Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *70*
Raspunsuri - Pagina 24
mimika spune:
Ola!
raluk, noi am inceput diversificarea cu suculet de mar si de morcoveata. Am dat 3 zile suculet de mar, apoi 3 zile de morcovel, apoi am combinat. In paralel cu "combinatia" am dat si un pic de suculet de mandarina, tot asa, 3 zile, iar am combinat...Apoi am inceput cu zeama de la morcov fiert, 3zile, am introdus si albitura, dovlecel, dupa vreo saptamana de zeama, am inceput sa fac si piure de legume. le-am dat intai din piure sa guste, cu lingurita si am pus zeama in biberon, le mai dadeam in timpul mesei si cate o gura de zeama, sau la sfarsitul mesei. Acum am cam renuntat la zeama din biberon, fac piureul mai moale, ca nu mai vroiau deloc zeama.. Cam asa am inceput. Schema de diversificare pe care a gasit-o hepilica parca, aia de om mare, o am si eu de la medlife, cica este schema internationala de diversificare. Noi papam la ora 10: un mar ras, 2 lingurite de cereale cu biscuite, 3 lingurite de branzica (azi), sa vedem la cate ajungem.Asta pentru fiecare copil. Zilele trecute am pus si jumatate de banana, dar am observat ca Luca are pe piele 3 pete mai aspre si mi-e teama de dermatita atopica, asa ca am scos banana. La pranz fac piure din jumatate de morovel, cam tot atata pastarnac+ radacina de patrunjel si dovlecel si asta o impart la amandoi. Am avut un piept de gaina de curte pe care l-am portionat si l-am pus la congelator in pungulite mici, cat pentru o masa. 50 de grame de carne la o masa este enorm, zic eu. Eu le-am pus 50 de grame la amandoi, cel mai mult si tot mi s-a parut ca papa numai carne. Dupa-amiaza cereale Humana cu cirese si banane, care le plac de mor, tremura cand le vad. matei isi freaca nervos picioarele si Luca da cu mainile in babetica de plastic, de aia cu sant (mare inventie!!). Sunt mortali. Lui Matei cred ca ii trebuia un furtun pe care sa ii vina mancarea, ca bazaie cum ai scos lingurita din gura lui
. Suculete combinate le dau cum se trezesc, am vazut ca atunci le este sete si beau de nevoie. In rest, beau asa...fara chef, ca ma rog de ei. Seara si noapte laptic. Uneori mai papa si ziua cate un bibe de lapte, in general intre masa de dimineata si supa, ca e timp mai mare. Poate am mai dat amanuntele astea, sorry daca ma repet. Pana la ora asta, fiecare bb a prestat 2 placintele.
Danuta, condoleante! Dumnezeu sa il odihneasca!
Apropo de fructe, eu dau comanda la mama de mere, ia de pe piata, cred ca de la tarani ca miros frumos de tot. Si sunt 1 leu 50, nu 3 lei ca la noi in piata.
A venit fratelo la noi, trebuie sa plec de la calculator. Pupi!
Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi
Mama_si_pisa spune:
Sarutari pe obrajori, doamnelor!
M-am mai înzdravenit si am luat-o voiniceste la recuperat. Vai mie, eram la capitolul 66... Am reusit sa ajung la 69, dar când va prind numai Domnul stie, ca va miscati de parca beti cafea în loc de apa. 
Va multumesc frumos pentru toate urarile si cuvintele de bine, am fost coplesita de multimea lor. 

Acum doar câteva cuvinte si mai revin când ajung la zi:
Selen, ce mult ma bucur ca te-ai dus la nunta si ca te-ai relaxat!
Monica si nu numai, de fapt, ce va împiedica sa iesiti cu saniuta?... Nu stiu prea bine care sunt obisnuintele hibernale ale bucurestenilor, dar la Piatra Neamt eu n-am observat sa fie vreo vârsta-limita "de participare" la harmalaie de orice fel prin zapada. Chiar zilele trecute îmi povesteau matusile mele (care au 40+) ce bine s-au distrat duminica la sanie, cu prietenii. E adevarat ca e oras de munte înconjurat de paduri si dealuri
, deci sunt multe locuri bune de derdelus ferit de pericolul masinilor, dar si parcul mie mi se pare perfect pentru o iesire cu sania; nu-s eu prea sportiva, dar as iesi daca as vrea. Deci la modul cel mai serios va spun ca mai sunt si alti adulti (multi) ca voi si va îndemn sa nu lasati sa treaca zapada si anul asta, ca se mai mareste cu un element lista de regrete si e pacat. Daca vreti, eu vin sa va fac galerie (si sa mai arunc, asa, din greseala, câte un bulgare, doi)!
Dana si Andre, bravo!
Luto, extraordinar! M-a emotionat puiul tau si m-a lasat fara cuvinte. 
Manga, v-ati mutat?
Madalina, Madalina, felicitari - ce veste minunata!
Cristina, am vazut si admirat pozele de la botez. Ce mai faci - esti mai bine? Te sarut si daca te mai aud spunând cum te chinuiesti, în fiecare zi intru pe forum, chiar si numai 30 de secunde, ca sa scriu un singur cuvânt: "prezervativ".
Anomis, draga mea, sigur ca vreau sa ne vedem, m-ai uimit. Eu locuiesc în Vitan, dar ne vedem noi la primavara, fii sigura, cu baieteii nostri ca niste gâze printre pomii înfloriti, ori mai pe soare, vom vedea noi. Mai vorbim pâna atunci, ca sa treaca frigul mai repede. Te sarut!
Techila, ce mai face Mihaitza?
Gata. Restul, alta data. Pa!