Mamici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (97)
Raspunsuri - Pagina 8
samaria spune:
Freedelia:nu se potriveste nicicum,exact in saptamanile36-38(inclusiv) e plecat.
si a zis ca daca e transversal,se declanseaza nasterea prin cezariana preventiv in saptamana 38.Iar eu nu cred ca va dura mai mult de sapt. 37,ca asa a fost si cu Sam...
![]()
Anca;
![]()
Maria
30+
Mami de Sammy si de 
happyjoy spune:
Dragi mamici, nu am mai intrat de mult
(si din cauza de net deficitar)
Incep cu felicitari pentru Gabi, Mami, Rami si Carmen. Sa va traiasca pruncii, sa fie sanatosi si norocosi si voi la fel

Noi suntem bine, prinesa e "in grafic" ca sa zic asa
eu in schim casa il citez pe doctor "le am pe toate" asta referitor la simptomele neplacute ...
Contractii in fiecare ora (uneori si mai multe/ora) unele sunt si dureroase, arsuri, greturi, dureri de pelvis (astea sunt dureroase bine), tensiune mica, col mic
,etc, etc
Cel mai greu e cu statul in casa, respectiv in pat pe stanga... ma apuca niste depresii de toata frumuseta
dar mai avem putin si gata 
Cand ma gandesc in urma cu ce emotii asteptam sa treaca fiecare saptamana si fiecare hop, nici nu-mi vine sa cred ca mai avem putin pana la marea intalnire
si ne vom putea tine pruncii in brate (unele deja o fac
) si vom
incepe toate un nou capitol al emotiilor si grijilor si tuturor minunilor usoare sau grele care vor ramane de data asta toata viata...
Cat despre nastere ce sa zic, cu frica sau fara, natural sau prin ceza,de nascut tot o sa nastem si nu cred ca e usor nicicum si cred ca tine de noroc pana la urma si de atitudinea noastra. Sunt prea multe "variabile", pe care nu le
putem controla, gen: cum se poarta asistentele, medicii, cat de curat e spitalul si cat de dotat, cum se comporta organismul
nostru in timpul si dupa nastere, etc. Ce putem controla e cum
reactionam la ce se intampla - sa ne dam seama ca e pana la urma ceva trecator, ca important e sa fie pruncii bine si sa luptam sa ne revenim cat mai repede pentru ei.
Referitor la spitale, doctorul mi-a spus ca spitalele de stat nu prea mai au fonduri, bugetul pe 2010 le ajunge pana in max. aprilie si ca s-ar putea sa trebuiasca sa cumpar cele de trebuinta pt. medici si pt interventia in sine (manusi anestezic, ata, si ce-o mai fi)
In acest caz ma gandesc serios sa nasc la particular ... ca tot acolo ma duce (desi va fi un efort financiar maaaaaare
). Voi stiti ceva de situatia asta cu spitalele?
Iar imi aduc aminte de tara lu papura voda unde trebuie sa te imprumuti de bani ca sa nasti cat de cat civilizat
Va pup pe toate!!!!
mai intru...
PS: Sunteti niste mamici grozave! Fara exceptie! 
33+ 
freedelia spune:
Maria -- pai daca nu se declanseaza nasterea mai repede, poti sa te internezi prin saptamana 38 si sa te tina sub control pana vine doctorul tau. Asta daca chiar ti-e naspa rau sa nasti cu alt doctor. Zic asta pentru ca asta e cazul meu -- nu am incredere in nici un alt doctor, vreau musai sa nasc cu al meu, de aia daca ar fi zis ca el nu crede ca sta bebe in burtica pana se intoarce, as fi acceptat sa imi faca cezariana mai devreme, numai sa nasc cu el.
37+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
jeni_h spune:
Salutare burtici si mamici ![]()
Am hoinarit zilele astea... mi-am tocit pingelele dupa cai verzi pe pereti. Nu va mai spun ca sambata, cand am ajuns acasa, am crezut ca gata! Ma luase o durere de burta si de mijloc de-mi venea sa urc pe pereti. N-a cedat cu no-spa. Chiar am reusit sa adorm asa, in chinuri, chircita. Cand m-am trezit eram amortita si cand sa ma dau jos din pat, m-a trosnit iar. In fine, bine ca a trecut. Si, ca sa vedeti cat de dusa sunt cu pluta, ieri l-am batut la cap pe al meu sotior sa mergem la plimbare. Saracutul n-a scapat de o tura prin Kika (sincera sa fiu nu e mare branza acolo. produsele pt bebei mi s-au parut ca au preturi exagerate pt calitatea care, zic eu, cam lasa de dorit). Colac peste pupaza mi s-a nazarit sa mergem si prin Auchan, ca na, tot eram in zona. Si hai si prin magazinele de langa .. si tot asa. Ne-am mai intalnit si cu un prieten si am ajuns intr-un final acasa pe la ora 11.30 noaptea.
Am fost franta, nu-mi mai simteam picioarele (de fapt butucii ca nu mai sunt subtirele ca inainte)
Acum stau cuminte in casa. Am bagat deja doua masini de haine la spalat. Pe urma ma bate gandul sa ma vopsesc pe par. Nu de alta, maine este o zi mare. Avem intalnire cu bebita , last time la eco dupa care o vedem Live
Tot maine stabilesc si cu dr meu data exacta cand o scoatem pe bebelina.
Aaaa, era sa uit, ma bate gandul sa nasc normal. Macar sa incerc si daca nu s-o putea, asta e, fac cezariana. La ultimul control, dr a spus ca am un bazin foarte bun si ca pot sa nasc fara probleme un copilas si mai mare de 4kg. Mie mi-e frica din cauza astmului meu sa nu fac vre-o criza. Dar, cu ajutorul lui DD eu cred ca nu o sa se intample nimic rau si ca totul va fi in regula. Imi fac curaj, sunt la categoria "curaj gaina ca te tai"
.
Gata, nu va mai plictisesc cu trancaneala mea. Merg sa vad ce mai fac prin casa. Nu stiu de ce, dar n-am stare, nu-mi gasesc locul.
Va pupacesc pe toate fara exceptie

37+
Sarah Maria
atb spune:
Salutare! Imi fac si eu nitel timp sa va citesc ziua ca seara dupa ce adoarme Nicholas nu mai pot de spate si nu pot sta la calculator.
Wow ce trece timpul!!! Imediat incep sa iasa iepurasii ca pe banda rulanta!!!![]()
M-am apucat si eu de bagajul de spital, azi spal hainute de bebe si maine probabil le calc, am o gramada ramase de la Nick, plus ca am mai primit si de la baietelul cumnatei mele care are acum 8 luni, si plus ca mai vine si mama din State cu valiza plina de hainute. Parca vad ca nu apuca sa le poarte pe toate, dar macar din punctul asta de vedere nu-mi fac probleme, hainute avem "cat China".
Nu-mi mai trebuie decat cadita, in rest am de toate, poate niste mici cumparaturi de la farmacie. Desi pot sa spun ca sunt pregatita pt nastere, totusi imi doresc sa stea bebe Denis acolo cat mai mult, sa nu vina ca Nicholas la 37s. In primul rand fiindca mama ajunge acasa doar pe 4 martie, si ea e singurul ajutor pt sotul, care se bazeaza pe ea sa stea cu Nicholas atunci cand sunt eu in spital. Si-apoi, cu cat sta bebe mai mult in burtica, cu-atat mai iau si eu indemnizatia dupa Nicholas, pt. ca din momentul in care se naste bebe2, indemnizatia ramane aceeasi, nu se plateste pt 2 copii. Acum cum o fi, Doamne-ajuta sa fie bine, bebele sa fie sanatos, restul nu mai conteaza!
Child, bafta azi la TNS!
Miruna, tinem pumnii! Mie mi s-a rupt apa la 37s, n-am apucat sa vad dopul gelatinos, asa ca nu stiu ce sa-ti spun.
Anca, Roxana, m-ati facut curioasa cu masuratul pulpelor, m-am masurat si eu acum, am 59 cm.![]()
Oana, daca marginea patutului are cadru metalic, poti sa pui linistita carusel, doar ca probabil o sa "joace " putin, trebuie strans f tare.
Fug sa-l culc pe Nicholas, si sa ma uit la JO, eu sunt innebunita dupa patinaj artistic. Pupici!
Adriana
35+
Denis Alin si mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)
Erina spune:
Buna si de la noi!
Va salutam din Bucuresti unde vom ramine pina dupa nastere.
Toate bunicele, ceva dureri ca deobicei. Astept controlul de saptamina asta apoi luna martie cit mai aproape de termen
.
Va urmaresc cind pot, sper sa revin cu mesaje mai lungi!!!
Cu drag, Elena
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
34+ cu David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Ina_3040 spune:
Adriana bine ai revenit! tocmai am citit povestea nasterii lui Nicholas, foarte frumoasa si emotionanta
Iti urez o a doua nastere la termen si macar la fel de usoara.
Ina
34+ 
http://picasaweb.google.com/ina3040/PozeIna#
Bumbitza spune:
M-am trezit si eu mai devreme, ce bine am dormit in sfarsit![]()

miruna, sa scoatem motatele just in case
eu iti urez de pe acum nastere usoara si sa decurga totul bine!!!
dayanara, eu asa am tot auzit ca se face rahi la ceza. stiu ca exista mai multe tipuri de epidurala, n-am mai trecut prin asta deci m-am limitat doar la info gasite pe net
.
selina, multumim ca ne-ai spus din experienta ta.
dragul de victor, simte nevoia sa petreaca cat mai mult timp cu tati, mai ales ca tot pleaca asa.. distractie placuta azi!
samaria, important e sa fiti voi sanatosi, nu conteaza daca va fi nastere naturala sau cezariana. mai nasol cu dr...bafta sa gasesti unul ok!
jeni, cand ai zis ca maine ai intalnire cu bebitza m-a luat inima
credeam ca ne dai de veste ca nasti! pe urma am vazut ca era vba de eco...
32+ cu micutza Ilinca 
Mami si tati te iubesc mult!
greenfrog spune:
Miruna, sa dea Dumnezeu sa ai o nastere cat mai usoara!

oana daca vrei prosop cu broscuta de la ikea, rezolvam cumva, il trimit prin posta. Te anunt cand mai mergem pe acolo. Incep si eu sa am contractii dureroase, rare dar sunt. sa vedem ce zice doctorul miercuri.
Cel mai comod este in continuare pentru mine scaunul de birou, asa ca imi petrec cea mai mare parte din zi in fata laptopului.
38+
Petru Gabriel
ellanik spune:
Eu deja sunt exasperata de cate "sfaturi" gasesc pe net.Am vaga banuiala ca si pe netu' asta bantuie o groaza de "matushi" binevoitoare care scot diverse aiureli.Deci daca trebuie sa fierb apa in care face bebe baie ,apoi s-o racesc si apoi sa-l spal ...zic eu ca dupa trebuie strecurata, pusa niste cloramina in ea si dupa aruncata la wc ca doar deh!sa nu poluam natura.Si cand schimbam pampersul sa fie de la dreapta la stanga si sa fie musai cu mana dreapta ca altfeeel...Deci zilele astea m-au revoltat tot felul de aberatii de genul asta.Alta contradictie....nu mancati fructe de mare ca-s alergenice dar pe alta parte trebuie sa mancam ca au multe proteine si fac bine lui bebe la creierii capului.
Asa ca m-am suparat, am tras o portie de calamari ieri si azi am mancat prima data in sarcina ...peste dar spre tristetea mea si ucuria nutritionistilor era somon asa ca...dar vai !am uitat ...am avut garnitura de cartofi prajiti.Deci innebunesc cu atatea "nu fa aia" sau "asa se face".Uitasem sa va zic ca mi-am bagat in bagaj si ceaiul de stimulare a lactatiei si o canitza.Daca fac ceza stiu sigur ca am voie doar ceai in prima faza asa ca sa stimlam icilul daca altceva nu se poate.Stie cineva cand si cum se ia Galactogil?
Miru, sa ne anunti daca e ceva!
Selina,Samaria,Atb,Happyjoy chiar ma gandeam ca nu ati mai scris de cam multisor.
Honey, am sunat la aia si au zis ca trebuie sa ajunga.
Evident le-am zis ca eu trebuie sa nasc si....Acu'...sper sa nu fi avut gura aurita.
+37 cu
George-Theodor
AMR +2 saptamani .... musai !!!
Doamne ajuta!
Eu si bebe il iubim pe tati !Muuult!Pt ca este cel mai bun tatic din lume!
www.flickr.com/photos/9821718@N07" target="_blank">Pozici