Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

fetele ,va multumesc.
saptamana viitoare imi voi face nivelul de histamina si IgE total.
din pacate nu am ratat sansa de a mi se inrautati simptomele,cu tot cortizonul crescut.
am mai spus diagnosticele:mastocitoza, anafilaxie recurenta multipla cu 8 socuri anafilactice, deficit de diaminoxidaza(nu produc enzima ce descompune histamina car emediaza alergiile, dar produc o cantitate mare de histamina, cu mult peste limita normala), atopie.sunt singura in tara care le are pe toate la un loc.nemtii,elvetienii mi-au zis pas.acum sper si eu la o minune.
ma supara durerile zilnice de la descarcarile de histamina,bronhospasmul(dar pe asta nu il bag mereu in seama)imposibilitatea de a manca 70% din alimente si evident, de a folosi altceva decat antialergice(si la unele din astea am facut alergii:ventolin,cloranfenicol,dexametazona).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariciu80

Nastasie, nu face morfo la 13-14s ca nu se vede nimic. Eu am fost la 18s si a trebuit sa ma intorc la 21s pt ca nu se vedeau camerele cordului. Parerea mea e ca dai banii degeaba pe morfo la varsta asta.

Ariciu in 5+ si mamica de de 3 ani

ariciu, dar eu stiam ca totusi e importanta morfo.pt sindrom down, etc.si pt aflarea sexului.acu nu stiu ce sa fac.la razvan acu 6 ani nu am facut, nu erau asa multe atunci.de aia ma cam depasesc toate analizele de acum.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

ariciu,
la medlife e nenorocire.
am mai spus de mirela popa care a decis fix cu 10 min inainte sa iasa bebele sa faca cezariana,desi stia de 5 luni ca mamica respectiva are hepatita B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu.p spune:

Buna fetelor!!!!
Ma bucur ca pot fi alaturi de voi in aceasta frumoasa perioada din viata oricarei femei.
De o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si m-am bucurat nespus de mult..
Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Buna fetelor !

Multumesc pentru adaugarea pe lista. Bun venit noilor gravidute !
Ariciu80 multumesc pentru incurajare. Sanii imi sunt tensionati, cand ma las fara sutien (la dus - ca de cand s-a nascut Khalid port sutien non-stop, chiar si cand dorm ).Ii simt grei si plini parca as alapta iar.

Felicitari tuturor ce si-au vazut puiutii la ecograf.

Buburuza_10 eu am nascut natural si acum tot natural vreau daca va fi totul ok. Am nascut cu inducere pentru ca bebe facuse caca la mine in burtica. Am refuzat epidurala si orice fel de calmante pentru ca mi-era teama ca nu o sa pot impinge.Travaliul a fost de aproximativ 13 ore cu contractii dureroase rau la 3-5 min de la inceput. Era un ceas mare pe perete si verificam mereu. Chiar daca a fost cea mai grea zi din viata mea, daca as putea da timpul inapoi n-as schimba nimic si in nici un caz nu as alege cezariana. Nu m-au taiat, m-am rupt foarte putin si m-am refacut foarte repede. Aici am vazut ca nu se grabesc sa te taie - la un moment dat am intrebat eu moasa daca nu ar fi mai bine sa ma taie (la mine a durat mult de cand am inceput sa imping pana la expulzie) dar ea a zis ca nu e nevoie si ii sunt recunoscatoare pentru asta. Venea doctorita in control din cand in cand si pe la sfarsit i-a spus moasei ca ma mai lasa putin si daca nu reusesc sa nasc ma baga la cezariana - atunci m-am speriat si mi-am adunat toate fortele - in 5-10 minute am si nascut. In ultima luna de sarcina am fost la alt gine - doar pentru ecografie si mi-a spus dumnealui - profesor doctor ca am bazinul ingust si nu o sa pot naste natural - sa vin la el la clinica sa-mi faca cezariana.

nike974 mi-au dat lacrimile cand am citit despre tine. Sa-ti dea D-zeu o sarcina usoara si o nastere fara nici un fel de probleme si sa te bucuri de bebe 100 de ani !

Pentru sindromul Down e face ecografie in perioada 11 saptamani - 13 saptamani si 6 zile . Atunci se masoara translucenta nuchala (nuchal translucency ).

Pupici.

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariciu80 spune:

Nastasie, nu e asa. Cel putin din cate stiu eu... Eu stiu asa: morfo-fetala se face la 20-22s pt ca depisteaza eventualele malformatii congenitale. Sindromul Down nu iese la morfo. Iese la triplu test, care e o analiza de sange care se face pe la 13-15s (daca imi aduc bine aminte). Triplu test e singurul care depisteaza Sindrom Down.

Nici ala nu e 100% sigur. Adica... daca nu iese ok, inseama ca exista risc, nu ca e neaparat sa fie asa. Daca triplu test iese pozitiv se face amniocenteza care iti spune sigur daca e sau nu.

Amniocenteza nu se face decat in cazul rezultatului pozitiv la triplu test deoarece e o procedura invaziva si riscanta.

Sper ca am reusit sa te lamuresc cat de cat...

Mergi la inceput

stiam de dublu si triplu.si atunci morfologia asta de 13-14 s ce face?si mie dr mi-a zis sa fac morfologia la 20 s ca e cea mai importanta ca atunci sunt toate dezvoltate.

varsta lui razvan

Mergi la inceput

voi pe care le faceti?ca eu am ametit si sunt confuza.

varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariciu80 spune:

Nike, eu la medlife am facut morfo 4D la dr. Rodica Chitescu. E super tare. Si asa cum a zis ea, asa a fost.

Cand m-am dus de capul meu, m-am dus unde era liber, adica la dr. Alma Georgescu. La dr. Chitescu era totul ocupat. Nu pot sa dau un verdict pt medlife ca eu am avut una calda, una rece cu ei.

Oricum, la dr. Chitescu am ajuns pe recomandari ca i-a depistat unei prietene niste probleme de sarcina cand toti ziceau ca e ok. Si a fost cum a zis ea si, ulterior diagnosticul a fost verificat si de dr. Herghelegiu.

Tie iti doresc sanatate multa si mult, mult curaj. Nu stiu daca au multe femei puterea sa faca ce faci tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buburuza_10 spune:

Stiu si eu ca Darene: "Pentru sindromul Down e face ecografie in perioada 11 saptamani - 13 saptamani si 6 zile . Atunci se masoara translucenta nuchala (nuchal translucency )." De altfel, am programare deja pe 17.02!

Si eu am schimbat azi semnatura din 9+ in 10+!!!

10+

Mergi la inceput