Primul an de scoala: 2009-2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi avansam foarte frumos la citit,ceea ce tare mult ma bucura.La scoala a luat FB la citire-text la prima vedere,iar acasa pe text scris un pic mai marut nu oboseste atat de repede ,azi a citit 4 pagini si inca mai voia.Asa ca sunt foarte mandra de ea,nu doar ca citeste mai bine,ci ca vrea ea singura sa citeasca.Sambata i-am dat eu teste la mate si romana,a luat la ambele peste 9.50,dar nefiind perfecte nu i-a prea convenit situatia.Ea voia 10 ,fara greseala.La romana oricum am fost un pic rea,ca i-am dat din I cu caciula in contrast cu a din a-nu stiu cum sa scriu ca sa fie clar.Inceput vs Romania.Foarte greu mi se pare mie,ea vad ca pricepe,sa vedem daca si la scoala va sesiza diferenta si va scrie corect.Ca abia maine cred ca trec la a din a.La mate un pic mai bine ca punctaj decat la romana,aproape perfect ce a facut,dar iarasi un pic neatenta.
Noi am pregatit deja punguta cu martisoare,la noi si baieteii primesc martisoare,asa incat ea si-a ales cam 9 pentru cedi mai apropiati colegi,iar pentru ceilalti le-am ales eu.Pentru doamna avem un martisor-delfinas si pana la urma am ales zambilute,ca tare frumos mai miroseau si m-am gandit ca daca tot se poarta movul si doamna se imbraca des in mov sa primeasca pe 1 martie si ceva mov.
Va doresc tuturor o primavara plina de soare,cu sanatate si bucurii,cu oameni buni alaturi si copiilor sa fie sanatosi si sa invete bine!O zi superba maine!Revenim maine cu impresii de la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Destul de greu cu i si a cu caciulita. Pentru ca este neinceput, neindemanatic, mana. Greu de priceput unde e i si unde a. Am vazut ca fac exercitii de pus ceva (ne- de ex.) in fata cuvintelor care incep cu "i" (ex. inceput - neinceput). Pe vremea mea era mai simplu, doar cu "i" si "a" doar la Romania, roman.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu cred sa se supre d-na ca o sunam, mai ales ca asta s-a intamplat de 3 ori pana acum. Prima data...nu mai stiu de ce, a doua oara am anuntat-o ca nu poate ajunge Matei lunea la scoala pentru ca era duminica -pranzul si noi eram inca la Oradea la campionatul de karate (am ajuns in Bucuresti pe la 3 dimineata) si acum, cand pregatesc serbare si trebuia sa creem 2 copaci. Copacii pot fi mai mari sau mai mici, cu frunze sau fara...vroiam sa intelegem la ce foloseau. Pana la urma trebuie sa fie cam cat copilul, sa aiba frunze iar niste fetite (cu roluri de "crenguta inmugurita" si "crenguta inflorita") sa lipeasca floricele. Asa ca sunatul era in scop lucrativ . Daca tot am sunat-o, femeia s-a considerat datoare sa ne spuna de evolutia copilului.

La prima sedinta invatatoarea ne-a dat numarul ei de mobil (probabil cand nu vrea sa fie deranjata il inchide). Pana acum au fost 3 sedinte si la atat s-a redus comunicarea directa intre noi, parintii si doamna. Dimineata copiii sunt lasat la poarta scolii iar la pranz ai mei sunt luati de bunici, asa ca nu avem cand sa ne intalnim. Bunicilor le-a mai spus ca e totul in regula, dar...

Martisoare am luat pentru toate fetitele de la scoala (vreo 10), de la engleza (5) de la karate(5) de la gradinita celuilatl baiat( alte 11) si evident la toate doamnele, domnisoarele, ingrijitoarele..prietenele de familie...cine m-a pus sa fac baieti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Anya, eu stiam ca de fapt fetele dau martisoare baietilor, care "se revanseaza" de 8 martie . Cel putin asa m-au invatat ai mei ca ar fi obiceiul corect.

In realitate, cat am fost in ROmania dadeam martisoare la toata clasa, ca sa nu se simta nimeni discriminat si la invatatoare, bineinteles...

Acum mi-a venit ideea sa confectionez eu martisoare, dar din pacate mi-a venit abia ieri, deci fara materiale... cred ca aman pe anul viitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Buna fetele
In legatura cu implicarea sotului in asistatul lectiilor, recunosc sotul meu se implica foarte mult. Daca cedeaza nervos el, preiau eu stafeta.
Alin are 19 fete in clasa, asa ca a plecat cu 25 de martisoare- si pt cazuri neprevazute .
Si noua ne-a dat d-na invatatoare nr de telefon, dar recunosc ca nu am sunat decat de doua ori.
Cu cititul >mergem la fel de prost> iar mai nou din acest semestru a inceput sa greseasca si la dictari si sa scrie si urat.
Nu stiu ce s-a intamplat. Poate s-a marit ritmul de invatare si el nu face fata??!! Nu stiu ce sa mai zic... Si a luat primul "suficient" din viata lui. Este foarte suparat , nu ca a luat suficint ci pentru ca s-a interzis psp-ul pana la "repararea" mediei.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Diana, nu fi suparata pentru S, nici macar noi, adultii, nu suntem perfecti! Isi va repara media, vei vedea!

Aseara am sunat acasa la parintii mei, si sotul nu a avut lucru si i-a spus mamei mele ca Stefan scrie urat ... Stefan nici nu a mai vrut sa vorbeasca la telefon, si-a "facut de treaba", iar mama, "pe faza" si ea (este educatoare), a zis ca "Daca v-am zis sa nu-l dati de 6 ani la scoala..." Apoi am pus camera video si l-a vazut/auzit citind in germana , el care acum 6 luni nu stia o boaba, si a zis ca este cel mai destept baietel roman din Austria ! No, deci ne distram! Adultii astia!

---------------------------------------------
Un prieten bun nu se gaseste la capat de drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

A trecut si primul 1 martie la scoala.A fost o zi frumoasa,cu soare la noi,chiar de primavara,spre marea noastra bucurie.Fiica-mea a daruit martisoare tuturor copiilor si a si primit o groaza,chiar nu ma asteptam sa primeasca atat de multe si atat de dragute.I-a daruit si doamnei martisor si zambilute si la fel,cate un martisor si o floare,doamnelor de religie si sport.I-a placut aceasta zi,a zis ca au invatat cantece despre mama si la mate au dat test.Sa vedem maine ce a facut,ea zice ca foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Si fimiu a dat martisoare la toate colegele, insa aseara cand l-am intrebat nu parea prea incantat, i s-a parut destul de complicat, o treaba destul de serioasa 'domle.. A spus ca mai distractiv a fost pt fete

In schimb ce am observat eu a fost ca la o simpla intrebare de matematica cu necunoscuta, pe care i-am adresat-o aseara a raspuns cu totul aiurea (in conditiile in care mate era punctul lui strong, according cu ce spunea dna, desigur).Cred ca nu au mai facut in ultimul timp asta la clasa si se pare ca a uitat algoritmul..Ceea ce aveati dreptate cand mentionati in paginile anterioare ca nu ar face parte din programa si poate ca este totusi prea mult pt ei..

Aseara dupa multe zile fara sa citeasca, a reusit sa citeasca primul capitol din Colt Alb. El a zis ca pana vineri, o termina , mai vedem daca o sa reuseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

"Noi" asteptam vacanta .E obosit si trag de el ca de un magarus la teme. Isi risipeste energia contrandu-se cu mine, in speranta ca scapa. E grabit, citeste inceputul cuvantului, si apoi continua cu ce i se pare potrivit, nu citeste tot cuvantul. E disperat cand tema se desfasoara sub forma de dictare(dupa ce a citit el lectia sau fisa), desi ieri, pe o pagina a gresit doar cuvantul cumatrei, scris cumatrtrei.
Doamna imi spune ca alearga mult in pauze.
Dar mai presus de toate, e indragostit. Nu l-au interesat martisoarele, decat cand a auzit ca poate sa-i dea si lui Roxi, si i-a ales o potcoava cu o inima rosie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Am primit ieri cel mai frumos martisor posibil de la baiatul meu: la un test de joia trecuta (anuntat cu surle si trambite dinainte) a luat FB. Un test nu atat complicat cat voluminos (trei pagini A4 cu exercitii si probleme). Ma asteptam sa stie sa le faca, dar imi era nitel teama ca nu va fi atent pana la sfarsit. Nu mi-a venit sa cred ca nu a avut nici o greseala
Deci, am primit un FB, martisor

Mergi la inceput