Dezbatere (re)organizare bazaruri.

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

O sa merg la banca BT si o sa intreb inca odata pt ce sunt acele comisione care se vad pe extras.

Punctul meu de vedere:
sincer...multumesc tuturor celor ce au donat si vor mai pentru Bogdan caci stiu ca multi fac un efort pentru a ne ajuta si sincer fiecare doneaza cat poate si nu-mi permit sa le spun"daca tot ai donat X mai adauga y"

Bazar general pe DC

Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Continuam dezbaterea.

Totusi, nu e cum am sustinut eu.
Am inteles de la Dodo ca pentru depunerile in contul ei se ia comison variabil in functie de suma, la 20-30 lei cate 1,5 lei. La sume mai mari, mai mult.

Inseamna ca exista diferente pe tipurile de depuneri, pentru ca de exemplu cand mie mi se vireaza salariul, acel comision nu se aplica.

Si pentru ca lucrurile stau asa, propun ca atunci aceasta taxa sa devina intrucatva necesara iar cea de expediere a coletului optionala pentru cumparator daca vanzatorul nu-i cere/propune explcit sa o plateasca (fie in contul lui fie in al cazului). Optional inseamna posibil.

Oricum, la ultimele licitatii, platitorii au adaugat mai mult de 3 lei de fiecare caz. Cine intelege, vrea si poate actioneaza tacit. Mai ales pentru ca e vorba de o donatie pana la urma.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ok, hai ca eu am inceput azi iar cu dilemele cu comisioanele, asa ca sa continui.
Am gasit pe site la BRD ceva pdf-uri cu comisioanele percepute. Din ce inteleg eu de aici http://www.brd.ro/&files/transferuri.pdf la primul punct, se percepe un comision de 2 lei la incasare (cel care primeste banii in cont) si 3 lei la plata (cel care trimite banii) la viramente, adica transfer din cont brd in cont brd, nu depunere de cash la casieria bancii.

Daca iei 5 produse sa zicem la bazar si toate 5 sunt pt persoane diferite (e foarte posibil acum, cu noua organizare a bazarului), cei 2-3 lei pt comision se transforma in 10-15 lei. Si ajunge sa fie comisionul mai mare decat pretul unui produs cumparat in sine, eu la asta ma gandeam. De asta e bine, cred, sa clarificam f, exact care banci percep comision si care nu, cat e comisionul la fiecare in parte, ca sa stim din start ce bani in ar trebui sa punem ca sa fie totul ok.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Eu cand am depus ultima data bani la BRD am intrebat daca se ia comision. Mi s-a raspuns ca doar la scoaterea de pe card se ia comision de retragere si atat. Am intrebat in mod expres daca se mai ia alt comision si i-am dat ex banii pe care ii depuneam 27 lei . Beneficiarul are in cont tot 27 lei? Mi-a zis ca da, dar daca scoate cei 27 de lei i se percepe comision de retragere.

Acum mai am o intrebare. La produsul F36 daca ultima licitatie a fost azi la 10 se prelungeste pana maine la 10. Daca eu licitez maine la 9.55 se prelungeste pana poimaine la 9.55? Si tot asa? Pana cand? Ne putem lungi si o luna daca ciar vrei produsul, nu?

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Pai e frumos ca daca chiar vrei produsul sa-l licitezi cat mai repede, nu sa astepti cu 5 minute inainte de final.

Edit: Asa mi-au raspuns si mie la BRD, dar se pare ca nu-i chiar asa.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Intr-adevar, eu am insistat foarte mult pentru prelungirea licitatiei cu 24 de ore dupa ultima licitare, pentru a oferi timp si celorlalte persoane interesate de produs sa contraliciteze.

Pana acum am avut destule situatii cand s-a licitat dupa ora inchiderii licitatiei; daca am prelungit-o, nu a fost bine, considerandu-se ca avantajez pe cineva anume, daca nu am prelungit-o, iar nu a fost bine, fiind dezavantajate persoanele care doreau produsul dar nu au avut timp sa contraliciteze. Deci nu este bine sa ramana la latitudinea responsabililor de bazar daca sa se prelungeasca sau nu o licitatie si nici sa doreasca 2 persoane sa cumpere un produs si sa nu aiba posibilitatea de a licita.
Si nu cred ca se va prelungi extraordinar de mult, deoarece fiecare are un pret limita pe care este dispus sa il ofere pentru un produs.
Si pentru ca majoritatea produselor din bazar au preturi destul de mici si fiind un bazar umanitar, eu personal consider binevenite contralicitarile.

Cat despre comisioanele de la banci, eu am trecut ca regula:
"Deoarece bancile percep comision la depunerea de numerar, indiferent de suma depusa, cumparatorul este rugat sa depuna 3 lei in plus fata de suma platita pentru produsele cumparate. "
- cumparatorul nu este obligat sa depuna acesti 3 lei in plus, ci este rugat, daca vrea si are, ii depune, daca nu, nu;
- nu am trecut doar bancile brd si bcr, deoarece nu am vrut ca acesti 3 lei sa influenteze in vreun fel cumparatorul in alegerea cazului pentru care doreste sa cumpere. Chiar daca acesti 3 lei nu sunt opriti de catre banca, sunt bineveniti pentru cine are nevoie de ei.

Referitor la taxele postale, mie mi se pare ok sa se inteleaga vanzatorul si cumparatorul in privinta acestora, cine le plateste. Nu cred ca trebuie obligat vanzatorul sa plateasca aceste taxe.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Am sunat la BRD si m-au asigurat ca la depunerile de numerar la ghiseul bancii BRD nu se percepe comision. Depui 10 lei, intra in cont 10 lei.
La transferuri intre conturi BRD se percepe comision 2 lei/operatiune, iar la transfer din contul altei banci catre BRD se ia comision in functie de suma. Pentru sume mai mici de 500 lei, comisionul este de 3 lei, pentru sume intre 500 si 5000 comision de 7 lei, iar peste 5000 comision de 10 lei. La fel se retrage comision din suma depusa daca s-a facut plata prin internet banking.
Mihaela770, te rog sa verifici la una din operatiunile la care ti s-a oprit comision, sa vezi cum au fost depusi banii. Si nu se supara nimeni, insa vrem sa clarificam aceste aspecte.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexandrina

Pai e frumos ca daca chiar vrei produsul sa-l licitezi cat mai repede, nu sa astepti cu 5 minute inainte de final.

Edit: Asa mi-au raspuns si mie la BRD, dar se pare ca nu-i chiar asa.

Sotul meu lucreaza la brd si tocmai l-am intrebat. Titularul plateste un comision pentru banii incasati, daca banii sunt tranferati prin op.
Daca banii se depun la ghiseu, plateste depunatorul comision si titularul nu. Ma rog, e posibil sa nu fie 100% fidela informatia, ca el lucreaza la informatica.

Acum...ce sa zic, cred ca e de la o banca la alta.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui mihaela77O

revin,cu o precizare:banca nu cere comision celui care depune banii in cont,banca retine comision celui care primeste banii in cont,pur si simplu!si credeti-ma,ca orice banca retine,nu este banca umanitara sa lase asa de la ea....daca imi aduc bine aminte si dodo a spus acelasi lucru,care are la transilvania....daca vreti sa depuneti,daca puteti 3 lei in plus ok,daca nu...nu-i bai,insa eu m-am gandit ca daca tot depui 10 lei ce mai conteaza 3......scuzati-mi tonul,dar se face atata tam-tam pt 3 lei in plus.....

cont pay-pal pt ALEX:mihaela77oprea@yahoo.com

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M

Viata pentru FLORIN!!

Asa e, am mai spus, lucrez in banca si banca ia comision titularului de cont indiferent de operatiunea lui. ia comision daca face o plata, ia comision daca incaseaza niste bani. Banca comisioneaza absolut tot, orice operatiune.
Sunt banci care iau comision si de depunere, dar nu toate, in schimb toate iau comision titularului indiferent de operatiune.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

... nu am reusit sa ma mai deplasez azi la banca...dar o sa o fac..sa vad macar ce imi raspund

Bazar general pe DC

Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena

Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput

Am verificat si situatia este astfel:
-la banii depusi la ghiseu (la BT)nu a fost luat comision
-la banii depusi prin alta banca,si on-line indiferent ca e scris ori ba "ajutor umanitar" este luat comision

Kid multumesc ca ca ai venit cu aceasta idee...am verificat in urma...extrasele...
PS:ceea ce am prezentat Alexandrinei erau ultimile depuneri care au fost on-line.

Bazar general pe DC

Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput