Licurici de ianuarie-februarie 2009 LMA!! (89)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Irina vad ca ai trecut cu bine de prima zi, felicitari! Intotdeauana o sa ai programul asa lejer sau a fost azi o exceptie?

Io cred ca fraza cu timpul de calitate vs cantitate a fost inventat de mamele muncitoare. Ca sa nu se mai simta vinovate.
Personal o gasesc total neadevarata. De cand am inceput serviciul timpul meu de calitate cu Aidan s-a micsorat simtitor. Poate o fi adevarata in cazul mamelor muncitoare care au ajutoare in casa si gasesc totul gata cand vin acasa.
Eu una ajung acasa la 6 si pana la 8:30 cand adoarme Aidan nu stiu ce sa fac mai intai, mancare, curatenie, si de cele mai multe ori sfarsesc prin a face mancare cu el atarnat de mine pt ca normal, copilul vrea sa stea cu mine, nu il intereseaza pe el ca eu nu am avut timp sa mananc toata ziua sau nici macar nu mi-am schimbat hainele de servici. Care de cele mai multe ori sfarsesc si ele prin a f umplute de diverse amestecuri de piureuri, muci, lapte, etc. Acum m-am desteptat si ii ofer un biscuite, ceva in masina cand il aduc de la gradi, ca sa nu planga pe drum si nici sa nu fie f flamand cand ajungem acasa.
Si o luam de la capat la 6 dimineata.

Asa ca timpul meu de calitate a ramas doar in weekend si chiar si atunci uneori sunt nevoita sa las totul deoparte si sa ma bucur pur si simplu de copilul meu.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

La multi ani licuricilor care s-au sarbatorit zilele trecute!

Daiopri, cu intarziere, dar n-am intrat de vineri, sa iti traiasca pisoiul, sa creasca sanatos, sa fie fericit si sa va bucurati de el si de fratior! Asteptam poze cu sarbatoritul!

Naty, ai scapat fara catel tura asta, dar poate data viitoare mariti familia cu un catelus

lisa, am vazut filmul cu Anuta, imi place la nebunie cum da pup ..Pare asa cuminte si executa cand ii spui, bravo! Andy e mai incapatanat, stie multe, dar nu prea face la comanda, doar rar se intampla sa faca exact cand ii spun.

miere, sunt teste pt a determina de la ce e alergia. Trebuie mers la alergoloc. Frate-meu are alergie la polen, dar nu stia la care, dupa ce l-au testat pt nu stiu cate tipuri de polen, a rezultat la ca polen de mesteacan galben. deci se pot da rezultate exacte si e bine de stiut la ce face alergia ca sa poti evita. Medicamentele ajuta, dar daca se poate evita e si mai bine.

irina, deci a trecut si prima zi de munca..nasol ca nu a decurs tocmai conform asteptarilor, sper sa fie mai bine de acum incolo. Bine ca s-a decurcat bunicul, macar stii ca e pe maini bune.

porumbita, cred si eu ca esti obosita dupa asa o noapte. Trebuie neaparat sa il inveti sa doarma singur, o sa fie mult mai bine si pt tine si pt el, dar nu e usor sa-l inveti. Incepe prin a-l invata sa adoarma singur in patut, abia dupa aia se vor rezolva si trezirile noaptea. Probabil ai mai citit-o prin carti, dar ti-o mai zic si eu just in case, deci cam asta e metoda: hranit, apoi pus in patut, devreme, sa nu fie prea obosit, pus suzeta, paturica preferata, mangaiat pe cap, spus noapte buna, iesit din camera. Daca nu vrea sa se stea in patut stai cu el si il mangai pe cap sau ii canti pana sta culcat in pat. Apoi iesi. Bebe dupa vreo cateva minute poate incepe sa caraie, mers inapoi, mangaiat, calmat in patut si iesit din camera. Repetat schema pana se culca. Poate trece de la carait la plans, dar nu trebuie luat din patut, trebuie incercat sa-l calmezi in patut, apoi iesi din camera. Daca il iei in brate din patut tot efortul e degeaba, el invata ca daca plange suficient de mult apoi vine cineva sa-l ia. Pe cand ideea e sa invete sa se culce, nu sa planga din ce in ce mai mult.

Porumbita, incearca metoda si ai sa vezi ca functioneaza. Mai bine te chinui cateva seri sa-l inveti sa adoarma singur de cat sa va chinuiti asa tot timpul. Trebuie sa fii consistenta, daca cedezi si il iei din patut practic tot efortul de pana atunci e degeaba si o iei de la capat. Daca nu poti tu, lasa-l pe sot, de multe ori functioneaza mult mai bine daca il pune la somn alta persoana decat cea care il hraneste, pt el deja asociaza vine mama=papa.

Mergi la inceput

pyc, ma bucur ca ai scapat de lasat bebele la bunica si ca a trecut si conflictul cu sotul. Situatiile astea cu bunicii sunt tot timpul delicate. Dar e bun ca ai avut discutia cu sotul acum, o sa evite discutii viitoare daca totul e clar acum. La doctor l-au testat pe Paul la pus obiecte si chestii de genul? Intreb pt aici nu ne-au facut teste de genul deloc pana acum, doar ne-a intrebat cam ce face acasa, dar nu au vrut sa si vada daca face.

Mergi la inceput

Anca, deocamdata ni s-a spus ca sistemul lui imunitar e in formare si cel mai bine tb lasat copilul sa deal with it pana in jurul varstei de 2 ani. De abia dupa aceea sa ii facem teste, dc simptomele continua. Am schimbat filtrul de la ac, am cumparat un nou fotoliu (era cam vechi si se umpluse perna de praf si acolo il adormim, (sic, ca la gradi adoarme singur:)), am aruncat mai mult de jumatate din cartile pe care le aveam (se strangea praf )...

Porumbita nu stiu ce sfat sa iti dau. Am avut si noi o perioada din asta crunta, cu treziri de 5-6 ori pe noapte si urlete groaznice. Am mers pe principiul ca o sa depaseasca singur perioada si in cazul nostru asa a fost. Ce pot sa iti spun este ca A. a avut motive sa urle asa, il dureau urechile, avea infectie. Acum se mai trezeste o data, de doua ori pe noapte. Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Dragele mele sa va uitati la pozele noastre de la semnatura sa vedeti cateva poze cu mine cand am iesit ieri in oras de Valentines Day. Pe langa asta o sa vedeti cum nu moare fiu meo de foame nicaieri. A venit sora-mea pana la mine direct de la serviciu....se grabea nu a vrut sa mai intre. In timp ce imi povestea ea ce a mai facut la serviciu, Vlad o cauta in plasa, si gaseste doua felii de paine....si incepe sa manance. Am pus poze cu dovada

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Irina, bine ca a trecut prima zi relativ OK, oboseala cred ca e normala...

Miere, imi pare rau ca esti frustrata ca nu poti petrece timp cum si cat ai vrea cu A., I feel for you!

Bebelusi, bravo lui Vladut, baiat descurcaret! Frumos setul de bijuterii in ton cu Valentine's Day!

Pyc, vezi ca ai scapat cu bine de o saptamana grea!?

Poze...

www.flickr.com/photos/8231022@N06/" target="_blank">...si iar poze

Iulia si Carla (4 martie 2009)

Mergi la inceput

bebelusi, super Vladut cu painea ! Am vazut pozele, s-a schimbat tare in ultima vreme, sau poate mi se pare mie de la tunsoare, e baiat mare acum! Are niste ochi superbi! Si tu arati f bine, imi plac accesoriile de Valentine's Day

miere, or fi avand si astia dreptate cu asteptatul pana dupa 2 ani. Cu umidificator in camera ai incercat, sau nu are efect la alergii? Stiu ca prietena mea cand tusea fetita punea umidificatorul seara, are de ala cu aer cald, face aburi, si cu putin eucalipt sau menta ceva, o ajuta sa doarma bine noaptea. Dar asta in caz de tuse cauzata de boala, nu stiu daca la alergii ar avea efect...

Cat despre quality time, eu una de abia astept sa ajung acasa sa stau cu Andy si Alex, si de la 5-6 cand ajung pana la 8 cand e ora de somn stau numai cu ei, nimic altceva. Si ei abia asteapta sa venim noi de la sv. Si asa sunt doar 2-3 ore si e timp limitat, daca as mai face si prin casa chiar nu-mi mai ramane timp pt ei.
Ce-i drept avem si bunica si ne ajuta la treburi, cel putin curatenie nu avem de facut, mancare mai facem noi, dar de obicei pt noi facem in weekend si ne tine cateva zile si apoi miercuri ceva pt miercuri si joi, vineri mai luam de prin oras. De obicei mancarea o facem seara, de multe ori dupa ce se culca baietii, deci dupa 8:30. Si nu prea facem chestii sofisticate in timpul saptamanii, salate, paste, gratar, nu ia asa mult timp. Pe Andy eu il hranesc doar dimineata inainte de a pleca si seara, si de obicei la mesele astea mananca chestii care nu trebuie gatite.

Miere, incearca sa faci mancare/curatenie dupa ce se culca Aidan, sau mai paseaza la sot din sarcini ca sa poti sta mai mult cu el. Imi inchipui ca vine si obosit de la gradinita si de unde atata quality time..Dar macar sunt weekendurile cand poti recupera

Mergi la inceput

Anca, face si el ce poate, dar am ajuns intr-un punct in care suntem amandoi f f obositi. Noi nu am avut nici un ajutor de cand s-a nasut Aidan, nimeni, nimeni. Ma simt ca intr-un montagnes russe, nici nu ajung bine la vale si imi trec fiorii din stomac, ca mai vine un deal si tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

of Miere, te inteleg, dar sa stii ca la noi chiar asa este.
Eu ajung acasa la ora 6 seara si pana la 8 nu fac altceva decat sa stau cu Lucas. Exclusiv. Nici la WC nu apuc sa ma duc, nu mai vorbesc de schimbat de haine. Ma intampina la usa, il iau in brate, ne iubim si pupacim si asa o tinem 2 ore. Nu gatesc, nu fac curat, nimic. Nici la telefon nu raspund.
De mancat mancam dupa ce se culca Lucas, curatenie, la weekend.
In mod normal nici noi nu avem ajutoare in timpul saptamanii, in afara timpului cat sunt ai mei aici la noi, cateva sapt. pe an. Socrii lucreaza in schimburi, rar apelam la ei in cursul saptamanii.
Oricum, eu cred deja ca Lucas simte cand vine ora sa vin acasa. Azi zice sotul ca s-a uitat cu vreo 3 minute inainte sa bag eu cheia in usa numai catre hol si zicea intr-una ma-ma, ma-ma.

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009

http://www.foto-la.de/Lucas/

Mergi la inceput

miere, la voi a fost si o perioada f grea, cu prima gradinita, apoi racelile lui Aidan, nanny, iar gradinita, nu e usor sa treci peste toate astea, oboseala se acumuleaza. O sa fie mai bine de acum incolo, mai ales ca sunteti multumiti cu gradinita noua, se vor mai rari virusii adunati de Aidan, o sa va intrati in ritm. Vine si vara acusi si ziua devine mai lunga, se mai schimba treaba.

asparagus, si eu cred ca simt cand e timpul sa venim, deja devine ritual pt ei, stiu ca trebuie sa apara parintii pe seara si abia asteapta. Si ei ne iau de odihniti si abia asteapta sa ne jucam, doar ne-au asteptat toata ziua Si Andy cum intru in casa se prinde de mine, nu ma lasa nici sa-mi dau haina jos , dar si eu abia astept sa-l vad. Cum aude ca parchez masina e la usa

Mergi la inceput