Licurici de ianuarie-februarie 2009 LMA!! (88)
Raspunsuri - Pagina 12
koruccia spune:
iulia, cris, multumesc
lisa, imi pare rau pentru reactia Anei, multa sanatate!
Despre vaccin nu prea stiu ce sa zic, noi l-am intrebat pe pediatru daca sa-l facem si ne-a zis ca nu ni-l recomanda. Asta e acelasi pediatru care a insistat mult ca sa facem ROR-ul...
A propos, ne-a venit azi programarea la ROR, il vom face pe 15 martie.
miere, multa sanatate lui Aidan, sa nu fie ceva serios cu mucii!
DarkBendis spune:
Am ajuns si noi acasa de la clinica. Mister e OK... dar am amanat vaccinul pe 25 feb. Bernie, health-visitor-a a fost de acord cu mine... nu e 100% refacut - amanam. Si sper ca sa reusesc sa prindem appointment la baby-clinic (adica in aceeasi zi dar inainte de masa) sa-l si cantarim/masuram etc.
Lisa, Anusca si-i urez sa-i treaca bubitele repede. Are Miere dreptate, gandeste-te ca daca la vaccin a facut o reactie asa urata, cum ar fi fost daca era expusa la boala.
Eu am spanac din ala congelat. Cum oare sa-l fac pentru Mister? Ca retete am vazut doar pentru spanac "fresh".
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
iuliacris spune:
Dark, il poti fierbe in apa (il pui direct inghetat), desi fiert isi mai pierde din vitamine cred sau il dezgheti putin sub jet de apa rece si-l fierbi la aburi sau calesti(o sa lase cam multa apa cred). Daca iese prea apos poti sa-l amesteci cu orez fiert daca-i place orezul lui Mister.
Poze...
www.flickr.com/photos/8231022@N06/" target="_blank">...si iar poze
Iulia si Carla (4 martie 2009)
cris30 spune:
Dark, eu numai cu spanac congelat i-am facut, l-am pus direct in apa clocotita si am urmat aceeasi reteta de mai sus .
Corina, bafta multa la vaccin .
http://lb2f.lilypie.com/T5vIm5.png
Idaira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui koruccia Fetelor, o rugaminte: imi spuneti va rog o reteta de spanac potrivita pentru licuricii nostri? Pana acum nu i-am dat Caterinei si as vrea sa incerc, ca am spanac proaspat. Multumesc Corina si Caterina (18.02.2009) |
Eu ii fac budinca de spanac..il fieb la abur,apoi amestec cu brinza rasa 2 lg smantina 1 ou si la cuptor ișntr-un vas termorezistent si uns in prealabil cu unt.
Carla
Povestea Carlei
anca_ spune:
Andy a facut si el vaccinul anti varicela si ne-a spus doctorita atunci ca e posibil sa aiba efecte gen o forma lejera de varicela care sa dureze 2-3 zile. A spus ca vaccinul nu protejeaza complet impotriva varicelei, e posibil sa faca totusi boala, dar va fi o forma mult mai usoara. Andy nu a avut nici o reactie de la vaccin, dar a spus ca reactiile pot aparea pana la 1 luna dupa vaccinare, deci mai asteptam.
Cu crizele de nervi stam bine, Andy e foarte calm in general, are o personalitate calma, spre deosebire de Alex . Se mai enerveaza din cand in cand, mai ales daca nu ii dam obiecte, dar e f usor sa il distragem, si pare a fi destul de intelegator. Tare bine ar fi sa fie asa si cand mai creste.
Despre tantrumuri am auzit despre o carte cu reviews f bune, "The happiest toddler on the block", prietena mea care are o fetita cu 1 luna mai mare ca Andy si-a cumparat-o si a aplicat cateva din tehnicile descrise in carte pt a trece peste crizele de nervi ale bebeilor si ea zice ca functioneaza. Am sa o mai intreb detalii..
Lisa, sper sa-i treaca repede Anei efectele de la vaccin! Te asteptam cu vesti bune de la doctor!
miere, sper sa nu inceapa o raceala ceva si sa ii treaca repede tusea lui Aidan. Eu am tusit vreo 2 sapt, acum m-au apucat mucii si deja simt ca cedez daca ma mai tine mult raceala. Din fericire vad ca nu am dat la nimeni inca. Imi inchipui cat de nasol trebuie sa fie o serie de asta de raceli si boli pt un bebeu, darmite pt parinti.
lisa79 spune:
in 10 min mergem la doctor. multumesc pentru gandurile bune,stiu ca nu ar trebui sa ma invinovatesc,dar nu am cum sa nu fac asta,e tare greu...dar incerc
Nu va zic ca in 4 zile am slabit 2.4kg deci ce cura mai imi trebuie,o fi zis fiica mea ca ma ajuta ea la slabit. Dupa ce venim de la doctor o culc si il las pe Cristi cu ea acasa,eru merg la o plimbare...nu mai pot psihic,a fost si Cristi cu febra 39 zilele trecute,e el mai sensibil...
si ca meniul sa fie complet eu nu am avut varicela,deci sper sa nu fie contagionsa.
Multa sanatate licuricilor bolnavi
la multi ani sarbatoritilor de azi.
revin cu pareri de la medic.
un vot va rog!
axis spune:
Lisa, imi pare rau pentru Ana. Am scris ieri referitor la transpiratia fetitei, care ar putea indica o posibila anemie. La ultimul control i-ai spus medicului despre asta? Anemia este si ea o cauza a imunitatii scazute!
Miere, ar fi facut varicela mai tarziu, cand si-ar fi dezvoltat si un sistem imunitar mai bun. Oricum, administrarea concomitenta a mai multor vaccinuri, pe un fond de sanatate neevaluat, cred ca sunt daunatoare, nu utile copilului.
Daca vrem sa ne protejam cu adevarat copiii, ar trebui sa le fortificam sistemul imunitar nu sa-l atacam.
IRINA.C spune:
Cand se refera la forma usoara de varicela se refera la ...cand va fi sa faca.Nu imediat si nu ca reactie post-vaccinala.Si nu are nici o legatura reactia post vaccinala cu modul in care organismul reactioneaza daca faci boala dupa ctct direct.Sunt f multi factori care concorda la reactia imuna a organismului si cu siguranta nu asa se poate face o comparatie.Dupa parerea mea Ana a facut o reactie destul de urata si neasteptata la un copil necompromis imunologic.Sa speram ca va fi bine, acum sunt oricum multumita ca nu mai face febra.Bubele trec destul de greu asta este!Sa ne zici ce au opinat in final Lisa
Dark mi se pare inteleapta ideea.Si eu desi l-am externat de pe 16 din spital abia maine facem ROR.Am decis sa temporizez putin si sa am cumva siguranta ca e complet refacut.Am rarit-o de tot ce-i dreopt si cu vizitele, doar iesit la aer si cam atat , ca sa nu mai agate ceva.
Sanatate multa si lui Aidan!
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita
tonylexa spune:
ANTONIA
LIVIU
doamne cand va aud ce povestiti de bebeii vostri parca il descrieti pe al meu: daca nu fac ce vrea el: sa il tin de maini cand merge, sa ii pun dvd cu THOMAS (de fapt vrea carcasa), sa se urce si sa coboara in continuu de pe banca surorii lui...etc) tipa rau de tot, ma cearta vreo 10-15 min si nu se potoleste pana nu are ultimul cuvant si nu numai!!!
tonylexa (27.01.1980) mami fericita a printesei ANA DARIA (10.02.2007) si a roscatului ANDREI DAMIAN (14.01.2009)
...tu inseninezi mereu viata sufletului meu, mai mandra decat orice stea....ma simt cand vad copiii mei! (parafrazare M.Eminescu)