Licurici de ianuarie-februarie 2009 LMA!! (89)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

La Multi Ani puiutilor de saptamana trecuta ......si celor de saptamana asta, caci la cat de des intru, nu apuc sa tin pasul cu urarile...Saptamana asta ne sarbatorim si noi, am comandat tortulet de ciocolata, am luat lumanarica, baloane, coifuri, masti, culori de pictat frumos pe fata (daca o sa stea Paul)...Oricum vom fi doar noi 3, asa ca ne vom veseli in cerc restrans:) ....si petrecerea adevarata va fi la sf de februarie, la Cluj!!!

Am trecut cu bine peste saptamana fara bona si stat cu taticul acasa:) Taticul s-a ales si cu un scandal monstru din partea mea, cred ca l-am speriat rau saracul, ca eu sunt o fire extrem de calma... Dar trebuia sa reiau discutia "soacra" si sa priceapa si el de ce nu vreau sub nicio forma sa aiba ea grija de Paul, nici macar o zi, nici macar o ora........ Asa ca saracul s-a conformat si si-a anulat tot ce avea de facut si a stat el cu bebe si in ziua de marti cand nu aveam alta solutie decat sa-l las cu bunica franceza si total dezinteresata. Care de altfel nu vine la ziua lui Paul, ca e obosita si nu are chef sa faca atat drum (1h30 cu masina). Numai cand imi aduc aminte de ea si simt ca ma enervez!!! Inteleg eu diferente culturale fr-ro si ca pe bunicii francezi nu poti conta ca pe cei romani, dar tipa e nesimtita de-a dreptul si e o proasta si o ..... si o ......

Partea buna e ca mi-a dat si fiu-so dreptate......stiu ca nu e bine sa vb de rau de mama nimanui, dar chiar innebuneam la gandul ca trebuie sa-l las pe Paul cu ea.

Ce reactii aiurea fac copilasii dupa vaccin, am citit despre Ana de Lisa.....Paul a facut acum cateva zile Prevenarul (pneumococ) si MMR-ul......urmatoarele vor fi la 16 luni (Infrarix hexa si cel de meningococ C). Am intrebat pediatrul ce parere are de vaccinul de varicela, ca vroiam sa-l fac......dar m-a convins ca nu e necesar si ca imunitatea e rareori pe viata, de obicei doar 10-15 ani, reactii adverse frecvente si ca se indica in Franta doar la copilasii cu boli cronice pe care o varicela i-ar pune la pamant sau la adultii neimunizati in contact cu o persoana cu varicela, in primele 3-5 zile dupa contact. Am intrebat si de rotavirus si a zis ca nu e cazul sa fac vaccinul pt ca perioada critica a trecut, nu mai e bebe mic mic si ca Paul e un copil zdravan, chiar daca face o gastroenterocolita nu e mare necaz....In schimb pe cel de meningita C m-a incurajat sa-l fac, desi in Fr e meningita B pe primul loc.....dar cum nu stia cum e in Ro si stiind ca noi calatorim mult, a zis ca sa-l facem.

In rest....Paul merge fff bine, singurel, nu mai are nicio treaba, nu sta locului deloc, ma si intreb daca nu oboseste mergand atata......toata ziulica are treaba, merge dintr-o camera in alta sau in baie si cara cate ceva dintr-un loc in altul (sampon, pasta de dinti, telecomenzile, papucii........niciodata jucarii de-ale lui!). Incep sa ma inteleg cu el, executa comenzi simple, aduce anumite obiecte daca i le cer, nu prea vorbeste.......poate si din cauza ca vb 2 limbi cu el. Spune mama, papa (adica tata) .....si o singura asociere de cuvinte "mama ba sau ba-te" cand vrea in brate. De mancat mananca absolut orice, fara mofturi si mai ales singur 100% (evident nu supa, dar eu nici nu ii dau supa deloc). A facut progrese enorme in ultimele 2 saptamani. Si a facut o pasiune pt desenat:) Il pun in scaunelul de masa cu un caiet, creioane, carioci (lavabile, netoxice) si deseneaza 20-30 de minute f concentrat... La pediatru a trecut toate testele, desi acasa nu prea are rabdare (a pus cele 3 cuburi unul peste altul, a aratat cu degetul, a facut bravo, a dat pupic cu manuta, a mazgalit cu stiloul doctorului, a bagat formele unde trebuie). In schimb nu raspunde la nume......nici nu are cum, caci initial era Bebe, apoi Bebe Mic, acum ii spunem Bubu, bona/taica-so il striga Pol si eu Paul....asa ca saracul e pierdut. Am sa incerc sa-i spun doar Pol (desi mi se pare ciudat cum suna) sau Paul, sa nu zapacim copilul mai mult decat o facem deja:)

Merg la serviciu, gata pauza......poate apuc sa citesc si ceva din urma! O floricica pentru Irina, care trece si ea in randul mamelor lucratoare:) Nu fi suparata, caci sunt si parti bune.....Andrei creste, trebuie sa accepti ca poate fi fericit si in lipsa ta si sa-l ajuti sa fie fericit in lipsa ta, petrecand un timp de calitate cu el cand vii de la serviciu si ajutandu-l sa aiba incredere in el. Tu vei avea timp pt tine, timp pentru a evolua profesional, de a discuta si altceva decat despre scutece.....E clar ca noi mamicile vom fi mereu impartite intre serviciu si acasa.....insa indiferent unde suntem fizic, sufletul ne e langa puiuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Hello!

Scriu in graba ca am treaba multa.

Vroiam sa-i spun un LA MULTI ANI din toata inima pisoiului pentru sambata.
La multi ani si lui Andrei Valentin!

Eu azi merg cu fetele la doctor, Nadiei ii fac si analize, sper sa o conving si pe Ioana sa faca (desi cred ca raman cu speranta ...)

Ieri am fost la AFI, ii promiseseum Ioanei ca o las cu trenuletul. Nu va zic ce fericita a fost Nadia, i-am dat drumul pe jos, a intrat in magazine (unde a daramat toate produsele de pe rafturi , dar vanzatoarele au placut-o tare si nu ne-au zis nimic), s-a dat pe tobogan, pe calut, etc, chiuia si tremura de fericire. A vazut si niste catei mici la un pet shop in vitrina si atata a aplaudat si a incercat sa bage mana prin geam sa-i ia ca am fost cat pe-aci sa cumparam unul

irina numai la tine m-am gandit dimineata, cum ti-o fi in prima zi la job.

corina la varsta asta nu cred ca poti vorbi de neadaptare. Cred ca sunt foarte putini cei care accepta sa stea cu cineva cu care nu sunt obisnuiti. Nadia de exemplu, sta fara probleme cu bona sau cu ai mei, cu care e obisnuita din primele zile de viata. Cu socrii mei nu sta singura in camera nici daca suntem noi acasa, desi ii cunoaste, ii vede in fiecare saptamana. Nici vorba sa manance de la ei sau sa se lase culcata. La fel era si Ioana.

crina m-am gandit la voi, cum o fi petrecut Paul ziua cu bunica ... dar vad ca ati scapat, ce bine!

miere Zyrtec e foarte bun. Noi am avut probleme cu Ioana in primii ani in fiecare aprilie-mai facea alergie la ceva (nu am identificat ce) si ii curgea nasul intr-una. Am dres-o cu Zyrtec si Aerius.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

sunt varza de oboseala (si la birou azi toata ziua)

robert ieri aproape ca ne-a adormit in brate de la masina pana acasa (am fost in vizita la socri), a mancat f bine insa dupa baie (19:30) parca i-am dat redbull;
cu ffff mare efort am reusit sa il culc la 22:30
din pacate s-a sculat la fiecare 90 de min pana la ora 3 cand nu am mai putut sa il culc la loc; asa ca de la 3 la 5 dim a racnic (ca nu se mai putea numi plans si nici macar tipat) cu intermitente cand reuseam sa il linistesc (lamine in brate, in pat nu il lasam decat pt per scurte de timp, candera linistit, il mangaiam etc)
a dormit de la 5 la 5 jumate cand s-a trezit din nou;
apoi a cazut probabil de epuizare si a dormit pana la 8 (eu la 8 jumate am avut curs)

partea proasta e ca azi e ff ragusit si o sa incep iar sa ii dau chestii pt gat ca parca vad ca iar nu va mai manca....

asta in cdt in care sambata de la 21 la 2 am incercat nspe metode sa il culcam (san,brate, carut, cu noi in pat, etc(

am cam epuizat toate metodele posibile si imposibile, intuitive sau citite pe net ca sa il ajutam sa doarma

astept sa ne mutam si sa mai vb cu doc sa vedem ce putem face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculet spune:

Jasmi am trimis mailul ,abia astept sa vad o minunatie de filmulet.

fetele vesele

Alexandra Maria- 02.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

buna fetele!

Irina, multi speciali pentru tine. O da, stiu cum te simti, dar va trece, si o sa vezi ca nu va fi rau deloc.
Porumbita, efectiv nu stiu cum rezisti in ritmul asta. Ai toata admiratia mea. Eu eram de mult internata la nebuni.

Avem pozute noi, linkul e la semnatura.

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009

http://www.foto-la.de/Lucas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Sunt acasa...a fost o zi..grea.Dupa o noapte de nesomncu o cefalee ingrozitoare.Ori ei sunt fff ciudati, ori nu se suporta unii pe altii ori io ma asteptam la flori si covor rosu.Nu a fost nici rau nici f bine.Colega mea rezidenta este o sclifosita care crede ca le stie pe toate si voia sa ne impartim saloane bolnavi foi in conditiile in care ea voia sa scrie sa scrie sa...scrie....asa ca i-am lasat tot ce a vrut ca foi.Dupa vizita dr mea e directorul medical si cum singurul om care stie ce e netu is io am facut DRG spitalului, am ajutat-o la CV ca i musai pn maine...ehehe.Ea este un om special pt mine, Alis a mea dupa care voiam sa mi numesc fetita.Cand am ajuns ma doamna prof care e o raradr mea era acolo si nu m-a putut muta pe alta sectie--ceea ce si doream sa nu o faca!

Oricum dr din Rom se iubesc mult!Chiar Pyc si la voi e aceiasi mancatorie??

Mi-e somn de pic, Ucicu doarme de la ora 3..l am prins cu ochii carpiti.Tata a plecat s-au inteles de minune , in conditiile in care s-a trezit la `10 si eu la 2 juma eram la el.

Oricum sunt franta desi am stat relativ putin de la 8 la 1 juma pe la hospital.Am stat all the time cu masca, ziceai ca s speriata de bombe... va pup ca m-a sunat Bebelusi si nu ma pot concentra

Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Irina bine ai revenit in campul muncii Hai mai ca te-au luat astia de odihnita da iti revii tu
Cum s-a comportat Andrei cand ai ajuns acasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axis spune:

Porumbita, eu am mutat baia dimineata, pentru ca intotdeauna ii sarea somnul dupa; si fierul stiu sigur ca dadea o oarecare insomnie, Vigantolul si Fe le administram dimineata si la pranz ( neaparat la mese dierite!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Va multumim tuturor pentru urari!
Am petrecut frumos, dar nu am timp sa scriu si sa pun poze azi, sper sa reusesc maine.
Uram si noi tuturor sarbatoritilor LMA si sanatate multa bolnaviorilor.

Scuze ca nu pot sa scriu mai mult dar trebuie sa plec.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetele

ni s-a luat si noua motul
voi pune poze sper saqptamana asta
am fost vreo 35-36 de persoane
ne-am distrat doar c a prima parte a distractiei antonia a plans intr-unaaaaaaa
ahahahaha
apoi dupa ce i-am schimbat rochita de printesa
s-a simtit superrrrrrrrrrrr

va pup
revin maine

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput