Fulgusori Noiembrie-Decembrie 2009(22)
Raspunsuri - Pagina 8
ralu_seby spune:
Laurairina, te kissulesc na, sa-ti ajunga
Ce sa va mai povesteesc....hmmmm...aaaa, nu v-am spus cum a fost la botez!
Asadar, dragele mosului (de fapt a babutei dar nah..), botezul a avut loc in mirifica zi de Duminica, pe viscolul si gerul ala de nedescris..va dati seama, dupa ce ca visasem eu ca nu-mi vin prietenii la nunta si raman cu 20kg de tort, cand am mai vazut si vremea de afara m-a cuprins o crunta deprimare..dar ce mai puteam sa fac?! too late...ma si gandeam ca nu o sa mai vina nimeni pe nametii aia.
Nasa ma suna, ca sa-l imbracam bine pe bebe, sa dam o fuga pana la biserica sa fie apa calda, se intreba dc nu cumva ne lasa balta si Taraful de la Clejani, ca poate raman inzapeziti in sat la ei acolo...asta imi mai trebuia, cred ca ar fi fost cireasa de pe tort.
Ei bine uite ca se face ora 13, vin nasii, finii (nu stiu dc v-am spus dar am 5 perechi de fini si 3 de botez, sa-i manance mama ca tare mi-s dragi)cu gandul ca sa pregatim baiatul ca la ora 14 e slujba la biserica. Nici nu stiam cu se sa ma imbrac, mi se nazarise sa ma incalt cu apreschiuri si cu blugi..ca se vedeau nameti, au abia imi intinsesem parul si ma jeleam ca pana seara se va increti la loc..ce sa va mai spun, intr-un cuvant "domnea teroarea". Nasa era ca o zana in rochita, atunci mi-am luat si eu un costumel pe mine si pantofi, l-am pregatit pe Matei si da-i si asteapta pana la ora 15 sa termine botezul de dinainte ca din cauza zapezii intarziasera si preotii. Norocul nostru ca biserica este in capatul strazii si baietii se duceau pe rand sa vada care mai e situatia. Tin sa va spun ca iubitul meu sot, tatal copilului, a fost singurul imbracat in trening, ca deh, a trebuit sa curete masina de zapada si n-a mai vrut sa se schimbe.
La biserica..puzderie de lume, nu ma astetam sa fim atatia, o surpriza tare placuta. Slujba a fost frumoasa, apa calda (se vedeau cum ies aburii), bebe cuminte foc. Aaaa, nu va mai spunca ne cere femeia de acolo Certificatul de nastere si noi ne uitam unii la altii, scoate-l de unde nu-i...si fugi tu Raluco intr-un suflet acasa, in pantofi (l-am pierdut pe unul prin zapada)ca nu se poate fara. Noroc zic ca e biserica aproape.
Nasa a fost o lovely ca de obicei si a impodobit cristelnita cu o coronita de trandafirasi.
Bebe a plans doar cand l-a scufundat in apa pt ca nu l-a tinut f bine de nasuc si a inghitit niste apica. In rest cumintel..a facut doar un kk mic cand l-a dezbracat nasa si a baut toata lingurita cu vin.
Seara la 20 asteptam invitatii la local...si ma uitam continuu pe geam la ninsoarea care nu se mai oprea si ma rugam sa nu stam ca prostii acolo sa-i asteptam.
Nu am plecat in rochie si sandale de acasa, ca aveam atatea de luat (cosulet, carut etc), inclusiv copilul. Am plecat ca o pupaza in blugi si bocanci si pulover. Si am ajuns pe la ora 20, cu toate ca am plecat din timp. Si invitatii la fel ..disperare, o parte n-am avut incotro si i-am primit asa, spre rusinea mea.
Sala era f frumos aranjata, numai noi nu. Pana la urma am reusit sa ma schimb si eu si sa ma strecor printre invitati. Petrecerea a fost de vis si cred ca toti s-au distrat, s-a dansat toata noaptea. Matei a dormit de la 23 la aproape 05 cand a fost adus si tortul si apoi8 a adormit iar pana la plecare. Ei bine, am plecat franti pe la ora 08, cand deja era lumea in drum spre serviciu. Servirea a fost ireprosabila si mancarea gustoasa. As repeta si maine experienta.
Cum o sa primesc mai multe poze va anunt.
S-a trezit Matei, fug.
poponitzu' meu Matei-Andrei
Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)
Lalu_79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralu_seby Asadar, e adevarat ca genetic suntem construite pt nasterea normala, dar si durerile de la cezariana tot un sacrificiu sunt, facute tot pt bbeii nostri. Am nascut la 14:30 si a doua zi dim la ora 8 Matei era la patul meu si recunosc ca nu mi-a fost deloc usor, pt ca nu vroiam decat sa dorm. Spuneti ca au stat primele 15 ore singuri, dar sunt multe maternitati cum e si Giulestiul, unde copii nu sunt adusi la pat, au sali special de alaptat o data la 3h, iar copii stau in camere separate. Intre orele 00-06 mamicile nu au acces la ei, sunt lasate sa doarma. Atunci ele ce sa mai spuna? Chiar mama mi-a spus ca asa a prins si ea, ca micutii nu erau adusi la pat. Si credeti ca eu nu am fost un copil sanatos sau ca am ramas cu vreo frica? Da de unde... Incerc sa nu cad in extreme, dc Matei isi va baga manutele in noroi si apoi in gura, nu voi face din asta un capat de tara, mai facem si anticorpi. Si eu am mancat kk de oaie crezand ca sunt masline, sapun, creta, fructe nespalate si nu m-am imbolnavit nici de hepatita, nici n-am facut vreo alergie. Sunt mamici care au scris ca nu ai-ar dori ca in aceeasi cristelnita sa fie scufundati mai multi copii, iar nu inteleg aceasta temere, poate sunt mai grea de cap, eu nu cred sa fie vreo problema, plus ca apa aceea este sfintita..dar la strand unde sunt zeci de copii intr-un bazin?! Am sa incerc sa ii ofer cat de cat o libertate copilului meu, ca doar d-aia e copil, dc o sa-l dadacesc incontinuu si o sa-l sterg mereu pe manute o sa ajunga sa faca alergie la servetelele umede In concluzie..nu am nicio frustrare pt modul in care am nascut |
Ralu, eu nu am spus nici o clipa ca a naste prin cezariana nu presupune sacrificii din partea mamei sau ca e usor...nici mie nu mi- a fost usor sa am grija de bebe, sa ma ridic de zeci de ori din pat si sa simt ca-mi plesneste operatia pt ca plangea la 5 min dupa ce credeam ca l-am adormit, etc...Stiu ca sunt maternitati unde bebeii nu stau cu mamicile si nu cred ca raman marcati pe viata din cauza asta...iar mamicile care nasc acolo, nu stiu ce ar putea sa spuna pt ca nu am fost in situatia lor.Nu cred ca e o tragedie daca bebe e departe de mama cateva ore, probabil a fost prea siropoasa postarea mea...o sa ma abtin pe viitor.Dar m-au induiosat bebeii singurei din salon care plangeau si la care nu venea nimeni sa-i aline. Am povestit exact ce am simtit la momentul acela si da, as fi vrut sa fiu si alea 15 ore langa micuta mea, daca s-ar fi putut.Daca asta face din mine o mama exagerata, atunci...mea culpa.
Lidia74 spune:
DIANA sa traiasca Teodora. Mi-a placut „atacul la tort”
LAURAIRINA esti buna de reclame cu noua frizura
ralu_seby spune:
Sicer Lalu, si eu m-as fi jelit sigur dc ii vedeam pe toti bbeii aia plangand fara sa fie nimeni sa-i aline, te inteleg.
Si Doamne fereste, departe de mine andul de a te arata cu degetul, nu am niciun motiv.
Spuneam doar ca mamicile cu frustrari privind nasterea, ar tr sa fie mai impacate cu ele, pt ca toate am facut ce e mai bine pt bebe, ei au fost pe locul I, atat.
laurairina13 spune:
citat din mesajul lui Lidia74 LAURAIRINA esti buna de reclame cu noua frizura |
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
ralu_seby spune:
Imi curge o naraa
Matei se uita cu mult interes la ap. de aer conditionat
Lalu_79 spune:
citat din mesajul lui ralu_seby Sicer Lalu, si eu m-as fi jelit sigur dc ii vedeam pe toti bbeii aia plangand fara sa fie nimeni sa-i aline, te inteleg. Si Doamne fereste, departe de mine andul de a te arata cu degetul, nu am niciun motiv. Spuneam doar ca mamicile cu frustrari privind nasterea, ar tr sa fie mai impacate cu ele, pt ca toate am facut ce e mai bine pt bebe, ei au fost pe locul I, atat. |
Ralu, eu am reactionat pt ca mi s-a parut ca asociezi regretul meu ca nu am fost langa bebe cu 'caderea in extreme' si 'dadaceala' si mi s-a parut exagerat.Probabil am inteles eu gresit, sorry.
Frustrare ca am ajuns la cezariana eu am simtit pe moment(dar dupa 34 de ore cat m-am chinuit sa nasc natural, era normal)...acum e doar regretul ca nu am fost 'prezenta' cand s-a nascut efectiv si in primele ei ore de viata.Dar regretul asta nu e nimic in comparatie cu bucuria de a-ti tine copilul sanatos in brate, cred ca toate simtim la fel.
Pupici tuturor, fara exceptie
laurairina13 spune:
citat din mesajul lui dymomo77 Laura mie imi place noua coafura. Bine dar tu esti frumoasa oricum. Eu una mor dupa ochii albastri asa ca .. tare as veni in petit la tine poate ne-o dai pe Amalia sa o plimbe Danut prin Copou. |
mm..nu zi de doua ori ca acusica ne incuscrim..in felu asta se face si fiimea moldoveanca, si mai am si eu pretext sa merg la Iesi
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
dymomo77 spune:
La Iasi poti veni oricand chiar si fara pretext. Si eu si sl meu sot ne bucuram de musafiri si avem mereu casa plina.
mami fericit de Dan Mihail