*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (102)*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

mamici!
Amalia, multumim pentru placintica, nu e tarziu nici pentru cafeluta ca n-am apucat s-o beau pana acum. Felicitari pentru David, e un copil deosebit , numai bun de ginere . Ma bucur si ca Luca s-a adaptat noilor schimbari. Eu zic sa nu mai folosesti lapticul, el deja psihic e foarte bine si nu se stie laptele acela stagnat atatea ore daca nu-i face rau.
Miky, nici noi nu terminam cutia, mereu am aruncat din ea, eu ii pun 1-2 masuri seara si maxim 1 dimineata, iar cu lapte eu ii fac gris, orez, budinca de ou cu faina, cereale cu lingurita nu i-am mai dat de mult.
Crismargr, multumim pentru urari, a fost mai mult o ocazie de a testa tortul de iaurt, noi avem cate 1-2 sfinti in fiecare luna, daca i-am serba pe toti am ajunge in faliment.
Mav, multa bafta la control, sa veniti cu vesti bune!
Bertha, felicitari pentru progrese! Aveti grija cu papica, stiti ca noi va copiem la distanta si noi am ajuns la 9300 si nu vreau sa ma trezesc ca peste 2 saptamani nu mai papa.

Sa ne mai laudam si noi putin, ca parca mai mereu am criticat-o. In wekend am scapat si noi definitiv de suzi, am folosit procedeul lent a la intarcare ne-am intins pe vreo 7-8 zile. Asa ca, mai nou, adoarme singura, cuminte la ea in patut si seara, si la pranz (am scapat si de plimbarea in carucior). Singura pretentie pe care o are e ca mami sa "doarma" in patul mare. Si inca dureaza cam 15-30 minute toata povestea, dar progresam.
A inceput si ea sa anunte cand a facut caca, doar ca nu pronunta corect si zice mai mult un "ta-ta" trebuie sa ma prind ce vrea sa zica sa nu confund cu adevaratul sens.
Tot in weekend a asociat doua cuvinte, mama si papa, primul pas spe formarea propozitiilor. Si arata foarte incantata ochii, nasul, gura si barbia atat la ea, cat si la noi.
Ea inca nu merge cu spatele. dar a inceput sa se invarta, pana ameteste si isi pierde echilibrul. daca n-ar fi frica de loviturile la cap, ar fi chiar simpatica, isi intinde o manuta inainte si una si-o pune la spate, zici ca-i superman.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Stiu ca sunt cateva mamici care au cumparat scaune BeSafe. Se pare ca sunt modele cu probleme, aici se poate merge cu scaunul de unde a fost cumparat si se inlocuieste.
Stirea este si pe siteul lor http://www.hts.no/no/index.php sau dand click in josul paginii pe Les mer http://www.hts.no/no/pressex3/index.php .

Otilia, multumesc pentru informatii, din cate stiu eu il avem pe cel bun, dar o sa mai controlez si scaunul sa fiu convinsa.
Edit: Noi avem factura de pe 17.11, marfa a plecat de la producator pe 6.11, am citit ca problemele sunt cu loturile de dupa 11.11, m-am linistit. Multumim inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

anca, Bertha, Miky, Otilia, Mirtha, Babyzapi multumesc frumos! Aveti draptate, sunt foarte mandra de el...cra, cra...si chiar am savurat prajitura! Sa nu spun cu cata pofta a papat Luca si de cate ori ii mai dadeam una, ii explicam cine a facut-o si tare mandru era, il simteam ca asculta de pe undeva.
Joi mi-a venit acasa cu un pliant de pe care sa alegem, daca dorim...un obiect pe care sa-l personalizeze cu poza lui. Mi-a spus ca va fi cadoul meu de 1 martie, dar cum tati lipseste, nu are cu cine se sfatui si-mi va spune de surpriza. A ales un set de 4 felicitari, ca sa mai putem da si la bunici...dar cum?...dupa pret...ca altele costau foarte mult.
La final, m-a intrebat daca poate plati din banii lui. M-a lasat masca. L-am lasat sa plateasca...
Bertha, Ginye am ras de numai imaginandu-mi puiutii mergand cu spatele! Luca n-are de gand, in schimb e mare fan invartit pana pica in fund...
Babyzapi imi pare rau de manuta ta! Eu cu ulei rece dau cand mi se intampla si nu sparg niciodata basicutele. Pup sa treaca!
Bertha da, asa ziceam, ca intentionez abia in martie sa incep intarcarea noaptea, dar am lasat lucrurile sa mearga de la sine si uite ca-n mai putin de 2 saptamani (am inceput pe 3 februarie cu suptul de la pranz), s-a incheiat.
Nu stiu daca este o coincidenta, dar pe masura ce am avansat cu intarcatul, pofta lui de mancare s-a marit considerabil....sau or fi dintii care au iesit si s-o fi calmat putin...In fine, e de bine!
Tot nu vrea lapte la cana/biberon si am renuntat momentan sa mai incerc. Accepta laptele praf dat cu cereale la lingurita si o vreme asa il voi da, dupa care mai incerc cu lapte la cana...poate-poate.

poze aniversare 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Noi am fost prima data ieri la un loc de joaca cu Vlad si am vazut ca i-a placut si chiar s-a jucat (ma rog a topait dat de rostogolul pe o saltea gonflabila de aia gen castel, si pe la jocurile cu piscine cu bile din alea de plastic;
Multumesc de raspunsurile privind mancarea si locurile de joaca; eu fac la 3 zile mancare, adica maine -marti(pentru mine si Vlad) si apoi vineri (portii mari ca sa ne ajunga la toti si in we);

aaa. si pentru pielea atopica,dr lui Vlad a recomandat pentru Andrei crema aderma exomega de la ducray, nu mai stiu daca am mai scris acest lucru; Crema scumpa ce sa zic, o folosesec numai de cateva zile, asa ca nu stiu daca sa ii contest sau nu efectele;

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha
Daniela a facut sotul 4 xerocopii ale formularelor.Zilele astea incercam sa montam pautul ,care acum sta rasfirat pe te miri unde , si poate ne faceti o vizita. Te anunt cand terminam cu montatul. Va trebui sa demontam si patul clasic din camera ei , sa reorganizam putin camera si apoi facem fetelor o surpriza : reeditam intalnirea.Oricum prin Pitesti a fost exclus sa ne uitam si dupa jucarii. Dar o vizita pe Calea Bucuresti la Piticoti tot voi face. Te aunt ce gasesc.

Ma bucur ca aventura "patutul" a avut final fericit. Asteptam ... asteptam cu drag. Eu vreau zilele acestea sa ajung si la gradinita de stat de care ti-am zis, doamna cu care vreau sa vorbesc e dupa-amiaza, daca vrei sa mergi astept un semn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Bertha, Aleinad.g aveti dreptate, nu cred ca ar mai fi indicat dupa atatea ore sa-i mai dau lapte...ieri nici nu m-am gandit la asta. S-a obisnuit si fara...poate n-o mai fi nici bun...daca o fi musai nevoie, ma voi mulge putin. Multumesc frumos!
Kita in afara de cele interzise, eu ii dau mancarica de la noi, adica papam ciorbita cam 2-3 zile si mancarea cam 2....dupa care fac alta.

poze aniversare 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

La 2 zile , ambele mincaruri si pentru prinz si pentru seara.

Daca nu am chef sa gatesc fac : ardei copti capia , rosu , la cuptor (tava de metal, ii curat ff. rapid , apoi citeva picaturi de ulei , citeva de lamaie si un praf de sare), somon la teflon cu ff. putin ulei , sare , mirodenii si citeva picaturi de lamaie , plus un cartof copt cu 2 linguri de smantana sai cascaval ras(in functie de categoria de lactate mincata in cursul zilei).
Alta data in loc de cartofi copti folosesc morcovi tineri Bonduelle(din conserva) sau o mini salata de cruditati - toate date pe razatoare fin , amestecate cu lamaie si praf sare.

Ca desert fie dovleac copt la cuptor , feliat gros fie diverse budinci din comert(pt. copii.). Mar nu agreeaza in dar se face ff. repede copt la cuptor(invelit in hartie aluminata tip staniol) cu un praf de scortisoara si eventual daca ai chef amestecat cu orez fiert daca nu copt simplu.

Citat:
citat din mesajul lui kita

Am avut noroc cu ultima portie de mancare a lui Vlad, caci era rasturnata caserola in frigider, bine ca era vidata;
Astazi am chef de leneveala- boiereala si maine fac mancare;
Voi la cat timp faceti mancarea de pranz la copii?

KITA
si fratiorii: Vlad Stefan (27.11.2008) si Andrei (10.02.2005)

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Nu stiu ce are forumul, mesajul meu apare de 2 ori, incerc sa sterg unul, dar imi spune ca nu am permisiunea. Va rog ignorati dublura.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Intrebare pentru mamicile de cozonacei care folosesc olite sau reductoare: de care aveti? forme, dimensiuni, producatori? Eu am constatat ca Teodora nu sta pe olita mai mult de 2-3 minute pentru ca ... aluneca inauntru, adica e prea mare gaura. Ce-i drept ea are si fundul mic ca abia a trecut de 9 kg dar ma gandesc ca poate nici alegerea mea n-a fost inspirata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

aleinad.g
Ce domnisorica este Teodora...E incredibil cat de repede acumuleaza acum informatiile..Si Alexia este fericita/mandra cd arata nasucul,gurita,urechea,parul...

Mamica fericita a printesei Alexia Bianca
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Mergi la inceput