Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariciu80

Buna fetele

Am citit ce ati scris de ieri pana azi.
Parerea mea e ca nu-si au sens discutiile cu privire la denumire. E super ok asa. Hai sa ne preocupam de chestii mai importante.

Am citit o intrebare a cuiva despre "la cat timp dupa o sarcina oprita din evolutie ai ramas din nou gravida...". M-a mirat raspunsul: doua luni.

Eu am avut o sarcina oprita din evolutie urmata de chiuretaj la inceputul lui septembrie. Dupa chiuretaj am intrebat la cat timp pot incerca din nou. Rapunsul dr. a fost clar: asteapta sa treaca trei mestruatii si apoi stam de vorba. A zis ca ideal ar fi dupa 6 luni. Eu n-am asteptat decat 4 si m-a certat pentru asta, cu toate ca la ultimul control mi-a zis ca uterul e ok.
Mi-a explicat faptul ca un chiuretaj este ca o operatie si peretele uterin este afectat. Are nevoie de timp de refacere. Din cauza asta se recomanda trecerea a cel putin trei mestruatii inainte de o noua sarcina.

Nu spun ca nu poate fi o sarcina ok si mai devreme, dar exista un risc. Si nu stiu daca e bine sa si-l asume cineva...

Ariciu in 6+ si mamica de de 3 ani

Ariciu, eu cred ca sunt... dar nu mai am rabdare, vreau sa ma refac cat mai repede. E atat de frumos ce am trait incat... nu mai am cuvinte, mi se opresc in gat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andre_flo

buna ziua si bun venit noilor burtici

ariciu80 sa stii ca nu am facut nimic de capul meu. am fost la control, o luna dupa chiuretaj, si doctorul mi-a dat unda verde, mi-a spus ca nu e nici o problema.

10+

andre flo, iupiii ptr tine, sper sa fie asa si la mine.

Mergi la inceput

Noapte buna, burticilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karin25 spune:

Salutare dragelor!
Uff asa de mult scrieti incat dupa ce termin de citit uit cui si ce vreau saq ii raspund. :) Hai ca o iau ncet si poate imi amintesc de toate!

MOLECULA Bine ai venit! Eu zic ca e de bine!

CRINA Sa nu te lasi! Sa nu le dai vcoie sa faca asa ceva pt ca e ilegal! Sunt niste nemernici care nu vad in oamenii cu care lucreaza decat niste roboti buni de expluatat! Arata-le cine_ SEFA!!!

DITU Ma bucur ca a aparut! Imi faceam griji pt tine! Felcitar pt ca ai reusit sa il vez pe bebe!

Fetele care sunt ingrjorate si merg mane la medic; le tinem pumnii si ne rugam pt ele! Sa veniti cu vesti numaidecat!

ARICIUL Legat cu timpul care trebuie sa treaca dupa un chiuretaj, asa stiu si eu. Si eu tot in sept a trebuit sa intrerup si tot asa mi-a zis ca 3 luni sub nicio forma iar 6 luni ideal.

Legat de numele subiectului eu cred ca andreea are dreptate. Nici eu nu sunt fan diminutive si ce poate fi mai frumos decat " Viitoare mamici". In plus eu asa am gasit numele subiectului cand am intrat si asa mi se pare corect sa ramana forever! Toate ar trebui sa ii multumim Andreei pt ca a avut intiativa crearui odiseei!. Nu cred ca trebuie sa se supere nimen ci din contra trebuie sa fim ca intr-o familie si sa ne sprijinim reciproc!

Cam asta am avut de zis... Eu azi am fost cu o prietena la doctorita mea si dupa ce a consultat-o pe ea m-a intrebat: " Ce faci? Mai ai rabdare? ru i-am raspuns ca 3 sapt mi se pare enorm. A zambit, m-a luat de dupa umeri si mi-a spus: "Vinerea viitoare sunt de garda!" Am sarit in sus de bucurie pt ca asta inseamna ca de maine seara intr-o sapt il vad iar pe bebe! Poate ca o sa reusesc sa ii aud si inimioara! Desi e inca foarte mic. Dar cine stie... DOAMNE AJUTA!!!

Va pup dulce pe toate!!

Edith 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

molecula, si eu zic ca e de bine.
crina, si eu zic ca e dreptul tau si ca trebuie sa lupti pentru el.
bafta fetelor azi la eco.
si eu mai am de asteptat pana la urmatorul eco.azi fac 12s.aseara mi-a fost bine, dimineata o leaca de greata care persista si acum.aseara mi-a facut sotul paste cu sos, nu stiu ce am de ma omor cu ele, pana acum mancam din an in paste si acum am mancat cat pentru 1 an.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Crina,
lasa-ma sa caut.stiu un avocat super tare pe dreptul muncii.nu ceda sub nicio forma!
e aberant.
faptul ca tu vei fi mama , nu iti afecteaza caapcitatile profesionale, nici IQ-ul si nici competentele.le spui ca daca pot dovedi ei in instanta ca dincauza sarcinii, tu ai uitat meseria,a tunci e ok.spune-le de proces de la bun inceput.
nu uita sa ceri nr de inregistrare la instiintare si depune-o inca de azi.
mai mult decat atat, ii poti acuza de discriminare si castigi cate daune vrei tu.si asta le poti spune.iar abuzul in functie e pedepsit de Codul Penal.

in alt aordine de idei, am si zile in car eintru in birou la 6 dimineata si ies la 18,20 sau 22.
am muncit enorm sa ajung aici.intr-adevar nu mai am unde sa urc.am cea mai mar eincadrare posibila.acum insa vreau s aschimb directia.pt asta trebuie s aimi iau licenta.e placut sa vezi cum ,dupa 4 ani d emunca, ai directori care te ce rin directie.

cat despre colegi viss...............fata pe care eu am angajat-o, m-a pus de 4 ori cate 12 ore pe zi, dupa ce facusem 2 socuri anafilactice si statusem nu stiu cat la ATI.motivul:nu a putut sa le spuna celorlalti.ieri nu a rezolvat nimic,ca ea are despresie.....am baut niste bere(a fost ziua unei colege),s-a ametit si a plecat.
cum lucrarirle erau urgente,seful mi le-a dat mie.
am muncit ca tembela 11 ore,sa se constate ca primsie toate rezolvarile,dar le pierduse.rezultatul:m-a facut monstru ca nu iert de 70 d eori cate 7 fratelui meu , cum scrie in Biblie.
tremuram d eoboseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clary spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniast72

clary, bine ai venit la Odisee. Esti pe prima pagina.
Mi-am permis sa banuiesc si sa completez eu data UM dat fiind DPN-ul (4.09) pentru ca atat am avut eu DPN-ul la Vladimir, copilasul meu si implicit 28.11 a fost data UM.
Sarcina usoara, fara greturi, dureri.

Stare de somnolenta am si eu, combinata cu insomnie. As dormi oricand nu pot si stau treaza oricand am prilej de somn. Noaptea bantui pe net pana la ore tarzii tocmai, ca sa ma obosesc si sa dorm dusa dar nu se intampla asa si ma trezesc mai obosita de cat m-am culcat

Andreea, in 10+ si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Aniast72,multumesc ca m-ai trecut pe listuta.Intr-adevar, data UM este 28.11.2009 si voi naste la Spitalul Judetean cu dna doctor.O nastere la Clinica particulara imi depaseste cu mult bugetul.
Starea de rau s-a mai ameliorat un pic ,sa zic..probabil de la emotii ca peste o luna jumate o sa fiu miresica
Acum,ma duc sa citesc din urma ca vad ca ati avut treaba peste noapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

maya, ai incercat si testele de ovulatie pe baza de saliva? Si eu si prietena mea le-am folosit. Se gasesc si la noi in farmacii si au forma unui ruj. le cumperi o data si le folosesti luna de luna

mihutza ai dreptate ca sunt mici sansele ca sa se vada ceva la eco la 6 sapt. Initial si eu vroiam sa ma duc abia la 7 sapt la eco, dar cand am vb cu dr la tel mi-a spus sa vin la 6 sapt...si uite acum stau ca pe ghimpi .

molecula intradevar valorile tale la bhcg sunt f bune. Felicitari!

nastasie - oau mai ai putin si intri in trim 2 de sarcina Minunat!!!
Apropos fetele, voi cum stiti ca e...trim I se incheie la 12 sau 13 sapt?

nike incearca sa te menajezi u pic mai mult la serv. Nici o lucrare nu merita stresul in care stai. Eu la serv am mers mereu pe ideea: nimeni nu comanda pe sanatatea mea. Acum nu e cazul ca sunt in cic, dar la prima sarcina, am mers la serv cu extrase din legi si am obtinut ceea ce am vrut (lucrez tot in banca). Dr meu ma programa doar in timpul zilei la control, iar sefii imi cereau sa recuperez orele. Am mers la ei cu legea care spunea ca am dreptul lunar de 16 ore libere pentru control. Puteam chiar sa stau 2 zile acasa pe motivul asta, dar nu am abuzat. Am vrut doar sa bebeficiez de dreptul meu atunci cand am nevoie.

Sa aveti o zi frumoasa!

Mada 6+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput

madutza.ai dreptate.
vezi tu, daca eu stau in concediu pierd salariul.mult.si cum trebuie sa intretin 2 familii............nimeni nu ma intreaba daca pot sau nu pot,ci mi se pun facturi in brate si daca nu pot s ale platesc............prefer sa le platesc pentru a evita situatiile de dupa.vorbesc despre parintii mei,nu despre straini.
asa ca nu am de ales.mi-au spus ca pe ei nu ii intereseaza situatia mea actuala.nu are sens sa insist.pentru facturi, medicamentele lor si ratele mele trebuie s aproduc 30 d emil pe luna,indiferent daca imi e bine sau nu.
asta e realitatea.

Mergi la inceput

Briose cu ciocolata (muffins)

Ingrediente:

250 g. de faina
120 g. de zahar
50 g. de unt
1/2 pachet de drojdie
1 ou
250 ml. lapte
sare
bucati de ciocolata
Cum se prepara: Se amesteca ouale cu zaharul. Se adauga untul topit, laptele si faina cu drojdie si un varf de sare.
Se adauga apoi bucatile de ciocolata (rupte cat mai mici) si se amesteca bine.
Se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 12-13 forme de briose si se umplu pe trei-sfert cu aluat.
Se coc la cuptor 20 de minute (pana se umfla).

Lasagna cu mere si nuci

Avem nevoie de:
* 8 foi de lasagna
* Pentru umplutura:
* 2 mere mari
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita scortisoara
* 100 g nuca macinata
* 1 lingura unt
* bilute de ciocolata

Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit.
* Pentru sos:
* 240 ml apa
* 100 g unt
* 150 g zahar
* 10 linguri lapte praf
Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Punem si laptele praf.Se foloseste blenderul pentru prepararea sosului sua mixerul, nu lingura.
Ungem cu unt un vas termorezistent.
Punem cate un rand de foi de lasagna, pe care le ungem cu sos din abundenta.
Adaugam un strat de umplutura si presaram cu cateva bilute de ciocolata.
Repetam operatiunea pana terminam foile. Peste ultima foaie turnam sos din belsug si presaram din nou cu bilute de ciocolata.
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Mergi la inceput