Bobocei de sept-oct 2008 (256)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abe spune:

andy_p am vazut-o pe alexia, e frumoasa foc! ce bucle are...acum mi-e asa de ciuda ca am tuns-o pe maria...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

SALUTARE, SALUTARE! Alergand dupa voi cu limba de-un cot, ca ramasesem in urma cu 2 capitole, am reusit sa va ajung din urma cu cititul.
Acum ia sa vad daca imi mai amintesc ce-am vrut sa raspund...

In primul rand:
La multi ani, Andy_g! Sa fii sanatoasa, fericita si iubita toata viata ta! Sa ai parte mereu numai de bucurii!

Piolica, La multi ani mamei tale, s-o tina D-zeu sanatoasa inca multi ani de aici incolo! si... La multi ani sotului tau!
Ma bucur ca Elsa e mai bine acum.

Ada, felicitari lui Teo pt. primul pishu la oala!

Lapte in cantitate prea mare pe zi: cu cat bea mai mult lapte cu atat pierde mai mult calciu??? De unde teoria asta??
N-are nicio noima!
Alta e problema, sau mai bine zis, altele sunt problemele, ca e mai multe:
1. cu cat bea mai mult lapte, riscul obezitatii este mai mare, datorita excesului de glucide
2. riscul anemiei prin pierderi de fier (microsangerari intestinale) sau prin aport insuficient de fier (LP/LV sunt sarace in Fe)
3. aport insuficient de alte alimente, pt. ca se satura cu laptele in exces.
Cartile admit o cantitate de 500 ml lapte /zi, dupa varsta de 1 an. Acum cat se potriveste ce zice cartea, cu realitatea... e alta poveste.
La fel ca interdictia de a da copilului lapte in cursul noptii... O explicatie a acestei interdictii se regaseste in cele expuse anterior. In plus, zic unii, exista risc mai mare de a dezvolta carii la cei care beau lapte si in cursul noptii, pt. ca nu se poate igieniza cavitatea bucala dupa. Eu personal nu cred in astfel de teorii. Unele studii spun chiar contrariul, ca laptele, prin bacilii pe care-i contine ar proteja impotriva cariei dentare: bacilii prieteni din lapte se lupta cu bacteriile care cauzeaza cariile.

In plus experienta mea de mama mi-a aratat ca, vorba voastra, n-ai ce face cu un copil mic care cere lapte in toiul noptii si nu vrea altceva decat LAPTE.

Eu i-am dat lui Victor lapte noaptea (formula) pana in jurul varstei de 1 an si 10 luni. Chiar ma bucuram ca bea laptele ala de noapte, pt. ca manca putin in cursul zilei, si asa eram eu mai linistita ca si-a facut aportul caloric. Cand am incetat sa-i mai dau laptele in timpul noptii a fost pt. ca eram eu prea obosita de atatea treziri si am crezut ca daca reusesc sa-l fac sa renunte la biberonul de noapte, voi scapa si de treziri. Dar n-a fost asa...

Am reusit sa-l conving, dupa ceva pregatire prealabila, ca "vacutele nu mai dau lapte noaptea, pt. ca dorm" . A tinut povestea asta, si dupa cateva nopti de bazaiala dupa lapte, n-a mai cerut, dar de trezit tot s-a trezit, chiar daca mai rar.

Mergi la inceput

Am revenit cu un alt mesaj, ca ma lungisem prea mult cu cel anterior...

Laura, e tare dulce Alexia cu mutritele ei simpatice si buclele blonde! Eu chiar asa blonda mi-o aminteam, doar ca i-au mai crescut pletele. E frumoasa! (ca mamica ei)

Anamona, ce scumpica e Thea cu povestile ei!

creme de fata: vara - Vichy Aqualia Thermal, acum iarna: Avene Ystheal+
masti cosmetice: masca exfolianta Vichy Purete Thermale si masca hidratanta Biospecific Yves Rocher
... ambele categorii, cand nu uit sa le folosesc, adica din an in pasti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui alessia2005

Apropo..cam la cat timp de la contact sau ovulatie poti face un test de sarcina...am gasit pe unele site-uri..fie la 14 zile, fie la 6 zile..cica acele teste barza ar fi mai sensibile la hormonul de sarcina..si ca s-ar vedea si dupa 6 zile...

Nu stiu..eu, mereu le-am facut la 3 zile dupa ce trebuia sa-mi vina ciclul..adica..mereu..doar de doua ori...dar, la 6 zile n-am incercat..Nu mai am rabdare sa treaca doua saptamani..mi se pare mai aproape acum la 6 zile...

Cred c-o sa incerc acum, dupa 6 zile, si apoi mai incerc iar dupa o sapt. Voi..ce stiti? O iesi la 6 zile ceva?

Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)

Mie ultimul mi-a iesit pozitiv la in ziua 25 a CM, cam la 13 zile dupa ovulatie si era ff slab pozitiv, nu cred ca sunt sanse mai devreme .. testele barza dau uneori rezultate fals pozitive, am patit acum 2 luni, mi s-a luat definitiv de ele! Acum am folosit Sure Check.

BAFTA!!!

Gruia, farama de steluta

Mergi la inceput

Si acum noutatile despre noi. Cu care sa incep? Cu alea rele sau cu alea bune? Mai bine le intercalez:

1. din aceasta seara suntem fericitii posesori ai unui Golden Retriever super dragut si jucaus! Copiii il adora! Asa frumos s-au jucat impreuna!

2. de ieri am descoperit ca avem in colectie... giardia. Am descperit la copii, dar presupun ca, avand in vedere convietuirea noastra in comun... avem cu totii. Sa NU ne traiasca!
Asa am descoperit (sper) care e cauza varsaturilor repetate ale lui Dragos si a durerilor de burta, la Victor - se plange de vreo 2 sapt. de dureri periombilicale.
De maine incepem tratamentul! am luat un produs naturist ayurvedic - NIKVORM. Cica-i tare bun; va spun daca a functionat, ca e mai putin toxic decat clasicele antihelmintice allopate, gen Zentel.

3. Dragos si-a dat drumul la vorbe - in fiecare zi mai zice cate 3-4 cuvinte noi. Mai nou zice foarte clar si corect: banii, buni, nenea, tanti, calu', oaia, vaca si zice, usor stalcit, patch=pat, pac-pac e ciocanul, brrm-brrm = masina de gaurit/infiletat. Toata ziua e in garaj! Am un mic-mare mester! Am sa va pun niste poze cu el sa-l vedeti la treaba.

4. o chestie noua: toata lumea ma bate la cap sa nu ma intorca inca la munca. Cica "nu-s normala" daca o fac . Asa ca... iar sunt nehotarata. Oricum, ma duc sapt. viitoare sa discut cu sefa, sa vad in ce ape se scalda si ce parere are. Mi-e groaza de mor!

Mergi la inceput

aah! si... am uitat:

5. i-am luat lui Dragos, in sfarsit, olita de care cautam inca din decembrie, de aceea ca un jiltz, asa ca de maine incepem antrenamentul la oala! Sa ne tineti pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

babymom, ! Ce olita? (brand, pret, de unde)
Imi pare rau de giardia. Si eu am auzit ca Nikworm e bun. Mama ce ma bucur de catel!!!
Asa tare mi-as dori si eu unul, dar la bloc... si cine sta dupa el cand ma intorc la interminabila mea munca...

piolica, sa-ti traiasca sotul vesel si sanatos! La multi ani (fericiti impreuna)!

Teo inca nu doarme. Pentru ca bunicunicu nu vrea sa inteleaga ca asa e el, mai altfel decat isi imagineaza el. Daca doarme 3 ore, de la 3 la 6, nu mai adoarme pana la 12-1-2
Nu eram acasa asa ca a profitat si a calcat interdictia, l-a fortat la somn de amiaza. El se opune, se zbate, plange... daca il convingi sa stea intins nitel, adoarme.
Dar clar nu mai doarme seara si nu te mai intelegi cu el.
Nu va mai zic cate reprosuri zilnice imi face ca nu are copilul la varsta asta cate mese trebuie. El are 4, din care una de fructe. Daca ii dau mai multe, nu mai mananca seara, si tot asa.
MINIM 5 MESE!!! Asta e subiect important, de urla la mine obidit ca torturez copilul.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

babymom, ! Ce olita? (brand, pret, de unde)

Ce brand?! Niciun brand! E no name, de la magazinul de plasticarii din cartier, e ori romaneasca, ori chinezeasca si a costat 11 ron. Buna afacere, nu?! Am avut la fel la Victor (vreo 3, ca le lasam prin diverse locuri pe unde umblam) si am fost multumita ca a fost singurul tip de oala pe care a acceptat sa stea. Am avut inainte de asta inca vreo 3 modele, care mai de care mai sofisticate, inclusiv din aceea care canta daca faci ceva in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

eu nu folosesc masti decat la cosmeticiana. Si n-am mai fost tare de mult...

Crema fata: Avene ysteal (antirid) si Hidrance (de zi, inainte gaseam cu factor UV, acum vad ca nu mai este)
Am si o trixera expirata. S-o arunc... s-o folosesc eu...
Mai incerc acum Cold Cream si Wild Rose de la Weleda, tind sa fiu multumita, dar sunt inca in teste.

Pentru maini si picioare am de la Avon o crema de la marea moarta (edit, ce aiurea suna... se cheama dead sea minerals...) si una cu extract de cafea. Nu ca le-as folosi prea des... dar am, sic.
Mai am etajera in baie plina cu tot felul de mustela si altele de corp, pt stretch marks, bla-bla. Nu apuc sa ma dau

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza, haideti la

Oana multam de lista, tare frumoasa

Alessia, Piolica

Clau dap...iar am facut-o

Anca tare dulce Carla, frumoasa foc

Babytza multe

Abe si Crina trage palme...moa da' ae o palma grea

Laura, multam, la cat mai multe iesiri

Babymom felicitari pt progresele lui Dragos, ma sa scapai repede de giardia...apropo cum ti-ai dat seama...prin analize? Ma bate gandul sa ii fac si eu Crinei un set de analize...tinem pumnii sa mearga operatiunea olita
Felicitari pentru catelus, Crina e topita dupa ei, sa pui poze cu puii

Ada mlti si sper ca tati sa inceteze cu reprosurile

Noi am avut o noapte bunicica, cu cateva treziri...iar acu la 7 a dat trezirea...asa ca bag si va dau si voua [:D}

de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt

Mergi la inceput