Pepenasi de iulie - august 2008 (172)
Raspunsuri - Pagina 9
MIKYCRIS spune:
Multumesc fetelor care au votat! 
MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA
SI DILARA
Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452
ankalaura spune:
Noi mergem la Alvin and the chipmunks 2 azi, la ora 5, dar ma streseaza ca princess and the frog nu a aparut inca ![]()
Talciocul meu
monalac spune:
LA MULTI ANI SILVYUTA!MI AR PLACEA SA NE MAI SCRII,OARE CE MAI FACI?
azi sunt sg cu piticii si ma pregatesc de iesit peri albi...chiar voiam sa va intreb,mamicile cu 2 copii,cum va descurcati cu ei cand nu puteti iesi din casa?
eu daca nu l las pe cris la tv si la calculator[adica il las,dar nu atat cat ar vrea el],e o nebunie la mine in casa...de ex,daca vreau sa ma uit cu cris pe o carte,codrin vine si trage de pagini si le rupe,iar in ultima instanta se suie cu picioarele pe carte,ca sa l bag in seama.
daca ia cris o jucarie,o vrea neaparat pe aia si urla,dar urla de nu se mai opreste.
cris sare in pat si sare si codrin si apoi se arunca pe burta in pat si se loveste la nas si la 2 zile ii curge sange din nas.... si daca i zic lui cris sa nu mai sara,el intelege,dar codrin continua sa sara si apoi cris imi reproseaza ca pe codrin il las si pe el nu l las.,.
si srara se alearga prin casa si codrin se impiedica si cade si urla si eu il cert pe cris sa nu mai alerge,dar nu intelege si tot asa....
asa nebunie e si la voi,ca pe mine ma lasa nervii,mai ales ca am avut de invatat si nu ma puteam concentra...
ieri am avut ex la scoala de soferi[nu ai voie sa te inscrii la ex national pana nu treci de ex cu scoala] si am invatat chestionarele de ilioara,frate si erau tot felul de chichite...am luat 25 din 26 si m a felicitat profesorul de la legislatie,ca erau unii care venisera deja a 5, a 6 a oara si nu reuseau sa faca 22 de puncte,dar cum naiba sa ia ca se vedea pe fata lor ca habar n au de nimic,pai era un fost elev de al meu,care era clasa a 5 a acum 10 ani si care nu stia sa scrie...pai cum naiba sa retina ala atatea chestii?
acum tb sa ma apuc de testele nationale,dar hiba mare la mine e condusul,mi se pare ca nu ma descurc cine stie ce...la parcari mai ales....
CAMI,eu,la fel ca si tine,sunt mai prapastioasa,mai negativista si am fost perceputa ca plangandu ma mereu....te inteleg foarte bine,insa la fel de bine stiu ca nu e bine sa fim asa,ma uit la unele fete cat de relaxate sunt..pai uite,codrin a fost bolnavior[cu febra]de vreo 3-4 ori si eu de fiecare data am intrat in panica...bine,ultima data ce i drept,cand au racit amandoi ca au luat de la mama,n am mai fost cu ei la dr si am zis ''pas''la antibiotic.dar m a ajutat mult si sa le citesc mereu pe fete.
ieri a venit o tipa cu baietelul pe la noi,e cu juma de an mai mare decat cris si frate,era cu un cap mai mare si avea 29 de kg[cris are 16!]mi s a parut cris atat de firav pe langa el,e drept ca si baietelul e mult mai inalt fata de copiii de varsta lui....si era asa cuminte,mi a zis maica sa ca el nu alearga prin casa,cat a stat la noi nu s a miscat de langa maica sa,desi cris se ruga de el sa se joace...si cand l a vazut maica sa pe cris cum sarea in toate paturile si cum alerga si dadea cu pumnii in sacul de box, a zis ca mihnea al ei e un ingeras pe langa cris...
miezul asta mic ma striga pe nume[''mona''],desi nu mi place deloc,nu stiu ce i vine,ca nu ma striga nimeni asa,cris imi spune ''mami'',iar sotul imi spune ori ''monica'',ori nu mi spune in niciun fel
e smecher rau de tot,are un bebelus[i l a facut cadou bunica, cea care a murit,lui cris cand am ramas eu insarcinata] si i da suzeta lui,imi aduce pampers sa l schimb['caca'',imi spune],il inveleste cu paturica,e haios rau...
are o moaca si e atat de expresiv,incat ma prapadesc de ras de cate ori ma uit la el...cris cand il prinde in pat ii miroase picioarele si acum si le miroase singur si zice ''pute''.
si face box,zici ca ,croseteaza,asa face din maini si apoi iti pocneste cate una...
VIO,bafta la intarcat!mi a venit mie sa plang cand ti am citit mesajul,da pai tie...si mie mi ar fi placut sa alaptez,cand il vad pe baietelul cumnatei cum suge imi vine sa plang,asa emotionant mi se pare...
ATB,felicitari pt sesiunea reusita...si cris era la fel de slabut ca nicholas si se nascuse cu 4650kg...cand mai pui poze cu burtica!
VICKY,tu pe unde umblasi?cand mai pui poze cu maya ta cea dulce?
MONI,nici mie nu mi place sa fac poze,dar macar eu am o scuza,arat ca naiba..si de multe ori ma gandesc ca daca as muri,copiii n o sa si poata aminti de mine uitandu se la poze...[stiu ca e un gand sinistru,dar...]dar cand ma vad in poze ma apuca disperarea..si stiu,n am nicio scuza ca arat asa...
revin ca vrea cris ceva..
Ralu79 spune:
Ola ola!
Happy Valentine's Day pentru cine tineti!
Mada- multi ani fericiti inainte pentru sarbatoarea voastra speciala
Cami- eu nu pot sa iti spun sa il lasi sa planga (ar fi contrar principiilor mele), dar de ce nu il iei cu tine la dus sau cand mananci? Il pui in scoica si tu iti faci treaba si te vede si poti vorbi/canta cu el. Toate am avut perioade asa, toate ne-am plans, asa ca daca simti ca te ajuta sa o faci, te rog sa o faci in continuare. Trebuie sa-ti fie tare greu mai mult singurica cu Flavius, dar in curand va trece si el peste perioada asta mai dificila. Cu mancatul- fa astfel incat sa va simtiti amandoi bine- indiferent de care varianta o alegi. Mai un pic si o sa-ti fie dor de bebe mic si urlacios
Vio- imi amintesc ca si pentru mine a fost mai dificil intarcatul decat pentru Miruna.
fetele sa treceti usor peste perioada asta. Si nu-ti fa griji, veti gasi alte modalitati de apropiere.
Duminica frumoasa
Pupicei tuturor
moni_or spune:
Salutari si la multi ani de Sf. Valentin, pentru cine se sarbatoreste!
Va spuneam ca i-am luat sotului un parfum, l-am comandat de pe net sa nu ma tot foiesc prin magazine si atata sunt de inteligenta incat am comandat de femei
Adica parfumul pe care il voiam, dar in varianta pentru femei nu barbati... Asa ca am mai comandat o data varianta corecta, i-o dau de Dragobete si cu ocazia asta m-am ales si eu cu un parfum fain![]()
ADRIANA ATB, felicitari pentru terminarea sesiunii! Wow, ce putin mai ai pana la nastere! Abia astept sa scoatem agitatele
MADA, noi oscilam intre 2 covoare, pana la urma l-am luat pe ala care era pe locul 2 in optiuni, ca pe primul nu il aveau. Si asta e portocaliu, dar are si ceva galben, uite www.pintrade.ro/produs_1466_Clasic--1071-Orange_pg_0.htm" target="_blank">asta e, dar culorile sunt mult mai faine si mai intense in realitate decat in poza. Si eu oscilam intre mocheta in toata camera sau doar un covoras, dar am optat pana la urma pt. covoras ca e mai usor de intretinut si nu se aduna asa tare praful in ea.
MADA IRL, zic si eu ca Dana acum, sa stii ca o sa te mai stresez pe tine daca ma apuca depresia sau sentimentul de incompetenta la bebe 2, asa de frumos vorbesti si atata adevar e in ce zici...
Cum mai esti? Cum e sotul prietenei tale?
CAMY, vorba lui Mada, esti binevenita aici sa te plangi oricand, ca si noi ne plangem, acum sunt altele motivele dar de plans tot ne mai plangem, ca doar la cine daca nu la alte mamici, cine sa ne inteleaga mai bine? Stii ce voiam sa te intreb? Nu cumva ti-a venit ciclul? Ca atunci stiu ca se schimba gustul la lapte, am patit-o si eu si facea Luca scandal pana s-a obisnuit cu noul gust. Plus ca mie dupa ce mi-a venit ciclul mi-a scazut si productia... Oricum, de-acuma incolo tot o sa aiba Flavius perioade cand refuza laptele, ca e de la san sau e praf, asa au toti, insa na, dupa ce e mai mare si incepi diversificarea e mai usor, acum daca papa numai lapte normal ca te ingrijorezi. Dar alaptat sau nealaptat, sa nu iti faci remuscari ca il tii mult in brate. La varsta asta copilasii nu se rasfata, nu sunt "smecheri", ei plang nu doar pt. ca le e foame sau somn ci si pentru vor in brate, ca doar ce cunosc ei mai bun pe lumea asta straina si mare decat bratele mamei? Cu siguranta nu va deveni un rasfatat daca ii indeplinesti nevoia de alinare, va fi doar un copil fericit si echilibrat. Acum normal, cum spuneau si fetele, daca e o urgenta, esti la dus sau faci treaba mare n-are nimica daca plange cateva minute, copiii nu se imbolnavesc daca plang un pic. Mai bine sa planga 4-5 minute si sa termini ce ai de facut decat sa mergi nervoasa si frustrata ca nici la wc n-ai putut face si sa te descarci pe el.
Insa niciodata nu plange fara motiv si motivul poate foarte bine sa fie nevoia de alinare, de apropiere, e o nevoie la fel de puternica precum cea de hrana sau somn.
ANKA, ai dreptate, uneori asa putin ne trebuie sa fim fericiti, pacat ca nu apreciem micile fericiri zilnice...
VIO, felicitari pentru terminarea sesiunii si pentru succesul la intarcat! Si vreau sa-ti zic inca o data ca e bestial blogul tau, sunt indragostita de el!
MADA MXM, ce vaccin face Ari? Pupam senioara, sa nu doara deloc!
KIMMY, imi pare rau pentru cearta cu socrela... Sta tot in CJ? N-ai cum s-o eviti?
MONA, felicitari pentru rezultatul bun la examen! Cat despre baietelul vecinei tale, eu zic sa nu-l invidiezi, ca nu stiu cat de fericit e... Nu e normal ca un copil sa stea unde il pui, mai normal e sa se manifeste precum Cris al tau... Ca daca e asa "cuminte" din cauza limitarilor si interdictiilor constante la care a obosit sa mai protesteze, nu il vad bine nici cand va fi adult si nu va sti sau nu va indrazni sa-si manifeste propria personalitate. Cat despre cum arati, nu mai vorbi asa! Nu arati ca naiba, ci ai fost desconsiderata de altii prea mult timp, de aia ai ajuns sa te desconsideri si tu. Incearca sa ai o parere mai buna despre tine, eu am ajuns la concluzia ca daca nu ne respectam noi pe noi insine nu putem astepta respect nici de la ceilalti. Pentru ca ceilalti ne percep asa cum vrem noi sa ne reflectam. Eu de ex. cred ca de aia nu prea am prieteni (m-am mai plans eu de nenumarate ori de asta) pentru ca mereu am fost moale, mereu am incercat sa ma pliez pe personalitatea altora si sa ma fac placuta. Si rezultatul e ca lumea isi aminteste de mine cand are nevoie de ceva, ca stie ca sunt saritoare si nu spun nu, dar in rest probabil le par insipida si sunt atrasi de persoane mai "colorate". Asa ca am ales sa nu ma mai intereseze parerea celor din jur, macar un motiv in minus de frustrare.
Ca tot veni vorba de jucarii, ce jucarii educative sa=i mai iau lui Luca? El a facut acum o pasiune pentru puzzle-uri, avem vreo 4 si le rezolva foarte repede chiar ii plac si ii mai plac jucariile de sortare, e foarte priceput si la alea. In schimb n-are rabdare cu cuburile de constructie, ii place doar sa le demonteze si sa le arunce peste tot pana ne impiedicam de ele si ne enervam si le adunam. Ii plac evident masinile, ii place sa mazgaleasca cu creioane colorate, dar ma intrebam ce jucarii as mai putea sa-i iau pentru stimularea inteligentei.
Hai ca am scris acum sa va saturati de mine. Pupici si duminica placuta!
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
25+ cu
Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)
struluta spune:
Buna dragi mamici si pepenasi!
Intru si eu sa nu ne uitati de tot![]()
Noi suntem bine, ocupati, nu am mai apucat sa citesc deloc![]()
Bogdanutz e bine, i-a iesit dintisorul nr. 16, parca s-a mai linistit putin, e foarte activ, un mamos si iubaret, ma pupa non stop, toata ziua e umbra mea, nu sta o secunda fara mine, nu suporta sa ma vada ca fac ceva, vine ma i-a de mana si ma duca in camera lui sa ma joc cu el, in rest nu se joaca deloc singurel. Asta este, important e sa fie sanatos
Vreau si eu sa-l duc din primavara la cresa, sa mai treaca zapada asta si merg pana la cresa aici sa vad care sunt conditiile, ca am auzit ca e super. Chiar are nevoie sa fie intre copii, cred ca-i va place.
A inceput sa zica si el una alta, si pe hu si pe ro
, si are prima perla in vocabular...stalceste cuvantul apitza si iese ceva rusinos![]()
Cami: un
special pentru sufletelul tau micut, si multa rabdare si putere tie
Si eu sunt cu dureri de spate de cand ma stiu, am o malformatie la coloana, o perioada lunga luam si eu tot felul de calmante si antiinflamatorii, dar am renuntat, m-am obisnuit cu durerea, face parte din viata mea. Ar fi foarte recomandat sa fac gimnastica terapeutica, si ar fi recomandat sa incep cat de devreme, ca de cand cu caratul copilului in brate chiar imi fac griji. Din primavara poate ajung si eu, daca-l dau pe asta mik la cresa sprer sa am mai mult timp si pentru mine.
Cam atat, va doresc toate cele bune,
toata gasca!
Bazar4Baby
mcoca spune:
Moni, Mona
merci. Pe aici prin zona, multa treaba. Voi incerca sa pun poze. Azi mergem la un loc de joaca sunt curioasa daca o sa-i placa la puiutza.
Mona, sa stii ca din pacate nu invetzi sa conduci cand faci scoala. Nu te stresa ca o sa fie bine, ai sa vezi. O sa invetzi conducand, si de preferintza fara consoarta langa tine :)).
Am impresia ca adie un vant dulce : cine nu-i cu noi e impotriva noastra.
Pe mine nu ma deranjeaza deloc daca se plange Cami. Am vrut numai sa trag un semnal de alarma, ca si alte fete de altfel, dar care au avut mai multe perechi de manusi ca mine, deci au trecut neobservate. Atitudinea anxioasa a lui Cami se rasfrange asupra lui Flavius, si asta nu face bine niciunuia. Este bine stiut ca o mama anxioasa are un copil anxios.
Iarasi cred, ca tu Cami, nu mai vrei sa alaptezi din diverse motive. Si culpabilizezi amarnic. Prin urmare ai iarasi o sursa de stres. Alaptatul este al naibii de greu. Eu daca nu era mama aici cu mine nu alaptam, ea m-a incurajat, a stat de capul meu. CA nu imi placea, ma dureau sfarcurile de moarte, imi era greu si psihic cumva, nu stiu sa explic + un pui de depresie si cateodata ma gandeam ce bine ar fi sa nu am lapte ca as scapa de calvar. Asta a fost in primele 2 luni ca apoi a fost pepsi :). Si cand am inceput sa-i dau bibe, la 10 luni mi-am zis wow ce simplu e sa alaptezi :)).
Vicky si Printzesone
struluta spune:
E, ca ma bag si eu la comentarii![]()
Cami:cum a spus si Mcoca, daca cineva are idei diferite de ale tale, nu inseamna ca e impotriva ta. Sunt convinsa ca toate fetele de aici tin nespus de mult la tine, la voi, si fiecare sare sa te ajute cu un sfat sincer, cum considera ca ar fi cel mai bine. Decizia finala o iei tu, si nu trebuie sa existe urma de regrete sau mustrari de constiinta ca tu ai ales sa faci altfel decat cum au spus unele. Important e sa faci cum simti ca ti-e mai bine, nu noi te vom invata cum sa faci sa devii o mama buna, fiecare la randul nostru am invatat de la copilasii nostrii cum sa fim mamici bune pentru ei. Daca pentru tine alaptatul e un stres atat de mare, spune stop, important e sa fii relaxata, si calma si atunci si Flavius se va linisti. Iar cu alaptatul, si eu sunt de acord sa alaptezi cat timp poti, pana psihic si fizic e ok pt tine. Eu de ex am "alaptat" doar doua luni jumate, mie imi curgea laptele continuu,picura dupa mine in sensul propriu, nu-l puteam pune pe Bogdanutz la san ca se ineca asa de tare venea, si stateam zi-noapte cu pompa langa mine si scoteam la sticluta, dar nu ajungea ca pierdeam f mult, asa ca ii dadeam combinat, dar nu am mai rezistat si dupa doua luni jumate am spus stop.Cheltuiam pe tampoane de san mai mult decat pe scutece pt copil, plus ca nu puteam sa merg nicaieri, ca mereu eram fleoasca.Si a fost mult mai ok, pentru mine, am scapat de un stres f mare. Mustrari de constiinta si eu am avut, deoarece mereu te gandesti daca faci totul cu putinta pt copilasul tau, dar eu spun ca linistea si echilibrul tau sunt cele mai importante, si ai sa vezi, daca te linistesti, veti gasi armonia
E decizia ta si indiferent care va fi, important e sa fie ok pt voi. Ca cine ce zice...
Va 

si va imbratisez cu muuuult drag!
...sper ca nu am batut campii prea tare
Ps. venim de pasti la Brasov, de fapt la Bran mergem cu gasca, sper sa apucam sa ne vedem
ladymina77 spune:
La multi ani ! de Sf.Valentin tuturor!S-aveti o viata plina de iubire!
Vin cu vestile la cald,au castigat baietii locul 2.Ne-au batut cei din Budapesta de numa!Au fost mult mai buni decat noi si au meritat sa castige.
Am pus si niste poze pt cine vrea sa ne vada,va las acum sa mergem la un suc in 4 de valentines!
Seara faina sa aveti!
Tecky spune:
monalac ce punctaj mare ai obtinut,sincere felicitari si sa ai bafta la traseu!
ladymina felicitari pt locul obtinut!
Noi am fost pe la socrii si acum ne pregatim sa iesim in oras cu cateva cupluri.
Va doresc o seara placuta!