antitermic doar cand face febra?

antitermic doar cand face febra? | Autor: denisamov

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
ma confrunt cu o dilema si nu as vrea sa aflu si parerea dvs.
Copilul meu este racit si doctorita mi-a zis sa-i dau nurofen la 8 ore. Eu nu i-am dat decat in cazul in care facea febra! acum raceala s-a complicat si face febra si la 3 ore de la dministrarea unui antitermic (ii dau nurofen+sup. paracetamol si pana acum i-am dat de 2 ori si diclogesic).
Acum ii dau si augumentin bis la indicatiile medicului.
Ideea e ca nu inteleg de ce sa bag in el antitermice la ore regulate daca copilul face febra de doua ori pe zi?
nu este normal sa-i dau atunci cand face febra?
de ex paracetamolul de sa dupa 38.5...de ce sa-i dau oricum paracetamol alternativ cu nurofen daca copilul nu face febra?
sper ca ati inteles nedumerirea mea . Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

DENISA - Da-i antitermicul alternativ, Nurofen si Panadol, asa cum ti-a zis si doctora si cum scrie si in prospectul lor.
Se da asa pentru ca temperatura este efectul sau simptomul unei afectiuni, care nu s-a vindecat inca. Daca tu ii dai numai cand face temperatura nu vindeci boala, ci elimini pe moment efectul. In plus, ii faci copilului rezistenta la medicamentul respectiv pentru ca organismul lui invata sa-l tolereze fara sa mai reactioneze pozitiv la el.
Medicamentele se dau periodic si constant, nu le opresti cand simptomele dispar pentru ca boala inca exista si risti sa ia amploarea.

Cristina +28 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Si noua ne-a dat dr Nurofen sau panadol, dat la ore fixe, timp de cateva zile, fara sa aiba copilul neaparat febra. Ne-a dat de cateva ori si pt a preveni probabil febra, cand avea mucozitati abundente si tusea. Si de cateva ori am si scapat fara antibiotic cu un astfeld tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

In plus ibuprofenul din Nurofen are si efect antiinflamator.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

din ce spuneti...inteleg ca o boala se poate vindeca doar prin administrarea corecta a antitermicelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Nu cred ca se poate scapa de orice raceala cu antitermice. Depinde de la caz la caz. Dr noastra pediatra sustine doar ca luata din pripa si tratata cu paracetamol sau nurofen, plus picaturi de nas, Tantum verde, aerosoli etc., o raceala poate sa treaca fara a ajunge la antibiotic, ceea ce este mare lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

din pacate noi am ajuns la antibiotic! :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Denisa, tu cand esti racita ce faci? Nu neaparat cu febra. Iei paracetamol, sau ceva din gama acestuia. Paracetamolul si nurofenul nu sunt doar antitermice. Se dau in caz de raceala, dureri moderate... citeste prospectele. Fa cum a zis doctorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sweetmelon

Nu cred ca se poate scapa de orice raceala cu antitermice. Depinde de la caz la caz. Dr noastra pediatra sustine doar ca luata din pripa si tratata cu paracetamol sau nurofen, plus picaturi de nas, Tantum verde, aerosoli etc., o raceala poate sa treaca fara a ajunge la antibiotic, ceea ce este mare lucru.

Are dreptate. Copiii mei au trecut peste toate racelile fara antibiotic, cu exceptia uneia singure la cel mare. Au mai luat antibiotic la otita si bronsiolita (cel mare otita, cel mic bronsiolita)

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Mai bine de ii dadea-i copilului nurofen cu paracetamol sau panadol, la un interval orar cum ti-a spus medicul, decat sa fi ajuns sa-i dai acum augumentin, care este un antibiotic destul de tare pt copii.
Eu as merge pe mana medicului, asta daca ai incredere deplina in el, daca nu, schimba medicul, pt binele si sanatatea copilului.

Sanatate multa puiutului.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dragelor, antitermicele nu vindeca raceala si nu au nicio legatura cu complicatiile.
Toate aceste siropuri au doza lor de toxicitate (nurofenul nu e bine tolerat de toti copii).

Eu nu vad sensul sa se intervina cu antitermicele cand nu face copilul febra. Dr noastra ne-a spus clar, la un copil febril se aterneaza nurofen cu panadol la 4 ore, in rest, daca nu face febra nu se da siropul respectic, ci sa insitam pe ceaiuri calde cu miere, vitamina C cu propolis...avem ce baga in ei, nu asta-i problema....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput