Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Karin multumim pentru informatii La Daria am folosit Mustela si nu am capatat alte vergeturi, am ramas doar cu cele pe solduri pe care le aveam deja . Uleiul de migdale se gaseste de la vreo firma sau e no name?

Nike citeam aseara pe o carte ca nivelul de cortizon din corp creste in sarcina astfel ca cele care sufera de afectiuni alergice au o ameliorare in aceasta perioada. Sa te ajute Dumnezeu.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariciu80 spune:

Pupici la burtici

Am vazut ca vorbeati de nasteri

Eu am nascut prima data prin cezariana. Nu pot sa spun nici ca a fost alegere, nici impus. Sa va explic...

Toata sarcina n-am avut nicio problema. In afara de faptul ca-mi crestea burtica, altceva... nimic. Stiam de la morfo-fetala ca bb e cu 2 sapt mai mic decat ar fi trebuit. Dr mea mi-a spus "se nasc si copii mai mici", asa ca era totul ok. Pana cu 2 sapt inainte de termen...

Atunci m-a mancat pe mine sa ma duc sa mai fac o eco neprogramata. Si am ajuns la Medlife la d-na Alma Georgescu. Care, fara niciun fel de menajamente mi-a spus "aveti fat retard, deficiente majore de crestere si cu esarfa de cordon ombilical". Am simtit ca-mi pica cerul in cap, iar sotul meu am crezut c-o ia la bataie.

Plangand m-am dus cu rezultatul la Giulesti la dr. mea, care m-a internat de urgenta pt investigatii. Si am stat in spital o sapt jumate cu monitorizare activitate fetala de 3 ori pe zi. In timpul in care am fost internata mi-au facut si 2 eco. De la una la alta s-a vazut clar ca bb crestea, dar era mai mic decat ceea ce ei numesc "normal". Cand au vazut ca e ok mi-au dat drumul acasa si peste 2 zile m-am intors cu contractii si o sangerare usoara.

Am nascut prin cezariana pt ca imi era frica sa nu cumva sa fie bb mai putin rezistent si sa se intample ceva in timpul nasterii normale. Am optat pt rahie si am auzit-o de cum a iesit. Verdictul: scor Apgar 10, ceea ce la cezariana e o raritate. Nu-mi pare rau ca am facut cezariana. E mai grea recuperarea de dupa, dar nu cine stie ce. Eu la nici 24 de ore de la operatie urcam un etaj pe scari sa ma duc la alaptat, asa ca... Probabil ca si acum va fi cezariana pt ca eu fac copii mai mici decat "normal" si dr. se sperie :-)))

In ceea ce priveste diagnosticul de "fat retard"... sa fim seriosi. Copilul meu s-a nascut intr-adevar cu 2,470 kg, dar in 3 ani de zile n-am avut nicio problema cu ea. A luat de 2 ori antibiotic pt enterocolita. Si atat. Alearga in ger fara fular la gura si nu are nimic. In martie am gasit-o in curte cu capul la cismea (se spala pe cap) si n-a patit nimic. La doi ani stia cifrele, literele si toate marcile de masini dupa sigla. Ceea ce vreau sa va spun e ca o greutate mai mica la nastere nu influenteaza neaparat dezvoltarea ulterioara a copilului...

Hai ca am luat-o pe langa subiect. Spper ca nu v-am plictisit

Ariciu in 5+ si mamica de de 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Ariciu, haioasa foc fetita ta, auzi sa se spele singura pe cap la cismea

La creme poate trec si eu pe Mustella, la Cristi folosesc gelul de dus si uleiul de corp pentru bebelusi si sunt foatre mulrumita. Miroase divin!!
Sa va povestesc o intamplare: mi se terminase gelul de dus pentru Cristi si nu am gasit in farmacia in care am intrat asa ca vanzatoarea mi-a recomandat sa iau Avene-pentru copii. Am ajuns acasa, am bagat baiatul in baie si cand l-am spalat pe cap a inceput sa urle si sa planga, el care e innebunit dupa baita.... este iritant pentru ochi!. Ce porcarie sa faci geluri de dus pentru copii care nu sunt "fara lacrimi". Imi venea sa ma duc sa-i dau cu el in cap. Intotdeauna l-am spalat pe cap cu acelasi gel cu care il spal si pe corp.Asta e...deci nu cumparati Avene pentru bebelusi!!

PS: Maine schimb semnatura

Mada 5+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput

Madutza, maine treci la 6+ ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariciu80

Madutza, maine treci la 6+ ????

Da , si merg si la eco

Mada 5+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput

Si eu merg la eco maine. Am emotiiiiiiii. Tu unde te duci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

ariciu, razvan a avut 2.300kg.la termen, dar greutate mica.am avut lichid mult, desi dr zicea ca nu depaseste 3 kg.dar nu ne-am asteptat la asa putin.era o mana de om.si acum de ditamai flacaul de 20 kg.
eu am pantaloni de gravida, cu banda elastica, luati de la miniprix, de vreo 1 luna.nu ma mai incapeau blugii.la mine se vede burta ca eu nu am avut in viata mea burta.si cica se zice ca al doilea copil, a doua sarcina e mai mare.eee, la mine se vede, ma jeneaza orice e cu nasture.nu ca fac eu fite, dar nu ii mai suport.
offf, si eu am nascut repede, dar tot mi-e frica acum ca stiu ce ma asteapta.la prima eram vai mama mea la 22 ani nu stiam cu ce se mananca.acumaaaa, sta altfel treaba.as incerca epidurala.sa mai vedem.
si eu as face morfo la 13-14 s si cred ca il fac totusi desi dr mi-a zis sa fac direct morfo de 20s.
eu aseara .nu stiu ce nu i-a convenit, dar m-am mai linistit dupa si am dormit pana pe la 5 cand m-am dus la buda.abia azi am reusit sa duc si eu copilul la gradi.
voi?cu ce va mai laudati?

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Nastasie, nu face morfo la 13-14s ca nu se vede nimic. Eu am fost la 18s si a trebuit sa ma intorc la 21s pt ca nu se vedeau camerele cordului. Parerea mea e ca dai banii degeaba pe morfo la varsta asta.

Mergi la inceput

Am uitat sa precizez. Si eu am nascut-o pe Ada la termen. Si nu ca la termen... ci exact in ziua calculata ca DPN dupa data UM.

Si inca o chestie, greutatea nu influenteaza dezvoltarea ulterioara daca nasterea este la termen. In cazul nasterilor premature... nu pot sa spun acelasi lucru, pt ca acolo "dospirea" nu e completa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bells spune:

Fetele, am mai crescut si noi cu o saptamana , avem 8+ si crestem in continuare

Pupici

Ioana, 8+

Mergi la inceput