Primul an de scoala: 2009-2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 13
Nicoleta spune:
Da, au doamnele din Ro o viteezaa! Ma intreb ce vor face spre sfarsitul semestrului, oare vor fi si zile libere? fara teme? Fara litere noi? 
Cand incepe vacanta de vara in Ro? Si cat dureaza cea de Pasti?
In Au vacanta de Pasti incepe in 29.03 si se termina pe 5.04. Si anul scolar se termina pe 4.07.
---------------------------------------------
Un prieten bun nu se gaseste la capat de drum.
happiness spune:
Vacanta de primavara,exact inainte de Paste,pe 2 aprilie ultima zi de scoala,dureaza doar o saptamahna.Vacanta de vara e de pe 12 iunie.![]()
Nicoleta spune:
Happiness, multumesc.
Ce faceti de 1 si 8 Martie? Punctati in vreun fel, personal, zilele acestea la scoala?
Adina, aici exista vreun obicei in perioada de inceput a lui martie? Martisor ma indoiesc eu ca se duce...
sorana spune:
Noi suntem la D si cifre pana la 100. Nici noi n-am facut 20-30 ci direct 100. Operatii cu nr. 10-20 am facut dar nu s-a insistat, de fapt e acelasi lucru sau oricum mult mai usor.
Noi scriem de la inceput pe tip I, inca nu ni s-a zis nimic de tip II.
Din ce am vazut eu fi-mea scrie mai frumos pe dictando (acasa,la engleza) decat pe tip I. Pentru ca tipI e mare si labartat iar fi-mea face literele mici si se vede foarte nasol.
Mai sunt capitole cu geometrie, ceas si masurare pana la finalul manualului demate. Or face numai de-astea in aprilie, mai, iunie ma gandesc si atunci in martie fac tot ce se poate cu numere 0-100.
Ce e aiurea e ca din martie pana la anul in septembrie vor uita fix tot
.
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Sorana,noi am facut operatii cu 10-20 la greu,si adunari/scaderi si ecuatii...Tot capitolul din Mate 2000...La ecuatii intre 10-20 pe caiet a scris dezordonat,dar fara greseli,se pare ca totusi le-a priceput.Azi au lucrat si cu paranteze rotunde...Nu cred ca fac 3 luni acele capitole,eu cred ca maxim 2-3 ore pe capitol sunt de ajuns.Si oricum au multe ore de recapitulare finala,evaluare..Cred ca nu vor uita.La noi copiii primesc si un caiet de vacanta,nu au prea mari sanse sa uite...![]()
Nicoleta,da,la noi se dau martisoare ,noi deja le-am pregatit,fiica-mea a ales ce si cui ii da.Nu am auzit sa se stranga ceva pentru doamna ,pentru doamne de fapt,dar cred ca se va strange.Noi o sa ducem si separat o floare si un cadouas simbolic.E o luna deosebita si ne face placere sa facem si altora bucurii.![]()
sorana spune:
Pentru 8 martie s-au strans bani, mai iau separat ofloare. Pentru 1 martie un martisor si o floare. Ma gandeam ca pentru 8 martie sa iau o floare in ghiveci. Flori rupte primeste oricum destule.
Sorana si Monica (7 ani)
adinag spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nicoleta Adina, aici exista vreun obicei in perioada de inceput a lui martie? Martisor ma indoiesc eu ca se duce... --------------------------------------------- Un prieten bun nu se gaseste la capat de drum. |
Nicoleta, nu exista nici un obicei. Doar voie buna ca vine primavara! (glumesc). 8 martie este necunoscut aici. Si in general, nu se duc cadouri la doamna, nu se contribuie ptr stiu eu ce, si nici nu te-as sfatui, s-ar putea sa se supere doamna :-)
Aici este parca a doua (sau prima?) duminica din mai ziua mamei, sigur vor face ceva la scoala ca surpriza pentru tine
.Si ca sa revin la subiect, Jasmina scrie si ea (dupa parerea mea) din ce in ce mai urat. Au avut si eu o autodictare, cum ziceti voi, si a facut o greseala ( in germana e cam complicat, se scriu nu doar numele proprii cu majuscula, ci toate substantivele): A scris un verb cu litera mare, dar se mai intampla. Si a inceput sa se incurce la cuvintele cu litera dubla, nefiind o regula clara de ce e asa sau altfel. Voi ati inceput cu cuvinte din astea, Nicoleta? De genul Butter (unt)? EI mai scriu din astea de ceva vreme, dar acum s-au cam inmultit si.... na, mai greu ;)
La mate sunt la numerele 10-20 cu operatiile lor. Au facut si banii acum ceva timp.
Avem insa alta problema: invatatoarea le schimba periodic (dar nu la timp fix) colegul/colega de banca. Si acum a nimerit langa o fetita care ii distrage complet atentia: vorbeste incontinuu, ii mazgaleste caietele/fisele/cartile, ii ia creioane colorate, radiera etc si le baga la ea in ghiozdan mintind ca nu le are. A ajuns sa nu se mai incadreze in timp, la mate de exemplu, cand ea era de obicei a doua la viteza in clasa (mai facea un fel de fise doamna, si scria pe ele si al catalea au fost la predat fisa). Vreau s-o rog sa o mute. Au mai fost mutati insa vreo 2 copii, ca au cam 3 copii mai dificili in clasa, si mi-e sa nu ajunga acum langa stia. Nu ma deranjeaza decat din motivul ca nu mai poate fi atenta la lectii :(
Voi ce ati face in locul meu?
Nicoleta spune:
Adina, stiu ca aici nu se duc atentii. Noi doar de ziua lui Stefan i-am dus doamnei o cutie de ciocolata, dar cu nimic speciala (adica nu de 1/1 m
). Si nici nu vroiam sa duc ceva in martie, doar daca exista vreun obicei in sensul asta (un buchet de flori nu poate jigni pe nimeni, daca asa se face, nu?). Stefan scrie si el de ceva vreme cuvinte cu litere duble, de cateva saptamani au inceput sa le scrie cu culoarea rosie (sa le retina mai repede, cred). Si el mai scrie alte cuvinte cu litera mare in afara de substantive (scriam zilele trecute de schneller).
Si el a inceput sa scrie schlampig
din ce in ce mai des, dar oricum el nu scrie frumos decat cand se concentreaza pe asta. Asa ca este pus sa rescrie ce a scris urat. Cat despre copii, el nu-mi spune ca l-ar deranja cineva, doar ca unele fetite sunt mai... bossy asa, de-l contrazic etc., dar de deranjat, nu zice nimic.
Uneori termina primul la matematica, si la hort, si la scoala. Nu mereu... dar poate, asta ma bucura. La mate au avut ultima data 52 de ex de rezolvat, si cu adunari, si cu scaderi, si cu casuta libera, si scrise 7= -2, pana la 10, si a luat FB (sa ma laud si eu, cand am cu ce), fara nicio greseala de calcul (l-a scris doar pe 9 mai uratel, intr-un loc). Are si teste cu steluta (B), am observat ca desi scrie corect uneori ii scade fiindca a scris uratel... O fi asa, de aentionare.
In ultima vreme ne spune invatatoarea ca este obosit. O fi astenia de primavara? El nu prea mananca fructe...
sorana spune:
Adina si eu am avut un moment din asta cu un coleg de banca care o distragea. Doamna n-a fost de acord s-o mute, dar o muta in ultima banca la teste pentru ca altfel era chiar nasol.
Eu i-am zis fiica-mii ca trebuie sa invete sa se concentreze in scandal si sa ignore colegul. Stiu ca e greu, stiu ca o sacaie dar asta e.
La noi s-a vazut in special prin faptul ca nu-si nota temele in rest n-am avut probleme.
Cat despre litere dublate si in romana sunt cateva cuvinte - succes, accident, etc. Dar se aude totusi si in vorbire. Mai greu in romana este cu "i": oi - oii, copii - copiii, cu care si fi-mea are probleme, nu atat la dictare (sau nu ma ingrijorez eu la dictare ca e normal samai uite cate o litera) cat la intelegerea sensului cuvantului. Ei au deja exercitii de gen "Faceti o propozitie cu cuvantul" si daca cuvantul respectiv are "ii" sau (mai rau) "iii" face fi-mea niste propozitii de zici ca-s traduse prost din alta limba
.
La engleza (pe care o face in particular) cea mai intalnita greseala este sa nu-l scrie pe "h" - three devine tree desi i-am explicat "th" sunetul din the si thank you tot il uita pe h. Evident cuvinte gen "wednesday" nu se pune problema sa scrie corect
.
Sorana si Monica (7 ani)
adinag spune:
Va multumesc de raspunsuri!
Am cunoscut-o si eu pe fetita asta, si este intr-adevar foarte obositoare, chiar vorbeste incontinuu, si lucruri asa, lipsite de sens, ca nu stiam nici eu ce vrea ea de fapt? In plus, este foarte greu de inteles ce zice, si eu am avut probleme, si am observat ca si Jasmina nu intelege cateodata deloc ce zice (nu e problema cu germana, pentru ea germana este limba nr. 1, din pacate).
Ma mai gandesc... Cred ca voi discuta totusi cu doamna, daca nu o muta, macar sa aiba ceva grija suplimentar de fetita. Ea in timpul in care isi fac elevii exercitele, fisele la scoala, o trage pe a mea de maneca, se scoala si ii ia fisa, o tot bate la cap sa ii scrie a mea fisa si cam la fiecare al doilea exercitiu vrea sa-i faca Jasmina si fisa ei. O oboseste pe fiica-mea, si cred ca asta-i marea problema.