Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (373)
Raspunsuri - Pagina 16
Erina spune:
Si acum vestile. Am fost la medic. Bebelusul e bine, estimat la 2800g,cronologic 35 sapt implinite astazi, biometric 36 sapt si o zi (dupa capusor ca lungimea membrelor etc exact pe virsta). Col inchis, membrane intacte, uter cu tonus normal.
Mai avem pina ne intilnim, sper sa fie o asteptare usoara, frumoasa si in sanatate.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
35+ cu David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Roxana_G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Erina sper sa fie o asteptare usoara, frumoasa si in sanatate. |
Doamnne ajuta, asa sa fie! Ma bucur de vestile bune.
Yaia spune:
citat din mesajul lui Erina Yaia ce mai faci? E ultima saptamina la job? A sosit plicul? |
A sosit plicul, ieri l-am luat de la posta, multumim mult!
Voiam sa-ti scriu ieri, dar, fiind ultima saptamana la birou, toti trag de mine de parca as fi noua! Asa ca m-am suparat si le-am spus sa ma lase in pace ca e ultima saptamana si nu-mi mai pasa de nimic! Dar tot muncesc cot la cot cu baietii mei ne-gravidosi.
Azi am avut o zi mai poasta, cu dureri, contractii, mai dureroase, mai nedureroase, burta cam tare, mancat continuu...mai am 3 zile, cu vineri zi scurta, dar parca e din ce in ce mai greu sa rezist...poate maine sau poimaine imi iau liber...Ufff...
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Yaia spune:
citat din mesajul lui Roxana_G Eu ma simt tare tare rau, ma doare capul, am criza de bila, si o laringita severa de nu scot nici un sunet. |
Sanatate, sper sa-ti revii repede!
Marunzika spune:
citat din mesajul lui Erina Si acum vestile. Am fost la medic. Bebelusul e bine, estimat la 2800g,cronologic 35 sapt implinite astazi, biometric 36 sapt si o zi (dupa capusor ca lungimea membrelor etc exact pe virsta). Col inchis, membrane intacte, uter cu tonus normal. Mai avem pina ne intilnim, sper sa fie o asteptare usoara, frumoasa si in sanatate. |
Super vesti, bravo ! Sa ai in continuare o sarcina usoara!
Yannisa Milena
24.08.2007
Yaia spune:
citat din mesajul lui digutix buna fetelor am trecut si eu acum ceva timp pe la voi dar in ritmul accelerat in care curgeau paginile ...nu am putut tine ritmul am vazut ca suntem in lista...multumim mult ca ne-ati trecut desi nu am fost activi. |
Hai ca ne-am mai domolit cu scrisul, te asteptam cu vesti cand ai timp si chef!
Marunzika spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
A sosit plicul, ieri l-am luat de la posta, multumim mult! Voiam sa-ti scriu ieri, dar, fiind ultima saptamana la birou, toti trag de mine de parca as fi noua! Asa ca m-am suparat si le-am spus sa ma lase in pace ca e ultima saptamana si nu-mi mai pasa de nimic! Dar tot muncesc cot la cot cu baietii mei ne-gravidosi. Azi am avut o zi mai poasta, cu dureri, contractii, mai dureroase, mai nedureroase, burta cam tare, mancat continuu...mai am 3 zile, cu vineri zi scurta, dar parca e din ce in ce mai greu sa rezist...poate maine sau poimaine imi iau liber...Ufff... |
Yaia pai lasa ne-gravidosii sa lucreze cu spor si tu ai grija de burtica-n care se ascunde Delfinasa .
Yannisa Milena
24.08.2007
Yaia spune:
citat din mesajul lui rodicamaries se loveste intr-o zi darius la deget, merge repede la Marc in scaunel si zice: "EMA(asa-i zic unii, printre care si el) uite, bubu a deget,auuuuuu" ii intinde mana sa-l pupe Marc pe deget, bineinteles l-a balit bine, la care Darius: "Gata, tecut(trecut)". din pacate problema cu serviciul lui Florin s-a repetat... n-am intrat in datorii, sper sa mai aiba ceva lucrari in urmatoarea perioada. Imi era putin jena sa va spun toate astea... |
Tare dulci, morosanii tai! Iar al mare ii zice si din 'gulitza' si din chitara...ceva de speriat!Bravo lui!
Eu sper sa-si gaseasca in primavara ceva bun de lucru si mai stabil. Greu cu criza asta, dar le-o aseza Dumnezeu pe toate, stai linistita. sper si eu sa prinda ceva lucrari intre timp, tin pumnii!
De ce sa-ti fie jena. Asta e, e criza peste tot, e normal sa fie greu. Dar om trece cu totii peste ea, sper eu ca bine pentru toata lumea. Bine ca sunteti sanatosi!
Marunzika spune:
Am si eu o intrebare: cat dorm copii vostri noaptea? Si cat dorm adanc? Intreb pt ca a mea Energie, daca nu are somn la pranz, se trezeste la 8-9 am si apoi adoarme pe la 8-9pm. Si, la nici 1,5h e deja treaza si adoarme din nou, dar doarme foarte agitat, se foieste si se trezeste de nenumarate ori de ma dispera.
De cand am venit din Ro, nu a dormit decat o singura data la ea in pat legat pana dimineata, in rest se trezeste ma mangaie si ma chiama pana o iau in pat, ca m-am saturat sa dorm in forma de "S" in patutul ei pliant.
Ieri imi spunea: "nana (nani) in patul tau mami, ca eu sunt mare !"
Yannisa Milena
24.08.2007
Piciulika spune:
citat din mesajul lui bernix Picio, off-off, daca ati inceput-o cu colici d-astia parca vad ca asa o s-o tineti pana spre trei-patru luni. Si la noi a fost cam la fel, desi eu am considerat totdeauna ca daca Ana s-a nascut prematur e vorba de-o situatie atipica, sda' uite ca nu. Colicii au inceput cu forta la o luna si au tinut cu orecizie de ceasornic pana la 4 luni. Am stat cu copilul lipit de mine ca o maimuta cu puiul ei, am dansat-o zilnic, iar Bobo a facut-o avioane (ii si ziceam Ana-avioana) si intr-un final au trecut. Brusc, asa cum aparusera, la cateva zile dupa ce a implinit 4 luni "s-a cumintit" brusc, a luat suzeta, a stat in carut si a inceput un ras continuuu care spre fericirea noastra n-a parasit-o pana in ziua de azi. |
Bernix, draga mea, merci de "incurajari". Exact asa suntem si noi! Nu urla non-stop, dar e chinuit si mananca rau.
Eu totusi ma lupt si nu ma las (inca)...
(Sper ca citeste ci Crishtina, mama de Nicole (cum mai suntetzi?!) poate ii dau vreo idee?!)
M-am pus cu burta pe carte, acum experimentez; m-am sfatuit si cu moasa sa ma conseieze (ca-i si lactatzionista) - vine joi sa ne observe si ajute. Orice incerc!
Am dat gata doua cartzi de alaptare si am cules idei. Cum ziceam, acuma le testez si observ pacientul.
Faza ca apar dupa o luna (3 sapt la noi): incep e cand se schimba laptele, devine "matur" - si BBii cu stomac mai sensibil pot reactziona mai colicos.
Pe urma e cercul vicios: abia suge si are crampe sau ii vine prea mult lapte initzial (tzasneste si cand lasa sfarcul) si il ineaca, se enerveaza si tot lasa sfarcul, ia aer, iar se lupta, ia aer... In concluzie bea putzin si abandoneaza, luand doar laptele "din fatza" cu multa lactoza. Eu il pun des la san (sa nu ramana nemancat!)- si laptele asta ii da mai multe crampe!! Daca ar lua mai mult, sa ajunga la cel gras, alta ar fi istoria.
Deci: ii dau mai rar, ca sa suga mai lung.
Cand il alaptez, ii pun pad de ala de gel cald pe burtica - sa astampere peristatica si sa nu-l apuce crampele exact cand se pune pe supt.
Ii dau sa suga din pozitzia culcat pe spate (eu) si el de-asupra: asa gravitatzia mai stampara jetul si nu-l inec. Suge cat & cum ii trebuie. (Uneori ajunge si daca ma las in fotoliu mai bine pe spate.)
Ii mai dau catziva mili de ceai de fenicul si mai beau si eu - 2 , nu mai mult, ca-i contraproductiv.
Incerc sa nu-l las sa traga cu aer - mai bine il iau.
Ah, da, si mereu capul mai sus decat fundul. Si eructarile cat de dese...
Dupa cum vezi, e o stiintza intrega ce-mi e complet noua! Ah... ce vremuri cu Michael la san!!!
In continuare am prea mult lapte, incerc sa nu pompez...
UFFF! Cam cu astea ma distrz zilele astea...
Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p8.html" target="_blank">
Michael (8.10.2007) siwww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246003.html?try=1&cookieID=159CYW4NZD86JI7D1H87F239994M75DL369QFV1S-31012010-233914" target="_blank">
Alex (16.01.2010)