Cand si cum vorbim despre droguri cu copii?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

karliguta, am vazut si eu Taken chiar in uichendul asta, ai dreptate ca e un bun exemplu de film recomandabil adolescentilor. dar m-a lasat cu sentimente amestecate - ii inchidem in casa pentru ca traim intr-o lume nebuna? nu merge. au dreptul sa-si traiasca viata si au dreptul la libertatea de explorare. cum se impaca asta cu prudenta: ei bine, aici sta povara parintilor sa le-o educe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Robotzico, am crezut ca suntem vecine, dar nu din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Dar Taken este despre prostitutie, da, le tin pe fete drogate dar dupa ce au fost rapite, nu au ajuns ele in starea aia datorita drogurilor. Acolo greseala e ca au vb cu necunoscutul acela caruia i-au dat adresa.Cam de alta natura problema dar la fel de grava, poate mult mai grava decat orice.Am vazut ca este un fenomen in voga in Europa, se rapesc tineri si copii tot timpul, pt prostitutie, organe, adoptii ilegale...
Acum 6 luni, de langa casa mea era sa fie rapit un baietel de 7 ani!! Am inghetat cand am auzit ca Aidan se mai juca in curtea noastra cu copiii.In aceesi zi un alt baietel in Stuttgart a fost rapit si violat si a fost abandonat in alta parte a orasului...
S-au trimis rapoarte de la baza tuturor membrilor armatei punandu-i in tema cu tot. De atunci, Aidan nu mai face un pas singur, niciunde.Mai primesc mail-uri de la baza sa fim atenti ca uneori copiii sunt acostati pe strada de persoane necunoscute.

Adriana 12w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am vazut si eu Taken, dar daca vreti un film care sa te faca sa te gindesti bine inainte de a incerca droguri vedeti-l pe cel de care am spus mai devreme Requiem for a Dream. Mi se pare mult mai convingator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Eu una nu am sa stau sa astept sa vad in ce categorie intra fiu-meu, in aia care se opreste numai la pot, sau in aia care incearca mai multe. La mine in familie o sa fie un NU hotarat si toleranta zero oricarui fel de drog si oricarei dependente, chiar si dependentei de coca-cola sau tutun.
Sa va zic si de ce. Prietenul meu, primul care a murit la 19 ani. Era un tip super cerebral, cu capul pe umeri, tipul care sigur n-ar fi ajuns la nimic mai mult decat o tigara din cand in cand. Era un copil linistit, fericit, impacat cu sine, din toti, era cel care mereu gandea inainte de a actiona. Insa mai fuma si el cot la cot cu ceilati, ca sa fie cool, din cand in cand. Si uite asa de la o tigara deodata ii vine in minte sa se urce pe balustrada. Il cunosteam, nu era genul lui sa faca acte de genul asta. Sunt unii care fac astea si fara sa fumeze nimic, numai din bravada, stii cum sunt baietii la varsta asta. Dar el nu era asa. Toti prietenii mei mi-au sarit in cap si mi-au zis ca a fost un accident stupid si ca nu e in nici un caz de la marijuana. Insa eu cred cu tarie ca daca n-ar fi fumat tigara aia niciodata nu i-ar fi venit in cap sa se urce pe balustrada sa incerce sa faca echilibristica. Era la etajul unu, era iarna, zapada mare, distanta era mica, insa a cazut cu ficatul de o scara si intr-o ora la spital a murit.
Stiu ca nu pot fi sigura suta la suta, stiu ca sunt o multime de factori aleatorii in toata intamplarea asta, insa dupa parerea mea marijuana e un ingredient important in toata insiruirea asta de intamplari care a dus la moartea lui.
Stiu ca sunt statistici care demonstreaza ca majoritatea sunt oameni normali si nu incerca mai mult, insa nu poti sti niciodata din ce statistica faci parte. Stiti cum se zice, mieux vaut prévenir que guérir.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Vai vikinga ce spui tu acolo, acum is si mai speriata
Felicitari pt micuta "achizitie"
Dupa ce mai citesc ce scrieti voi imi e si mai clar ca sunt depasita de situatietrebuie sa ma pun la punct.
Mqqm eu te admir sincer si pretuiesc sfaturile tale. Stiu la cine sa apelez
Si eu incerc sa il duc de pe acum la cat mai multe activitati ca sa fie cat mai ocupat. Ma uit cu invidie la sportivii de performanta si ma gandesc pe cat de greu le este, poate asta i-a ajutat sa stea departe de "necazuri". Acuma stiu ca nu este relevant, ca pot pica si ei, dar oare ar fi o varianta?
Apoi de pe la ce varsta isi fac prieteni cat de cat? Al meu nu are/nu zice de nimeni inca.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Sportivii de performanta se dopeaza mereu, Michael Phelps, campionul Americii la innot, e major pot head, pot sa pun pariu ca toti skateboard-rii din echipa olimpica Americana, medaliati cu aur, sunt pot heads, jucatorii de fotbal american si nu numai sunt gasiti mereu pe enhancement drugs, growth hormones.
Sunt atat de impinsi sa invinga ca multi recurg la tot felul de metode.Ma rog cei care sunt pot heads o pot face numai in timpul liber pt ca nu poti sa fii stoned in timp ce ai o competitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Daiopri multumiri.Adevarul e ca pina in anul trei de facultate nici eu nu aveam habar de existenta lumii asteia paralele, imi ziceam ca is prostii numai de prin filme ori cine stie cum, asa doar unor oameni care oricum ar fi sfirsit rau in alcool ori pe strazi li s-ar fi putut intimpla. Erau insa linga mine, de ex cunoscuti nu prieteni, ori grupuri pe linga care treceam simbata seara cu grupul prietenilor mei, ori in disco dansam poate linga unii dintre ei, doar ca daca nu ai ochiul format sa vezi asta, nu sare de obicei nimic in ochi. Dar daca pina in anul trei eram bursiera si-mi vedeam de viata mea, invatam dar ma si distram frumos, mai cu o bere doua dar nimic excesiv ori pe extreme, atunci mi s-a dat toata viata peste cap. Daca as fi mers pe acel curs, poate cunosteam un coleg mai mare, ne casatoream, cind eram angajati pe undeva nu eram multumiti, emigram in Canada, Australia, USA ori stiu eu unde si imi pastram o alta imagine a studentiei in Ro. Nu ca nu ar fi, pt ca nu toti experimenteaza. Deloc, insa exista si un astfel de segment si nu-s doar aia de bani gata, uitati de parintii prea ocupati sa faca bani. E calduta imaginea asta pt noi, parintii cei buni, insa nu e prea adevarata. Eu de ex nu am ce le reprosa alor mei. Nici macar genelor lor, mama nu fumeaza, nu bea cafea, doar un vin de tara asa la o tochitura ori la o masa grea, tata a fumat in tinerete si s-a lasat, de baut la fel, eu nu-mi amintesc de tata beat, doar asa ametit si galagios. Alcoolici nu avem pe linie diercta, doar unul doi, rude prin alianta dar aia nu se pun. Pe scurt, in anul 3 imi parasesc prietenul care m-a lasat in niste datorii imense pt virsta respectiva, chiar si acum nu-s bani din drum, plec in vacanta de vara sa muncesc, aleg benevol direct undeva in mijlocul vietii de noapte care aduce bani multi dar care si "arde" rapid, care cere energie mai multa si mai multa si cit mai multa si zimbete si voie buna pina in zori. Acolo incerc sporadic cite un joint, nu imi place dar il trec la testat si imi vad de ale mele. Ma intorc in Ro, acopar o parte din datorie, imi ramin ceva bani si de fite, fara iubit intru in alt grup cu un tip mai mare cu care flirtam, genul de vesnic student cu ani aminati, restante, inceput de vreo 3 fac nici una terminata, avea si o mica afacere, in fine consider toatea astea f cool la vremea respectiva. Asa ca in grupul respectiv incerc ecstasy de vreo 3-4 ori, am fost din tipul celor care doreau sa se termine senzatia mai repede, nu-mi placea starea(initial am avut mintea sa ma fac ca o tin sub limba si sa mimez ce vedeam la restu, pe urma iau jumate cu grija..deh curiozitatea..), doar e cool sa poti sa domini o astfel de stare si sa crezi ca totusi o poti controla, pina la a patra care m-a speriat teribil si aia a fost si ultima! Si cu ocazia aia vad cum si aia 2 de la ASE luau, si aia 3 de la chimie alimentara se hlizeau cu acelasi tip care distribuia si-si treceau ceva din mina-n mina, ia uite si tipa aia de o stiam de dinainte ia ceva in mina asa pe dindos de la acelasi dealer, ia uite cum se duce la iubit si isi impart si rid complice si pe urma ii vezi "luati", tipul de vinde pe care-l cunosc mai bine dupa si asa intreb si aflu multe. In fine. Ma intorc in vest sa muncesc tot pt o vacanta, in ideea timp scurt si bani cit mai multi, descopar cocaina si aia din pacate imi placu mai mult si chiar o gasesc folositoare si atragatoare, vb aia e "naturala" plus ca nu sperie si nu surprinde negativ senzatia, e "doar" un energizant puternic, aud chiar in jur la vremea resp ca fiind numita asa un "medicament natural" pt o noapte, ce mai... aproape ca e homeopatie curata. O fol doar atunci, reintoarsa in ro nu o mai cautam. Si gata spovedania ca nu am chef de urmarit pe la subiecte cu aaaah pai tu vb aia care..asa si pe dincolo. Deja e discrepanta prea mare intre discutia asta virtuala si cam cum arata de ex ziua mea de azi, cu bebelus de 6 saptamini, luptat cu alaptatul si colorat cu Nadja. Dar sper sa tinem amanuntele discutiei la nivel de informatii intre maturi.In ultimii 8 ani nu am fol asa ceva, eram fumatoare si m-am lasat imedait cum am aflat ca-s insarcinata, m-am reapucat tirziu ca imi displacea ideea de miros de tigara in apropierea bebeului, dupa bb2 ma lasasem cam de tot, acum asa de mult degust mirosul de bb in casa, cum o adulmec si cum stam nas in nas, fumatul ori alcoolul nici nu intra in discutie. Altele mai grele is parca din alta viata, parca nu a mea:)Si revenind la drogurile in care nimeresc tinerii intii.Nu tre sa ai f multi bani sa incerci un joint ori un ecstasy, ba din contra iesi mai ieftin la o simbata in disco cu juma de pastila nenorocita din aia si 2 sticlute de apa, plus ca am auzit fete zicind (!!!) tinteti-va bine va rog..mai bine asa ca nici nu ingrasa si nu e plina de coloranti si E-uri!!! Mda 10-15 ani mai tirziu uitam ca la virsta aia destul de anapoda gindeam si noi, pe alte teme poate, dar ideea tot aia e. Si de fapt nu trebuie sa ne minunam prea tare cind chiar aici pe forum au fost sub despre reductil ori alte pastile de slabit care contin un fel amfetamina naturala(mai mult ori mai putin) care da senzatii asemanatoare, doar intensitatea e mult mai mica, miiini reci dar care transpira, stare de agitatie, sete excesiva, energie mai mare, ceva iritabilitate ori schimb rapid la o stare inexplicabila f buna si lipsa poftei de mincare. Am urmarit in timp citeva sub de gen si am observat ca unele femei s-au simtit f ciudat si au renuntat, altele au zis ca da e o schimbare dar nu ceva de speriat, imp ca slabesc si au continuat iar altele nu au simtit absolut nimic. Si drogurile dau senzatii diferite de la om la om(in fct de starea de sanatate si de cum le oscileaza de fel tensiunea, de-s hiper ori hipo) si la fel si de intensitate diferita. Plus ca mai conteaza si cu cu ce sunt asociate, cafea multa, apa putina/multa, red bull ori alte bauturi energizante, alcool mai tare ori mai usor.Si in fct de asta un drog poate sa placa ori poate sa displaca, ca placutul asta e cheia periculozitatii si dependentei. De incercat incearca f multi din teribilism, curiozitate dar de continuat o fac de ob din fericire f putini. Asa ca placutul senzatiei e baiul. Plus daca nu place ori senzatia e asa nu cine stie ce de atractiva, dar intervine dorinta de apartenenta la grup, de insecuritate inafara lui, un aspect important e cultivarea sigurantei de sine. Da dom'le sa se creada cei mai iubiti, cei mai frumosi, cei mai cool, cei mai atragatori, cei mai destepti, inca din scutece si pina-s mari, sa nu aiba nevoie de alte apanaje din exterior.Inafara de frica(pt ca ea exista la incepatori, toata lumea stie ca drogurile pot..aia si aialalta) mai sunt si mici alte chestii care ii face sa-i tina deoparte, poate surprind prin cit de "usurele" sunt argumentele dar functioneaza mai bine uneori decit informatiile grele. Cum ziceam de frica de injectie specifica celor mici. De ex o mica istorioara. In ro, un grup amestecat de studenti si unii mai mari care terminasera de un an doi, la munte intr-o cam de hotel fumind un joint trecut din mina-n mina. O tinara evident incearca pt prima oara asa aceva, dar dorind sa para mai "grea" zice .aaah eu fumez asa ceva si nu e problema(pt ca totusi nu ti-o indeasa nimeni in gura sa fim seriosi, ba din contra uneori astia mai tinerei sunt intrebati mai intii), trage cu tarie de vreo 3 ori, o ia o ameteala mare si o cuprinde o stare de cum sa zic, aaaa laxa a muschilor de pretutindeni, de well sa o spun asa de-a dreptul , scapa ea gratioasa un mare si puturos pirtz! Ea in anul intii printre aia mari, era si noua in grup venita cu proaspatul iubit, va puteti inchipui! Astialalti deja laxati la simturi de joint care oricum rid pina si la un deget intins, is luati de un ris atit de hohotitor, de erau lesinati pe burta cu lacrimi pina-n barba, ea verde albastra rosie fu prima si ultima oara cind a pus gura pe asa ceva!!! Plus alte tinere de pe acolo si-au reconsiderat pozitia vis-a-vis de jointuri ca vb aia mai bine sa te mentii fina, epilata si atragatoare decit de gasca cool si cu fundul slobod. Ei uite asa ceva as insera pe aici pe colo fetei mele, pe care mi-o stiu ca tine de pe acum la frumusete rau de tot, mai rau ca mama-sa!Pe urma multora le displace fumatul jointului pt ca de ex pute! Are un miros intepator, acum nah depinde si de ce amestec e folosit, dar a channel nu miroase, categoric!Altor tinere, ca de ex mie, le displace sa puna gura pe o tigara balosita de altii inate, ca altii fumeaza mai in coltul gurii uscat asa, dar altii mai... bleah prea salivosi nu stiu cum. Si apoi or fi amici si e misto sa fii in grup, dar daca sa trec o tigara dupa iubit e ok, dupa toti e prea de tot, prea intim. Mai e un aspect. Tigara refacuta nu mai are aceeasi consistenta in tutun, e mai aerata si se arde altfel, plus ca nu are filtru si da senzatia de fierbinteala a buzelor, plus aroma aia iute care parca-ti vine direct in dinti. Si uite asa mici amanunte din astea is mai grele uneori decit informatii din alea de prin dtudii. Astea-s pt mintea noastra de acum, dar la 18 ani prind (si) cele mai surprinzatoare argumente.Am reusit un mare roman taman cind e sub abandonat. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Bravo Vik ca ai reusit sa revii de pe taramuri necunoscute . Tu ai incercat si la categoria grea, pe mine nu m-a pasionat niciodata. In cluburi erau amici de party care incercau sa imi ofere ecstasy si am refuzat mereu, pur si simplu nu m-a interesat.Parca eram setata sa cred ca orice inafara de marijuana e rau.
Nici eu nu am vicii dar nu pot sa spun ca dupa ce pleaca copiii la colegii nu o sa stau seara cu batranul meu la un pahar de vorba si un joint. :)

Foarte haios ca fetele discuta de E-uri cand e vorba de droguri LOL, aia e intr-adevar problema de care trebuie sa se fereasca.lol
Iar tipa cu partzul m-a distrat de numa :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Inca un argument "usurel" dar functional anti-pot pt. fete mai ales - ingrasa nu direct, da' poa' sa dea o pofta de mancare de se duce galonu' de inghetata de zici ca nici n-a fost.

Lai

Mergi la inceput