concediu prenatal

concediu prenatal | Autor: meribela

Link direct la acest mesaj

Buna seara,

Am descoperit site-ul acesta si observ ca este mult mai detaliat in unele probleme in ceea ce priveste drepturile viitoarelor mamici.
Indraznesc si eu sa va spun nelamuririle mele poate puteti sa ma ajutati cu raspunsuri.
Sunt insarcinata in 32 de saptamani si am decis sa muncesc pana la sfarsitul lunii a 8 a de sarcina( urmeaza ca de la 01.03.2010 sa intru in prenatal). Am muncit pana pe 09.04.2009 cu contract individual de munca cand mi s-a restructurat postul. Am reusit sa ma angajez la scurt timp (18.05.2009) la noul loc de munca unde sunt si in prezent. Am avut o perioada de proba de 3 luni dupa care angajatorul mi-a prelungit contractul pe un an insa tot cu durata determinata ( perioada se termina la 18.08.2010). Mi-am anuntat in scris angajatorul despre sarcina si am luat si o adeverinta de la medicul ginecolog unde se specifica oficial acest fapt.
Acum intrebarile mele sunt legate de perioada (09.04.2009-17.05.2009) cand nu am avut nici un fel de venit, indeminizatie precum si de concediile pe care urmeaza sa le iau.
- mai pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca eu intru in prenatal la 1 martie si daca am acea perioada neacoperita de venituri ?
- cum trebuie sa procedez la primirea celor 85% din salariu in prenatal si postnatal pentru ca angajatorul nu prea imi ofera detalii?
Va multumesc si sper sa ma ajutati.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

- Hmmmm cam prea lunga perioada aceea depaseste o luna cred vor fi probleme.
- duci concediul medical la serviciu si iti calculeaza / platesc ei in functie de veniturile tale. Banii ii primesti exact ca si cum ai lua salariul doar ca vor fi ceva mai putini.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput