Primul an de scoala: 2009-2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Anemona, daca tu stii ca fata ta e pregatita pentru scoala, asa e! Sigur va fi bine!

Fetelor, nu inteleg de ce se schimba musai lucrurile daca mai sta copilul inca un an acasa, cu toate ca e pregatit de scoala. Obosit dimineata va fi toata viata, daca nu este tipul de om care se scoala cu placere. Eu sunt mai "pasare de noapte", nici acum nu-mi place sa ma scol dimineata, si? Si ca abia asteapta sa vina vacanta (citisem un post parca despre asta), nu e normal? Voi nu va bucurati cand vine concediul?

Nicoleta, voua cum va mai este cu scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Adina, cu scoala este bine, doar ca citesc aici si perspectiva intoarcerii in Romania si continuarii scolii acolo "ma sperie". Adica vad cel putin la matematica ce se lucreaza si nu-mi vine sa cred! Ce lucreaza unii, ca nu toti fac asta. Mai bine zis nu toate invatatoarele si nu toate cartile...

Stefan este genul care se trezeste dimineata fara probleme prea mari, insa dupa-amiaza dupa ce il iau de la aferschool nu prea mai pot lucra cu el acasa, uneori, din cauza oboselii. Isi face temele acolo, dar nu mereu este atent si doamna de acolo nu mi se pare ca si-ar da silinta (mai corectam acasa). Dar uite, la dictari se descurca bine si foarte bine (ultima data a scris un schneller cu litera mare "din greseala"), la matematica au ajuns si ei la 10, cu aducari si scaderi si este ok cand este atent... cam asa. Luni il rog pe al meu sot sa intrebe invatatoarea cum se descurca Stefan, sa tinem cat de cat legatura cu ea, fara sa o stresam. Voi cum sunteti?

------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Nicoleta, suntem bine... Pe noi ne streseaza activitatile extra scolare mai mult -ca tare s-au adunat in ultimul timp. Acum sper ca va fi mai bine, au mai trecut.

La scoala e ok, mai au ceva litere de parcurs. Numerele pana la 20, scaderi, adunari, cu patratica libera (tip ecuatie).
Sincer, mie mi se pare o prostie sisteme de ecuatii in clasa intai, pentru ca eu cred ca majoritatea copiilor nu pot intelege, doar invata mecanic, ceea ce nu mi se pare a fi sensul scolii si a invatarii in sine. Pacat ca este sistemul asta, si pacat ca invatatoarele nu se tin de programa, ca in programa nu cred ca este trecut asta.

Se pare ca Stefan se descurca foarte bine, ma bucur. Cu trezitul noi nu stam chiar asa bine, ora 6.30 este si pentru mine de groaza, ce sa zic de fiica-mea :)). Abia asteapta vacantele si week-endul, dar eu sincer le astept si mai mult. Pentru somn ;)
Ei, glumim, stie si ea ca asta e si gata. In rest, ii place scoala, are prietene si prieteni, se pare ca e si indragostita putin, si el de ea, deci e totul normal
Ea dupa masa nu e obosita, dimpotriva, merge si la sport si cand se intoarce inca face exercitii si tumbe si topaie toata seara, ca nu stiu cum s-o mai temperez. Dar asa-s copiii mei, mai iuti si nelinistiti, abia astept seara cand e liniste in casa si nu sare nimeni in jurul meu, pe mine, cu mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Adina, super ca aveti atatea ctivitati extrascolare! Si eu as vrea, dar uite ca nu pot deocamdata. Sa vina primavara si ne apucam si noi macar de una. Noi adica Stefan. Stefan stii, sta la hort, acolo se si zbenguie, isi face si temele... Si nu mereu vine obosit, dar daca ii scoate 2 ore la joaca afara eu nu mai pot lucra nimic suplimentar cu el, ca este obosit. Sa se mareasca si ziua odata, poate incepe si el karate.

------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anemona bafta la scoala. Daca e asa cu gradinita intr-adevar nu prea ai de ales. Adica ar fi trebuit sa te gandesti din grupa mica dar era probabil prea departe ideea de scoala.
Cumva in wee asta avem ceva teme de facut. Asta pentru ca n-am fost noi "la timp" si le-am amanat si acum le recuperam pe toate.
Asta e, le facem pana luni, alta data sper ca ne-am invatat minte si le facem la timpul lor.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Va multumesc pentru incurajari , si eu sper sa fie bine. Invatatoarea mi-a insuflat incredere, e o persoana foarte pozitiva si energica si sper sa ii capteze atentia si sa o faca sa-i placa, pentru ca in rest e pregatita suficient.
Oricum, pana la inceperea scolii ne vom inspira in pregatire din ce scrieti voi aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Vineri au avut test la lb romana si a mea a gresit suficient, si nu numai din neatentie. Scapari de litere de tipul "cantc", un semn de intrebare uitat, niste caciulite uitate de la "a cu caciulita", si, mai grav, a adaugat un "i" unde nu era cazul (a scris "Labusi"). Nu mai zic ca scrisul era...OMG.
Doamna i-a pus =FB, probabil ca sa nu-i puna Bine, si eu chiar regret asta, pentru ca fii-mea a fost suficient de linistita ("mami, ce mari greseli am facut, ca uite, am luat FB!"), asa ca nu stiu cum sa procedez sa corectez un pic "suficientza" asta. Partea proasta e ca am senzatia cumva si ca doamna o menajeaza, dat fiind ca ea scrie cu stanga si considera ca din aceasta cauza face un efort mai mare.
Pe de alta parte, nu le ajung orele pentru a face tot ce isi propune doamna sa faca, intra mult peste pauza si copiii aproape nu mai ajung sa se ridice de la mese pana pleaca acasa. Aproape niciunul nu apuca sa manance la scoala, a mea mi-a povestit ca intr-o zi, de foame ce ii era, a hapait in cateva secunde tot iaurtul. E greu si cu WC-ul, sunt doua grupuri sanitare pe palier, cu cate doua cabine la 4 clase de peste 20 de copii si pauzele sunt tare mici si uneori chiar se sare peste ele.
Pierd mult timp din ora cu disciplinarea catorva copii care ba ies din banci si pleaca teleleu prin clasa, ba incep sa vorbeasca cu colegii de prin jur, ba incep sa povesteasca vrute si nevrute si incearca sa deturneze lectia.
A, si mai au un baietel destul de ciudat, extrem de agitat, care doreste mereu sa discute cate ceva, e mereu in conflict cu cate cineva si mereu se plange si plange la propriu, fetitele il considera un ciudat si il cam resping pentru ca vine "echipat" cu diademe de fetite pe cap, ciorapi cu fluturasi, isi pune tot felul de accesorii de fete (cercei cu clips de la Hannah Montana, suvite colorate, esarfe, curele cu paiete sau alte brizbizuri roz, movalii, lila), se da cu ruj, gloss si ce mai reuseste sa imprumute de la o fetita de pe scara cu el, si in general cauta compania fetelor cu care vrea sa se joace ba de-a Hannah Montana, ba de-a sirenele de la H2O...
Partea cea mai proasta si care ii afecteaza pe toti este ca acest copil vorbeste in nestire si este extrem de agitat, vrea mereu sa fie cel care raspunde, scrie la tabla, citeste, spune poezia, etc., are tot timpul cate ceva de intrebat, reclamat, sau povestit, asa ca orele se deruleaza cu mari intarzieri si din cauza lui.
Apropo de ecuatiile cu doua necunoscute (de tipul: a+i=9, a-i=3), am intrebat si eu pe doamna si mi-a zis ca astea se fac la clasa a III-a (!!!), cand invata tabla inmultirii/impartirii si ca le explica pe baza schemei cu segmentele. Altfel, explica doamna, pana atunci nu au la indemana decat metoda incercarilor repetate. Asa ca eu m-am linistit cu ecuatiile astea cu nspe necunoscute, astept sa le vina timpul.
Pana atunci o sa mai exersam cate ceva la scrierea asta, ca vad ca pe masura ce inainteaza si invata mai multe litere, incep sa fie mai derutati si gresesc mai mult.
Va dorim un week-end odihnitor si cu putine teme.

http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Loredana,fiica-mea daca uita caciulile ,punctul si mai scrie si urat primeste semnatura si atat.Daca scrie corect dar dezordonat eset FB,iar pentru o litera mai aiurea sau uitata sau pentru corectat (taiat litera si scris pe deasupra ei cea corecta)este clar -FB.B nu a primit pana acum,si mie mi se pare ca daca i-ar pune bine poate ar fi mai atenta.Asta pe caiete.Pe fise(care sunt un fel de teste foarte dese,ca teste propriu-zise ei nu dau)le pune FB daca au o greseala mica de genul uitat sa copie o litera sau un cuvant.Am inteles ca a pus si -B la alti copii,deci incepe sa ii evalueze mai drastic si mie mi se pare OK asa.In fond nu sunt toti la fel,unii muncesc mai mult si altii deloc .Si a mea a avut cateva pagini la scoala unde eu i-as fi pus B dar doamna a preferat sa ii dea semnatura,si nu a impresionat-o mai deloc.Ea scrie foarte bine dupa dictare,inclusiv cuvinte grele gen soricioaica,Cicerone ,etc,dar se grabeste la transcriere si ori scrie fara caciuli si puncte pe i,ori o da in bara la unul din cuvintele transcrise.De cele mai multe ori isi da seama singura,alteori nu,dar oricum se vede urat si nu stiu cum sa o determin sa fie mai atenta.La mate iar le-a dat ecuatii,pana la 20,si din 15 a gresit 3,a luat -FB dar mie mi se pare mult,daca era cu punctaj cred ca era Bine.Poate gandinduse doamna ca sunt grele le-a crescut un pic notele,nu stiu.
La noi copiii sunt cuminti,lucreaza foarte frumos,inclusiv individual,faza cu amenda i-a facut si mai atenti,oricum.La prima saptamana cu amenda,luase si fiica-mea amenda ca a vorbit de 2 ori cu colegul de banca,dar nu a vrut sa duca 1 leu pentru bomboanele copiilor cuminti,a preferat sa scrie o pagina drept pedeapsa.Vineri,cand cei neamendati au plecat cu acadele,mai mai sa planga,era extrem de trista,dar a mers,ca in saptamana ce a urmat a tacut din gura.Asadar as zice ca doamna noastra e toleranta la note,dar uite ca a reusit sa ii convinga sa fie atenti si sa isi astepte randul cand vorbesc,sa nu se plimbe prin clasa...
Noi am terminat temele de ieri,plus ceva suplimentar, si azi...relaxare totala.A zis totusi ca vrea sa citeasca asa ca...Doamne-ajuta!
Va doresc o zi relaxanta si o saptamana minunata ,fara noroi,ploi sau zapada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi, la testele importante le calculeaza notele pe subiecte si face o medie. Adica la ultimul test care avea 10 subiecte a grezit nitel la 2. La astea doua a avut B iar la restul FB. Ca atare a iesit media FB.

Aseara era cam obosit si a zbarcit-o la o propozitie. A scris "Cocanitoarea cocane copaci." E adevarat ca "accelerat" a scris corect, s-a prins ca e cu doi de c, dar tot suficient i-am dat la dictare. Si s-a suparat....

Referitor la mate, ecuatiile sunt in culegeri, dar nu sunt chair asa "de speriat". De fapt marea majoritate se rezolva prin inlocuire. Adica arata cam asa:
a+b+c=9
a-b=2
a=3
b=? c=?

Si la Matei in clasa sunt 2 situatii mai speciale: o fetita care a crescut in alta tara si a vorbit in alta limba, cunoaste prea putin limba romana asa ca ii e foarte greu la scriere (multe cuvinte sunt necunoscute) si un baietel care provine dintr-o familie destramata, mama l-a parasit la bunici, acum 2 saptamani i-a murit bunica si bunicul e si el destul de grav. Copilul incearca sa relationeze cu ceilalti copii dar (probabil din lipsa afectiunii acasa) incearca "sa intre cu bocancii" in viata lor iar copiii il mai resping. El se supara si devine agresiv...acum 1 saptamana am intes ca s-a si batut cu un alt copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Loredana- stii ce nu pricep eu ... daca nu sunt in programa de ce le gasesti prin culegeri? Si mie mi s-a parut exagerat de mult cand le-am vazut facute in clasa, dar apoi le-am gasit in culegeri "conform programei" si am priceput ca asta e, sunt in programa.
Si nu, nu le fac prin incercari repetate. Le rezolva asa cum se rezolva ecuatiile.
Repet si mie mi se pare prea devreme. Si le-a priceput nu greu ci foarte greu fi-mea.
Oricum mie sistemul asta cu manuale alternative mi se pare o mare prostie. Cred ca de aici provin multe aberatii.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput