tipar din punctul de vedere al raportarii la rolul de mama, ca au ridicat statutul de mama singura la nivel de eroism si sacrificiul ca singura cale de urmat in viata, si in toate postarile lor bat apa in piua pe tema asta...te miri vre-un pic de asa zisa 'intorsatura de situatie'?!!! Era parcursul firesc al lucrurilor ca noideea sa mai faca un copil in aceste conditii, v-ati jucat cu o minte fragila si responsabilitatea va apartine...si in loc sa va treziti nu va mai puteti opri, aveti nevoie acum de grupul asta de suport sa treceti mai usor peste faptul ca subiectul s-a inchis si acum nu mai aveti pe cine salva. Cat despre intentiile bune sau rele...orice intentie ascunde un interes personal. Mai degraba banuiesc de sinceritate si lipsa unui castig personal un user care exprima o parere stiind ca nu va arunca lumea cu flori in el decat pe altii. |
mesaj raportat pentru atac la persoana si insulta. moderatorii, chiar nu citeste nimeni raportarile astea? chiar trece neobservata acuzatia iresponsabila ca noideea a facut al doilea copil din cauza celor care au scris la topicul ei dupa ce ea era deja insarcinata in 6 luni? dati unda verde la instaurarea unui astfel de "dialog" pe dc, in care cine gandeste diferit e neaparat nebun, are gol in viata, bate apa in piua in toate mesajele pe dc, sa nu mai zic de bataia de joc la adresa mamelor singure.