Cand si cum vorbim despre droguri cu copii?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Uite un articol/studiu nou aparut:
http://news.yahoo.com/s/hsn/marijuanausecanuppsychosisrisk

Vikinga, multumesc ca ai avut curajul sa "share" experienta ta.

Tehnica speriatului cu filme functioneaza foarte bine la mine de exemplu. Requiem for a Dream nu-ti spune "nu fa asa", dar "you get the message" atunci cind il vezi. Mie chiar mi s-a parut foarte "effective", mult mai mult decit alte filme pe care le-am vazut. Dar cum ziceam, nu l-as arata decit copiilor mari, ca mi se pare foarte "disturbing" si sint niste scene nu tocmai potrivite pentru copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

ramona te cred, chiar am sa ma uit si eu la film si poate revin cu impresiile. de fapt in asa o lupta si eu as folosi si chiar trebuie sa folosim orice metoda, orice varianta care ar putea avea efect. ziceam doar ca nu trebuie sa bagam in fata numai imaginile extreme pt ca astea se stiu oarecum si culmea e ca pot fi trecute cu mai mare usurinta de cei mai impulsivi,( care-si zic ca lor nu li se poate intimpla, ca ei au totul sub control, ca numai aia slabi ajung la extrem) decit efectele astea intermediare.e ca in bancul ala cu un tip ce se duce sa ia tigari. si vinzatoarea il intreaba de care doreste, alea de fac cancer ori alea ce duc la impotenta si tipul le alege pe primele.asa ca da eu as baga si filme si mituri urbane as mai inventa vreo 2 uite asa ca sa fie:)), cum zicea lai, jointul ingrasa, ecstasy-ul duce la impotenta, absolut orice. si de fapt astea nu-s mituri.pt ca tocmai in asta consta parsivitatea drogurilor: efectele nu sunt standard. eu cunosc persoane care consumau cocaina inainte de a-i intilni eu acum circa 8 ani si care si acum o folosesc "controlat" asa in we mai dezlantuite. si nu-s deloc oameni din drum, ba unul in plina criza economica si-a extinse afacerea in stil mare, altul era mare manager la categorie grea ducind pe umeri o mare firma internationala si inca a mai si avansat intre timp, pe urma cineva de care ne izbim aproape zilnic pt ca si noi si el avem ca obiect de activitate turismul si unele activitati converg, ei bine nu e nici mai cu mot ca inainte, dar arata bine, nu e buhait, ii merge sa zicem asa si asa dar nu se stie daca nu o fi criza de vina si poti s ajuri cind il vezi ca e om serios. dar stim ca fol cind si cind cocaina. pt ca de astfel de tineri se vor izbi si ei, in gasca, la munte, de 1 mai la mare, etc..si in fata lor pot fi uitate toate filmele de speriat.de asta informatia trebuie sa fie completa, sa nu-i ia prin surpindere absolut nimic, at cind ei vor fi la inceput de viata si vor cunoaste dif persoane ori situatii. tocmai persoanele care folosesc una alta si par ca nu au nimic, aduc greutatea problemei. si vina poate fi si a noastra, pt ca de ei nu vorbeste nimeni, de ei evitam sa vorbim de frica sa nu dilueze efectul. de cei care iau si renunta si sunt ok. dar care ia uite au pierdut n sanse, au pierdut alte clipe frumoase care trebuiau traite la vremea lor. nu stiu daca am reusit sa transmit ce doream.de ex abordarea subiectului din perspectiva asta e si pt mine ceva complicat, inca nu stiu cum o sa procedez, habar nu am de vreau sa pomenesc si de mine, sper pina atunci sa gasesc calea potrivita.cit despre curajul sa scriu, asa e, cu toate ca privii moartea-n ochi de citeva ori in viata mea( acum nu ca as fi avut cine stie ce tinerete tragica, doar asa ceva mai palpitanta pe ici pe colo, dar mi se potrivi ca o manusa, nu mi-o reneg ) dar iti trebuie ceva singe-n vine sa vorbesti pe DC intre femei despre teme ce ar putea fi judecate:) pfuuui.dar nu e bai, asta-s eu si cu bune si cu rele si in caz de faultari la bataile cu posete, e ok fac fata:)mihuta, merci de intrebare, tot in al noualea cer cu cei trei pui ai mei asa cum eram si cind scriam acum o luna la sub de la nasterea unei stele:), daca ma apuc sa scriu de ei nu ma mai pot opri! nu de alta dar o sa ma fac vinovata pe urma de un boom de copilasi DC:)conchita, chiar cred ca numai 5% din tinerele violate merg sa depuna plingere. E f grav aspectul violurilor si sexului neconsimtit fie ca e vb de partener fie ca e vb de ce fel de sex e, ca poate fi chiar partenerul de o luna 5 10 stiu eu, care sa profite de ameteala temporara a fetei si care sa experimenete asa tot ce-i trece lui prin minte roi cine stie si a prietenului cel mai bun. Alcoolul in combinatie cu un joint poate face dintr-o tinara zdravana o leguma.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

" eu n-am inteles filmul Taken ca argument la discutia asta altfel decat ca o relatie bazata pe frica si neincredere intre copil si parinte poate avea efecte catastrofice. "

cine a creat aceasta frica si de ce exista neicrederea intre copil si parinte in acest film, dupa parerea ta, conchita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu ma gandesc ca daca varsta (medie) care incep sa fie expusi si incepe sa fie o reala amenintare este cea de 11-12 ani...atunci si abordarea trebuie sa fie diferita...
Una este sa ii explici unui copil de 8 ani, alta unuia de 11 ani...si cu totul alta adolescentului de 17 ani....

Ce as face eu...rusinos da' atinge scopu...as cumpara un kit de teste pt drug testing...si as testa din cand in cand fara ca copilul meu sa stie...
In plus fata de informare, discutii, relatie de prietenie (in limita crizelor varstei), filme...materiale...
Acum, la 7 ani...ma multumesc cu un basic de anatomie umana si tot ce poate afecta o buna functionare a organismului lui si evident ce poate denatura asta...(si uite asa...copilu' meu bea 4 pahare de apa zilnic...sper sa il tina)

Vikinga, am citit cu mare interes ce ai povestit...Esti de admirat
Ai dreptate cu efectele drogurilor...Eu am o prietena care recunoaste ca s-a drogat tot liceul cu "pot" si nu isi aduce mare parte aminte din el...dar a avut puterea sa renunte, acum e "clean" si si-a vazut de viata, si-a facut o cariera...(sora ei insa, fumeaza si acum...a fost casatorita de cateva ori, nu are job, si are un baiat de 12 ani...teama matusii ca va urma drumul mamei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Sinzi, e buna idea cu testatul dar cum iei mostre? Trebuie pipi nu-i asa?Stiu ca la servici la sot asa se fac testele, ei au la fiecare 3 luni.

Adriana 13w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Chiar am vazut ca exista la pharmacy drug test la vinzare. Nu le-am studiat deloc, doar am vazut ca le au acolo. Presupun ca-s teste de urina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Adriana, pai il iau rapid intr-o dimineata la ora 5 am "mama, fa pipi repede in recipientul asta "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

lol Sinzi, sper sa si functioneze.Eu in cazul asta cred ca as aplica regula la toti, sa fie corect, nu copiii fac teste si adultii nu. Daca e toleranta 0 apai si batranii sa faca testul :).Asa cred ca mai usor i-ai convinge si nici nu s-ar rascula ca nu ai incredere in ei :)

Adriana 13w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput