concediu 2010 Grecia
Raspunsuri - Pagina 2
yuppy spune:
[quote]citat din mesajul lui Carmena
Super subiectul, chiar ma gandeam, nu se gandeste nimeni la vara, in Grecia?
Noi vom merge in Kefalonia, anul acesta, impreuna cu copiii. Am inteles ca este una din cele mai frumoase insule ale Greciei. Am fost si acum doi ani in Paros, in sudul Greciei. Insulele sunt total diferite de Grecia continentala, si au un farmec aparte. In Paros cel putin, unde am fost, si nu as zice din poze, e o insula de poveste,cu case mici si albe, cu tocurile geamurilor albastre...marea exceptional de frumoasa, incredibil de limpede, plajele cu un nisip fin...
Buna, am vrea sa mergem si noi cu copilul in Grecia( pentru prima data), si mi-a placut ce ai descris tu...te rog frumos imi poti da mai multe amanunte, unde se afla exact Paros si Kefalonia, ce preturi sunt, cazare, si unde am putea gasi oferte mai bune.Vrem conditii bune de cazare, plaja cu nisip fin,etc..si daca se poate nici foarte scump. Pupici
adrianafedorca spune:
buna
vreau si eu sa mergem pt prima data anul acesta in Grecia , vreau in halkidiki ca e mai aproape , as merge eu si mai departe dar mi-e cam teama cu 2 copii unul de 5 ani si fetita va avea atunci 1 an si 1 luna
vrem sa mergem in septembrie ca am inteles ca nu mai e asa de cald
am batut netul in lung si-n lat si am gasit o pensiune draguta pe malul marii in SIVIRI, aici mai exact http://www.halkidiki.com/alkioni/index.htm
a fost cineva aici sau macar in siviri? e ok cu 2 copii, sunt restaurante bune, plaja e ok?
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adrianafedorca spune:
pt cine vrea vacanta in grecia am gasit un site foarte bun cu toate insulele cu hoteluri, studiouri etc cu preturi si tot ce trebuie
vizionare placuta
http://www.greeka.com/sporades/skiathos/hotels/skiathos-studios.htm
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adab spune:
Buna...chiar eram curioasa si eu de alte pareri despre Grecia. Ne-am interesat si noi pt. o vacanta in Creta si am gasit o oferta buna la 5 stele , la Terra Maris.
Dar.....ne e groaza sa facem de pe acuma rezervare si sa achitam dat fiind situatia actuala a Greciei, mai ales ca va fi un charter al unei companii aeriene grecesti. Voi ce parere aveti? SA ne riscam anu asta cu Grecia??
Carmena spune:
Buna,
Yuppy acum am vazut post-ul tau, scuze, nu intru mereu in sectiunea aceasta. Rezervarile cum a spus si Adriana, le-am facut de pe greeka.com, direct in Grecia, nu prin agentie. Si cand am fost in Paros, si pentru acum in Kefalonia, noi am optat pentru varianta :studios" , mai exact o camera dubla cu baie si chicineta proprie. Chicineta mie imi este utila pentru copii, nu stiu daca ei vor fi incantati de mancarea greceasca, si asa mai pot sa le pregatesc mici minuturi "ca acasa".
Paros este in sudul Greciei, la marea Egee, se merge cu feribotul din Atena cam 4-5 ore. Kefalonia este in sud-vestul Greciei, la marea Ionica, de fapt face parte din arhipelagul insulelor ionice. Ambele insule sunt oarecum departe de Romania (1200-1300 km). Cand am fost in Paros, acum doi ani am parcurs traseul intr-o singura zi, eram doar noi, fara copii, asa ca am plecat din Ro la 4 dimineata si am ajuns in Paros la 01.00 ziua urmatoare - destul de obositor, la intoarcere, ne-am oprit o noapte la Meteora. Anul acesta, in Kefalonia, vom parcurge traseul in 2 zile, vom innopta la Salonic la dus, si la Kastoria la intors, pentru ca avem copii cu noi.
Nu stiu cum este in Halkidiki, nu am fost, desi e mai aproape. Eu am citit mult pe net si m-a atras mai mult partea sudica insulara a Greciei. Insulele sunt de vis, doar atat pot sa spun, imagini sunt pe net nenumarate care sa dovedeasca aceasta. Pretul camerei, acum 2 ani in Paros a fost 50 eur/camera/noapte, acum in Kefalonia am gasit cu 40 eur/noapte/camera cu pat suplimentar pentru copii.
Mie nu mi-e teama de manifestatiile de strada din Grecia, voi merge linistita. Eu merg sa ma bucur de soare, de apa, nu ma intereseaza de ce sunt ei nemultumiti. Turism se va face in Grecia asa cum se face din tot timpul, indiferent ca au sau nu manifestatii de strada. Si noi avem greve si totusi ma duc zilnic la birou, nu am alternative
yuppy spune:
Multumesc mult, caut oferte cat mai convenabile( raport calitate-pret), si incerc sa-l conving pe sot ca merita vazuta si Grecia. El imi tot spune ca nu vom avea conditiile turcilor, bulgarilor, si nu o sa-mi placa...eu ii spun ca vom avea ceva de vazut , si va compensa.Sunt in perioada in care ma documentez, si cand gasesc ceva concret si imi convine, ii arat si lui.Pupici
lidiadanaila spune:
YUPPY....zice bine sotu' tau !!!Cind vrei sa ai plaja privata sa nu te deranjeze nimeni [ nu ca la paralia unde era cearceaf linga cearceaf , mai rau ca la noi , si ambulanti din minut in minut], sa ai totu' la nas cu servicii bune , turcii sunt cei mai buni cind vrei sa zaci la plaja , la mare !!!!! Eu personal , nu as trece toata bulgaria sa-mi fac concediu la paralia nici de-mi platesc ei !!!....bine eu sunt si mai fitoasa!
monabella spune:
Buna. Noi mergem in grecia la vara si deja trebuie sa fac aranjamente. Citeam aici unde ati fost voi. Noi vrem sa facem asa (mai putin daca nu ma inspira vreuna din ideile voastre)
sa zubram New York- Atena, de acolo sa mergem in karpatos, care este o insula mai putin circulata si sa stam acolo 3 zile (sa vad daca mr. george, tipul la care am asta anul trecut ne aranjeaza asta) apoi sa luam vaporul sa mergem In Rodos unde stam la hotelul lui mr. george in old city. daca nu are camere disponibile vreau in Lindos, am citeva numere de telefon. La sfirsit vrem sa luam vaporul si traversam in Marmaris la turci unde abar nu am unde vom sta si ce vom face dar ma documentez.
Noi nu avem copii mici (fata are 15 deci e domisoara) si nu vrem hotel de tispe stele si nici all inclusive. vrem sa stam in casute albe cu mare alaturi si plaje bune, chiar si fara selzlong... vrem sa mincam cind ne taie capul si unde maninca localnicii, nu chestiile pe care le serversc turistilor... vrem sa bem ouzo cot la cot cu ei, eventual sa jucam table :) ce plaje am vazut eu anul trecut am ramas siderata... e locul cel mai frumos de pe pamint, iar kartathos e salbatic ... cred ca vreau sa revin in fiecare an. Bine mie imi scuzati entuziasmul, bunica dinspre mama e din Salonic... cum a ajuns in Ro e o poveste lunga... ma duc sa va citesc sa vad ce si cum... poate mai imi vin idei si schimb planurile...
monabella spune:
Am uitat sa va spun ca jumatatea mea e din Ankara deci in marmaris ar tb sa se ocupe :)
ALta chestie: demontratii de strada? Voi glumiti? In primul rind ca grecii sint lasa-ma sa te las de lamama natura...iar in insule e vacanta, idndiferent de ce se intimpla in main land ca sa zic asa. Insulele sint o alta lume. In plus inteleg sa fie demostratii in Anglia si Germania ca doar ele sint tarile care pun botul sa ii scoata din criza pe greci si protesteaza prin ziare. Si tocmai noi asa zicem pt ca grecii sint in rahat finaciar poate preturile sint mai mici. Chiar ma intrebam ca termen de comparatie, voi ce oferte ati gasit pe unde ati gasit? AM uitat sa va spun: preturile se pot negocia. Grecilor, ca si turcilor le place sa se tirguiasca. Nu aveam talent pt asta dar m-am invatat.
Carmena spune:
Monabella super traseu ati ales va invidiezNoi avem copiii mici, si nu pot sa ma trambalez cu ei multe zile la rand ca o luam pe rand razna, si sincer, trebuie sa ma bucur si eu putin de vacanta. Si eu sunt indragostita de Grecia, mi se pare o tara alintata de Dumnezeu pentru cate insule frumoase are, pentru ape limpezi, casute ca de poveste...Superba, intr-adevar.
Nici noi nu suntem cu all inclusive, ne place sa mancam oriunde mergem, specificul locului si in diverse locatii. Noi am negociat in Kefalonia, sfarsitul lunii iunie, 40 EUR/noapte, camera dubla cu pat suplimentar, chicineta, aer conditionat, in fine e cotat la 4 stele. Eu un complex cu loc de joaca pentru copii, cu piscina, ideal zic eu pentru o vacanta cu cei mici. Sper sa venim la fel de incantati cum am venit si prima oara din concediul din Grecia, acum 2 ani. Ca si traseu, il vom parcurge in doua zile, pentru ca vom merge cu masina|(din motive lesne de inteles, bagajul unui concediu cu 2 copii mici). In prima noapte am vrea sa dormim undeva pe langa Salonic, si la intoarcere in Kastoria.
Poate mai citim pareri de-alea fetelor care au mai vizitat Grecia si au venit incantate