Bobocei de sept-oct 2008 (257)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

july, moni daca tot povestiti de POlIZU, hai sa ma bag si eu in seama ca doar acolo am nascut de 2 ori!

De fiecare data dupa ce am nascut am primit copilul in brate, pe Matei 1 minut si apoi l-au luat si l-au dus sa-l curete, bla, bla, si mi l-au adus dupa 2 ore in rezerva. Pe daria mi-au lasat-o pe piept cam 5 minute, pana m-a cusut dr, pentru ca nu mi-a prin anestezia si dr anestezista era tare mahnita ca a dat gres si mi-a zos ca imi da ea cea mai buna anestezie sa nu simt nimic, pe fiica-mea!! Si acolo la mine pe piept a stat 5 minute, nici aspirata nu era in nas, nici nimic.....

Deci, desi au anestezisti buni, la mine a dat gres, din pacate nu ami stiu cum o chema pe dr, dar stiu ca ii parea rau ca dat gres si nu mai stia ce sa-mi faca, ca m-am chinuit ceva si in travaliu si la nastere....

Rezervele sunt ff faine, pot sta membrii familiei cu tine, nu te deranjeaza nimeni acolo, Dar, cand l-a nascut pe Matei nu era nici o rezerva libera si in prima noapte am stat intr-o rezerva fara plata de 2 locuri, cu o mamica ce nascuse de 2 zile, copilul era cumintel nu plamgea, mamica nu avea multi musafiri... a fost super! Deci e fain si asa, daca te asiguri ca primesti un loc acolo...

cat despre adus copilul in camera pe amandoi mi i-au adus in 2 ore respectiv 4 cu mine in rezerva, fara sa le cer eu acest lucru, pur si simplu asa s-a intamplat. Este adevarat ca in prima noapte m-a intrebat daca vreau sa las copilul sa-l ingrijeasca ele ca sa pot dormi si eu mai bine ca eram rupta si initial am zis ca nu, dar apoi pe la 4 noaptea a dus-o pe Daria la ei ca nu mai puteam de oboseala dar la 6 era cu ea inapoi la mine sa-i dau sa suga. Acuma nu stiu, eu am avut lapte la amandoi din prima clipa, dar in spital nu te invata nimeni cum sa pui copilul la piept, numa te mai strange acte una de esfarcuri sa vada daca ai lapte...

Revin, ca mai am de zis...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Asaaaa,

Acum despre sfarcuri, Si eu am sfarcurile plate (nu in interior), si totusi am alaptat fara probleme, la Matei 1 an si la Daria 7 luni (am renuntat din cauza problemelor de respiratie, nu din cauza sfarcurilor). Este adevarat ca atunci cand foloseam pompa se formau niste sfarcuri mama mama, dar in 3 minute se faceau la fel :(. Eu pe amandoi i-am alaptat cu protectii de silicon, pentru ca altfel nu puteau prinde bine sfarcul, cel putin cat au fost mici. la Matei am inceput sa le folosesc la 2 luni din cauza ragadelor si am renuntat fara probleme la ele pe la 8 luni. La daria le-a foosit de la primul alaptat, cum le scoteam cum faceam ragade, oar apoi nu ami vroia ea sa suga fara ele, decat rar.... Deci depinde de copil daca se obinuieste cu ele si nu mai vrea altfel sau daca vrea si cu si fara asa cum a fost Matei.

Daca mai ai intrebari, sunt aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

hai sa-mi dau si eu cu parerea despre polizu, ca am nascut de 2 ori, cu dr Suciu si am avut parte de acelasi tratament de nota 10, dupa parerea mea. 2 nasteri naturale, acelasi comporatment din partea dr si a asistentelor. la Cipri printre asistente s-a numarat si asistenta dr de la cab lui particular si m-am simtit muuult mai bine, cu pshisicul, m-a ajutat f mult. dupa nastere am primit copilu' la pupat pret de vreun min, apoi am intrat in posesia lui la Alexa dupa 4 ore, la fratica dupa 6 si de atunci am fost nedespartiti. asistentele de la neonato veneau chemate de mine, si de mamica cu care am impartit rezerva, si de 10 ori pe ora daca le chemam, ne invatau cum sa atasam copilu', ne aratau pozitii corecte de supt si cum sa evitam pozitiile incorecte. nu sareau cu lp sau glucoza. eu una nu am apelat la aceasta practica. insistau f f f tare pe alaptat. si nici la buget nu am simtit:)
July, felicitari pt fetitza!!! multa sanatate si sarcina usoara in continuare sper ca ti-am mai ridicat putin moralu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sept-oct2008 spune:

CAPITOL NOU

NOCOM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Sper sa nu deranjeze pe multa lume discutiile astea, dar pe mine ma ajuta. Asa ca Nocom, Alina, multam de feed-back-ul cu Polizu.
Nocom, ai dreptate ca depinde si de copil. Fiica'mea facea istericale rau de tot daca simtea sanul gol pe la nas, fara protectii de silicon. Si eu turbasem de atata sterilizat, fase sterile si etc. D-asta acu' sper sa imi iasa si fara. Stiu ca in principiu se poate alapta si cu sfarcurile plate, fara probleme, dar am oarecare temeri ca nu o sa-mi iasa nici acum. Cand alaptai fara protectii faceai ceva special inainte pt "emanciparea" sfarcurilor, sau pur si simplu invatasera sa prinda sanul asa?
Alina, ma bucur ca ai avut asa experiente pozitive. Si amica asta a mea zicea ca dr Suciu a fost foarte ok, a acceptat sa vina la nastere insotita de Irina, care e si instructor Lamaze si a aparut pe acolo cu minge d-aia medicinala si cu tot felul de dracii care sa o ajute pe amica pe durata travaliului . Mai rar asa medic, sa te prezinti cu un plan de nastere, sa ii spui ce vrei TU ca pacient sa se intample si el sa fie de acord.
Andy.p emotii pt nasterea in sine nu prea am... doar ca am schimbat doctorul si spitalul si totul e nou din punctul asta de vedere. Emotii mai mari am cum o sa ma descurc eu cu doua pice asa mici, mai ales ca nu vreau prea des prin preajma soacre si mame

_
Our future determines our past

bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

A propos de sfarcuri vreau sa zic ca eu le am normale, dar dupa supt sau pompa normal ca sunt cat toate zilele alungite, apoi abia se mai vad, uneori sunt plate-plate :) nu trebuie sa fie mereu iesite in afara. Scuze ca m-am bagat asa.

Iarasi nu stiu daca am retinut bine dar sunt sanse ca la a doua sarcina mameloanele sa se formeze corespunzator? Nu mai stiu unde-am vazut sau cine mi-a spus asta, probabil e total gresit... stie careva mai multe?

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput